Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Düsünmekten Bunaldim!! Fikri Olan Varsa Paylasalim

BaşlatanCanjuniorTarih13/12/2011 00:20:29Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye94 yazı
Selam arkadaslar,
Son iki yildir daha az olsa da bu sitenin uzun zamandir takipcisiyim.
2009 yilinda Belcikada bir giyim magazasi actim. Imkanlarim cok sinirliydi. Kredi kullandim, elimdekileri sattim, arabami sattim, sagdan soldan borc aldim Bismillah deyip basladim. Cok sukur hala islerimiz devam ediyor. Borclar su son zamanlar daha da zor olsada hala yatiyor. Bu yilin basinda magazamiz yetmiyor, rekabete daha saglam karsilim verelim diyerek ayni cadde uzerinde daha kucuk olan 2 inci magazamizi actik ve bay ve bayan giyim olarak ayirdik. Hedefimiz cesidimizi artirip ciromuzu bir miktar daha yukseltmekti. Iste bu noktadan sonra basladi sorunlar. Ozellikle bay giyimin bu kadar yavas olabilecegini kestiremedim. Tahmin edebiliyordum, hatta en kotusunden dusunerek basladim ama o kadar durgun ve duzensiz ki... neredeyse kapatma noktasina geldim. Kapatmak derken.. mali tekrar ilk magazamiza tasiyip orada farkli birseyler yapmak istiyorum. Bunu dusunmemin sebebi de kira fiyatinin yari yariya fark etmesi ve masrafinin daha dusuk olmasi. Ama 50 m² de nasil bir is yapabilirim? Sonucta deposu yok alani cok kucuk. Bir turlu bulamadim gitti. Acil olarak bir karar alip kollari sivamam lazim ama cok fazla bir sermayem de yok. Zaten borçla baslamisim. Sinirlerim yiprandi vallahi. Sukrediyorum ama oturarak birseylerin kendi kendine duzelecegine de inanmiyorum. Var mi bir fikri olan? Kriz doneminde kucuk bir carsinin tam ortasinda GIDA disinda baska nasil karli bir is yapabilirim? Buralarda turkler de yogun ama benim yonelmek istedigim musteri kitlesi ilk olarak yabancilar. Fikri olan varsa lutfen paylasalim...
Saygilarimla
Saygilarimla

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye211 yazı
Canjunior kardes aklima gelenler; Internetten takip et ve ucuza parti mali al doldur mesela ayakkabi canta gibi ucuz olsun. Bazen insanlar ucuz oldugu icin alir ihtiyaci oldugundan degil. Abiye kiyafet bayan ve kiz cocukleri icin. Bebek magzasina cevirebilisin. Oyuncakciya cevir. Benim aklimda hep var olan ve satacagini dusundugum oyuncak Plus ayiciklar http://www.pluche-groothandel.nl/index.php?cPath=12
Disney figurleri balonlar vs vs
Dahada olmazsa Tavuk mamulleri sat tamamen tavuk urunlerine odaklan.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Yeni Üye94 yazı
kartal yorumun icin tsk..
Plus ayiciklar derken... Neye dayanarak bu ayiciklarin satilacagini dusunuyorsun? Piyasade devamli satilabilir mi? ilginc bi fikir gibi geldi bana.. kiyafet magazamiz bayan uzerine zaten var.. Bebek de dusunmuyor degilim acikcasi...Evet dogru dedigin gibi.. insanlar cok zaman ucuz oldugu icin aliyor, ihtiyaci oldugu icin degil...
Saygilarimla

Üye211 yazı

Canjunior, bizim halk dilinde ayicik da deriz ya onlari demek istedim. Buyuk kucuk sevimli fantazi hayvan ve cizgi filim figurleri. Istersen sadece ocuklar icin bisiklet cesitleri koyabilirsin. http://adwords.knuffelparadijs.nl/?page=list-cat&expand=no&id_cat=8494 cesitleri gibi. Bir de yanina ilkokul cocuklari icin okul cantalari,yemek ve icecek kablari diger ucuz ve kucuk oyuncaklar bunlarin yani sira Loli ve seker cesitleri de koydunmu ve guzel renk cumbuslu bir dizayn yaptin mi urun kendi kendini sattirir ve marka olursun. Ama yerin musait ise islek ise yap derim.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Yeni Üye94 yazı
Arkadaslar, tavsiyesi veya farkli bir fikri olan birisi yok mu aranizda? 50m² cok fazla kalabalik olmayan ama yine de carsi ortasinda bir magazam var.. Su an erkek tekstili uzerine ama farkli birseyler yapmak istiyorum...Bayan derseniz tam karsisinda yine bir bayan tekstil giyim magazam var orasi cok sukur kendini kurtariyor... Farkli bir arayis icerisindeyim... Ama hala iste bu diyemiyorum? Gida disinda ....ne olabilir???
Saygilarimla

Yeni Üye29 yazı
bijüteri dükkanını denemelesin bence ve parfüm beraber bence bayanların ilgisini cekecektir kesin

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye277 yazı
Avrupa batıyor, bunun sonucunda ırkçılık yükselecek ve hedefte de sizler olacaksınız. Artık ana vatanınıza dönme vakti geliyor ve planlamanızı buna göre yapın. Önce güvenlik, hem sizin için, hem de aileniz için.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye94 yazı
Aslinda haklisin munen... Avrupanin gidisati hic ic acici degil.. Ama bugunden yarina turkiyeye yerlesmek simdilik imkansiz gibi gorunuyor. Sartlar bunu gerektiriyor. Belli bir birikim ve sermayeyle daha basarili olabilirim. Bir gun donecegim, hemde isteyerek....turkce ile birlikte 5 dil biliyorum. Giyim sektorunde alim satim islerinden anlarim.. Hesap kitaptan anlarim, Yontecilik tecrubem var..Buna ragmen Turkiyede geliri yuksek bir is bulamadim.
En iyisi kendi isini yapmak.. Hayirlisi Allahtan...
Saygilarimla