Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Anket Şirketi

BaşlatanhfindikTarih04/12/2011 18:03:39Yorum3

İlk mesaj
Üye150 yazı
arkadaşlar bu konu hakkında sitede 2 kere konu açılmış ama konunun özüne fazla gidilememiş.şimdide ben açmak istedim.bilgisi olanlardan ögrenmek istediğim
anket şirketini kurdugum zaman diyelim a firmasının anket işini aldım.
benden 20 bin çalısınına anket yaptırmak istedigini soyledi.şimdi ben bu firmadan kişi başı ücretmi alacagım yoksa kafadan 5 bınlıra 10 bin lira (bu rakamları kafadan yazıyorum) gibi ücretlermi isteyecegım.
yada diyelimki a firmasının bulundugum ilinde ki subesi anket yaptırmak istiyor. mahalle mahalle gezilip köy köy gezilecek.ozaman nasıl ve nekadar para istenecek.
ayrıca bır dıger konu ise şimdi anket yapmadan önce o ilin valiliginden kaymakamlıgından herhangı bır yazılı izin almak gerekiyormu.
arkadaşlar bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yardımlarını beklıyorum
hatta cevresınde anket şirketi olan birisi varsa bu konuları öğrenip yazarsa sevinirim.
şimdiden herkese teşekkur ederim.
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye7 yazı
öncelikle merhaba. daha önce öğrencilik yıllarında anketör olarak çalışmış biriyim. genel izlenimlerimi aktarayım size. diyelim ki siz A firmasının anketini aldınız. A firması 1000 tane anket yapılmasını istedi.anket başı fiyatlar belirlenir ve belli bir sürede bölgeye göre bu anketler yapılır.mesela bana 100 tane anketi 1 haftada bitirmemi söylerdi anket şirketi. tabi sayfa sayısına göre anketin fiyatı değişiyordu. 6-7 sayfalık bi anket tahmini 2tl civarıdır.bunun 1tlsi bana 1tlsi şirkete kalırdı. normalde bir hafta için 100anket toplamda 100tl bırakıyordu. şahsen o 100 anketi bitirene kadar yüreğim şişiyordu.hakikaten zahmetli bir iştir.ve bu işi yapanlar işin geçici olduğunu düşündüğü için en büyük sorunu yanında çalışanları şirkette tutmaya çabalamakta harcarsın.ve yanında çalışanlarda genelde öğrenci kesiminden olur.4-5 ay bu işi yaptım ama hep bölük pörçük. firmalardan anket işi almak kolay değil. alsan bile anketleri teslim ettikten sonra parayı tahsil etmekte yaşayacağın sıkıntılar arasında. anketi bitir parayı al mantığı yok. e hal böyle olunca biz çalışanlarda paramızı almakta sıkıntı yaşıyorduk. kendimden bilirim;anket şirketinde 100tl param kalmıştı,onu ancak 2-3 ay sonra alabildim.bu sefer bir iki bu şekilde aksarsa yanında çalışanı elinde tutman imkansız gibi birşey.
ayrıca bu işler genelde dönemsel oluyor.özellikle seçim zamanı daha yoğundur.bunun dışında büyük firmaların anketleri olur.herşeyi katabilirsin buna. mesela ben genelde araba lastiği,süt,makarna,belediye seçimleri vb. geniş yelpazeli anketlerle uğraştım.
izin konusunda pek bilgim yok.ama tahminimce izin alınarak yapılıyor olması kuvvetle muhtemel.
ve son olarak; bu işe girişiceksen iyi düşün taşın derim. halihazırda memurluk mesleğini icra ediyosun. mesai bitiminden sonra kalan zamanı bu işe ayırıcam dersen hiç bulaşma derim.her mesai çıkşında işe gittiğin zaman mutlaka sorunla karşılaşırsın. yok o eleman bıraktım der yok a firması parayı ödemekte geciktirir vb sorunlarla illa yüzleşirsin...

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Üye150 yazı
bilgi paylaşımı için teşekkür ederim.
bu konuyu baya araştırdım.gerçekten cok zor bir iş.
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
Üye816 yazı

debdebedeb;

konu hakkında gayet iyi ve net yazmış...

bende yıllar önce sadece 7 gunlugune üniversite de öğrenciyken bir arkadaşın vasıtasıyla bir terlik firması anketörü oldum o zamanlar tane si başına 1 lira bize verdiler biz yaklaşık 10 kişiydik eski çalışaların hepsi işi bırakmış tanesi başına 5 lira alıyorsun sende 1 lira veriyorsun diye tartışıp işi bıraktılar bizde yahu günde 10 anket yapsan 10 lira alırsın diye sevindik ihtiyacımız olmamasına ragmen sırf değişik iş deneyimi olsun diye kabul ettik ayrıca asgari ücret o zamanlar 150 liraydı yani 1 ay da bir öğrenci için iyi paraydı..

bize demografi bilgisi verdiler yani yaş-tahsil- cinsiyet gibi ... bizde kapıları çalıyoruz kimse açmıyor açanda demografiye uymuyor yada uzun sorulardan bıkıyordular.. 3 gunde zorla 27 tane yaptık abktık ki iş bitmiş yani toplam 300 kişilik anketmiş:)) parayıda alana kadar 10 kişi gidip bagırıp çağırıyorduk adamlar cebinden ödediler:)

1. anketör bulmak zordur devamlı iş olmadıgından .
2. artık çogu apartman anketör bırakmıyor ve pazarlamacı korkusundada olmayanalrda açmıyor.
3. en zor şey anket bittiği zaman firma rastgele onları arıyor yanlış bilgi verenleri hemen siliyor anketörcüye ya parasını vereceksin ya kavga cıkacak..

ayrıca 6 gundur firma bize stand kurmuş 1 kız 1 erkek lise öğrencisi part time çalışıyorlar ama bilgileri sıfır..
firma bizi arayacak ajans görevlileri işlerini nasıl yapıyor diye birşey bilmiyorlar desek paraları yanacak biliyor desek işlerine devam edip bu seefr ben vicdan azabı çekecegim..

kardeş en iyisi bu işi iyi düşün
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im