Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arac Üzeri + Duvar Reklamı

Başlatanleo1537Tarih19/12/2011 14:07:57Yorum17

İlk mesaj
Üye473 yazı
Slm arkadaslar,
genel bilgi ve dikkat edilmesi gerekenler hakkinda, assagidaki hususlarla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Arac üzeri reklamlar hakkinda birkac bilgi aldim
Bir arac üzerine 2 Sirketin reklamini alma imkanimiz var.

Bu sirketlerden reklam ücreti ne kadar talep etmek uygundur, m² fiyati mi yoksa neye dayanarak bir rakam tesbit edilir.?
Ajans olarak sorumluluklarimiz neler olabilir (Ajans kurmayi düsünebiliriz)?

Su hususlar gözüme carpti:

Müracaat esnasında reklam şirketi, ajansı veya teşebbüs sahipleri ile araç sahipleri veya işletenleri arasında yapılmış noter tasdikli sözleşmede yer alan araç başına düşen reklam bedelinin % 25’ine tekabül eden miktarın mal sandıklarına bütçe geliri olarak yatırıldığına dair banka dekontu ile reklam şirketinin belediyeye ödediği ilan ve reklam vergisi makbuzunun ibrazı zorunludur.
[Yetki belgesinin düzenlenebilmesi için her bir reklam kampanyasında kullanılacak en az araç sayısının; taksi otomobillerinde 30, dolmuş, minibüs ve kamyonetlerde 20, otobüslerde 10 adet olması zorunludur. Aynı kampanya içerisinde araç yeter sayısı farklı türdeki araçlardan tamamlanabilir. Bu durumda araç toplam sayısı en az 30 adet olmak zorundadır. Aynı kampanya için yeterli araç sayısı il veya aynı ile bağlı ilçelerdeki araçlardan karşılanabilir. Bu araç sayılarından az talepler dikkate alınmaz ve yetki belgesi düzenlenmez. Devam eden bir kampanya içerisinde reklam şirketi Maliyeye ve belediyeye ilan ve reklam vergisini yatırmak şartıyla kampanyanın süresi içerisinde araç artırımına gidebilir veya araç değiştirebilir.

Yani...
ben bir reklam icin 20 arac mi göstermem gerekiyor...%25 geliri vermem mi gerekiyor...Her belediyenin kendine göre kural, kanunlari var bu iste???

Bu isin kolayliklari nelerdir????

Bir der normal oturum bölgelerinde, site icerisinde bir yerde reklam alani alma imkanimiz var(bahce duvari gibi). Bunun ne gibi incelikleri vardir.???

Bilginize simdiden tskler

saygi selamlar

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye473 yazı
arkadaslar...anlasilmayan bir konu varsa sorabilirsiniz.
Reklami verenlerden ne kadar bir reklam ücreti alinir?
Bu isin kanuní incelikleri nelerdir...mesela en az 20-30 arac demisler...

bunlari bilmek istiyorum

tskler

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye473 yazı
KIMSENIN BU KONUDA BIR FIKRI YAOK MU??????

Üye488 yazı

sen konuları karıştırmışsın sanırım.
sen belediye toplu taşıma araçlarınamı ilan vereceksin?
en az 20 araç falan bu karışık geldi?
ayrıca bir araca istediğin kadar reklam alabilirsin.
sermayen varsa uçaklara reklam ver.
istediğin kadar hemde çok ciddi getirisi var yurt dışında uygulanıyor türkiyede hala yok.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Üye473 yazı
Fikri bey...tskler.
peki bu 20-30 arac meselesi ne?
yani araci buldum, reklam icin muayeneden gecirmem gerekiyor, reklam icin izin belgelerini aldim mi tamam yani...
Sermaye olarak ne gerekiyor peki?
Tskler

Üye488 yazı
baskı + aplikasyon ve vergi masrafından başka masrafı yok müşteriye masrafının 2 veya 3 katı fiyata satış yaparak güzel kazanç elde edebilirsin.
baskılar uzun vadeli araç üzerinde kacaksa cast folyo uygula (biraz pahalıdır) uzun süre dayanır.
kısa vadeliyse 1 ay gibi normal folyo ugulayabilirsin.
folyolara baskıyı dış mekan makinalarda bastır.
pas yoğunluğu makina yeniyse 4 eskiyse 6 pas olsun.
sıkıntı çıkmaz.
hayırlı işler.

Üye473 yazı
sagolasin ...tskler...bakalim artik

Üye473 yazı
yasal yönden bir siniri yok mu bu isin...yani, bineklere reklam yasak diye duydum.okudum

Üye488 yazı
doğrudur. reklam uygulanacak aracın muayene sırasında belirtilmesi lazım.

Yeni Üye1 yazı
araç üzerine herhangi bir reklam logo işlenmesi durumunda aracın muayene istasyonlarına gelmesi ve Ek-1 belgesi ile ücretsiz tespit muayenesine girmesi gerekmekte ve daha sonra ruhsatına işletmesi ve ruhsat değişikliği için tescil kuruluşuna müracaat etmesi gerekmektedir...

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Yöneticilik
Üye473 yazı
atmaca...cok tskler...diger bilgileride verebilirsen sevinirim...

Bu arac sayisindaki kanun ne??? yani en az 10-20-30 aracimin olmasi sart mi...bir de %25 nereye ödeniyor???

tskler

Yeni Üye51 yazı
sayın leo, araç üstü top reklam denilen olayda araç sınırlaması kaldırıldı, araştırabilirseniz belediyenizden alınacak bir izinle bu işe başlayabilirsiniz. başarılar
New hope

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Üye473 yazı
tskler UNOBAR.

peki bu 25% lik ödenmesi gereken mebla ne anlama geliyor...bunu anlamadim daha dogrusu.
Vergisi ve diger gizli giderleri bilen var mi?

Üye473 yazı
aktuel

Üye473 yazı
aktuel

Üye473 yazı
aktuel...

Üye473 yazı
acil bilgi ihtiyacim var:

Sirketler arac üzerine 35x55 lik bir logo icin yillik ne kadar harcama yaparlar?...arac sürekli sehir icinde gezici.

bir fikri olan varmi?

Üye206 yazı
slm arkadaslar saıp oldugum 10 adet arac ve 2010 lu modeller hepsıde butun gun ıstanbul trafıgındeler kıralık olarak reklam loga almak ısterım ılgılenen arkadaslara duyrulur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik