İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Ps3 Kiralama İşi İçin Muallakta Kaldığım Bir Konu.
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorumA
Editör5590 yazı
21/12/2011 : 10:10:19#1
Web sitesi
Alıntı
Yapacağın işler ; Dükkanı tutup içini dolduracaksın. Bir muhasebeciye gideceksin. PS3 salonu açacağım diyeceksin.
Muhasebecinin elemanı ile sen vergi dairesine gidip senin için başvuru yapacaksınız. Para yok buraya kadar.
Fatura bastıracaksın. İrsaliyelik işin yok o yüzden irsaliye bastırmayacaksın. Yazarkasa alacaksın. Faturanı yazarkasanı vergi dairesi ile tanıştıracaksın yani bunları hazırladım diye bildireceksin.
Gidip dükkan bekleyeceksin. Vergi dairesinin müfettişi gelip bakacak dükana benzeyen yazanla uygun bir şey görüyorsa sana eleman var mı diyecek, kira ne ödüyorsun diyecek sen de cevap vereceksin.
Dükkanda bir eleman varsa vergi dairesine kaydettirip sigortasını ödeyeceksin. Kiranın miktarına göre yıllık stopaj vergisi ödeyeceksin. Müfettiş sana açıldın diyecek imzaları atacaksınız el yazıları okunaksız bir kağıda ve müşteri kabul etmeye başlayabilirsin.
Buraya kadar muhasebeciye tahmini 150 lira,
Sıfır yazar kasaya tahmini 600 lira,
Fatura cildine tahmini 100 lira verdin resmiyet için. Başka bir şey gerekmez. Yasal olarak mükellefsin ve müşteriden para albilirsin.
Bir de belediyeden işletme ruhsatı alınır. Bir meslek odasına kaydolup beldiyeye başvurulur. Harç pul parası vs. Bir şeyler ödenir ama çok düşük rakamlardır.
Klübe giriş bu kadar basit.
Bunları yapınca basşınız belaya girmez mi ?
Bir vergi memuru senin müşterine fiş kesmediğini fatura istendiğinde vermediğini yakalarsa ceza keser. dükkanda sürekli duran arkadaşlarını eleman kabul edip sigortalarını ödemiyorsun diye ceza keser. Belediyeye gidip işletme ruhsatı almadı isen uzun süredir zabıta memuru ceza keser. Tabelanı belediyeye bildirip yıllık vergisini ödeyeceksin ihmal edersen dükkanı kapasan bile arkandan gelir.
İster tek makine ister 100 aynı işlemler yapılacak.
tamnland.com
B
Yeni Üye3 yazı
A
Editör5590 yazı
21/12/2011 : 11:44:13#3
Web sitesi
Alıntı
İsabet olur. O zaman sadece kendini duyuracaksın. Alıp gidecekler sonra geri getirecekler.
Birincisi seni ne koruyacak geri getirmezse ne yapacaksın ? Teminatsız al git denecek kadar ucuz değil. Hem cihaz hem kitle teminat istendiğinde alınabilecek kadar muteber değil.
İkincisi bu durumda da biri seni maliyeye şikayet ettiğinde dükkan açmak zorunda kalır yada o güne kadar ödemediğin vergilerin tahmini bedelini ceza yersin. Şikayet olmazsa sorun yok.
Mesela biri çıksa senden bir iki arkadaş birleşip üç beş makine kiralasa, ödese gitse ama bir daha geri gelmese, hatta bir de seni fiş istedik vermediler şu adreste bu işi yapıyor tüm mahalle biliyor diye şikayet etse, makinelerin gider ceza yer ve bu uyanıklarla uğraşmaya mecalin kalmazdı. Sana kiralarken verilen bilgiler de yanlış olduğundan çok hayıflanırdın. Ama senin kitlenin içinde bu tip biri yoksa sorun olmaz.
Sadece tanıdığın üç beş arkadaşına vereceksen o zaman da bu bir iş olmaz. Harçlık çıkarma geçici bir iş heves olur. Büyük girmekten kastın nasıl bir şeydi ki acaba ?
Ancak arkadaş arasında bile bir süre sonra kavga çıkar çizdin kırdın masaya sert koymuşsun çalışmaz olmuş gibi sebeplerle . . . .
tamnland.com
B
Yeni Üye3 yazı
Güvenlik konusundada kimliğin fotokopisi yahut teslimat dışarda yada kapısında olduğu vakit hiç değilse kimliğin cep telefonuyla bir resmini almak gibi birşey var aklımda.
E
Üye326 yazı
Kimliği alın bence daha mantıklı
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..
C
Yeni Üye17 yazı
blader ps3 kirlamak isterim ben. net cafe ve bilardo salonum var 3 tane ps3 koymayı düşünüyorum eger kiralamayı düşünüyorsan irtibata gecelim..
E
Yeni Üye96 yazı
kirala dostum kirala.hiç sıkıntı olmaz biri şikayet etmediği sürece.ama benim sana başka tavsiyem var.bi cd dükkanı açıp oyunları da kiralarsan hem vergi dairesinden sıkıntın olmaz hem de daha fazla kazanırsın.kolların da fazlasını ekstra ücretle kirala.öyle 20 liraya falan da verme sakın makinalarını.daha detaylı bilgi istersen msj atman yeterli.şimdiden kolay gelsin
M
Yeni Üye6 yazı
bende bu kiralama işine girmek istiyorum ankara da ama fiyat olarak makina için 20 düşünüyordum,,20ye verme demişsiniz ,sebebini öğrenebilirmiyim
E
Yeni Üye96 yazı
ucuz çünkü.gerçi ankara da ps3 cafelerde de ucuza oynatılıyor ama cafelerde en azından göz önünde.insanlar hırpalayamıyor makinaları ya da kolları.ama evde öyle değil.ps3ler bozuldugunda tamirleri ucuz değil.bazı hasarların tamiri bile yok.kollar zaten bozuldugunda çöp.ve kiradan gelen her makinayı ya da kolu detaylı inceleme şansınız da olmaz. Ayrıca bu özel hizmet sayılır.evinde oyun oynamak isteyen insan tabii ki cafede oynadığı fiyattan biraz daha fazlasını gözden çıkartmak zorunda.fakat siz de mutlaka hesap kitap yapmışsınızdır bu işi düşündüğünüze göre.en doğrusu kendi bildiğinizdir her zaman.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz