Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ps3, Xbox Ve Guitar Hero Cafe Açmak

Başlatandevrim dincerTarih01/12/2011 19:53:46Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba herkese.

Öncelikle ya Kadıköy ya da Maltepe Merkez'de (yalnızca bu iki yer) oyun salonu açmayı düşünüyorum. Açıkçası gözümü de kararttım, kesin olarak açacağım. Tecrübeli arkadaşlardan yıkıcı değil YAPICI tavsiyeler rica ediyorum.
Tabii ki her işte olduğu gibi bu işte de riskler ve olumsuz yönler var, onları da düşünmekteyim ama buraya gelmemdeki amaç işin sonuçlarını öğrenmek değil işe başlamak için gerekli olan ekipman ve finansman.

12 ya da 10 tane ps3 (4 tanesi guitar hero için)
8 tane lcd tv
4 tane guitar hero full band
4 tane projektör (g hero için)
1 ya da 2 tane de xbox alacağım. ( ps3 ve xbox toplamda 8 tane olacak. ona göre ayarlama yapacağım)

Sorularım geliyor;

1-Bunları toplu şekilde piyasadakinden biraz daha ucuza temin edebileceğim yerler nerelerdir.
2- En çok bozulan ve maddi yönden zorlayan şey nedir
3- (Bu işi yapan varsa) günlük ortalama bir müşteri potansiyeli ile günlük ciro ne kadardır.
4- Çok yorucu mu
5- Müşteri profili nedir (özellikle yaş)
6- İşletmecinin bayan olması avantaj mıdır dezavantaj mıdır?
7- Gideri oluşturan şey büyük ölçüde elektrik midir? başka ne giderler vardır.
8- Ortalama elektrik faturası ?
9- Misalen; günlük cironun % kaçı gider oluyor?
10- Bu işletme için diploma gerekiyor mu. Ustalık vs belgesi yok değil mi? yalnızca ruhsat ve izinler...
11- Polis, belediye, memurlar vb. sürekli rahatsız ediyorlar mı, her şeyin tam olsa bile ceza kesmek ya da başka amaçlar için bahane arıyorlar mı?

Onun dışında boya badana, koltuk, tabela, oyunlar vs bunları ayrı bir şekilde değerlendireceğim, öğrenmek istediğim şeyler yukarıdakilerdir.

devrim

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye102 yazı
Maliyet açısından size rakam verememekle beraber sanıyorum ki ebay den guitar hero full band paketini trden daha çok ucuza temin edebileceğinizi düşünüyorum.(tabi gümrükte problem olurmu araştırmak lazım.)

Bayan işletmeci biraz daha dezavantajlı olur kanısındayım.Zira oraya gelecekler genelde ergen çocuklar olacağından iletişime geçmekte zorlanabilirler.Ama onun yerine mekanı işleten bir erkek olsa muhabbet ederler,bağlanmaları daha kolay olur.

Bu ekipmanlar arasında tahminimce en çok problem çıkaracak olan guitar hero ekipmanlarıdır.

Naçizane tavsiyem mekanda tost kola vb de satmanız.Fakat bu tostların içine marul amerikan salatası vb koyun inanın bu ufak detaylar çok cezbedici olabiliyor.Ayrıca insanların sıra beklerken vb oturabilecekleri bir kaç ufak sehpada alabilirsiniz.(ikeda 20 liraya lake sehpalar var ve gayet şık.)

Bakırköyde Dilkonun karşısında(tren yolunun diğer tarafında) efe ps cafe var.Gidin bir görün derim vizyonunuz açısından önemli olacağını düşünüyor,başarılar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye96 yazı
ps cafe güzel iş.ben yaklaşık 11 yıldır ps cafe işletiyorum. kolay gibi görünen fakat ince nüansları olan bir işletme türüdür.öncelikli şart yaş ve cinsiyet aslında.eğer yaşınız 30 civarı yada daha yukarıysa 1-2 yıl içinde gürültü gerçekten dayanılmaz olur.ayrıca kadın işletmeci şayet kendi işin başında duracaksa gerçekten imkansıza yakın cafenin işlemesi.ps cafenin asıl çalışma prensibi insanların oyun oynama isteği değil, stres atılacak en uygun ve ucuz platformda arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmesidir.içerdeki kadın müşteri sayısı bile biraz artsa bile müşteri geneli otomatikman etkilenir ve bir süre sonra kalkıp giderler.ama bu demek değildir ki kadınların olduğu yerde ps cafecilik olmaz.aksine mutlaka olması gereken müşteridir fakat tam zamanlı kadın işletmeci için bu iş çok zor kar ettirir.bunun dışında önemli diğer bir nokta kasanın çalışanlarda ya da aleni arkadaşlarda olmaması.mutlaka her iş gibi bu işte de kasa önemli ama diğer çoğu işten farklı olan hesabın tutulmasının zor olması ve günlük cironun yüksek olması.işletmeci özellikleri bunlar. ekipman kısmında önemli olan kullanılan tvlerin ve kolların kaliteli ve orijinal olması.en büyük masraf da zaten kollar.ortalama 2 ya da 3 aydır kolların ömrü.guitar hero setlerinin orjinalleri sanıldığı kadar kolay bozulan ya da arıza çıkaran ekipmanlar değildir.dediğim gibi önemli olan mutlaka herşeyin orjinalini kullanmak.zaten yan sanayi ürünleri kullanmaya başladıktan 2 hafta sonra anlıyorsunuz neden diğerlerinin bu kadar pahallı olduğunu.müşteri porfyönü kendiniz belirlersiniz dekor,hizmet ve fiyat politikanızla. mutlaka her yaşta insanlar müşteriniz olacak ama kemik müşteriyi belirlemek tamamen işletmecinin elinde.koltuklarınız şık ve rahat olmalı.sakın armut koltuk ya da genelde cafelerin tercih ettiği tarzda sallanan koltuklar olmasın.çok çok pahallı koltuklara da gerek yok ama tahta gibi de olmamalı. ışıklandırma mutlaka yeterli olmalı.hatta ışıl ışıl parlamalı cafe.çünkü yeni nesil tvler artık ışığa göre görüntüyü ayarlayabilen teknolojideler.bunun avantajı hem gelmemesi gereken müşteriyi(okuldan kaçan çocuklar mesela) uzak tutar hem de daha güvenilir görünür.asla camları komple kaplamayın.içerideki müşteri de,cafenin güzelliği de görünmeli dışarıdan ki insanlar çekinmeden gelebilmeli.diğer bir olumlu etkisi de polisle daha az sorun yaşarsınız.yaş sınırı ps de 18 dir.bu esner tabii haliyle ama dikkat etmek gerekir yinede.yani 11-12 yaşındaki çocuklar yanlarında yaşı uygun biri olmadan alınmamalıdır.çocukların olduğu yere de istediğiniz ve müşteri portföyü de gelmez zaten.sakın para çocukta,bu ps cafeleri çocuklar ayakta tutar gibi saçma düşüncelere prim vermeyin.yazarken fark ettim yazılacak çok fazla şey varmış.ps cafe işi güzel ve karlı bir iş.ben kardeşimle birlikte çalıştırıyorum cafeyi ve ilk açtığımızda tamamen borçla açtık ve 11 yıldır da devam ediyoruz.demek istediğim eğer kriterleri biraz yüksek tutarsanız mutlaka kazanırsınız.mutlaka açıtğınızda ufak tefek yanlış adımlar,kazık yemeler olacaktır ama bunlar zaten ticaretin olmazsa olmaz ve ileriye dönük faydalı deneyimleridir.şimdiden başarılar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf