Gecenlerde fatura ödeme merkezleri hakkında bir kaç yazı okumuştum.
Önceleri fatura başına ek ücret vermediğimizi sanarak "iyi" iş diye düşünmüştüm.(Çalışanlar fatura başına fatura tutarından kazanç sağlıyor gibi düşünmüştüm.)
Ancak öğrendim ki fatura başı ekstra 1Tl ve benzeri ücretler ödeniyormuş.
Büyük şehirler için uygun olabilir ancak orta ve ufak şehirler için, o tip yerlerden para karsılıgı fatura ödemenin çok mantıksız olduğu kanaatindeyim.(İstisnalar dısında.)
ptt nin yanında fatura ödeme merkezi var. ikisindede kuyruk var :) yada ikiside boş :)
hakkıyla para kazanma ve "hizmet karşılığı" daha fazla para kazanılabilir düşüncesinden yola cıkarak bir fikir geldi aklıma..
yeni blog yazmaya başladım zevkli iş :) daha 2 başlık ele aldım biride buydu :)
| Alıntı Yapılan Metin: |
Merhaba, Bu yazımda aklıma gelen basit ame etkili bir iş fikrinden bahsediğimcem. Bildiğiniz gibi, son zamanlarda ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde yayılan fatura ödeme merkezleri, kimi insanlar için oldukça kolaylık sağlamakta. Şuan aslında bu merkezlerin ne işe yaradığından ve kimler tarafından kullanıldığı hakkında bilgi vermeyeceğim. (alakadar kişiler düşünerek ve araştırarak sanırım bulur.) Fatura ödeme merkezleride sonuçta, ptt yada banka gibi sabit bir yerde durmakta.Ve yoğunluğu oldugunda yine faturanızı ödemeniz için sıra beklemeniz gerekir.Veya yine de oraya gidebilmek için ekstra bir yol kat etmeniz gerekebilir. Ayrıca, bir firma olarak, müşterileriniz, sadece dükkanınızın bulunduğu yerdeki insanlardan oluşacaktır.(yada oradan geçen insanlardan.) Burada aslında müşterilere bir hizmet sunmak gerekli. Yazacağım fikir burada devreye giriyor. Sabit bir noktada fatura ödeme merkeziniz var. Ancak siz bununla yetinmeyeceksiniz.Evlere ve iş yerlerine servis vereceksiniz. Örneğin 300 konutluk bir siteyle anlaşıp, veya tek tek bi şekilde anlaşıp, fatura son ödemelerine göre evleri ziyaret edip, ödemeleri toplayacaksınız. Örneğin, bir evin 5 ayrı faturası var. Su ve ekeltirik faturası ayın 10 nunda, kirası 15inde telefon ve internet faturası ise 20 sinde ödeniyor. Kendinize bir plan yaparak, her ay belirli bir rut çevresinde, ayın o günü hangi evlerin faturası varsa, o evleri ziyaret ederek kapıda ödeme alacaksınız. Sempatik elemanlarız olursa, zaten müşterisi olan bir işe daha da müşteri eklememeniz için hiç bir neden olamaz. Sonuçta fatura basına 1 TL gibi bir ücret ödeniyor. Bunu bir hizmet vererek almalısınız bence.Bu hizmete çoğu kişi 1 lira 2 lira gibi cuzi bir ücret vermekten çekinmez.Ancak orta gelirli aileler için tüm faturalarda 5-6 lira gibi bir ücret çok gelebilir. Bu konuda kampanyada yapabilirisniz. Örneğin; ikisi bizden kanpanyası. (4 ve üstü faturada 2 si bizden. ) 1 fatura 1TL 2 Fatura 2TL 3 Fatura 3TL 4 Fatura 2TL 5Fatura 3TL 6 FAtura 4TL 7Fatura 5TL gibi.. Eğer bu yolla büyük sitelerden büyük paylar alırsanız, normal kazancınızın kat ve kat fazlasını kazanacağınızdan eminim. Unutmadan, Elemanlarınız sivil değil.Resmi giyinmeli. yani firmanızın iş kıyafeti ile gezinmeli. |
kısaca yazdıgım buydu. Sizce mantıklı değil mi?
Benim bu iş ile bir alakam yok ancak ...