yaşınız çok genç..mesajınızı okuduktan sonra ben olsam ne yapardım acaba dedim.ve devamında koca fabrika derken ne kadar koca diye merak ettim doğrusu.
kutahya'yı bilmiyorum.ama oralarda istanbul pazarına urun satıyorsanız demek ki tüm ülke geneline de satılabilir diye dusunuyorum.
benim akrabam fason olarak kasar peyniri yaptırıyor.yani kendi markasını bastıyor kaşarların üzerine.ve sonra kendim uretirim insallah diyor.
fabrikanın durumu iyi ise ..siz maddi olanakları olan ama işi bilmeyen sizin gibi samimi dürüst bir ortakla yola çıkın bence.konikste maddi imkanı olup iş fikri olmayan arkadaslar var.
neticede gıda sektoru 2008 krizinde bile büyüdü:D biraz finans bilgisi olan kapitali olan bir ortak bulabilirsiniz.pazarlama konusuna gelince iç piyasanın dısında dısarıya da pazarlanabilir bence.
şimdi bu yazdıklarımın içinde prosedurler yok.nedir onlar..firma acılacak.gıda urunleri imalatı için izinler alınacak.sanırım gıda muhendisi calıstırılma zorunlulugu vardı(halen var mı bilmiyorum) işçilerin sigortası olacak...bunun ambalajı tasarımı nakliyesi..bilmiyorum ...iyice hesap etmeniz lazım.bankalar kredi verirler ama fabrikaya ipotek koyarlar.krediyi odeyemezseniz fabrikada elden gider.
olumlu ve olumsuz taraflarını yazdım sizlere.fason üretim yaptıran firmalara ulasarak ortaklık kurabilirsiniz bence.