Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Başarı İçin Gemileri Yakmak!

BaşlatanchaticTarih09/12/2011 13:56:59Yorum6

İlk mesaj
Üye144 yazı
Merhaba arkadaşlar okuduğum kişisel gelişim kitaplarından Davut CAN' nın BAŞARI İÇİN GEMİLERİ YAKMAK isimli kitabını çok çok beğendim ve okumanızı tavsiye ediyorum. Hiç sıkılmadan okuyacağınız bu kitaptan küçün bir alıntı..

Tarık bin Ziyad, 19 Temmuz 711’de, 12 bin kişilik ordusuyla İspanya’ya geçti. Askerlerini indirdikten sonra, bütün gemileri ateşe verip yaktırdı. Bu arada İspanya Kralı Rodrik’in 100 bin kişilik ordusuyla üzerine geldiğinin haberini aldı. Askerlerine şu tarihi sözleri söyledi: “Arkanızda düşman gibi deniz, önünüzde deniz gibi düşman. Nereye kaçacaksınız? Vallahi sizin için ancak sadakat ve sabır kalmıştır. Düşmanın silahı, teçhizatı ve erzakı boldur. Sizin silah olarak ancak kılıçlarınız, erzak olarak da düşmanın elinden sahip olabileceğiniz vardır.”

Tarık Bin Ziyad, düşman asker sayısının kendi ordusundan sekiz kattan fazla olduğu bu savaşı, kesin bir zaferle kazandı. Endülüs Emevileri’nin temelini attı.
Gemileri Yakmak” deyiminin böyle önemli bir tarihi olaya işaret ettiğini birçoğumuz biliyoruz. Fakat bilip de uygulamadığımız birçok doğru gibi hayatımızda gemileri hiç yakamıyoruz. Hiç düşündük mü kaç yerde gemilerimizi yakmamız gerekirken yakmadık?
Bu kitap, eğitimini ve kişisel gelişimini en güzel şekilde gerçekleştirmek isteyen genç beyinlere başarının kıyısında gemileri yakmak adına önemli bir kaynak eser…

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye117 yazı
ticaret böyle olmuyor işte gemileri yakayım tüm gücümle yukleneyim diyenlerin bazıları da sonra avukatların tefecilerin bankaların elinden kurtulamıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye13 yazı
Kendi işini deneyememenin bir nedeni de yakılacak olan geminin büyük olması olabiliyor. Zaten sandal sahibi olanlar kolayca yakıp risk alabiliyor. Bazen başarı hikayeleri bazen de hüsran hikayeleri dinleyebiliyorsunuz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye146 yazı

Başarı, kaybettigin paralarla , gece uyuyamamakla gelir.Başarı babadan kalan parayla iş kurmakla gelsede

tadından yenmemesi için gece gündüz ugrunda yasamakla gelir.Ama tek gercek tabiiki ahirettir.Yarın ölecekmiş

gibi ibadet edip hiç ölmeyecekmiş gibi çalışalım arakadaslar.

Yerleşim Moldavya / ChisinauMeslek Ythalat / Yhracat
Üye628 yazı
Ticarette başarı gemileri yakmaktan GEÇMEZ Kardeşim , o senin dediğin şey çaresizlerin çaresidir, Ticarette başarı gemileri yakmaktır diyen hiç bir dangalak görmedim henüz. Ama gemiler yakılmazmı yakılır elbette. Dağın başında bir çoban olacaksın , ve en iyi üniversite puanını tutturacaksın evini barkını ananı babanı köyünü bırakıp büyükşehirde aç susuz hem çalışıp hem okumaya hem karnını doyurmaya çalışacaksın. Ama Başaracak yıllar sonra memleketine kaymakam yada vali olarak gidip hizmet edeceksin, işte bu ve buna benzer nice gemileri yakıp atmış başarı öyküsü mevcut. Ama bunu asla ticarete karıştırma olsa olsa buna CESARET li olmak diyebiliriz ,asla da ötesine geçmemeli.

Şimdi gelelim - Tarık bin Ziyad 'a Gemileri yakma hikayesi tamamen yanlış ve tarihi bilgilenme hatasından kaynaklanmaktadır.
Çünkü Fas kıyılarından İspanyaya geçmek üzere kullandıkları gemiler kendi gemileri değil, Müslümanların İspanyayı fethetmesi için yardım eden, Wizigot kralı Witiza nın Sebte valisi Julian'a aitti, dolayısıyla Tarıkın tasarrufunda değildi. Savaş başlamadan önce gemileri geri göndermişti. Emevilerle ilgili hiç bir kaynakta böyle bir bilgi yoktur.

Emevilerden bahsetmiş ve yeri gelmişken 5 Aralık Pazartesi günü İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini anma günü olan AŞURA idi . İslamiyete fitne ve fesatı , ve Kanı bulaştırmış olan, Peygamberimizin ailesini ve biricik torunlarını katletmiş, İmam'ı Azam ı da katlederek islamiyete en büyük kötülükleri yapmış olan Yezide ve dahi babası Muaviye ye ve dahi dedeleri Ebu süfyana kadar ALLAHIN laneti üzerlerine olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye234 yazı
Başarı, sıradışı başarı rakiplerin hepsi "beklenen" şeyleri yaparken "farklı" şeyler yapmakla elde edilir.
Apple - Steve Jobs öldükten sonra onunla ilg. kitap ve videolar artmaya başladı ve dün akş. Jobs'la 1997 'de yapılmış bir röportajını seyrettim. Jobs gerçekten "farklı" şeyler yapan biri, ancak hepsi uzun düşünce ve planlamalardan sonra "farklı", öyle sadece farklı olmak adına değil.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye127 yazı
Gemileri yakmak için başka çaresi kalmamış olmak lazım ... bu başka bir şey ....

Başarı olmak için ise mutlaka hedef seçilmeli ve o hedef için mücadele edilmeli ...
Yoksa ticareti girdim gemileri yaktım da geldim demek biraz tuhaf olur...
Fakir İnsan yok TEMBEL insan var İhtiyacın varsa ek iş yap ama tembel tembel asla oturma..Allah rızıka kefildir ama Rızık içinde gayret etmek gerekir..

EK İŞ İSTEYENLER’ e KONULU ...
YAZIMIZI TAKİP EDİN GELİN BİRLİKTE KAZANALIM ( Lütfen videoyu izleyiniz )

ersinhatir@gmail.com facebook adresim
http://www.ozgultermal.com
http://www.facebook.com/photo.php?v=2306744037006

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama