Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Temizlik Sirketi

Başlatang.ozdemirTarih26/12/2011 02:06:28Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Oncelikle iyi geceler

Yurtdisinda kucuk capta bir temizlik sirketi acmayi dusunuyorum, kucuk magazalar, doktor muayenehane vb yerlerin gunluk temizlik islerini alarak ilk etapta 5-6 musteri bularak ise baslama dusuncem var. Ne kadar sermaye gerekir, nelere ihtiyacim var, baslangic olarak nelere dikkat etmem gerekir? Fikirlerinizi bekliyorum.

Yerleşim Fransa / AksarayMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye215 yazı
merhaba
düşündüğün ülke/şehir hangisi? genel olarak işçilik en büyük gider kalemin olacaktır..kayıt dışı yapman zor..avrupada isen oralarda hizmeti saat olarak verip ona göre ücretlendiriyorsun..araç gereç temizlik maddeleri dışında belki çok harcama yapmazsın..ama araçla servis yaparım dersen bir de araç gerekir..ayrıca vergiler oldukça caydırıcı gibi..hadi hayırlısı..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye144 yazı
Bu işi yapmayı düşündüğünüze göre az çok bilginiz vardır. Yinede nacizane bildiklerimi paylaşayım. Bence dikkat etmeniz gereken en önemli şey çalıştırılacak eleman. Güvenilir ve işiniz iyi yapan eleman bulmak sıkıntı olabiliyor. Hangi temizlik malzemesi ve araçlar nerde kullanılır bunları bilmeniz lazım. Ayrıca kullanılacak malzemeler için araba gerekli. İşi alırken kazanacaksınız. Temizlecek yer için maliyet çıkarıp fiyat vermeniz de önemli. Eğer tecrübeniz yoksa bunları zaman içinde öğreneceksiniz. Bu işte en iyi reklam temizlikten memnun kalan müşteridir.O çevresine sizin reklamınızı yapacaktır.

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf