Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Motorsiklet Taksi

BaşlatanKüçük AğaTarih03/12/2011 13:20:47Yorum9

İlk mesaj
Üye683 yazı
Büyük kentlerde, özellikle de İstanbul'da ulaşımın ne dert olduğunu bilmeyen yoktur. İster toplu taşıma, ister dolmuş-taksiye binin günün belli saatlerinde trafiğe takılmadan randevunuza zamanında gitmeniz oldukça zor. Özel aracınızla gitmeye kalksanız da durum pek parlak değil, üstelik gittiğiniz yerde bir de park sorunu yaşayacaksınız.

Gerekli yasal koşullar yerine getirildikten sonra taksi işini motorsiklet ile yapmayı düşünen bir girişimci, özellikle bahar-yaz mevsimlerinde tahmin edemeyeceği bir ilgi ile karşılaşacaktır. Hani ortaya bir fikir atayım dedim. Belki ilgilenenler çıkabilir...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yayıncılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye40 yazı
selam ben bu fikri birzaman önce düşünmüş ve araştırmıştım,
konu ile ilgili bir tek amerikada işleyen bir sistem var
yanlız dezavantajlarının çok olması kötü
en büyük sıkıntı kask konusunda yaşanıyor herkeze her kafaya uygun kaskı yanınızda taşıyamıyorsunuz, koruyucu ekipmanlarınız herkeze uygun olmayabiliyor, herkez sizin motorunuza binmek istemeyebilir prof. bir belge almalısınız ve motorsiklete güvenen bir kitle bulmalısınız. belirli duraklarınız olmalı.

ama bunun yanında motorsiklete güvenen herkezin toplantıya işe geç kalmak istemeyeceği bir ortamda yani istanbul trafiğinde çok iş yapar gibi görünüyor, sistemin oturması tanıtımın olması biraz zaman alabilir belki ama bence hala çok güzel bir fikir. istanbulun 20 sene sonrasında çok iş yapabilecek bir fikir...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye244 yazı
Yurtdisin da bu is yapiliyor .. hem de oturmus bir vaziyette ... Ama genellikle havalimani-sehir ici arasi calisiyorlar ... butun tarifeleride ona gore ayrica sefer icin para aliyorlar. Ama bildigim kadari ile sigortasi cok pahali ticari faliyet oldugu icin zaten en az uc yillik aktif 250cc uzerinde motor kullanmislik sarti falan var ... genellikle de BMW'nin genis motorlarini kullaniyorlar ( pahali ama ..) Tutabilir buyeyebilir bir is dali ...
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Üye215 yazı

fikir güzel..ama asla binmem:)

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye277 yazı
Türkiye de tutmaz, insanlar korkar binmez gibi.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye23 yazı
daha ucuz olacağı için tutar yağmur yağmadığı zaman 12 ay yapılabilir öne rüzgar kesici koyulur şuan gelişmemiş ülkelerde bu iş çok yaygın onun yanında bisiklet taksi ve taşıyıcılar var adam koşarak 2 tekerlekli araçta taşıyor mototaxi olsa ben binerdim yaz kış trafik yok taksiden ucuz zaman tasarrufu daha ne olsun bir moto durak açmak için ne yapmak lazım

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Dany?manlyk
Üye683 yazı
Yasal prosedürünü bilmiyorum.
Yazan olursa birlikte öğreniriz.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Üye137 yazı
çok eskıden fethiyede vardı taksi motorlar araç yok hava sıcak en idealiydi bence:) ama sımdı kalktı.. inanılmaz herkesın altında scoter var

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Üye223 yazı
Bu konuda en büyük sorun güven.Bunuda ancak zamanla veya bedava insanların deneyimlemesini sağla**** yapabilirsiniz sanırım.Bunun içinde sağlam sermaya yapısı gerekir.
Tabii bu arada piyasasını siz oluşturduğunuzda başkasının aynı işi yapması çok kolay olmamalı.Ticari taksilerdeki gibi ticari plakalar engel olabilir.Aksi halde her motor alan işe girer buda çok kolay itibar yok eder.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul