Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

. . . . Okul Kantini. . . .

BaşlatanaspirinTarih27/01/2008 00:42:33Yorum57

İlk mesaj
Üye162 yazı
TÜM KONİKS AİLESİNE SAYGILAR,
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM OKUL KANTİNİ HAKKINDA GENİŞ BİLGİSİ OLANLAR BİŞEYLER YAZARLARSA SEVİNİRİM.AYRICA BİR İLKÖĞRETİM OKULUNUN KANTİNİNDE DEĞİŞİKLİK OLARAK NE YAPABİLİRİZ NELER EKLEYEBİLİRİZ DİĞER KANTİNLERDEN NE GİBİ FARKIMIZ OLMALI??ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.SAYGILARIMLA TÜM ARKADAŞLARIMIN YORUMLARINI BEKLİYORUM...

Yerleşim TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
57 yorum
Üye152 yazı
ASPİRİN

HAYIRDIR KARDEŞİM... KANTİNCİLİĞE Mİ BAŞLADIN... :)

Allah muvaffak etsin inşallah

ben sana yumuşak şeker, jelibon tarzı şeyler tedarik edebilirim.

başka konulardada yardımcı olurum. sen söyle bana yeter...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Üye162 yazı
merhabalar ozoz,
evet bir ihale var ona giricem ondan dolayı bilgi edinmek açısından sordum 01.02.2008de ihale hayır duanı bekliyorum kardeşim.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye162 yazı

merhabalar pcked,
şartlarını yazıyorum.ayrıca bulunduğun ildeki il milli eğitim müd. gidersen ihaleler onların duyuru panolarına asılıyor oradan takip edebilirsin.ayrıca nisanın sonu mayısın başı gibi ihaleler çoğalıcak sözleşmeler yenilenecek biten okulların bu aralarda takip edersen daha çok kantin ihalesine ve seçim yapma şansında daha çok artar.önemli olan okulun öğrenci sayısı ve okulun konumu!(zengin bir semtte veya orta halli bir semtte yada fakir bir kıyı kenar semtte olmasına dikkat et)
1-kanuni ikametgah belgesi
2-nufus cüzdanı sureti
3-sabıka kaydının aslı
4-imza sirküleri(noter tasdikli ve yeni tarihli olacak)
5-geçici teminat dekontu(yıllık muhammen bedelin %3ü)
6-yer görme belgesi(okul müdürlüğünden alınacak)
7-ilgili meslek odasından adına kayıtlı başka bir kantin bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge
8-vergi borcu olmadığına dair belge(maliyeden)
9-kantin işletmeciliği ustalık belgesi yoksa kalfalık veya kurs bitirme belgesi.(ihaleye giren iştirakçiye ait olacak)

gerekli şartlar bunlar bunları ayarlayıp girebiliyosun ayrıca ihale kapalı zarf usulu oluyor.kar marjı güsel sana kalmış bişey eğer kiran giderlerin yüksekse fiyatlara ekleyebilirsin yapcak başka bir çare yok.pek tanıdığa gerek yok ama olsada zarar etmez sonuçta türkiye burası torpil olmadan el altından bişeylr olmadan işler dönmüyor malum ne yapalım.büyük balığı oynuycaz herzaman kazanmak için...saygılarımla...

Yeni Üye17 yazı
İyi günler,benimde kantin işletmeciliği hakkında bir sorum olacak hazır konu açılmışken,dersane kantinlerinde kantin işletmeciliği ustalık belgesi aranıyormu acaba,böyle bi belge okul ihalelerinde aranıyor fakat dersane kantini işletmek için gereklimi,bilgisi olan varsa yardımını bekliyorum,saygılar...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye162 yazı
merhabalar sayın bethji,
dershaneler hakkında bir bilgim yok eğer düşünüyorsan bence dershane yönetimiyle görüşmeni tavsiye ederim.çünkü bu belgeyi okul veya milli eğitim müd.istemiyor bunu devlet istiyor işinin ustasının bu işi yapması gerektiği düşüncesiyle ama yinede araştırmanda fayda var diye düşünüyorum.işin rastgele saygılarımla...

Yeni Üye17 yazı
İlgin,cevabın için teşekkürler,saygılar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye162 yazı
arkadaşlar,
görüşlerinizi bekliyorum ilköğretim okul kantininde ne gibi değişiklikler ne gibi farklılıklar yaratabilirim tüm arkadaşlarımın önerisini bekliorum şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım....

Yeni Üye35 yazı
slm arkadaşlar bu işte sadece gözlemlediğim kadarıyla cevap vermek isterim ilköğretim veye lise yada üniversite kantini aldığınızda kime hitab edeceğinizi bilip ona göre kazanımlar daha çok olacaktır bilindiği gibi ilköğretim okularında çocukların aldıkları harçlıkları düşündüğümüzde ortadaki durumu az çok kestirebilirz lisede buna yakın bişe olduğunu düşünelim ama üniversitede bambaşka oluyoo tüm organize ve partileri hemen hemen kantin işletmecileri yapıor ve okul içinde bunu yapacak başka kimsede yok ve bunu aydabir yapın yada vizelerden sonra yada finallerden sonra yapmanız daha çok talep olacaktır çünkü dönemden sonra öğrenciler biraz boşlar ve aktivitelere katılmak ister artık kantindeki satışlara göre bu durumda kazancınızı 2 katlayabilir bir hal alcaktır ilk öğretimde ise öğrenci veli katılmak süretiyle bir birleşme veya velilerin birbirlerini tanıma durumu olur ve çocuklarının hangi ailelerin çocuklarıyla birlikte olduğunu anlarlar aklımda o kadar fikir varki yazmak yetmio saygılar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Muhasebe
Üye162 yazı
arkadaşlar,
görüşlerinizi bekliyorum ilköğretim okul kantininde ne gibi değişiklikler ne gibi farklılıklar yaratabilirim tüm arkadaşlarımın önerisini bekliorum şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım....

Üye124 yazı
Okul kantininde ne gibi değişiklik yapabilirsinki adı üstünde kantin işte bence fazla büyütmemek lazım
BİLEM

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye639 yazı
jetonlu oyun makinası koy mesela!
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye35 yazı
ne kadar çok etkinlik okadar kapital bu kadar basit yoksa zaten satacağınız ürünler belli zaten bir alan bi daha almıyoo aynı malı açıkan olursa alacaktır 100 kişi bir okulu düşünün diyelimki bunun 20 kişisi beslenme geitirdiğini düşünün 50 kişisi sadece simit veya buna benzeri şeyleri bir defaya mahsus aldığını düşünün diğer kalanı her tenefüste farklı almaktadır ama ilrleyen saate göre azalır yani 5 ders olduğunu düşünün 1 derste herkes kantinden alışveriş yapar aç olan açlığını giderir 2 derste bu orana yakın alışveri olur ama 3 derste bu oran yavaş yavaş düşer zaten 4-5 dersten sonra öğrenci eve gideceği için bişe yemek istemez yada parası kalmıyacaktır ama etkinlik ölemi veliler öğrenciler bu gibi etkinliklerden yararlanmak ister eğitici oldumu bunu öğretmenler bile katkıda bulunur
saygılar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Muhasebe
Üye1359 yazı

langırt, bilardo, iddaa'yı unutma :)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gursoybalo
jetonlu oyun makinası koy mesela!

euheuhe şaka bir yana reklamları geçiyor ya sürekli jetonlu sakız şeker vs satan yerler.. onları bir araştır derim
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
arkadaşım okul kantını işletmiş biri olarak sana tavsiyem,, ilk oğretımlerde ilkokul kısımlarına hmm böyle renklı paketlı ucuz seyler (tabıkı bu okulun bulunduğu semtin gelir durumuna gore değişir) çocukların hoşlanabileceği gıdalar bulundurabilirsin,,ortaokul kısmı içinse biraz daha kalıte de urunler daha ii olur zaten senın asıl kar edeceğin şeyler kendi imalatın(tost,köfte vs) olan seylerdir .öğrencilerle muhabbetın çok onemlı aran ne kadar ii olursa okadar satısın artar (ama hiç bır öğrencıyı aran ne kadar ii olursa olsun kantıne sokma).mesala tenefüslerde kısık seslı muzik yayını yapabilirsin(tabıkı yonetımın iznı gereklı)toptancılarla pazarlığın sıkı olsun çunku her sene başında özellıkle simit fırınları bedelsiz simit werirler o sene senınle çalışabilmek için (3000-5000) o senın pazarlık gucune kalmış .eğer ambalajlı dondurma satışı sebestse onunda guzel indirimi we bedelsiz malı wardır..senın kar edeceğin seyler bunlar
BABA

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
selam arkadaşlar okul kantinleri önceden il özel idaresinden ihale yoluyla alına biliyodu ama şu an il özel idare müdürlüğü okul ihalelerini okul aile birliklerine devretti yani okul aile birliğiyle görüşeceksiniz benden size tavsiye artık okulların da tadı tuzu kalmadı okul aile birliği hemen hemen hiç bi şey sattırmıyor ustalık belgeside şu an yeni kanuna göre her işte isteniyor arkadaşlar

Yerleşim Türkiye / Yst Ve AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı
herkese selamlar benmde sorum kantin işletmeciliği babamda o istenilen belge warya ondan var yalnız hayatımda hiç bu işi yapmadım bir lisenin kantin işletmeciliği teklifi geldi bi abimisden ama nasıl olacak bilmiyorum nasıl bir iş karlı mı değil mi zararları dez avantajları neler bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşkkrler
kamyonju mekanı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye21 yazı
Benim bildiğim burda okul kantini kiralayan bir tanıdık, okul sezonu bitmeden bayrağı çekti.
Kirasına çok dikkat edin derim bu işe başlayacak arkadaşlara.Astarı yüzünden pahalıya gelir sonra.
Herkese bol şanslar....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
hmmm peki kardeş saolasın
kamyonju mekanı

Yeni Üye3 yazı
güzel kardeşm hayırlı olur inş.bikere dondurmayı eksik etmicen.buzlaş koycan.waffle koycan.sürekli değişiklik yapcan. baktın çocuklar sıkıldı hemen yeni bişey sokcan.külahta yemiyosa bardakta,bardakta yemiyosa tabakta.yani cocuklara oynıcan.hayırlısı kardeşim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aspirin
merhabalar pcked,
şartlarını yazıyorum.ayrıca bulunduğun ildeki il milli eğitim müd. gidersen ihaleler onların duyuru panolarına asılıyor oradan takip edebilirsin.ayrıca nisanın sonu mayısın başı gibi ihaleler çoğalıcak sözleşmeler yenilenecek biten okulların bu aralarda takip edersen daha çok kantin ihalesine ve seçim yapma şansında daha çok artar.önemli olan okulun öğrenci sayısı ve okulun konumu!(zengin bir semtte veya orta halli bir semtte yada fakir bir kıyı kenar semtte olmasına dikkat et)
1-kanuni ikametgah belgesi
2-nufus cüzdanı sureti
3-sabıka kaydının aslı
4-imza sirküleri(noter tasdikli ve yeni tarihli olacak)
5-geçici teminat dekontu(yıllık muhammen bedelin %3ü)
6-yer görme belgesi(okul müdürlüğünden alınacak)
7-ilgili meslek odasından adına kayıtlı başka bir kantin bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge
8-vergi borcu olmadığına dair belge(maliyeden)
9-kantin işletmeciliği ustalık belgesi yoksa kalfalık veya kurs bitirme belgesi.(ihaleye giren iştirakçiye ait olacak)

gerekli şartlar bunlar bunları ayarlayıp girebiliyosun ayrıca ihale kapalı zarf usulu oluyor.kar marjı güsel sana kalmış bişey eğer kiran giderlerin yüksekse fiyatlara ekleyebilirsin yapcak başka bir çare yok.pek tanıdığa gerek yok ama olsada zarar etmez sonuçta türkiye burası torpil olmadan el altından bişeylr olmadan işler dönmüyor malum ne yapalım.büyük balığı oynuycaz herzaman kazanmak için...saygılarımla...

öncelikle açıklayıcı bilgi için çok teşekkürler yanlız sormak istediğim bi konu var 9 cu maddedeki kalfalık belgesinin yerine 2 senelik gıda bölümü diploması yeterli olabiliyormu acaba arkadaşım ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
öncelikle allah hayırlı etsin kantin işletmesi çok hesap isteyen bi meseledir sevgili kardeşim kira anlaşman çok önemli yıllık mı yoksa 9 aylıkmı ona göre bi hesap yapmak gerekir okul idarecileriy le iyi geçim gerekir satacağın ürün semt ve okul öğrenci pörtföyüne göre değişir gelir durumu okul saatleri vs gerkli bi yardımım olusa msn den ulaşabilirsin kolay gelsin hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
merhaba arkadaşlar bizim elimizde kantin işletmeciliği belgesi var bunları kiralamak istiyoruz bu belgeleri fiyatlandırırken aylıkmı yıllıkmı ,okulun bulunduğu semt mevcudu ne gibi etkenler verilecek belgenin fiyatını etkiler?bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim...
C 21

Üye390 yazı
Kantin işletmeciliği belgesi nereden ve nasıl alınır.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye218 yazı
kantinde nohut pilav sat fark yaratırsın
Çok yorgun çok yalnız olabilirim
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye123 yazı
benmanisa celal bayarda ünv.kantini işlettim ünv döner sermayesine denen 5.500.00 ytl aylık kirasıydı ..zar zor elemanların maaşları , masraflar kolacısı ,dönercisi ,pecetesi yok bisküvitcisi vs. daha sonra yıl içinden 2 bölüm kaldırınca zarar ettim.öğrenci gelmedi çayla kahveyle burası dönmez..simitle ...iyi düşün tart .bu türkiyedeki tatilleri hesapla ...toplam 180 gün ders yılını kira masraflara böl .benim gibi zarar etme.
saygılarımla
DİLEK KÜÇÜKOĞLU
www.kucukoglumakine.com.tr
kucukoglumakine2006@hotmail.com
info@kucukoglumakine.com.tr

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sanayici
Yeni Üye28 yazı
bilmiorum daha önce yazılanları okumadım ama parça kontör işi okul kantinlerinde tutabilecek bir iş benimle irtibata geçerseniz detaylar hakkında konuşur bi karara bağlarız... İyi Çalışmalar dilerim...

H.S.Buğra TAŞPINAR 0554 301 20 11
İş yok diyenlere inat kendi işini kuran arkadaşlar ; emin olun doğru yoldasınız

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Yleti?im
Yeni Üye13 yazı
abii bende öğrencii olarakk yorum yapmak istedim herkese saygılar bende lise 2 ögrencisiyimm abii hakketten bir numara para varr kantin işindee açmak istersen düşünderimm içindee bastan sona her şey olsun saygılar herkese bende ticareet yapmak istiyorum bu yastann o yuzden yardımlarınız için şimdiden yardımlarınız için cook teşekkürler mehmet_boy_boy123@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
arkadaslar merhaba...
bayılıgını almıs oldugum urunumu ozellıkle ozel okul kantınlerınde satısa sunmak ıstıyorum.. bu konuda bana yardımcı olabılecek arkadaslar varmı acaba..
urunum karamel soslu , cıkolatalı ve uzerı sekerlemelı elmalar..
cocukların dıkkatını cekebılecek bır urun oldugunu dusunuyorum...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye88 yazı
öncelikle merabalar ben işletmiş olsam ilkokul kantinini önce kantinde çocukların oturacakları yer ayarlamak tenefüssaati malum kısa o yüzden o saatte öğrencilerden yardımla işçilikten tasaruf olabildiğince kasanın büyük olması ve üstünde hiçbirşey olmaması malum tırtıklama olayları ama iyi bir görüntü dizaynı ve çevre bakkalların ürün çeşidi sizle tercih sebebi olabilir ilkokul beslenme olayı var eğer gelirseviyesi düşük öğrenci az ise direk kapamak zaman tasarrrufu:)
bunun gibi şeyler aklıma geliyo

benimde kantincilik gibi bir hevesim var aslında iki kişiyi besleyecek bir kantin olursa ortaklık düşünüyorumm
TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye21 yazı
merhaba
bence çocukların hem seveceği hemde onları tok tutacak ürünlere yer vermelisin.öncelikle kullanacağın gıdalar sağlıklı ve iyi markalı olmalı.

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE
İTİMAT ÇELİK SANDALYE MASA İMALAT İHRACAT LMT.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama