Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-business , İhracat, Başka Ülkelerdeki Fırsatlar?

Başlatanonur060606Tarih13/12/2011 14:56:31Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye69 yazı
İyi Günler,

İhracat, e-business ve/veya başka bir ülkede ticaret için sermaye sahibi ortak mı arıyorsunuz? Ciddi planınız var da tek eksik olan para mı?

Ben A.B.D.'den TR'ye yeni dönmüş bir mühendisim ve değişik alanlarda ufak - orta ölçekte yatırımlar yapmak fikrindeyim. Proje başı $50 - 150 000. Bu iş için toplam sermayem $400 000 kadar ve bu parayı 4-5 işte kullanmayı planlıyorum. Ankara'da oturuyorum.

İlgilenenlerden ÖZELİME msg bekliyorum. Lüzümsuz yorumlar yapmayın lütfen.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye49 yazı
Endonezya Bali adasi yatirim icin uygun bir yer. dusunurseniz...
jimbaran

Yerleşim Endonezya / Bali DenpasarMeslek Ticaret
Üye125 yazı
Ben şahsen Bali adası ile ilgilenirim. Bilgi verir misiniz?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye49 yazı

Bali Endonezyaya bagli resmi rakamlara gore 3.5 milyon nufusu(adada yasayan yabancilarla beraber 5 milyon) olan %80 i turizme dayali harika bir ada. 2 mevsim var sicak ve cok sicak.12 ay turizm var .ve gelen turist elit kesim genelde. ticaret potansiyeli oldukca yuksek.Insaat sektoru cok hizli gelismekte.mobilya iscilik ve kalite harika ve` de ucuz.adada 3 tane Turk restauranti var. guzel bir Turk restauranti veya Turk fast food gayet iyi is yapar kanimca .ic gucu ucretler cok dusuk- yerli halk aylik ortalama 15o dolara calisiyor. insanlar birbirine cok saygili. hirsizlik yok kavga yok. Endonezya dunyanin en buyuk musluman ulkesi olmasina ragmen bu adanin cogunlugu hindu dinine inaniyor bu yuzdende halk cok uysal ve yardimsever.Havasi cok temiz ve yemekleri saglikli. Balide is yapmak isteyenin pisman olacagini dusunmuyorum.Egerki bali ile ithalat -ihracat yapmayi dusunurseniz veya Baliye yatirim yapmayi dusunurseniz bana ulasin elimden gelen yardimi yapmaya calisirim. muratem28@hotmail.com
jimbaran

Yerleşim Endonezya / Bali DenpasarMeslek Ticaret
Yeni Üye17 yazı
Ben doğaltaş ve mermer işi yapıyorum.Kar marjı çok yüksek ve aynı zamanda devamlılığı olan bir iş.Sadece inşaatlarda değil parklar açık alanlar dekoratif mekanlar otoparklar villalar daireler akla gelebilecek her türlü yerde kullanımı var.Ben tedarikçiyim türkiyede hangi taş nerde hangi mermer hangi fabrikada çıkar çok iyi bilirim.Zaten avrupa ve son dönemlerde amerika Güney Afrika ve ortadoğu taşı ve mermeri Türkiyeden alıyorlar.Yurtdışında müşteri sıkıntınız yoksa bu iş size çok güzel paralar kazandırabilir.Örnekle en basitinden kayrak taşı diye tabir ettiğimiz ürün ocağından al tonu 80 tl perakendecisinde 350 tl ..Düşünürseniz yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Di?er
Yeni Üye69 yazı
Necip Bey,

Önemli olan zaten alıcıyı bulmak. Benim aradığım bu tip işlerde alıcısı hazır ama parası olmayan bir kişiyi bulup, sermaye koyup karı bölüşmek.

Elimde yurtdışı alıcısı olsa zaten iç piyasada tedarikçiyi bulmam 24 saat.

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı
Onur Bey,
Yurtiçi piyasa dediğiniz gibi sıkıntı değil.Bende zaten bu noktada yurtdışından bit alıcı bulmanız iyi olur diyorum.Ben bu ürünleri üretiyorum zaten yurt dışı müşterimde mevcut benim söylememdeki amaç eğer yurt dışı müşteri bulursanız bu ürünleri gidip ocağından alacaksınız zaten onlar limana kadar herşeyi hallediyolar sizde üstüne kar marjınızı koyup yurt dışındaki müşterinize satacaksınız.Üretim hammadde vb hiçbir sıkıntınız olmaz düşünsenize 1 ton taşta ortalama 15 tl koysanız bir konteynerde ortalama 26 ton dan 26x15 : 390 tl size kalıyor.taş atıp kolunuz yorulmuyor sonuçta bu miktarda semboliktir.Normalde kar marjları daha yüksek.Bunun yanında eğer ciddi olarak bu işi düşünüyorsanız ben size müşterisi hazır üretimde sermaye sıkıntısı olan bir kaç firma bulmadada yardımcı olabilirim.Tanıdığım firmalar var sermayee yönünden darboğazdalar.İhracatları genelde hollanda almanya belçika görmenizi koşulları kendileriyle konuşmanızı muhakkak tavsiye ederim.

Üye114 yazı
necip bey
inanın böyle işler kaldımı diye kendime sormadan edemedim dünya küçük heryerden bişeyler çıkıyor. inanın böyle çok karlı işler yok olsaydı bizler trilyonlar harcayıp 5 sene bir ürün üretmek için uğraşmazdık. bu tarz bir ticaret zor ve dostlarınız sayesinde ancak olabilir diyorum ama malesef insanlar birbirlerini 3 kuruşu gördüklerinde zaten satıyorlar. hayırlı kazançlar
Onur bey
istanbulda olsanız size bir teklifte bulunabilirdim ancak Ankara ters size bol şanslar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye17 yazı
starkor haklısın zaten biz üreticiyiz, yazımda da belirttiğim gibi benden 80 tl alıyor kendisi 350 tlye satıyor.Bizlerde trilyonlar harca**** yatırımlar yaptık ocaklar aldık makinalar koyduk inanın maliyetinden çok fazla değil 5 ila 10 tl arası fazla bir fiyata satmak zorundayız.Bu yüzden sürümden kazanma yoluna gitmek zorundayız.Ülkemizde malesef üreticiyi kollayacak bir sistem yok (en azından bu bizim sektörde öyle).Zaten bu işlerde en güzel parayı aracı kişiler kazanıyor.Bende zaten onur beye üretici olmasını değil satacak müşteri var ise o zaman bu işi yapmasını tavsiye ediyorum.