Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kuru Yolum Tavuk İşi

BaşlatanBARAKUDATarih25/11/2011 14:40:15Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
arkadaşlar sulu yolma tavuğun helal olmadığını düşünen bi çok insan var çevremde.50-60 metrekare fayans kaplı güzel bir depom var.
bir t.çiftliğinden haftalık 1000 adet canlı olarak anlaşıp ben kesimi ve dağıtımı ile ilgilenicem.yakınım olan 5 bayan da kesileni sıcakken hemen yolcak ve paketlenip deepfreze konacak.kilo 8-9 tl gibi satma imkanım var.
deneme yaptım bir bayan günde 20 tane rahat yapıyor.tavuk başı 1 lira versem seve seve yapacaklar.
dağıtım da çevrem nedeniyle öğrenci yurtlarına falan vereceğim için pazarlama sorunum yok gibi.
benim tek kafama takılan tavuk çiftliklerinden haftalık 1000 tane diye anlaşsam teklif istesem ne fiyata bana verebilirler.tane başı mı anlaşmak iyi yoksa kg olarak mı?
ve ben bu 1000 tane yi dükkanımda ayrı bir bölme de 4-5 gün canlı olarak baksam mahzuru olurmu?
bilgisi olan arkadaşlar yardım ve atladığım bi nokta varsa hatırlatırsanız çok sevinirim.
Benim istediğimi ALLAH benim için istememişse konu kapanmıştır !!!

Yerleşim Türkiye / AydınMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye22 yazı
kesimhane ruhsatı alman gerek bu iş için birde tavuk çiflikleri büyük markalara üretim yaparlar banvit şeker piliç vs gibi bunların dışında satış yapamazlar bunun yerine çabuk gelişen (en az 5 buçuk ay ) tavuklar edinirsen fiyatı biraz daha artırman gerek belki ama oluru bu

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Memur
Üye816 yazı
öğrenci yurtlarına 8-9 liradan verebilecegine eminmisin ayrıca normal şartlarda tavuk kilosu 4-5 arası gidip gelmekteyken kim %100 fiyatın alır ..
ayrıca adana da bir yurtta ucuz et dite öğrencilere at eti yedirdiler.. ucuz tavuk alan olurken neden yüzde yüz pahalı verirler
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye50 yazı

tavuk çiftliği ile anlaşabilirsen harika bir fikir benim çevremdede bu tür insan çok var.
başarılar arkadaşım

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye87 yazı
Bildiğim kadarıyla banvit kilosunu 25 - 30 krş tan alıyor tavukhaneden, kotayı tutturursa ayrı prim tutturamazsa da ceza veriyor. Zaten kümesler 20.000 25.000 lik. Kimsenin haftalık 1000 tane vereceğini sanmam.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye17 yazı
sağolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için iyi ki buraya yazmışım bunu.
dortler21 kardeş bu insanlar cemaate mensup o yüzden çok titizler ve onlar için parasından çok hakikaten temiz olması önemli.

lakin bir tavuğu kaça mal edebileceğim konusunda önümü görebileceğim bir bilgi bulamadım, varmı başka yardımcı olabilecek :)

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye816 yazı
barakuda;

ben yurtdışında tavuk yerim ama ülkemde yemem çünkü gerçektende helal ile uzaktan ilişkisi dahi yok. sulu sıcak yolma ayrıca ölü tavukları yem yapıp tekrar tavuklara yedirme vs vs..

ben şahsen kırmızı et ve balık eti dışında mecbur kalmadıkça yemem ev sahiplerine ayıp olmasın diye ..

sen onlarla anlaşırsan satarsın neden satamazsın ki burda markette tavuk 4 -5 lirayken canlıt avuk 1.5 kilosu 15 lira civarı satılıyor yani damak tadını kimse paraya değiştirmez..

benim başta yazdıgım ı iyi nalamışsın ona göre cevap vermişsin tşkler..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye22 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - BARAKUDA
sağolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için iyi ki buraya yazmışım bunu.
dortler21 kardeş bu insanlar cemaate mensup o yüzden çok titizler ve onlar için parasından çok hakikaten temiz olması önemli.

lakin bir tavuğu kaça mal edebileceğim konusunda önümü görebileceğim bir bilgi bulamadım, varmı başka yardımcı olabilecek :)

ben hobi olarak tavuk besliyorum nerde yaşıyorsun tavukları kendin besleme imkanın var mı msn yazarsan bildiklerimi paylaşabilirim

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Memur
Yeni Üye17 yazı
efe81 kardeş hobi olarak derken bildiğimiz 45 günde kesime gelen tavuklardan mı bakıyosun.yoksa köy tavuğu mu?
ben kendim yetiştirsem güzel olurdu ama yetiştiremem diye düşünüyorum.insanın bi kapasitesi var zorlamamak lazım. ben kesim işinin temiz olması tarafına yoğunlaşmak isterim.

Bakalım bi kaç yerden canlı haftalık 1000 adetten fiyat teklifi istedim nasıl olacak?

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye10 yazı
Merhaba,eger pazalama konusunda sıkıntı yasamam diyorsan bence helal belgeli firmalardan mal alip satman,mesela erpilic,lezita,beyza bunlardan bazilari.Lezita belgeli olmasina ragmen sulu kesim yapar.İstanbulda kandazlar markali firma var kuru yolma yapan istersen siitesine girip inceleyebilirsin nasil kesildigini ve yolundugunu da gosteriyorlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye98 yazı
bende bu sektördeyim isterseniz bilgilerimi paylaşabilirim..hayırlı olsun sizın adına şimdiden..
541 440 99 59
fezail ulukaya

Yerleşim Türkiye / Bursa
Üye360 yazı
merhabalar,
şimdi reklamlarda gördüm. hemen aklım bu yazı geldi. ben de paylaşayım istedim. er piliç reklamı vardı, ilk defa gördüm. kuru yolma tavuk diye özellikle vurgulayıp reklam sonunda da yazıyla yazdılar. bilginiz olsun. dikkate değer. demek ki istek var.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek