Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Yeni Bir İş Fikri

BaşlatantubagürelTarih29/11/2011 15:14:19Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Merhaba,
Koniksi yıllardır takip ediyorum. Bazen çok harika fikirler buluyorum bu sayfalarda.
Ancak son zamanlarda gördüğüm o ki; kimse fikrini rahat bir şekilde paylaşıma sunamıyor. Nedeni gayet basit, ‘fikrim çalındı’ kaygısı ve o fikre 'o' sahip olduğu için ‘fikrinin’ elinden kayıp gitme korkusu…
Değerli koniks okuyanları, aramızda üç kâğıtçılar yok mudur? Vardııır… Ama neden her zaman kötüler yüzünden iyiler de kaybederler?
Ben bu foruma giriyorsam, bu konular gerçekten ilgimi çekiyorsa, bu girişimciliğin kanıma işlemiş olmasındandır. Ancak burada okuduğum her şeyi hayata geçirme ihtimalimin olmadığını da bilebilirim sanırım. Bu herkes için böyle değil mi? Herkesin bir sektörü, bir işi var ve farklı mecralarda koşturuyoruz. Haaa arada dediğim gibi fikir avcıları da var, olacak ta.. şimdi onlar var diye iş fikirleri hep anonim mi kalacak? Yani sadece zenginler mi iş fikri üretecek, paylaşacak?
Açık açık yazayım; bir fikri eğer hayata geçirme ihtimalimiz yoksa, şartlarımız o gün için, o iş fikrinin yapılmasına olanak vermeyecekse, ben bunu bir gün yaparım diye o iş fikrinizi mezara ***ürme kararı vermişseniz, diyecek bir şeyim yok… Ama çok üzülüyorum. Öyle bir hale gelmişiz ki; şu hakkı olmadığı halde bir teşekkürü bile çok gören insancıklar yüzünden her şeyden korkar olmuşuz.
Evet size bu gün korkmadan kendi düşündüğüm, ne zamandır planladığım, ama benim şartlarımda bulunan birini açıklayamayacağım sebeplerden dolayı şimdilik aşan bir iş fikrimi paylaşmak istiyorum:
Kendimi enayi gibi hissetmiyorum.
Hak dediğiniz şey her neyse, onu alamasam da; Ben ecdadımızın ‘hayır yapmak, hayra sebep olmak’ kavramını iyi biliyorum ve bu yüzden ‘düşüncelerimizin bile’ bir insana olsun, eğer bir ufuk açacaksa hayırlı olduğuna inanıyorum…
Nedir bu iş fikrim?
Başörtüsü deterjanı;
Bu konuda herhangi bir firma ya da ürün çalışması yok… ama yıllardır bu piyasayı bilen bir bilir kişi olarak söyleyeyim; böyle bir ürün eşarptan daha fazla kazandırabilir.
Üretim işi; düzeni hazır olan kişiler için hiç sorun değil, sadece resmi izin ve prosedürler halledilir ve kimya mühendislerinin ürünü ortaya çıkarması beklenilir…
Ancak 0’dan başlayanlar en az 30000-40000tl’yi gözden çıkarmak zorundalar… bu ayrıntılar bende mevcut, ancak fizibiliteye girdiği için paylaşmıyorum…
Ürünümüz ;
- Küçük şık şişelerde satışa sunulacak
- (içerik olarak) ipek deterjanı olarak üretilecek,
- ortalama 5 lira olacak
- Bütün tesettür mağazalarına ve eşarpçılara stant konulacak.
- Şişe küçük ama albenili olacak, ürün mutlaka kaliteli olacak
- Firmalarla görüşülüp, eşarp markasının ismiyle fason üretim yapılabilir,
- Özellikle gül teması kullanılabilir, (esans, reklam ve şişe şekillerinde)
Şimdi bu fikrimi şöyle değerlendirin;
Bir hanım başörtüsü alıyor ama bunların temizlik işlemi için kocaman paketlerde satılan ve gerçekten pahalı olan ipek deterjanı almak zorundadır. Bir ipek eşarp 50-70 tl arasında olsa,bir şal 15-20 tl, temizliği rast gele bir madde ile yapılamayacağını sizler de az-çok tahmin edebilirsiniz sanırım… ancak bir eşarp için kullanılan miktar (bir kaşık kadar)göz önüne alınınca, büyük bir paket almaktansa, küçük bir şişedeki böyle bir ürüne kimse kolay kolay ‘hayır’ diyemez. Özellikle yazın temizlik işlemleri çoğalır ve satış kışa göre belki 10 kat daha fazla olur…
Evet iş fikrim budur, daha fazla uzatmaya sanırım hacet yok…
Değerlendirilebilinir…
Varsa yapabilecek yapsın inşallah; ben ne mi istiyorum…fikrimin zekatını:)
selametle...
not: yazımın genel ilanlar kategorisinde bulunma sebebi; bir kaç keredir koniksin ilanlarımı yayınlamamasından dolayı, eski bir ilanımı değiştirmem sebebiyledir...yani bu haliyle yayınlamak trajı komik ama, en azından daha az yoruluyorsunuz...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye232 yazı

Fikirden daha çok fikir paylaşımı konusunda yazdıklarınız sanırım herkesin hislerine tercüman olmuş..
Allah işinizi rast getirsin.Saygılar
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye280 yazı
inan aradıgım is.ama girdikten 3 ay sonra dolar.tesekur ederim....
ibramkus

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ymalat
Yeni Üye6 yazı
İlginç...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf