Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Memurluk Mu? Ticaret Mi?

BaşlatanimlaszTarih02/12/2011 00:46:09Yorum38

İlk mesaj
selamlar

Arkadaşlar fkrinizi alabilirsem cok iyi olacak. Şu an memur olarak çalışmaktayım. Ailenizde memur olunca ticaret yapma fikri uzak ve korkutucu geliyor doğal olarak. Ama şu an yaptıgım işten hic memnun degilim. Hep tek basıma calısmak istemisimdir. Düsünüyorum ama cekiniyorum. Sizce memurluktan istifa edip ticarete atılmak akıllıca mı? ÜStelik çok da konuskan rahat biri degilim. Bu da beni çok düsündürüyor. Ya batarsam. Yaptıgım herhangi bir işteaylık 1.500 tl geliri yani su an aldıgım maası alacagıma inansam garantim olsa ic durmazdım.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
38 yorum
selam bence 1500 TL her işte aklınıza gelebilecek her işte kazanabilirsiniz fakat önemli olan sadece para değil. örnek veriyorum sabah 4 te çıksanız gece 12 lere kadar kağıt, hurda toplasanız her gün o parayı rahat kazanırsınız ama değermi sosyal imkanları, tatili, hasta oldunuzmu raporu, iş güvencesi benden tavsiye sedece para olarak düşünmeyin. BÜtün artıları eksileri düşünün.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?imci
kardeşim memurluğu sakın bırakma. Sana örnek vereyim ben üniversite okurken ticaret hayatına girmiştim, hep girisimci ruhum olduğunu düşünürüm. Okula uzatarak bitirdim, istememe ragmen babamın ısrarıyla memurluğa da başladım. Daha sonra yine işyeri kurdum, ikisini birden ***ürdüm, hatta şuan iki dükkanım var. Ayrıca e ticaret falan. İlk zamanlar memurluktaki 2 aylık maaşımı bir günde aldığım oluyordu. Ama artık iş öyle değil. Son zamanlarda memurluk maşımdan bile işyerlerimin vergisini sigortasını ödediğim oluyor bazen. Geceleri rüyalarıma giriyor rakipler, ödemeler falan.
malesef şuan iş yapmak cok zor. Örnek vereyim siz bir yere bir dükkan açtınız 2 ihtimal var: 1- Çok karlı cıkarsınız işyeriniz şakır şakır para basar, fakat bu uzun sürmez hemen 4 gözle etrafı kollayanlar yanı başınıza aynı işlerden kuruverir hiç korkmadan, sonra hepiniz aç beklersiniz.
2- bu ihtimal ise zaten baştan itibaren işiniz para kazanmaz.
Malesef rekabet cok kötü işletmeci için. herifler sırf siz batın diye maliyetine hatta zararına hizmet veya mal veriyor. Ben şimdi diyorum ki iyiki memurluğa girmişim. işlerim iyice kötü de olsa tayınımı ister giderim akdenize egeye olur biter.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci

Merhabalar bence de memurluğu sakın bırakma orası senini garanti para yerin olsun sağlam bir ortak bulabilirsenki bu aralar zor ortk olarak ticarete gir vya tek basına girersende memurluğu bırakmadan gir şuan ben öyle yapıyorum...

* bir fabrikada bakım elemanı olarak çalışıyorum
* mobilya mağazasına ortak oldum
* bir de satış ekibi kurudm prim usulu satış baı prim olacak sekilde devam ediyorum yapabiliyorsan böyle yap bir süre
işler oturunca ona göre karar alırsın
hakkında hayırlısı.. inş....
Fakir İnsan yok TEMBEL insan var İhtiyacın varsa ek iş yap ama tembel tembel asla oturma..Allah rızıka kefildir ama Rızık içinde gayret etmek gerekir..

EK İŞ İSTEYENLER’ e KONULU ...
YAZIMIZI TAKİP EDİN GELİN BİRLİKTE KAZANALIM ( Lütfen videoyu izleyiniz )

ersinhatir@gmail.com facebook adresim
http://www.ozgultermal.com
http://www.facebook.com/photo.php?v=2306744037006

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
dostum şöyle düşün Azıcık aşım,ağrımaz başım. İllaki yapmak istiyorsan kesinlikle meurluğu bırakma ve büyük kayıplara girecek işler yapma.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
bencede devlet memurluğu... çok sermayen yoksa piyasda tutunmak zor hizmet sektru dısında sektorler zararda yani herkes herşeyi int den alıyor
rekabet cok devlet küçük esnafın sırtında verginin hakkından gelmek şu zamanda cok zor inan ticaret yapanlar eskıden kazanıyordu ama sımdı 1500 tl biarada müm kün değil bukadar net soylüyorum

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Kendimi bildim bilelli ticaretin içindeyim, kpss sınavına hazırlanıyorum :)) Ticaret zordur usta

HEle bir devlet memuru için çok daha zordur.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
mrb arkadaslar ben gemi radarları ve elektronigi işi yapmayı düşünüyorum. bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Bende memurum. 2 Aydır iş yapmak var kafamda ama ne yapacağıma bir türlü karar veremedim... Şöyle mesaiden sonra ya da haftasonları yapabileceğim bir iş fikri verin allah aşkına.....
Olması Gerekenler Oluyor.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Arkadaşlar memur olmak güzel bir şeydir Salla başını almaşını derlerdi eskiler :) lütfen yanlış anlamayın şaka yaptım eminiim buralardaki bir çok arkadaşım işini hakkıyla yapıyordur hiç şüphem yok ama benim bir felsefem var imzamada yazmısımdır Erdal DEMİRKIRAN dan aldığımız bir eğitimde söylemişti FAKİR İNSAN YOK TEMBEL İNSAN var diye.. ihtiyaacın varsa çalışmak zorundasın zorundayız... bakın bizde boş durmuyoruz.. bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz ve kazanıyoruz.. ticaret her zaman güzeldir ama drek dalmadan kenarından tadarak ufak ufak başla****.. emin adımlarla.. Allah yolunuzu yolumuzu açık etsin inş...
Fakir İnsan yok TEMBEL insan var İhtiyacın varsa ek iş yap ama tembel tembel asla oturma..Allah rızıka kefildir ama Rızık içinde gayret etmek gerekir..

EK İŞ İSTEYENLER’ e KONULU ...
YAZIMIZI TAKİP EDİN GELİN BİRLİKTE KAZANALIM ( Lütfen videoyu izleyiniz )

ersinhatir@gmail.com facebook adresim
http://www.ozgultermal.com
http://www.facebook.com/photo.php?v=2306744037006

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - asxes
Bende memurum. 2 Aydır iş yapmak var kafamda ama ne yapacağıma bir türlü karar veremedim... Şöyle mesaiden sonra ya da haftasonları yapabileceğim bir iş fikri verin allah aşkına.....

elazigda hangi isler gider bilmem ki istanbul piyasasini ornek alarak verecgim aklinizda bulunsun belki lazim olur
seyyar pilav isi
isyeri cam silme isi
bakkal ve marketleee rulo hisir poset satisi bu u icin araba sart ama

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Herkese merhaba,
Bugün bir kez daha anladım ki insanoğlu için her zaman ulaşamadığı şey tatlı gelir ve ona ulaşmak ister.Ben de nacizane bir örnek vereyim.Kardeşim de özel sektörde ve memur olmak için KPSS ye hazırlanıyor. 3000 tl civarında geliri olmasına rağmen.Peki neden?
Devlet memuru gelince akla,en basitinden her şeyin garanti altında.Ne batma derdin var ne de işten atılma derdin...Sigortan full haftasonun tatil,yıllık iznin var..Yani ağrısız başım dertsiz aşım hesabı.
Bence memurluğu bırakırken 3 kere düşün.Herkesin eline geçmez bu fırsat.Midyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmak var:)
Ticarete atıldın diyelim % 50 risk vardır.Ya herro ya merroo...
Bunca insan devlet memuru olmak için kpss kursları,araya torpil sokmalar vs. Şimdi bi analiz yap,ona göre düşün taşın...
Pişman olacağın işlere girme.Memurluğun yanında ne extra ne yapabileceğini düşün.Arkadaşlara katılıyorum bu konuda.

İŞ MAKiNESİ VE YEDEK PARÇA İHRACAT & İTHALAT ( ORTADOĞU )

(e-mail ve msn )
skype; brickbreaker53

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
[quoteAlıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - asxes

elazigda hangi isler gider bilmem ki istanbul piyasasini ornek alarak verecgim aklinizda bulunsun belki lazim olur
seyyar pilav isi
isyeri cam silme isi
bakkal ve marketleee rulo hisir poset satisi bu u icin araba sart ama[/quote]

Elazığ küçük bir şehir... Belli sektörler ve bu sektörlerde inanılmaz rekabet var (fastfood (köfte ekmek), cep telefoncu,giyim) . ben Yenilikçi birşeyler arıyorum. Araştırma yaptıp ve birkaç fikir buldum. Belkis sizin aklınıza yatar diye paylaşıyorum..
1- Büyük led reklam panoları alıp şehrin belli yerlerine koyup reklam almak....
2- Asansör içine reklam panosu yerleştirmek... (konikste bi arkadaş paylaşmıştı...
3- Çöp Tenekelerinin üstüne belediye ile anlaşarak reklam koymak ( daha önce duydunuz mu?? )
4- Youtube videolarından para kazanma işi ( sadece belirli ülkelerde geçerli...ABD,İsrail,Almanya,Fransa vb gelişmiş ülkeler..
5- Shorttask.com ( Bi türlü bana uygun iş göstermedi)

6- Uzman olduğum konuda Blog açmak (uzun vadeli ve emek isteyen bir iş ama başladım.)
Olması Gerekenler Oluyor.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Üç kritere bak
- Geçmiş yazar ve şairlere bak kimi üniversitede öğretim görevlisidir , kimi ptt'de memur , kimi öğretmen , öyle fazla küçük esnaf vb göremezsin neden çalışmaktadırlar.(İşler iyi olur daha dersin kötü olur tırmalarsın)
- Çevremde ki cevher denebilecek kadar zeki becerikli hatta özel sektörde işi olan arkadaşlar kpss çalışıyor neden devlet işi garantidir tatilin , iznin vb özel sektörde ise öyle değildir mesela devlet memuru olarak hastalan tedavin 2 yıl sürsün hiç sorun olmaz.(Özel sektörde ise benim bir elemanım 2 ay olmasa rahatsız olurum , ben maksimum bir gün yatabiliyorum hastalanınca).Bu kadar adam yanılıyor olamaz.
- İş yapan adam olarak bak diğer ortağın kim devlet , parayı aldın alamadın ilgilenmez , vergi vermek için faturayı bile sen bastırır cebinden ödersin , faturanın nüshasını almayı unutsan başın derde girer.Karşılığında ne alırsın fiktif kazançlar (hele benim gibi devlet kurumları ile iş yapmayı sevmeyen bir şirkette isen) bu paralar kime gider yeri geldiğinde sana artistik yapacak devlet memurlarına , bu durumda patron kim tabii ki memur.

Seçim açık , acı olan ise kim piyasada iş yapacak ve üretecek

Yerleşim Türkiye
YETENEĞİN VARSA TİCARET.BEN TİCARETLE UĞRAŞIYORUM AYDA COK DAHA YÜKSEK RAKKAMLAR VERSELERDE SANMIYORUM MEMURLUK DÜŞÜNECEĞİMİ...GÜVENCE VS DİYORLAR AYLIK SENDE SOGORTANI YATIR YİNE AYNI GÜVENCE... SOSYAL TESİS ZATEN HERKESE KAPILARI ACIK MEMURLARA HAS YERLERİN... BENİM BABA EMNİYETTE MÜDÜR AMA BEN ONDAN DAHA RAHAT YAŞIYORUM:).
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Kardeşim bak şimdi seninle bir hesap yapalım.
Aylık 1500 TL memur maaşı.
Günlüğü 50 TL'ye gelir(30 x 50=1500)
Eğer varsa içinde bir ticaret ruhu benden sana söylemesi sen istersen günde 500 TL bile kazanabilirsin.Ama aklını kullanacaksın ki kazanacaksın.Ticaret: riskten, şanstan ve zekadan ibaret bir zanaattır.Sermayen olmasa bile yaratabilirsin.Artık nakit dönmez piyasada.Alırsın malı senetle satarsın senetle.Al sana sermayesiz sanat.Tabi haa deyincede olmaz.Çocuk oyuncağı değil.Ticaret diyorsunda ne ticareti yapacaksın?? İlk önce ona karar ver.Kendi işinin patronu olmak istemez misin?Yanında çalışanların olmasını istemez misin? Ama dediğim gibi öyle bir şansa sahip olacaksın ki ve zekaya kazanacaksın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Selamlar,
Arkadaşlar yorumlara bende bir katkıda bulunmak istiyorum.
Değerli kardeşim rızkın onda dokuzu ticarettedir demiş Efendiler Efendisi (s.a.v).
Ben senin varsa kabiliyetin ticaret yapmandan yanayım.
Bende bir fabrikada satınalma müdürlüğü yapıyordum , ticaret daha karlı geldi bıraktım.
sosyal güvence 250 tl'ye bakar , anadolu sigorta 150 tl aylık primle seni 10 yıl sonra emekli yapar. Ticarette para kazandıktan sonra cumartesi pazar tatilini aramazsın emin ol. Hatta 8 saati bile aramazsın. Çünkü yaşadım yani , saatle çalışırdık bizde , ama ticarette hiç bakmıyorum bile saatlere.
Kabiliyete ve sermayene bakar bu işler. Bu ikisi de sende varsa hiç durma , eğer yoksa otur oturduğun yerde :)
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
İnsan öyle bir şeydirki karşı tarafın fikrini her zaman benimsemiştir belliki sen bir şeçim aşamasndasın ama sana böyle diyeyim eğer sen min. 20 yıl çalışıp aylık en fazla 2000 tl müdür olsan 3000 tl kazanırsın memurluktan bu kötümü ala süper emekli olsan nerden baksan 45000 tl tazminat verirler ama 20 yıl dile kolay 20 yıl sonra sen zannedebiliyormusunki ticaret yapabilesn 20 yıl sabah 9 akşm 6 masa başında insan alışıyor buna yapamazsın çümki benm babam memur ve korkuyor emekli olmaya başka iş yapamam die neyse ticarette iş başka sen iş yaparsın 4-5 ay sonra memurluktan 20 yıl sonra alacağın 45000tl lik tazminatı kazanrsın. Tabi ticaretin yolu farklı iyi donanmalısınki kaybetmeyesin sana tavsiyem ticarettir ama unutma ticarette girdaptr iyi hazırlan her konuya her işe dan diye atlama fikrin hep olsun bir işe girmeden danış fikirlerini al yolun açık olsun inşala verdiğin kararlar seni üzmez
Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan Kaptanın yelkeneri nasıl açtığıdır...

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Halkla ili?kiler
Memur rahattır.Karnını doyuyur.Gelecek parası bellidir.Azdır ama güvencelidir.Sırtını devlete dayamışsındır bir kere devlet baba şevkatli kanatlarının altına seni almıştır.
Ticaret risktir.Gelecek paran belli değildir ama işi tutturdun mu parayı koyacak yer bulamazsın.Son model arabalara binersin, süper evlerin olur, yazlıkların olur,... daha niceleri.Ama işi tutturamadın mı kariyerinde olmaz beş para eden ciğerinde olmaz.
Ama kendi işinin patronu olursun.
Hepsinin kendine ait güzel avantajları ve dezavantajları vardır.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
dostum bende ticaretten yana oyumu kullanmak istiyorum, eğer ticari zekan ve kabiliyetin varsa ticarete atıl...
rekabeti, emeği,sosyal kısıtlılıkları gibi şeylerden bahsetmiş arkadaşlar ama tahminimce şu an kazancı memur kazancı ortalamasında bir ticaretle uğraşan kimse memur olmak istemez olsa bile bişeler yapma konusunda kendi alıkoyamaz....
memurluk bahsettikleri gibi rahatlıktır ancak yaptğın işten zevk almak yoktur tamamen monotonlaşan ekstra bir katkı üretemeden geçen günler demektir.
oysa ticaret senin verdiğin emeğin karşılığını bir nebze de olsa alabileceğin bir ortamdır.
zorlukları elbetteki gibi var , belki de memurlukta aldığın o 1,500 tl ücreti bile arar zamanların olur ama kendi emeğinin karşılığında aldığın ticari kazanç herşeye değer diye düşünüyorum.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Alacaksın eline odunu yer misin yemez misin? Sen anca bunu hak ediyorsun!! Başkalarınında hakkını yiyorsun!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Memurluk adamı sıktımı sıkar iyiden iyiye bilirim... Bir zamanlar bende memurdum.
Bilem başlığı halen takip ediyormusun ama, tercihimi ticaretten yana kullanıyorum. Memurlukd auzamaz, kısalmaz hep başladığın yerde yaşar ve bitirirsin hayatı. Heyecansız, atraksiyonsuz. HEP Az'a kanaat edersin, denileni yaparsın. Eskilerden bir skeç vardı aklıma geldi: MeMuruS :))
Not: Hiç birşey dışrıdan görüldüğü gibi değil maalesef. Memurlukta beynini kemirebilyor bazen.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
bende memurum benimde o tarz düşüncelerim oldu.hatta 2 ay önce yıllık izin alamadığım için sinirlenip istifa dilekçemi verdim yukarısı kabul etmedi git kafanı dinle gel dedi 40 gün izin yaptım:)doğuda çalışıyorum şu an. hatta vanda .depremide gördük çadırda kaldık çok sıkıntılar yaşadık.ama tayinimin çıkmasına 6 ay kaldı onu bekliyorum memlekete çıkacak büyük ihtimalle şu an ticaretle ilgili bilgi yapıyorum Allah kısmet ederse gittiğimde bi sürü proje var aklımda hem memurluk yapıp hem de ikinci bi iş yapmak için.bence istifa etme hafta sonların ve akşam 5 ten sonraların varsa her işi yapabilirsin önemli olan kendine güvenilir birisini bulmak.sadece 1 kişi olsun yeter.ayrıca biraz sermye yapman lazım.bol şanslar
.::VİP::.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek
Kardeş memurluk yaparken ikinci bir iş yapabilirsin. Ben şahsen hem memurum hem de başka yaptığım işler var ve memurluktan daha çok kazanıyorum ama memurluğu da bırakmıyorum. Memurken vatanıma ve vatandaşıma borcumu ödediğimi düşünüyorum ve vicdanen kendimi daha rahat hissediyorum. Çünkü salla başını al maaşını şeklinde çalışmıyorum. Problemli işlerden kaçmıyorum, elimi taşın altına koyabiliyorum.
Memurken başka bir iş yaptığında daha rahat karar alabiliyorsun, en azından maaşım var, diyorsun. Ayrıca memurluğun stresini mesaiden sonra daha çabuk atıyorsun, kahvehane alışkanlığın olmuyor, yoğun olduğundan dediko yapamıyorsun. En önemlisi belki de evde daha az vakit geçirdiğinden eşin ve çocukların tarafından özleniyorsun ve hiç kavga etmiyorsun. Tavsiye ederim...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Mantıklı olmak lazım.Riskleri minumuma indirip kararları öyle vermek lazım.Memurluğa devam ediniz onun yanında ek iş yapınız.Günün birinde ek-iş yaptığınız konu memurluktan kazandığınız paranın 2-3 katı olmaya başlar ve geleceği gördüğünü düşünürsün.O zaman düşünmeye başlarsın memurluk mu diye?Eğer ek iş tarzında bir şeyler ararsan imzamda bulunan siteyi ziyaret ediniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
memurluk kadar güzel birşey var mı? hafta içi 5 gün 8 saat çalışmaya çalıştım demem sıfır beyinle gider sıfır beyinle dönerim işten biz ticaret erbabları bazen geceleri uyuyamayız borç günü yakındır eksik vardır sıkıntıdan bir haftada saçı dökülenler olur saçları beyazlayanlar karnının acıktığını bile farketmezler yemek içmek uzun süre akıllarına gelmez ve siz memurların molotonluktan sıkıldım ne uzuyorum ne kısalıyorum hayatımda heyecan arıyorum gibi sözlerinize gülmek isterler gülemezler çünkü onlar günü kurtarmanın derdindedir
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.

Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.

Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.

Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mülteci
memurluk kadar güzel birşey var mı? hafta içi 5 gün 8 saat çalışmaya çalıştım demem sıfır beyinle gider sıfır beyinle dönerim işten biz ticaret erbabları bazen geceleri uyuyamayız borç günü yakındır eksik vardır sıkıntıdan bir haftada saçı dökülenler olur saçları beyazlayanlar karnının acıktığını bile farketmezler yemek içmek uzun süre akıllarına gelmez ve siz memurların molotonluktan sıkıldım ne uzuyorum ne kısalıyorum hayatımda heyecan arıyorum gibi sözlerinize gülmek isterler gülemezler çünkü onlar günü kurtarmanın derdindedir

Kardeş dediğim gibi iç yüzünü bilemezsin bizzat yapmadan hiç birşeyin. Ben her ikisinide yoğun yaptım. Bence senin ticari sektöründe yada oluşumunda yada gidişatında bir hata var... Selametle.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Desert16'ya katılıyorum. Maaşlı çalışan adamın kafasının her daim rahat olacağı, sinir, stres yaşamayacağı efsaneden ibaret..
Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür durumu biraz da bu galiba.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
ARKADAŞLAR BENDE MEMURLUK YAPARKEN TİCARETLE UĞRAŞANLARDANIM HEMDE EN ZOR OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM BAKKAL-MARKET İŞİYLE UĞRAŞTIM 5 YIL AKRABAM İLEDE ORTAKTIM PARA KAZANDIM HEM MEMURLUKTAN HEMDE TİCARETTEN. AMA HANGİSİ ZEVKLİ DERSENİZ BENCE TİCARET. SIRTIMDA TÜP TAŞIDIM DAMACANA TAŞIDIM BANA DAHA Bİ KEYİF VERDİ KAZANDIĞIM PARA. MEMURLUK MU? DENİLDİĞİ GİBİ MONOTON EVET MEMURUM AMA TEK. MEMUR SANAYİDEKİ USTADAN FARKIM YOK. 24 SAAT ESASINA GÖRE MESAİ YAPIYORUM. YİNEDE TİCARET DİYORUM. ORTAKLIK MI? BENCE İKİ KERE DEĞİL 5 HATTA 10 KEZ DÜŞÜNMEK LAZIM. BU SÖYLEDİĞİM DOLANDIRILMA KORKUSU DEĞİL FİKİR UYUŞMAZLIĞI DA OLABİLİR İŞ ANLAYIŞINDAKİ FARK DA VEYA İLETİŞİM BOZUKLUĞUDA. AKŞAM KASAYI YAPIP PARAYI CEBİNİZE KOYARSINIZ SABAH OLUR TOPTANCI, MAL ALIMI, VERGİ, KREDİ VS. ÖDEME ÖĞLEN BIRAKIN CEBİNİZİ KASADA BİLE PARA OLMAZ AKŞAM OLUR KASAYI SAYARSINIZ Bİ BAKARSINIZ Kİ 400-500 BAZEN 1000 TL CEBİNİZDE. BEN TİCARET DİYORUM BAŞKA Bİ ŞEY DEMİYORUM. ÖNCE ALLAH YÜRÜ YA KULUM DEMELİ KİMSE BEN YAPARIM DEMESİN EVEL ALLAHIN İZNİYLE DESİN. SAYGILAR
mahrumamur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - imlasz
selamlar

Arkadaşlar fkrinizi alabilirsem cok iyi olacak. Şu an memur olarak çalışmaktayım. Ailenizde memur olunca ticaret yapma fikri uzak ve korkutucu geliyor doğal olarak. Ama şu an yaptıgım işten hic memnun degilim. Hep tek basıma calısmak istemisimdir. Düsünüyorum ama cekiniyorum. Sizce memurluktan istifa edip ticarete atılmak akıllıca mı? ÜStelik çok da konuskan rahat biri degilim. Bu da beni çok düsündürüyor. Ya batarsam. Yaptıgım herhangi bir işteaylık 1.500 tl geliri yani su an aldıgım maası alacagıma inansam garantim olsa ic durmazdım.

Birader durduk yerde başını niye ağrıtıyosun Bu ülkede memur olup 1500tl para almak için KPSS sınavına geceli gündüzlü çalışan birsürü eğitimli genç var Neden? Çünkü günde 8 saat çalışarak Cumartesi pazar tatil yaparak ve Salla başı al maaşı şeklinde çalışıp rahat para kazanmak için:))

sana tavsiyerm bekarsan bir çalışan bayanla tanış evlen (memur olduğun için sana kız kolay verirler) akşam eve gel televizyonunu izle çocuğunla oyna mutlu bir yaşam sür Haaa işinden memnun değilsen tez günde istifa et bu çabalayan gençlerin önü açılsın DOST ACI SÖYLER benden söylemesi
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Alın Size Memur Olmanın Avantajları
1- Her ayın 15’inde sekmeden, maaşınız banka hesabınıza yatar.
2- Alacağınız maaşınızın tutarını bilirsiniz. Hiçbir zaman sürprizle karşılaşmazsınız.
3- 08-17 saatleri çalışma saatlerinizdir. Mesaiye kalma ihtimaliniz çok düşüktür.
4- Hafta sonu 2 gün boyunca tatil yapabilirsiniz.
5- Mesai saatleri içinde izin alma şansınız yüksektir.
6- Yıllık izinlerinizin tamamını çok büyük bir ihtimalle istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
7- İşten atılma ihtimaliniz yok denecek kadar düşüktür.
8- Yönetime muhalefet etmediğiniz, yap denileni yaptığınız sürece, işe başladığınız yerde emekli olma şansınız yüksektir.
9- Sosyal güvenlik primlerinizin tavandan mı, tabandan mı yattığı, bu ay yattı mı, yatmadı mı gibi sorunlarla kafanızı meşgul etmezsiniz.
10- Öğlen tatilinizi mutlaka kullanabilirsiniz.
11- Maaşınız “Allah bereket versin”dir.
12- Personel sayısı fazla ise muhtemelen çok fazla yorulmazsınız.
13-Hobilerinizle uğraşmaya zaman bulursunuz

Kendi işini kurmanın Avantaj ve dezavantajlarıyla bir karşılaştırın artısını eksisini bir masaya yatırın
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama