Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Kadar Çok Devren Market Var???

BaşlatanwordsmanTarih08/12/2011 00:07:32Yorum16

İlk mesaj
Üye150 yazı
Sahibinden.com'daki
devren ilanlarına baktığımda en çok devren market bakkal türünden ilanlara rastlıyorum, bu kadar marketin devir olmasındaki sebebler ne olabilir,
genellikle çoğunun yazdığı cirolar güzel rakamlar, sosyal hayat problemi, yalnız yapılamaması, bunlar işin zor tarafları ve bunları biliyoruz fakat yinede ekmek parası için yapmaya değmez mi? yoksa bilmediğimiz başka dezavantajları var mıdır?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye245 yazı
bi devren satilik market ilan sahibi olarak cevap veeyim kendi adima;
babamla beraber yapiyoduk o emekli oldu yani mission impossible :-)
e ben de 23 yasindayim suan deyim yerindeyse dogru duzgun cocuklugumu yasayamadim
sosyal hayat sifir oldugu icin kendime haftada birgun dahi olsa ayirabilecegim is kolu bulmak icin satiyoruz
cunku tek basima calissam az ama oz kazansam yeter benim sebebim bu sahsen.
Gel geleim diger ilan sahiplerinin nedenlerine benim gibi dusunenler, disardan kolay gorup icine girince zorluktan satmak isteyenler,is yapamaynlar, askerlik hastalik gibi sebebler vs sebeb cok aslinda ama asil neden is yapamamak orda yazan cirolarda cogu hayalidir gidip kasanin basinda durmadan anlayamazsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye170 yazı
süper hiper gross marketler bakkal, market gibi esnafların iliğini kuruttu da ondan :((
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye305 yazı

Bir marketci olarak... Discount marketlerin istilasının en büyük etkenlerden biri olduğunu ve Sosyal yaşamın da sıfır olmasının , ilan vermek için yeterli bir sebep olduğunu düşünüyorum. Ancak artık para kazanmanın çok zorlaştığı bu ortamda ilan vermeden önce sıkı bir hesap yapmak gerekir. Eğer gerçekten kazandırmıyorsa ve çok sıkıntı oluyorsa ilan verilebilir. Yoksa "Aza kanaat etmeyen çok'u bulamaz."bunu biliyoruz. Çark dönüyorsa, çorba kaynıyorsa hiç yerinizden kıpırdamayın. İşinize dört elle sarılın ve hizmetinizi en iyi şekilde yapın. Temizlik ve düzen çok önemli. Kir pas içinde oturup, müşteri gelmiyor demek yanlış. Naçizane fikirlerimdir... Saygılarımla...
Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
Yeni Üye14 yazı
market bakkal işi yaptım.zorluklarını gördüm. hiç zamanın yok.herkes kalkmadan sen kalkıp açacaksın,millet yatağına girecek sen yeni kapatacaksın. açıkcası çok zor bir iş. kazancıda o kadar çalışmaya göre çok az. Satılık Market lerin çok olması normal yani... Aç kalmazsın ama ...yapılacak iş değil vesselam.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye117 yazı
bi de bu sitede bir geyik var ''gıda işine gir asla zarar etmezsin'' diye. Yanı başınıza a101 onun yanına da bim şube açsın da göreyim ben sizin marketi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye125 yazı
Her mahallede 1 tane BİM varsa bakkallar batmaya mecburdur. Yok zamandan dolayı, yok askerlikten dolayı, yok yurt dışına çıkacağımdan dolayı devrediyorum gibi palavralar çoktur. Herhangi bir BİM'in yaptığı ciroyu yapsın bakalım devrediyorlar mı? Kısaca; Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ticaretin kuralı her yerde aynıdır. Kendini güncelleyemeyen, gelişmeleri takip etmeyen ve en önemlisi öngörüde bulunamayan her ticaret adamı batar... Ha yok mahallene BİM gelir, A101 gelir, Tansaş gelir. Oda kaderin cilvesidir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye234 yazı
Bizim mahallede bir market var, çoktan emekli olmuş yaşlarda 2 bey tarafından işletiliyor son yıllarda.

20'li yaşlarda bir kişi market işinde "Sosyal Hayat" yokluğundan bahsetmiş, onların o türden sorunları yok zaten sabahtan akşama kadar haftada 7 gün çalışarak emeklilik dönemlerinde pas tutmamaya niyetli görünüyorlar ve nitekim bayağı iyi işletiyorlar her gittiğimde olumlu havayla karşılaşıyorum, insan olduğumu hatırlıyorum. yakında BIM var, orası robotlar hattı gibi geliyor bana. Ama illaki büyük bi markete gideceksem, uzaktaki Metro veya Real'e gidiyorum, hiç olmazsa mahallemden uzakta robotlaşıyorum yani.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - casa
Her mahallede 1 tane BİM varsa bakkallar batmaya mecburdur. Yok zamandan dolayı, yok askerlikten dolayı, yok yurt dışına çıkacağımdan dolayı devrediyorum gibi palavralar çoktur. Herhangi bir BİM'in yaptığı ciroyu yapsın bakalım devrediyorlar mı? Kısaca; Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ticaretin kuralı her yerde aynıdır. Kendini güncelleyemeyen, gelişmeleri takip etmeyen ve en önemlisi öngörüde bulunamayan her ticaret adamı batar... Ha yok mahallene BİM gelir, A101 gelir, Tansaş gelir. Oda kaderin cilvesidir.

Kar eden bir işletmeye kimse ne ortak almak ister nede o işletmeyi devretmek ister altın yumurtlayan Tavuk satılırmı:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
çok komik yazılartla karşılaştım burada yok her mahallede bim varsaymış yok a 101 varsaymış gerçekten çok komik bazı yerlerde onların var olduğunu görüyorum ama onlar bile zor durumda nedeni de hiper marketler ve bizim türk milletimizin desinler diye yaptıkları alışverişler,ucuza aldıklarını zanettikleri yerler bunlar, fakat nasıl kazık yediklerini fark edemiyorlar bile neticede bu kime yarıyor yabancı sermayeye onlarda çuvallara doldurdukları paralarla doğrudan ülkelerine:)tabiki sayemizde.geçen ocak ayında fransadaydım ve 3 milyonluk bir ilde sadece 2 tane carrefour vardı adamlar yabancı sermaye sokmuyor bile biz gibi *** değiller yani anlayacağınız.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ticaret
Üye189 yazı
bu sektörde kendini geliştiricen.marketine post makineside koyucan sodex,ticket makineside koyucan çeşidinide.zaten sodex,ticket makinesini koyup çalışan kesimi bir bağlarsan sırtın yere kolay kolay gelmez.yemek kartı olanların zaten büyük çoğunluğu bu kartlarını ev ihtiyaları için kullanıyor.bide meyve sebzede marketinde mutlaka bulunacak.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye137 yazı
gıda toptancılığı yapıyorum 800 tane bakkal ve market çalışıyorum.millet işinden bıkmış abi kalkıp rafı bile silmiyor ilgi alaka yok buyuk marketlerin tabiki etkisi var ama herkes bi şekilde ekmek yemeye çalışıyor eski karlar yok ama adama iskonto yapıyorsun bak şöle ikisi beraber şu paraya süper satılır kampanya yapıyorsun adam ıkısını ayırıp bıldığı gıbı okuyor.indirimi musteriye yansıtmıyor yani birazda kendınde aramak lazım

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
Kapatmalarının bir sebebı de

ürünlerin alış fıyatları

buyuk bır marketın parakende sattıgı fıyata bır bakkal toptan alıyor. bu buyuk bır sorun.
sermayemiz, dürüstlüğümüz olsun

Yerleşim Türkiye / Kmara?Meslek Kamu sektörü
Üye277 yazı
Market yerine kuruyemişcilik veya büfecilik daha iyi gibi.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye152 yazı
Sahibinden.com'da Kafayı Çeken Devir Sektörleri;

Restoran & Lokanta (1379)

Market (1095)

İnternet & Oyun Cafe (689)

Büfe & Kantin (573)

Kuaför & Güzellik Merkezi (563)

Tekel Bayi (371)

Pastane & Fırın (318)

Cep Telefonu Dükkanı (262)

Oto Kuaför & Yıkama (232)

Kırtasiye (227)

Su Bayi (223)

Giyim Mağazası (214
joSe

Yerleşim Türkiye / SamsuMeslek Esnaf
Üye125 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - casa

Kar eden bir işletmeye kimse ne ortak almak ister nede o işletmeyi devretmek ister altın yumurtlayan Tavuk satılırmı:))

Kesinlikle...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye300 yazı
Beyler 2 dedinize katılmıyorum:
Dükkanını devretmek isteyen herkeze '' iŞ YAPAMIYOR ONDAN'' yakıştırmanıza katılmıyorum. Gerçek sebebi çoktan biliyormuşsunuz gibi söylemler hoş değil. Şimdi market işleten ve kazancıda çok şükür yeterli olan bir genç, tercihi esasınca KPSS kazanıp memurluk ataması çıksa ne yapmalı? Böyle durumlarda var. Sürekli hastaneye gitmesi gereken bir şahısta olabilir, emekli olup daha sakin bir hayat yaşamak isteyen şahısta olabilir. İlla altın yumurtlayan tavuk satılırmı düşüncesi ile hareket ederseniz bu iş olmaz. Hatırlatırım; MÜLK ALLAHINDIR!
İşin özünü bilmeden atıp tutmayalım lütfen. Kimseninde vebalini almayın.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret