Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

115 000. 00 Tl Lik Ev 41000. 00 Tl Ye Gitti

BaşlatanhemperiTarih26/12/2011 12:20:37Yorum11

İlk mesaj
Üye508 yazı
Arkadaşlar merhaba,

İcra ihalelerini bayadır merak ediyordum, yok mafyadır yok helal haramdır derken en son gidip bir ihaleyi izlemeye karar verdim.

Şehrin güzel bir noktasında 3+1 oda 140 m2 kara bir ev piyasa değeri ortalama 115 000.00 tl iken ihalede 41 000.00 tl ye gitti :S:S:S:S

İhaleye toplam 2 kişi girmişti. Şimdi diyorum cebime paramı koysam Avukat bir arkadaşım var onunla birlikte bu ihale işlerini takip etsem ( sadece gayrimenkul ) sizce ne gibi noktalarda ne gibi sıkıntılar çekerim.

Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız memnun olurum

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye31 yazı
Bildiğim kadarıyla muammen bedelin %10 unu ihale saatine kadar teminat olarak yatırmanız gerekiyor. Birde her zaman böyle fırsatlar geçmiyor insanın eline, İstanbul'da bir arkadaşım aynen sizin gibi avukat bir arkadaşıyla birlikte 1 ay boyunca icra icra gezdiler, parası hazır oturmaya ev arıyordu. Çoğu zaman ihaleler gerçek değerine çok yakın sonuçlandığı için alamadım dedi arkadaşım, hatta bir ihale'de acılıların kızışması sonucu evin normal piyasa değerinin üzerinde bir rakama ihale olduğunu bahsetmişti. Kısmetinizde varsa neden olmasın, icra sitelerini takip ederek ihaleler konusunda bilgi alabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye508 yazı
Perşembe günü 3 ihale daha var hepsi 2. ihaleye kalmış bakalım bize ekmek çıkacak mı

Üye390 yazı

Çıkar tabi neden çıkmasın.sadece evi görebildinizmi.İçinde masraf varmı.Kiracı yada mülk sahibi size sorun çıkarmadan çıkacakmı önemli kısım o.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye508 yazı
evi dışardan gördüm, içinde kiracısı yok, en fazla 5 bin tl harcandımı neredeyse hiç bir masrafı kalmaz

Üye508 yazı
bu konuda bilgili olanların düşüncelerini hala merak ediyorum

Üye508 yazı
güncel

Yeni Üye16 yazı
Bu kadar kolay mı bu işler?? Hiç sanmıyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Üye140 yazı
sayın hemperi
en son yalovadaki ihalede adliyede silahlı kavga oldu.
ben ihalelerden çok fazla araç aldım sattım.
kiminde çok kar ettim kiminde çok zarar!!!
zarar etmemin sebebi ihalede ortamın kızışıp sadece aracı karşı tarafa kaptırmamak ve ciddiyetinizi ğösterip karşı tarafı yıldırıp aracı satın almaktı.
ama sahibi ihaleye ğelmiş hiçbir araca fiyat vermedim aracı kendi sahibinin alması için çaba sarf ettim.
bu işlerde para var ama kimsenin ihaleye ğitmediği veya ihaleden haberdar olmadığı!!!!! ihalelere ğirip almak sadece bu şekilde para kazanılır.
dediğim ğibi çok fazla araç alıp satmam rahmen buradan kazandığım para bana yaramadı en son ticaretimde 360 bin lira zarar ettim.
ben ev ve eşya ihalesine hiç ğirmedim. kendi ğörüşüme ters ğeliyordu.
atalarımızın dediği ğibi ağlayanın malı ğülene yar olmuyor.
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Yeni Üye32 yazı
bence tslvys son noktayı çok güzel koymuş bende zamanında çok araştırdım elektronikle alakalı 1500 tl lik laptoplar 600 liraya gidiyor ancak tslvys nin dediği gibi ''atalarımızın dediği ğibi ağlayanın malı ğülene yar olmuyor.''
'' Beynini kullanan, parayı kazanır..''

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye508 yazı
Evet bende ağlayanın malı gülene hayır etmiyor diye düşünüyordum ama

Alo fetva hattı bu işe HELAL dedi bizzat kendim arayıp sordum.

Çok sevdiğim cami hocam bu işe helal dedi

Geçende ev ihalesine girdim 47 bine satılacak ev ben orda olduğum için 55 bine satıldı gerçi ben alamadım ama fiyat yükselttiğim için ev pahalıya gitti, bakalım ne zaman ev alabilecem :)

Üye162 yazı
ağlayanın malı gülene yar olmaz arkadaşlar...icraya evini kaptıran vatandaşın halini düşünün ??? mecburen zoraki almışlar ve çok ucuza gitmiş
ben böyle düşünürüm ağlayanın malı gülene yar olmaz..
nacizane düşünce
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er