Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ps3 Cafe İşi Hakkında

Başlatangangsta59Tarih27/11/2011 11:41:15Yorum11

İlk mesaj
Üye159 yazı
merhaba beyler şuana kadar bi kaç işte çalıştım ama hani harçlık hesabı yaşım 26 askerlik yapmadım şeker hastasıyım daha önceden bu işi yapmış olan var mı bilmiyorum varsa bana akıl verebilirmi ps3 cafe açmak istiyorum öncelikle açacağım yer konusunda kararsızım ara sokaklardan birine açsam göz önünde değil ama kirası diğer yerlere göre uygun olcak ya da bi erkek yurdunun karşısında açsam dicem ama ordan da max günlük 25 30 tl kazanmak için çok yüksek meblağda kira öderim. sermayemde fazla değil yani 5 6 makina alabilirim tv koltuk falan bi tane de tost makinası aylık 1000 lira bıraksa yeter bana hatta 750 de olabilir yani :) ilk bahara kadar düşünme ve sermaye toplama aşamasında olcam malum kışın ısınma parasıda giriyo işin içine biraz gazınıza ihtiyacım var kaybetçek pek bişeyim yok ama tutturursam benim için çok büyük bişey olcak esnaflığıma çeneme güveniyorum bu arada fikirleriniz benim için çok değerli ama o iş bitti olm açma tarzı değil açıklayıcı olursa hele bu işi önceden yapmış birinden tavsiye niteliği taşırsa çok süper olur
saygılar

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye159 yazı
beyler aranızda ps3 cafe işi yapan yokmu ya ölü bi meslek mi bu?

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Üye245 yazı
askere giderken ne yapacaksin? sermayen yok ve batmak istemiyosan seyyar isler oneririrorim sana yapabilirsen misal
hale git simdi neyin sezonu mandalina portakal narenciye tarzi seyler git mandalina satan dukkana kilosunu sor bu arada bitanede el arabasi aliyoruz kac para dedi farz-i misal kilo 1 lira sen deki 20 30 kasa alicam ne olur son fiyat %30-40 asagiya dusecektir fiyat hele ki halin kapanma saatine yakin gidersen yari yariya hatta kendin istedigin fiyata dahi alabilirsin soyle belirteyim daha acik ve net olsun adam 1 lira dedi ve halin kapanma saati mal elinde kalmis ise dersin su kadar olursa hepsini alirim inan verir hicte zor bisey degil vermesindeki sebeb ise ertesi gune mal birakmak istemez para ilk tecih sebebi olur. Sonra islek bi caddede ucuz ve iyi paraya satabilirsin. Ben sahsen beceremem ama bu bir ornek olsun deneyebilirsiniz. Yeterki dediklerimi uygulayin. Akliniza su takilmasin hangi halci 1liralik mandalinayi yari fiyatina versin bu isin kaymagibi yiyen onlar oldugu icin ummadiginiz fiyatlara mal aliyorlar tarladan istediklerine istedikleri fiyattanda satabiliyorlar haldeki easa kanun nekadar cok mal o kadaraz para demektir aklinizda bulunsun:-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye159 yazı
bulunduğum ilçenin hali buna pek müsait değil istanbullu değilim sermayem var ama öyle ahım şahım değil yani sonuçta 100 000 de sermaye 10 000 de beni ps3 işine çeken günde 5 saat 8 makinan çalışsa100 lira yapar hafta sonları falan derken kendi yağında kavrulursun müşteriyi tutturursan muazzam para kazanırsın ki kendi işim olsunn günde 16 saat çalışıp 8 saat uyuyabilirim aylarca yeterki başarılı olayım.
bu arada aklıma geldi sadece benim bilidiğim sebze meyve market adında 20 ye yakın dükkan var burda ve gayet uygun seçmece satıyolar mandalina falan tırmalasam tırmalasam günlük 25 lira kazanırım ki pek yüksek bi meblağ değil bide bu pazarcılık belli bazı etnik kökenli kardeşlerimizin tekelinde tutanamam heralde nasılki hurdacıysan nevşehir ya da niğdelisindir :) bu da o tarz bişey

Yeni Üye17 yazı
gangsta59 kardeşim hal için dediklerinde sana katılıyorum.herkes şu kadar alsan şu fiyata satarsın diyo ama bu işleri kamyon kamyon mal getirerek yapan insanlar var.yukarıdaki tavsiyelerde hiç nasıl rekabet edeceğini düşünen olmamış.arkadaşlar artık REKABET çok önemli bir konudur.batacağınada çıkacağına da rekabet gücünle karar verebilirsin.

ps3 cafe işini 2 sene yaptım bir ilçede, oyun cdleriyle oynatmaman lazım. ps3 lerin harddiskine 4 - 5 oyun yükletirsen ve ufak bir cihazı var cd takılmış gibi algılıyo makina.hem oyunları güncel tutabilir hemde cdlerle uğraşmaktan kurtulursun.

Kollar çok bozuluyo sony kollardan başkasını dükkana sokma derim.ve elinde bikaç tane yedek kol bulunsun.

Ayrıca mekan geniş ve ferah olsun, yol üstü , işlek falan olması ö. değil, müşteri memnun kaldıktan sonra ara sokakta olsa seni bulur.hatta ara sokak olması daha iyi olur.çünkü bu tarz yerlerin müşterisi tenha yerleri sever.sıcak soğuk içecekler bulundur mutlaka iyi gidiyo.

tostu masalarda oynarken servis etme , yağı heryere bulaştırıyolar, kollar daha çabuk bozuluyo.
bence kendi işin olduktan sonra ve esnaf olduğunu hiç aklından çıkarmaz sabırlı davranırsan kazanırsın.
yolun açık olsun.
Benim istediğimi ALLAH benim için istememişse konu kapanmıştır !!!

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye245 yazı
yarin obur gun tam acarken ps4 piyasaya surulurse napcak arkadas sayin barakuda? Bugun kamyon bazinda mal alan market ulusal bazda olanlardir tek tek isim vererek saymama gerek yok sanirim arti rekabete sira gelince hic bir market aldigi mali ucuza aldim ucuza satayim prensibinden yola cikarak satis yapmaz alirken kazanmaya calisir bu istanbulda da boyledir tekirdagda da boyledir hakkaride de. Rekabetsiz bir ortam tercih edilirse zarar edilmez gel gelelim konuyu acan arkadasimiza ilk mesajinda 1000 ile 750 tl birakan bi is yeter diyor sonra ne hikmetse kendi yazdigi paraya yetmez diyor bu ne yaman celiski anlamdim gitti. benim soyledigim is icinde ahim sahim bir sermayeye ihtiyacin yok zaten 1000 tl is gorebilir cok rahatlikla. İlla bu isi yap diye demiyorum okuyan insanlar yanlis bilgilenmesin diye yazdim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye17 yazı
muratksk kardeş ben piyasada ps3 varken ps2 oynatan ve hala kazanmaya devam eden işyerleri biliyorum.
kamyon bazında mal alana marketler değil manavlara git ve sor mal nasıl geliyo nereden geliyo diye veya malları geldiği gün bi bak neyle geliyo.
ayrıca elinde kalıp çürüyecek çöpe atılacak mallarda cabası.
ilk iş yaparken akmaz kokmaz iş yapmaya gayret etmek gerekir diye düşünüyorum.
ps3 ün rahat 2 sene daha gideri vardır türkiye de benim fikrim bu.

Üye159 yazı
muratksk ps3 2. el olarak 80 gb modellerini 250 liraya bırakanlar var yani çok bi gideri yok kaldı ki iş tutmazsa 150 den sat en kötü zararın 1000 lira olur ama sebze meyve işinde şimdi sokakta satsam işlek yerler belli zabıta öper mahallelerde satsam günlük 25 30 olur olmaz o da antibiyotik parasına gider pazarda yer kapmaya çalışsak yer parasına çalışırız ben 97 senesinden beri progamer ım :) oyunlar benim için tutku öyle söyliyeyim ve ben bu ps3 işinden ciddi paralar kaldıran adamlar gördüm yani çevermde ps4 çıksa bile 2 sene daha ps3 ün ömrü var kafadan 2000 yılında çıkan dünyanın en çok satan konsolu olan ps2 ye hala destek var pes 2012 ps2 içinde çıktı.planım evime yakın işlek bi caddenin arka sokağında bi dükkan arayışlarım sürüyo korkum lise tayfasına takan memurlar falan okul elbisesi yasak tarzı yaklaşımlar hani iş yapacağını bilsem dükkanda yatarım öyle söyliyeyim tost ta güzel yaparım hani günde 20-30 meşrubattan tosttan kalsa yeter ne bileyim bu ps3 cafe nin şimdi tam zamanı gibi gelio bana hazır pes 2012 de populerken ama içimde hep batma korkusuda olucak parasında değilim ailemin bak tutmaz dedik maaşlı iş gibisi varmı tantanasıyla dost düşmanın bu kamilde batırmış dükkanı diyip arkamdan konuşucak olması bana koyar.
toparlarsak daha kolay gibi duran hal işi aslında çok daha zor ki halde söz sahibi abilerimde var yani az çok biliyorum orda işlerin nasıl döndüğünü

Üye159 yazı
dükkan kiraları el yakıyo beyler mantığı anlayamadım lan 1000 isteyip 5 ay boş tutçana 750 den 5 ay kira gelirin olsun yanlışmıyım :)

Yeni Üye17 yazı
gangsta59 haklısın kardeş doğru , zenginlikle gıcıklık yanyana büyüyo adamlarda :)
hiç mantıklı dürüst bi zenginle karşılaşmadım nedense.

Üye159 yazı
devren kiralıklarda şaka gibi 2008 de adam 1000 liraya almış ps3 leri şimdi 80 gb lıklar 300 liraya var adam 60 gb makinlerle dükkana 22500 lira istiyo hadi tvlerle birlikte falan fıstık 10 000 tutsun dükkandaki eşyalar ki tuttmaz adam dükkan sahibi lan sen kira vermezken devredion demek ki bi dalga dümen var ben 3 sene amelelik yapıp seni hem deviralırken hemde kirayla zengin mi edeyim yemin ederim millet kucağa oturtmaya adam arıyo