Arada birde olsa ara sıra bu siteyi takip ediyorum Sayın site kurucularını ve değişik fikirleri ile ilgili üyelerin beyin fırtınası yapmalarına olanak tanıyan site üylerini tebrik ediyorum, çok yararlı bilgiler sunuluyor. Herkes kendinle ilgili olumlu veya olumsuz birşeyler alıyordur. Ben şahsen bir Asker emeklisi olarak bunca meslek yaşantımın bana kazandırdığı en belirgin özellik işimde öğrendiğim disiplin ve ciddiyettir. Kamu ve özel sektör iş girişimlerimde bu özellikler ne kadar geçerli olur bilemem. Ama anladığım kadarıyla şu anda ülkemizin bulunduğu şartlar (Kira, vergi, harç vb. ) nedeniyle girişimcilik tamamiyle bir risk ve sonrasında fiyasko... Her şey dönüp dolasıp sermayeye dolasıyla paraya geliyor. Ben kendi çapımda nufus yapısı itibariyle 80.000 kişi bulunan bir yerleşim biriminde bayan iç giyim veya bebe giyim üzerine küçük bir dükkan açmayı düşünüyordum. Amaç boş zamanımı geçirebileceğim kira, vergi gibi giderleri karşıladıktan sonra bana 1.000 Ytl gibi bir miktar para kalsa yeterli buluyorum. Bu tür dükkanı açmak için en fazla 10.000 Ytl gibi bir sermaye ayırmayı düşünüyorum. Ama işe nereden başlayacağımı bilemiyorum. Bu konu ile ilgili yıllarını vermiş dürüst yol gösterecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. Küçük çaplı mağazamı Edirne- Keşanda açmayı düşünüyorum, Mağlum İstanbul yakın Fabrikadan ve seri üretim yerlerinden alınan giyim vb. şeylerin piyasa şartlarına göre bir miktar kar bıraktığı inkar edilemez. Şimdi duyarlı arkadaşlara işe nasıl ve nereden başlayacağım konusunda bana yardımcı olacaklarını ümit ediyor bu sektorlerle ilgili bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim.Önerilerinizi bekliyor şimdiden teşekkürlerimi iletiyo.Herşey gönlünüzce olsun.
En büyük SERMAYE, kazanılan MÜŞTERİDİR.