Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Konya'da Yabancı Dil Kursu Açmak?

BaşlatanenglishTarih23/11/2011 13:49:23Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Sizce konyaya bir dil kursu açmak yerinde bir karar mıdır? Benimle bu işe girebilecek olan varmı? Görüşlerinizi bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye15 yazı
merhabalar matbaa işlerinizde yanınızdayız
unutmayın en iyi reklam el ilanı ve bröşürle yapılır
sınav testleri bizim işimiz unutmayın
kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye191 yazı
Hocam ben konyadayım ayrıca kurslarıda yakından bilirim konyada yabancı dile olarak böyle bir açık söz konusu zaten 2 veya 3 tane hakkıyla bu işi yapan çıkar birisi amerikan kültür derneği diğeri prodem 3. örneği veremiyorum bile zaten bu saydığım kursların sahibide aynı kişiler bunların yapılarını araştırıp bunlara gerçekten rakip olabilirsiniz bu zor değil uygun şekilde reklamda verebilirseniz çok mantıklı bir iş olur çünkü konya eski konya değil artık 3 tane üniversitesi olan ve öğrenci potansiyeli ve hatta sanayisi gelişen insanların kafa yapılarını çoktan değiştirdiği konya sermayem olsa keşke hiç durmam ama ...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Sanayici
Yeni Üye10 yazı

Ben de az çok kursları tanıdığım için ve Konyanın giderek gelişmesi 3 değil 4 üniversite olması beni buraya itiyor.. O kadar çok dil kursu var ama dediğiniz gibi 2 si dışında hepsi ismen var.. Kaliteli eğitim olduğu sürece bu işin başarılı olacağını düşünüyorum.. Gördüğüm kurslar maalesef eğitim değil ticaret için yapıyorlar. Tamam amaç ticaret bir ölçüde ama eğitim olmadıkça ticaret de olmaz bu yüzden fazla ömürlü olduklarını düşünmüyorum.. yorumlarınız için teşekkür ediyorum..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?retmen
Üye191 yazı
Rica ederim bence yeterli sermayeniz varsa durmayın bu konuda ben dershaneci biri olarak elimden gelen yardımı yaparım sizin için ne gerekiyorsa

Yeni Üye10 yazı
TEŞEKKÜR ederim inş. yakında sizinle görüşürüm..

Üye112 yazı
İlgi çekecek bir kampanya ile ögrenci toplayabilirsiniz.Bilbord lara ilgi çekecek afişler vs asarsanız ve facebook uda kullanabilirsiniz güzel bi yarışma gibi uygulama vs konyada potansiyel var.Ancak kafalarında soru işaretleri olan bi grup bu potansiyel ögrencileriniz 'gerçekten ögrenip konuşabilecek miyim ?' buna ikna eder vede yaparsanız güzel paralar kazanırsınız.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye191 yazı
hatta belki ilerleyen dönemlerde öğrenciniz bile olabilirim sertifikam falan varda biraz daha geliştirmek istiyorum kendimi

Yeni Üye10 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kmlkyhn
İlgi çekecek bir kampanya ile ögrenci toplayabilirsiniz.Bilbord lara ilgi çekecek afişler vs asarsanız ve facebook uda kullanabilirsiniz güzel bi yarışma gibi uygulama vs konyada potansiyel var.Ancak kafalarında soru işaretleri olan bi grup bu potansiyel ögrencileriniz 'gerçekten ögrenip konuşabilecek miyim ?' buna ikna eder vede yaparsanız güzel paralar kazanırsınız.

yorumlarınız için teşekkürler.. bu konuda yapılmış çok planlarım var inşaallah o konuda sorun olmayacak..
Enerjic hocam inş. o güzel günleri de görürüz..
Teşekkürler

Editör5590 yazı
Doğrusu Konya da bir dil kursuna ne derecede ihtiyaç vardır pek bir fikrim yok. Ancak bir bölgede dil kursuna ihtiyaç olup olmamasından çok bir dil kursunun diğerlerinden farklı olup olmadığı, önemli olan kriter bana kalırsa.

Bir dil kursunun farkı sıradışı bir kaç hoca ile belirlenir. Kuru bitiren öğrencinin dilinin çözülmesi genellikle buna bağlıdır. Aksi takdirde evine bir dil seti satın alıp çalışan herkes bülbül gibi konuşurdu. Dil konuşmadan konuşmaya mecbur kalmadan asla öğrenilmez. Saatler süren gramer eğitiminde hep en yüksek notu alsanız da konuşamazsınız. Ama yabancı dili çat pat olan tarzancaya kaçık birisi size bir iki cümle ezberletip turistin önüne attığında birden diliniz çözülüverir.

Konya da geçtiğimiz senelerde Selçukludaki bir meslek lisesinin bir grup öğrencisine bir Avrupa projesi kapsamında dil kursu aldırmak istemiştik. Gidilebilecek uygun kursların hep çarşıda olması bizi zorlamıştı. Öğrencinin bol olduğu Bosna taraflarında bir dil kursu yok sanki. Belki Selçuklu Belediyesi civarları oldukça bakir.

Ancak bir kursta bildiğimiz öğretmenden farklı yapıda bir kaç kişi olmalı. Ayrıca Konyada yeni açılacak bir kursun epeyce bir işi düşer billboardlara. Belki cazip bir kampanya ile başlamak gerisi de tamamsa sizi bir anda tanıtıverir herkese. Bir kurs açıp öğrencinin gelmesini beklemek artık yapılacak en büyük hata. Sadece öğrenci değil bir sürü işyerininde en büyük sorunu dil bilmemek. Bir işyerin en büyük derdide işyerini bırakıp kursa gitmek. Bu konuda güzel çalışmalar yapılabilir. Uygun fiyatlarla ayağa gelen öğretmenler bir çok işyerinin en büyük isteği. Ama ciddi pazarlama lazım. Oldukca zor bir iş.

Hayırlı olur inşallah . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
Sayın akınselcuk öncelikle değerli yorumunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Söylediklerinize katılıyorum. Öncelikle farklı olmak gerekiyor diğerlerinden bir fark yoksa bu kesinlikle hiçbirşey ifade etmez bu farklılıkları da sunacağımı umuyorum.. Bosna tarafı da düşünmüyor değilim, suan oraya da şubeler açılmaya başladı. Ama beni şu düşündürüyor çarşı veya meramdakiler bosnaya gitmez ama bosna çarşıya gelebilir, ki güzel işler olurssa bosna şube açılabilir..
öğrencinin aradığı konuşma ama maalesef bu dediğiniz gibi gramer olarak kalmakta sadece konya değil tüm ülkede böyle ekstra bir yerlere katılmazsanız..

Yeni Üye10 yazı
güncel