Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lütfen Bana Akıl Verin Yoksa Aklımdan Olacam

BaşlatanveyronTarih28/11/2011 11:49:39Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye42 yazı
SELAMU ALEYKÜM ARKADAŞLAR.
BENİM SORUNUM HANGİ İŞE ELİMİ ATSAM O İŞ TAMAMEN DURUYOR.28 YAŞINDAYIM VE HALA DÜZENLİ BİR HAYATIM YOK. YANLIŞ ANLAŞILMASIN DÜZENLİ HAYAT DERKEN ÖYLE ÇOK ABARTILI Bİ HAYAT DEĞİL ANLATMAK İSTEDİĞİM.SADECE KENDİ YAĞIMDA KAVRULMAK.BU ZAMANA KADAR HEP BORÇ ÖDEDİK.KAZANDIĞIM PARAYI KREDİ KARTLARINA FAİZE KREDİ TAKSİTLERİNE YATIRDIK.ASLINDA SEBEP BURDA BABAM.AMA ELDEN BİRŞEY GELMİYO.BAKTIMKİ MAAŞLA TOPARLANACAK GİBİ DEĞİL.MARKETTE ÇALIŞIYODUM İŞTEN AYRILDIM.Bİ EMLAK OFİSİ ACTIM.HEMDE GERÇEKTEN PROFESYONEL Bİ TANIDIĞIMLA.HEMDE ÇOK DÜRÜST Bİ KİŞİ.TEMMUZ 2011 DE ACTIK.BİZDEN SONRA İŞLER TAMAMEN DURDU.SADECE BİR İŞ YAPABİLDİK.ODA ÇEREZ PARASI ANLİCANIZ.BU OFİSİ AÇMAK İÇİN KREDİ ÇEKTİM MECBUREN.ONUN TAKSİTLERİ Bİ YANDAN KİRA ELEKTRİK VERGİLER STOPAJ TELEFON FATURALARI MUHASEBECİ HEPSİ ÖDENMEDEN DURUYO.HATTA İKİNCİ FATURALAR GELDİ.OTURDUĞUMUZ EV KREDİYLE ALINDI VE TAKSİTLERİ 6 AYDIR ÖDENEMİYO.SADECE 15 BİN TL BU BİRİKMİŞ BORÇLARA LAZIM.AMA HİÇ GELİR YOK ŞUAN.HER YAPACAĞIMIZ İŞ SON ANDA ÇIKAN Bİ PÜRÜZDEN DOLAYI OLMUYO.GERÇEKTEN ÇOK ZOR DURUMDAYIM BANA Bİ AKIL VERİN.MERSİNE YERLEŞMEYİ DÜŞÜNÜYORUM SEVDİĞİM İNSANIN YANINA.AMA ONUDA YAPAMIYORUM .ÇÜNKİ VERGİ BENİM ÜSTÜME OLDUĞU İÇİN SİGORTALI Bİ İŞE GİREMİYORUM.VERGİYİ ANNEMİN ÜSTÜNE YAPACAM EN AZ 500 TL LAZIM.BEN PARA DEĞİL AKIL İSTİYORUM YANLIŞ ANLAŞILMASIN LÜTFEN.BÜTÜN BUNLARI HALLETTİKTEN SONRA EĞER NASİB OLURSA DAHA EVLİLİK MASRAFLARI VAR.KENDİNİZİ BENİM YERİME KOYUPTA DÜŞÜNÜN.ARTIK DAYANACAK GÜCÜM ÇOKAZ KALDI.BEN NE YAPMALIYIM ALLAH RIZASI İÇİN BİR ÇIKIŞ YOLU GÖSTERİN,BİR KAÇIŞ YOLU GÖSTERİN.
ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.
En karanlık zaman,güneş doğmadan hemen öncedir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye91 yazı
arkadasim gercekden zor durumdasin anliyorum bir zaman insan kilitlenirse tam kilitleniyo senin icnde oldugun hal gibi sana akil yol göstereyim diyecem ama ben türkiyeden ayrilali bayagi oldu yani sana diyer bircok degerli insan var bu sayfada gezen ben cok iyi biliyom bazilariya özelden mesajlasasiyoz ben bu konuda sakin ama akil davranmani tavsiye ederim bir hata daha yaparzan telafisi olmaz bakalim üstatlar ne diyecek bu ise
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
Üye125 yazı
Dostum ayağını yorganına göre uzatacaksın. En iyi bildiğin işi yapacaksın. Neyse bu kısım önemli değil.
Önemli olan şey hemen bir öncelik planı yapmalısın. Önceliklerin neler, neler yapılmalı. Sonrada bunları en iyi olduğun kısımlar çerçevesinde nasıl gerçekleştirebileceğini bulmalısın. Allahtan ümit kesilmez. Azmedeceğiz, yorulmayacağız, sabredeceğiz, çalışacağız. Ha ola ki düşersek bir kez daha kalkacağız ayağa.

Hiçbir şey şu hayatta gözünü korkutmamalı. Umutsuzluzluğa düşürmemeli. En önemli kısım bu işte...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye351 yazı

temmuz 2011 de açmışsın ofisini ağustos,eylül,ekim,kasım işler tamamen durdu demişsin kardeş bak emlak ta işler asla tamamen durmaz çünkü ihtiyaç alımı denen bi olay vardır evlenen,miras kalan kirasını ödemeyen vs vs vs bir sürü insan mecburiyetten evini satar veya ev alır yada kiraya çıkar sadece kış dönemi durgun gecer biraz bence sen sabır et ve emlak ofisine zaman tanı öyle 3 ayda emlak işinden köşeyi dönemezsin ama zorlu bir viraj dönmüşsün heran iş yapabilirsin unutma bence gezdiğin caddeleri birdaha gez evleri birdaha kontrol et listeni güncelle herkezle tanış herkeze konuş bunları söylüyorum ama biliyorumki artık yolun sonundasın dayanacak gücün kalmamış ama nolur yalvarıyorum sana SONUNA KADAR SAVAŞ

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye21 yazı
Aleyküm selam,

Aklımdan olacam ne demek, sana hiç yakıştıramadım. İmtihan dünyasındayız ve rabbimiz bizi kimi zaman varlıkla kimi zaman yoklukla imtihan ediyor. Merak etme herşey Onun bilgisi dahilinde, ve kontrolü altında. Sen ben şu anda yoklukla imtihan ettikleri arasındayız. Gün gelir 'Yürü ya kulum' der, yürürüz de koşarız da Allahın izniyle. Sabır ve mücadeleye devam...

Verilen akıl geri alınmaz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Üye306 yazı
dur hocam hop dedik.. sakin ol. derin bir nefes al önce iyice soluklan.
Sonra borçları ve su *** durumunu düşünmeyi kes kısa sürede.
canın sağ olsun derler ya burada kulak ver bu söze. sağlığın yerinde mi ? yaşın genç mi ? o zaman başaracağın çok şey olabilir?
Borçlar o bu ödenir. senin durumundan çok çok kötü halde olan ve düzeltmiş insanlarla dolu çevrem.

mevsimlerden kışta olduğunu farzet. ilkbahar, yaz gelecek elbet.

burada sadece kendine bak ve şunu sor.
Neden bu duruma düştüm?
ve cevabı ara. hemen ilk gelene takılma yoğunlaş. doğru cevabı alcaksın.
kendini geliştir abi . öyle bilmediğin işe girip bir iş yapıp tutturamadım battım yok.
bir alanda uzmanlaşmaya odaklan. para kazanmak için odaklan.
ticareti tecrübe etmeden ticarete atılman acı olarak öğrenmene neden olmuş sadece.
Bunu nasıl tersine çeviririm de buna odaklan.

Bu zamanda en son şey olumsuzluklara odaklanman. beynini onlarla boşa yorma.
kafanı kullan. çevrene bak. gözlemle. araştır, araştır, araştır. doğru noktayı göreceksin. hemde hep baktığın ama göremediğin bi yerde emin ol.

Umut her şeyin en önemlisi.
http://omerseven.com/ bir iki yazı ilgini çekebilir. eksiklerini görürsen daha doğrusu kabul eder ve giderirsen her şey değişir. yaz gelir çabucak.
Sermayesiz ayda 10 20bin kazanç elde edeceğin işler bile bulabilirsin. sadece odaklan. ben yaptım.(burdaki yorumuma lütfen atlamayın merak ediyorum anlat demeyin eleştirel.) hepsini söylersem ben nasıl kazanırım.
kısaca mümkün.
izmire yolun düşerse yardımcı olmaya çalışırım.

Umud ve kendine inancın olsun. sakın başarısız biri olarak görme kendini. sadece şimdilik yapamadın. pes etmek yok. devam eğlenmeye çalış.
ve not: bankalara borcun olsa da dert etme. sıkıntı etme onu. icra vs uğraşması yıllar alır. sorun olmazlar ilk günlerden.
bi ton bu durumda kişi var. sana ulaşana kadar o oooooooo...

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye125 yazı
ODYSSEUS bravo... Dikkate alınması gereken bir mesaj...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye234 yazı
Temmuz, emlak işlerinin en durgun olduğu zamandır. Ekim-Kasım gibi emlak işleri açılır, bu ayrıntıyı unuttun galiba?

Karşılanan güçlükler bir işin olmamasının 100% gerekçesi değildir, başka sebepler de olmalı.

Fakat arkadaş "kredi kartı borcu" demiş. "kişisel para harcamaları" iş hayatında en temel konu. Benim bi arkadaş vardı, o da "kredi kartı borcu" diyordu ama öyle harcamalar yapıyordu ki! Mesela gerekmediği halde arabasını satıp 2.el başka araba alıyordu ve her aldığı arabanın masrafları üste biniyordu. Bir keresinde bir 2.el Renault aldı, arabanın direksiyon hidrolik merkezi bitmiş, tamirciye araba değerinin onda biri kadar parayı gözümün önünde saydı! Annesinin tüm kazandıklarını alırdı, babasından alamazdı çünkü babası ile papaz olmuştu. Annesinden alacağı para kalmayınca bizzat benden borç isterdi ben de verirdim. Sonra bana 300TL'lik borcunu ödeyebileceği yerde "düğünde kardeşime tam 600TL'lik altın bilezik taktım!" derdi...

Yani kişisel harcamalar, borçlanmalar kişinin kendi insiyatifinde olan şey, insanın aklını kaçıracak kadar zor bir konu olmasa gerek.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye93 yazı
bence hemen sermayesiz işlere bak zararın neresinden dönsen kardır. mesela git pazarlarda sebze meyve sat oda olmadı biryerde mesela sanayide bir işe gir millet eleman arıyor. borçlarını başka türlü halletmeye çalış , para biriktirip güçlen . bu devirde güç =para demektir. inşallah durumunu düzeltirsin..
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye42 yazı
sevgili dostlarım yorumlarınız için can-ı gönülden teşekkür ederim hepinize.allah razı olsun sizlerden.
galiba eksik bilgi vermişim.öncelikle şunu belirtiyim,benim şahsi borcum sadece emlak ofisini açmak için çektiğim kredinin aylık taksit tutarı olan 280 tl.bunun dışındaki diğer bütün borçlar babamın harcama politikalarının olumsuz geri dönüşü.şimdi şöyle bi durum içindeyim;
aylık borçlar da dahil masraflar:2000 tl en az
aylık gelir:000000000000
emin olabilirsiniz durum aynen böyle hemde yaklaşık 4-5 aydır.dolayısıyla da her ay katlanarak artıyo bu durum.
allahtan umudumu kesmiş değilim.
elimizde öyle arsalar var ki,piyasanın hızlı zamanında olmuş olsak toplam yüzbin tl ye yakın komisyon alırız.ancak her arsada son dakika da bi pürüz çıktı.kimisinde satıcı satmaktan vazgeçti(20000tl komisyon gitti),kimisinde arsanın olduğu bölgede bir imar planı değişikliği yapılacakmış bina yüksekliğini serbest bırakan o değişikliği bekleyelim dedi arsa sahibi(15000 tl komisyon hala bekliyo),kimisinde arsa sahipleriyle mütahiti anlaştıramadık arsa sahipleri çok şey istedi vs. vs.daha buna benzer örnekler oldu hep.beniö düşünceme göre ya bir iş patlaması olacak yada cenab-ı allah bizi başka bi yola sevkediyor yada hala sabretmelisin ki ferahı bulasın diyor.
inşaallah hayırlısı olur.
benim bu hayatta en çok zoruma giden babamın savurganlığından dolayı böyle anlamsız sıkıntılar çekiyor olmamız.mesele taa 25 sene öncesinden birikerek bugünlere gelen bir borç durumu.çünki ilk önceleri yani 20-25 sene öncesinden 6-7 sene öncesine kadar ki süreçte bir alkol belası vardı başımızda.insanın hayatında ve arkadaş çevresinde alkol kullanımı olması çok masraflı bi durum yani. ki,babmın hem kendisi hemde arkadaş çevresi alkolü sürekli alan kişilerdi.tabi hal böyle olunca gelirin ne kadar giderin ne kadar hesap yapamıyosunuz,çünki kafalar kıyak.saçmalığa bakarmısınız ki,adamların içki ortamındaki sloganı''EN KÖTÜ GÜNÜMÜZ BÖYLE OLSUN''.daha kötü nasıl bir günün olabilirki??e bide babam canı sağolasıca eli açık savurgan bi yapıya sahip.dolayısıyla delik sürekli büyüyor.2000 li yıllardan bu yana da kredi kartı belamız var mecburen.akabinde bütün bu borçları tek çatı altında toplamak için çekilen ama bir türlü ödenemeyen krediler.şimdi alkol+savurganlık+(kredi kartları+krediler)=yada faizler de diyebiliriz.
bütün bunları ve bunlar dolayısıyla giden evi de hesaba kattığımızda toplam kayıp:90000 tl civarı.
bu rakamda bu ailenin çocuklarının geleceğinin mahvolması demek.
babama çok kızgınım;hep kendi keyfine yaşadı bu zamana kadar.kendimi de geçtim:annem ve kardeşlerime üzülüyorum.
işte bir kişinin yanlışını gördüğünüz gibi kaç kişi ödemeye çalışıyoruz.ve hala da bitmiyo bitmiyo bitmiyo arkadaş.aklımı oynatmak ta sonderece haklı olduğumu düşünüyorum bu yüzden.
aslında derdim çokta daha fazla başınızı ağrıtmak istemiyorum.sadece bi içimi döküyüm istedim.
yorum yaparsanız ve bu kardeşinize dua ederseniz çok sevinirim.allaha emanet olun.
En karanlık zaman,güneş doğmadan hemen öncedir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye33 yazı
değerli arkadaşım önce mevlam sabır versin elbette anlatmış olduğun durum gerçekten benide üzdü ama hayat bu insan hertürlü evreden geçiyor bende çok zorluklar iflas ve neticesinde piskolejik sorunlar yaşadım hala tedavi görüyorum hamdolsun o günleri aştık sana tavsiyem sabır sabır sabır birde yaradana sığın namazlarını kıl dua et yüce allah bir kapı açar kolaylık verir unutmaki senin gibi kaç bin kişi var onları göz önüne getir sana bir kardeş tavsiyesi daha kesinlikle bilmediğin bir işe girme ben o yüzden çok büyük kaybım var sağlıcakla kal .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Üye390 yazı
Arkadaşım hayırlı günler.Emlak işinde Allah muvaffak etsin ama anladığım kadarı ile arsa simsarlığı yapıyorsun.Çünkü ankarada da olsa ayda en az 2-3 kiralama 1 satış yapmalı bir emlakçı yoksa aç kalır.Benim emlakçı sloganım neyi kovalıyorsan onu satarsın.Yani bende biliyorum milyon dolarlık arsalar,villalar, kat karşılığı işler kovalamayı ama aylık ödemelerim ve taksitlerim bana diyorki; metin bu ay 7.500 ödemen var bunu öde ister arsa ver ister daire.
Demem oki büyük işlerde ve maalesef büyük işlerin büyük adamlarıyla uğraşmak hem zor hem meşakkatli hemde zamanı çarçur eden bir uğraş.İş bilir bir ortağım var dedin ve anladığım kadarı ile onun tuzu kuru ve sana da desteği yok.
Birinci tavsiyem hayal kurmayı bırak.Şunu versek şu kadar gelir ,şunu kaparım,bunu öderim hayallerini beyninin bir yerine kilitle.
İşleri ikiye bölün madem ortaksınız,Ortağın arsaları kovalasın sende ofisin etrafındaki kiralık ve satılıkları kovala.Temmuzdan beri boş oturuyorsan,çekmeceni açtığında orada 15-20 anahtar yoksa kendine emlakçı deme.Önce ne yaptığını tam olarak ne kovaladığını analiz etki sonra ben şucuyum de.
2006 da emlak işine girdiğimde olan borcum 200.000 den fazla idi.3 yıl içinde hepsini ödedim.2006 da bu işin acemisi iken benle aynı iş yerine başlayan bir arkadaşla kader ortağı olduk.Gücümüzü birleştirip 1+1=3 yapsın istedik ve başarılıda olduk.4 koldan iş kovaladık.Sattık kazandık ve bağlı olduğumuz ofis o yılın Türkiye şampiyonu oldu.Branşlaşarak ben 0-200.000 arası yerlere odaklandım.O biraz daha elit yerlere.Sonra bunu 500.000 e kadar çıkardım.
Arkadaşımın eli biraz para görünce kazandığı kadarı bitirmeye hatta dönem dönemde fazlasını harcamaya başladı.Nasıl olsa akar vardı.Ben 450 tl lik kirada otururken o aidat dahil 1250 liralık yerde oturmak istedi.Ben şirket patronuna rica edip ödemeleri bana ait olmak üzere 19.000 liraya clio alırken o 35.000 liralık araba aldırdı.
Velasılı kelam bir gün ayrıldık.O daha hırslı ve etik değerlerden çok paraya önem veren bir şirkete geçti.Büyük arsa işlerinde hep çok para var derdi onlara yüklendi ama o şirkette bizim ilk şirketteki gibi patronlar yoktu. Sıkışınca para verip iş yapınca kesen türden patronlar.Bu arkadaş 6 ay içinde baya bir sıkıştı.Eşine çapkınlıkta yakalandı ve eşi boşadı.Yaklaşık 20 kilo verdi ,Arazi mafyası oydu buydu derken,Biz hala aynı bölgede Elhamdülillah kendi ofisimizi açma imkanımızı bulduk.Karnımızı doyurduk o arkadaş şu an nerde ben bilmiyorum.
Buadan çıkaracağımız ders şudur.işleri sınıflandır ve cebinde paran yoksa en alt işlerden başla.300-500-1000 tl olmayınca çok büyük paradır.
Emlakçılıkta tek kural vardır(etik kısımlardan bahsetmiyorum) 1 sıfırdan büyüktür.Olan 500 lira olmayan 500.000 tl den kıymetlidir.
O yüzden iş yapını,ortaklık yapını,çalışma şeklini etüd et.
Babanıda suçlaman sadece kendi eksiklerini örtmeye çalışmaktan öteye geçmez.Ben 16 yıldır istanbulda gurbetteyim 37 yıldırda babam annem ayrı ve babayla görüşmüyorum.Başarınca BEN deyip başarısız olunca BABAMDAN DOLAYI demek savunma mekanizmasından başka bişi değildir.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy