Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devren İnternet Cafe - Devralayım Mı?

Başlatanpcp1ratesTarih30/12/2011 23:36:52Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
şöyle bi ilanla karşılaştım, merak ettim acaba gerçekten herşey bu kadar basit mi, böyle güzel bi işletmeyi gercekten devretmek zorunda kalsam eşime dostuma tavsiye ederim ya da bu kadar iyiyse işler başkaları burayı devralmak için bana ısrar etmez mi? arkadaşın yazdığı şeyler o kadar açık ve net ve güven verici ki inanmamak mümkün değil kendi adıma. siz ne düşünüyorsunuz bu ilan hakkında, imkanınız olsa burayı devralmak ister misiniz istemez misiniz neden?

kendimden bahsetmek gerekirse 22 yaşındayım 2 yıllık bilgisayar bölüm mezunuyum, şuan asgari ücretli bi işte çalışmaktayım, devralmayı düşünmüyorum çünkü henüz yeterince tecrübem oldugunu düşünmüyorum risk almaya gerek duymuyorum, sadece almak istesem alınabilir mi burası?

-----------------------

Kafemin işleri gayet iyidir bölgenin en çok müşterisine sahip oturmuş kemik müşterisi bulunmaktadır.
Müşteri Kitllesi Üniversite öğrencisidir bayan müşteri sayısı gayet yüksek seviyeli bir müşteriye hizmet vermektedir.
Kafeyi sadece net kafe olarak görmeyip öğrenci bölgesinde olmasından dolayı fotokopi ve çıktıdan yüksek geliri buluınmaktadır
çıktı müşteriside oturmuş olup sabit müşteriye hizmet vermektedir günlük geliri 100 TL ile 200 TL arasındadır.
Alacak şahıs Kazançlarımıza günlük tutulan kasa defterimizden görebilir yada gelir bir ay boyunca kasada oturur kendi elleriyle ne kadar kazandığını görür
ve daha sonra alır. Satılma nedeni Şehir değişikliğidir.

25+2 Bilgisayar bulunmaktadır. Yanlız alan 140 metrekaredir 40+ bilgisayar zorlanmadan konulabilir.

425 Kira

250 Elektrik

100 İnternet

20 Su

75 Muhasebe

20 Maliye

Yerleşim Türkiye / İstMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye43 yazı
Benim arkadaşım internetcafe işletiyor, Türkiyeye internet cafe kavramı geldiği ilk günden beri, yani nerden baksan 12-13 yıldır, Muhabbet arasında konuşurken Artık herkesin evinde internet var, herkesin bilgisayar alabilme kapasitesi var internet cafe devri artık bitti der hep, bitmediyse bile son günlerini yaşıyor derdi, ve ileride internet cafe olacak ama işini layıkıyla ciddi bi şekilde yapan ayakta durabilecek derdi ve gerçekten ölede oldu neredeyse çünkü şundan 2-3 sene öncesine kadar bulunduğum yerde say kaç internet cafe var dediğinde her köşe başında vardı, ve şimdi dediği gibi 50bin nüfüslü bi yerde taş patlasın 10 internet kafe kalmadı, ki öğrencilerin en yoğun olduğu bölgede bile yan yana 4 internet kafe vardı hepsi kepenk indirdi.

Benim sana tavsiyem uyup uymamak senin elinde, şimdi herkesin evinde bilgisayar, leptop hatta tabletlerle dolaşıyorlar Senin Hevesini Kırmak istemem, Müşteri kitlesi öğrenci demiş ilanda, normal bi kafe olarak düşünürsen öğrenciyi daha çok çekebilirsin öğrenci genelde karnını doyurduğu yerde kalır, birde okey tavla v.s varsa değme keyfine

ÇAylak

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Di?er
Üye377 yazı
Bundan yıllar evvel İstanbul Beşiktaş'da cevresinde 4-5 adet kursun oldugu bir internet cafe ye ortak olacaktim.hem de yakın bir akrabamın -akrabasina... cafe ye sadece 2 defa gittim ve ortak olmaktan vazgeçtim.sebeplerine gelince aynı sırada 5-6 mt ileride baska bir internet cafe vardı ve yıllardır faaliyet gosterdigini ogrenmistim...yine ortak olmayı dusundugum cafede akrabaların devir almadan once ne is yapildigini sordugumda internet cafe oldugunu ve akrabaların internet cafeyi devir aldıgını ogrenmistim.bunun dısında yine hemen karar vermedim.maliyet cıkardım.eğitimim sebebiyle maliyet cıkarırken yazmadıgım gider kalemi olmaz-olamaz :) buna ragmen totalde yuzde 10-15 civarı sapma payı da ekledim.boylece gordum ki...tek basına almıs olsam tek basıma işletiyor olsam dahi batar.bazı konularda cesaret onemlidir bazı konularda ise sadece toplama cıkarmayı bilmek yeterlidir arkadaslar.

yine tum bunlara ragmen: o donemler internet cafelerin full doluluk oranıyla calıstıgını dusundugum ve gordugum icin sektordeki baska tanıdıklara da sordum.
bana bir tanıdık arkadas soyle dedi...bizim calıstıgımız cafeyi devretmeye calısıyorlar.alıcı geldiginde kendi arkadasları esi dostu net cafede oluyor.sebep belli is yapıyor gosterilecek....

bu tur durumlar var arkadaslar maalesef o cafenin sahibi de zararını kurtarmanın pesinde..

sizin durumunuzda benimkine benziyor.gün içinde belli aralıklarla gidilip doluluk oranına bakılmalı
cevresinde internet cafe-cafeler var mı bakılmalı diger esnaflarla cafelerin durumu hakkında konusulmalı bilgi alınmalı
ilgili cafenin gece kaca kadar calısma izni var ogrenilmeli.izinsiz calısanlar da oluyor.bu bir risk neticede.bazen izin alınmak istense dahi alınamıyor veya izin icin yuksek meblaglar vermek gerekebiliyor.
yine okul ne kadar yakın bakılmalı
yine internet cafenin hemen yanında fastfood tarzı dukkanlar var ise gıda satısınızda zor olabilir buna da dikkat edilmeli...vb

tum bunlardan sonra eger olumlu karar verirseniz.devir icin istedigi bedelin yarısını teklif etmelisiniz.pazarlıgı oradan baslatın.devirlerde verilen fiyatlar daima minimum yuzde 30 yuksektir.

Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye377 yazı

bu arada ortak olmayı dusındugum ama olumsuz karar verdigim internet cafe kendisine ortak bulamadı o da devretmeye calıstı ve zararına devredip cıktı.

ben dogru karar verdigimi gorunce bu da tecrube oldu demiştim.en iyi tecrube zararın ucundan donmektir )
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye150 yazı
şevkini kırmak istemem ama, paranı kaptırma o işlere, ve kimseye çok güvenme arada çok yakınen tanıdığın olsa bile...
(tecrübeyle sabittir, kaptırma paranı)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Üye410 yazı
sn arkadaşım günlük gelir 100-200 tl demişsin bu paralar masraflar çıktıktan sonra büyük paralar degildir ,ayrıca ne kadar dogru oldugu şüphelidir bence devren bir yer alma ,yukarıda arkadaşlar ayrıntılı biçimde anlatmış olayı tavsiyeleri dinlemeni öneririm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
teşekkür ederim ben de yazılanlar gibi düşünüyorum, internet cafe döneminin bittiğini düşünüyorum sadece bu kadar net ve detaylı yazıldığı için ne düşündüğünüzü ve tecrübelerinizi merak ettim.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im