Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kosgeb Mülakat Sorusu!

BaşlatanchaticTarih23/11/2011 10:16:40Yorum26

İlk mesaj
Üye144 yazı
Merhaba arkadaşlar dün kosgebin girişimcilik kursu mülakatlarına katıldım. Üretim yapmayı düşünen birçok girişimci adayına sorulan bir soru vardı. "Çinlilerden daha ucuza üretebilecekmisin?" Çinlilerin ucuz ürünleri ve marka olan firmalarında kaliteli ürünleri varken insanlar sizin ürünü neden alsın diyorlardı. Tabi bütün adayların canını sıktı, moralini bozdu bu soru. Ayrıca bir diğer söylenen "Özellikle tekstil alanında bundan sonra yapılacak bütün yatırımlar ve girişimler hüsranla sonuçlanırmış, çünkü tekstil sektörü doymuş artık"..Yetkililerin bu düşünceleri bana çok saçma geldi, yanılıyormuyum bilemiyorum ama sizinle paylaşmak istedim.
Şimdi ben soruyorum; madem çinliler en ucuzunu üretiyor ve sözde insanlar ucuzu tercih ediyor o halde neden dünya üzerinde halen her alanda üretim yapılıyor. O zaman çinliler üretsin herkes onların ürünlerini satsın.

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Üye144 yazı
Soruma bir cevap alamadım. Bu konuda fikri olan yok mu?

Üye628 yazı
Kosgeb yetkililerinin sorduğu soru çok doğru, adayların canının sıkılması da çok normal eğer buna verilecek bir cevabınız yoksa canınız sıkılmalı zaten. Kosgeb size asla teşvik vermemeli buna cevap veremiyorsanız demekki sizde şu an var olan Çin ile rekabet etme derdine düşmüş ve sürekli çin ile olan rekabetten yakınan üreticiler kervanına dahil olacak teşvikleri geri ödemek bir yana bir yığın borca da girmeniz mümkün.
Ben olsam adaylara teşvik falan vermezdim.

Onlara varsa eğer ufkunuzu anlatmalı , katma değeri yüksek ürünler üretmek ve uluslararası bir marka yaratma çabanızla ilgili pazar ve pazarlama yöntemlerinizi izah edebilmeliydiniz. Ben olsaydım o soru karşısında sadece güler ve bırakın Çin bildiği şekilde çalışmaya ve ucuza mal üretmeye devam etsin der kendi programımı anlatırdım.

Ama sanırım oradaki arkadaşlarda Çin ile rekabeti deneyeceklerinden evet ben de olsam onlara teşvik vermezdim .
Ayrıca tekstil sektörü doymuş olabilir, ama MODA asla doymaz sürekli yenilenecek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye20 yazı

Kosgebin saçmalıkları çok banada projemin sunumunda yaşın 55 olmuş git bırak bu işleri projeni sat ne uğraşıyorsun dediler.Bana bunu söyleyen adamın yaşı 60 üstündeydi onlar destek değil köstek işiyle uğraşıyorlar.Proje yazacağım destek alacağım düşüncesinde olan varsa vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Toprak

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Esnaf
Üye306 yazı
Kosgebin mülakat yapan çalışanlarını tanırım. ufku dar olan insanlardan özellikle mi seçerler bilmiyorum ama kadrolarını düzenlemeleri gerektiği kesin.

Ama size sorulan soru için VSL arkadaşımıza katılıyorum. bence çok yerinde ve iyi bir soru sormuşlar. endişe eden sıkılan arkadaşlar henüz o krediyi kullanacak yeteneğe sahip değillerdir.

Katma değeri yüksek işler üretmelisiniz en basitinden. gidip Kiğili'den 500 liraya takım alıyorsanız buna benzerini Çin 5 liraya mal etse de yinede Kiğili'den alırsınız.
Projelerinizi tekstildeyseniz lacoste sarar vs firmaları inceleyerek düşünmenizde fayda var. farklı ve yenilikçi olursanız mülakat vs gülerek çıkarsınız.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye91 yazı
piyasadan degil kendi markam dan bahsederdim nasil bir cocuk dogup yavas yavas büyüyorsa markada öyle sey ufak baslardim aile yapisi calican lar ne üreteceksem bu soru ya boru gibi cevap verirdim ama olsun önemli degil
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
Üye2659 yazı
Çok merak ediyorum Kosgebin verdiği destek nekadar amacına ulaşmış Çinle rekabet edebilirmisin? derken "Çin hükümetinin kendi girişimcisine verdiği destekleri siz verebilirmisiniz?" diye sormak lazım Onlara:)) Öyle 27000 tl ile destek filan olmaz
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye144 yazı
Ben öncelikle hiç beklemediğim bu soru karşısında çok şaşırdım. Ne alaka çinliler...Benim çinlilerle rekabet etmek ya da devlerle savaşmak gibi bir derdim yok dedim ve projemi anlatmaya başladım. Sevdiğim işi yaparak kendi tarzımı ve markamı oluşturmak istediğimi anlattım. Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimi anlattım. Adam halla çinliler diyor. O zaman çinlilerin üretmediği birşey söyleyin hepimiz onu üretelim dedim. Vakit ayırdıkları için teşekkür ettim. Ben ne istediğimi biliyorum, kendimden de projemden de eminim dedim. Formumu iptal edin dedim ve çıktım. Kosgeb gibi bir yerde bu tür dar görüşlü insanların olması gerçekten çok yazık.

Yeni Üye52 yazı
El cevap;
Siz bana çin'deki şartları sağlayın ben çin ile rahat rahat rekabet edeyim.
ERSANSGENCER

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Kosgebin yaptığı şuan bir banka gibi ortalama faizli düşük miktarda kredi vermek :) Destek dedikleri bu... Girişimci bu krediyi ödermi ödeyemezmi mülakatı o yüzden yapıyorlar
Kosgeb o krediyi girişimci başarılıda başarısızda olsa tahsil eder. Kosgeb destek palavrasıyla para kazanır.
Girişimcinin ayağa kalkabilmesi rekabet edebilmesi için

a. Piyasaya giriş engelleri kaldırılmalı İş kurma prosedürleri azaltılmalı Faaliyete yeni geçen işletmelerin, banka kredilerine ek olarak alternatif finansman kaynaklarına erişimi kolaylaştırılmalıdır.

b. Girişimcilik karşılığında beklenen ödüller, girişimciliğin getirdiği riskleri dengelemelidir.Girişimcilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde biçimlendirilecek bir sosyal güvenlik sistemi, girişimciliği daha tercih edilir hale getirebilir.

c. Kapasite ve Becerilerin Geliştirilmeli Eğitim ve öğretim; kariyer fırsatlarından bilgi sahibi olmayı sağla**** ve becerileri geliştirerek girişimciliğin teşvik edilmesine destek olmalıdır.İşletme destek programları oluşturulmalı

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye144 yazı
Masal06, kosgebin yeni girişimciler için verdiği 27,00 tl lik destek, kredi değil hibe, geri ödemesi yok. Kobilere verdiği 80,00 tl ve üzeri, kredi olarak veriliyor. Tamam mülakat yapsınlar ama işin ehli kişilerle yapsınlar. Her sektörden uzman kişileri getirsinler. Sıradan bir devlet memuruyla bu iş olmaz.

Üye515 yazı
Kosgeb den destek almış bir iş sahibi olarak söyle anlatayım.

1-Doğru projenizi inceleyen ve mülakatları yapan kişilerin kartvizitlerinde UZMAN yazmasına karşın aslen uzman falan değiller.
2-Doğru çoğu zaman işi yokuşa sürüyorlar ve şevkinizi kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
3-Bunları bilerek yaptıklarına eminim.
4-Önemli olan onlar dahil tüm herşeyle başa çıkabilmek.
5-Projenizi anlatırken sakın ola bir prototip, görsel bir maket, bir şema vs. olmadan mülakata girmeyin.
6-Elinizde üreteceğiniz ürünün piyasadaki benzerleri de olsun. Rakiplerinizin aynı ürünlerinin açık noktalarını bulup bunları anlatın ve kendi ürününüzün üstün yanlarını anlatın.
7-Ben şahsen iki tane kaliteli pahalı rakip ürün ve iki tane de ucuz çin malı ürün ***ürdüm yanımda. Kendi ürünümün de bir prototipini yaptım.
pahalı olanları tek tek inceleyip fiyat/performans oranlarını hesaplattım. Sonra ucuz olanları anlatırken ne oldu bilin. Ucuz çin malı ürünlerden biri mülakattı yapan kişinin elinde kırıldı.
8-Alaycı bir tavırla işte hem kaliteli hemde fiyat/performans oranında en iyisi benim ürünüm dedim.
9-Mülakat bitti.
10-Sunumum için teşekkür ettiler. Desteği aldık.

Bu arada projemiz Power Led Spot Armatür İmalatı.
Ayrıntılı sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Saygılar.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye144 yazı
Erokas bey, ne şekilde ve ne kadar zamanda aldınız desteği?Detaylı bilgi verirmisiniz. Zanedersem yaptığınız harcamaların hepsi değil, belli bir kısmı ödeniyor.

Üye294 yazı
Kosgeb deki adamların sorusunda bir yanlışlık yok.Adam Çin den daha ucuza imal et demiyor.Senin projen fikrin düşüncen ne? diyor.Yani sen ne üretebilirsin.Dünyada üretimi çok az olan birşeyi yapabilirsen,üretebilirsen veya çok farklı birşeyler ortaya koyabilirsen al bu desteği diyorlar.Yoksa herkes çıkar ben şunu üretecem bunu yapacam der.
ülkemizde birçok dalda üretim var.Hep kopya hiç farklılık yok.Farklı birşeyler arıyorlar.Bir örnekleme yaparsak işyerimde bir makina üretiliyor.Dünyada sadece Almanya ve Çin yapabiliyor.Bizim işyerinde bu makinenin prototipini hazırlanması bile 3 yıl oldu bitmek üzere.Kosgeb Tübitak destekli.500 bin tl nin üzerinde teşvik verdi devlet.Herkesten de bunu istiyorlar.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye515 yazı
Toplamda 7 ay sürdü destek onayı.
70.000TL geri ödemesiz hibe
300.000TL makina techizat, ürün geliştirme ve arge desteği aldık.
iki yıl ödemesiz toplamda beş yıl geri ödemeli sıfır faizli.

asıl işim reklamcılık. Reklam ajansımız var. Bir arkadaşım elektrik-elektronik üzerine bir şerket kurdu. kosgeb destekli.
27000 hibe aldı.
yaklaşık 1,5 yıl oldu. Sonra ben şirkete ortak oldum ve sermayeyi büyüttük.
şirketin kuruluş projesi yine benzer bir iş üzerine yazılmış ve kosgeb bunu kabul etmiş zaten 1,5 yıl önce.
o zamanki destek şartları %60 kosgeb, %40 girişimci işletmeci tarafından karşılanmış.

biz sermaye arttırıp tekrar proje yazıp kobi geliştirme rekabeti teşfik fonundan destek almak için tekrar başvurduk.
ürün geliştirme ve arge birimi kurulumu için.
imalatı yapılan ürünün 4 ayrı modeli için daha önce patent başvuruları vs. yapılmıştı.
ancak iyileştirme istenmiş işlem tamamlanmamış. üretimi hatta satışı yapılan ürünlerin eksik resmi prosedürlerini tamamladık.

benim ortaklığımdan sonra imalatı yapılan ürün için yeni bir prototip yaptık. daha stabil çalışıyor ve pek çok eksiğini giderdik.
sürücü devresi ısınma sorununu ve odaklanma açısını düzelttik.
ışıma performansını piyasadaki philips marka ürünlere eşdeğer hale getirdik.

işte bu halde yeni bir ürünle tekrar başvurduk. iyi bir sunum yaptık ve biz bu işi daha iyi yapacağız dedik.
kendimiz para harcamadık değil harcadık tabi.
harcayacağız da daha. kosgebin verdiği destek sadece adı üstünde.
adamlar finansör değil, sponsor değil, sadece destek oluyorlar.

işyeri açmak yada büyütmek için tüm sermayenizi kosgebin vermesini beklemeyin.
size bir işyeri açıp
gel buraya otur işlet burayı demelerini beklemeyin.

önce siz elinizden geleni yapın sonra benden buraya kadar daha da ilerleyebilirim ama destek lazım bana deyin be vuna onları inandırın.

girişimlerinizi ve yaşadığınız sornları yazarsanız tecrübelerime dayanarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

.

Üye144 yazı
Ben 2 aydır bekliyordum bu kursu kaydımı yaptırdım. Kurs günü gittiğimde, listeden çıkarıldığımı yerime kosgeb'te bir başkanın tanıdığının alındığını söyledi kurs yetkilisi, kosgebi aradım telefonda bana; asıl kurs sahiplerinin bu desteği kendi yakınlarına kullandırdıklarını o yüzden çıkartılmış olabileceğimi söylediler. Kosgebin de bu konuda bir yaptırımının olamayacağını söyledi adam. Yani açık açık bu kurstan tanıdığın yoksa yararlanamazsın dediler. Şikayet ettim gerekli yerlere falan ama bir cevap gelmedi. Bakalım beklicem böyle bir dolandırıcılığı göz göre göre yapıyor devlet... Devletin milyonları böyle adamlara gidiyor...

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye515 yazı
Ahmetkurtarıcı Sakarya da kosgeb girişimci iş kurma sertifika kursuna başvurduysan bu başvurunu MARKA Doğu Marmara Kalkınma ajansına yapmış olmalısın.
MARKA nın merkezi Kocaeli-İzmit'te. Sakaryadan D-100 üzerinden İzmit'e gelirken Yahya Kaptan yolu üzeri Konak Hastanesi yakınındadır.
Doğu Marmara illerinin valileri sanırım yıllık olarak MARKA başkanlığını devralıyor.
Yine bildiğim kadarıyla 2011 yılında sakarya valisi dönem başkanıdır.

Haksızlığa uğradığını düşünüyorsan direk kosgeb il yada ilçe temsilciliğine
yada sakarya valiliğine
yada MARKA genel merkezine ( Yukarıda İzmit'teki adresini verdiğim yerde)
hiç olmadı
Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bu şikayetini bildirmelisin.

Kursu veren kuruluşun ismini buralara bildirmelisin.

Aynı zamanda
biliyorsunuzdur Sanayi bakanı İzmit'lidir.
Sn. Nihat Ergün yaklaşık 15 günde bir İzmit'e mutlaka gelir.
İl Başkanlığından programını öğrenip
Maruzatını uygun dille direk bakana dahi anlatabilirsin.

Maalesef ülkemizde bu tür devlet olanaklarının bu şekilde tanıdıklara sunulması olayı olabilmektedir.
Ancak o tanıdıklarına iş bitiren insanları da biz kendimiz alıştırmıyormuyuz?

-Hastaneye gideriz tanıdık doktor var ona gidelim deriz, kapısını çalıp dalarız içeriye, dışarıda bekleyenleri gözardı ederiz.
-Karakola gideriz , hemşehrim var benim emniyette dur onu arayayım , amirim telefonu size vereyim siz ona anlatın durumu deriz.
-Çocuğu adrese uygun olmayan okula yazdırmak için içeriden müdür yardımcısı ayarlamaya çalışırız.
-MTV ödemek için Vergi dairesine gidip vezneye doğru yönelip sıraya girmek yerine köylünüz olan güvenliğin yanına gidip eline ruhsatı tutuşturup veznenin arkasına zorla sokarız.
-Belediyede , adliyede , bankada orda burda mutlaka bir tanıdık bulup kendinize torpil yapmaya çalışıp başkalarının hakkına saygı duymuyoruz maalesef.
Biz milletçe böyleyiz.
Unutmayın lütfen
kendinizi herzaman sıranın en önündeki kişinin yerine koymayalım. bazen de sıranın en arkasına geçip buna razı olalım.
şunu bilelim ki bizim milletimizin bu torpil merakından dolayı ahmetkurtarıcı gibi bazı kişilerin hakkını yiyebiliriz.

.

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erokas
Kosgeb den destek almış bir iş sahibi olarak söyle anlatayım.

1-Doğru projenizi inceleyen ve mülakatları yapan kişilerin kartvizitlerinde UZMAN yazmasına karşın aslen uzman falan değiller.
2-Doğru çoğu zaman işi yokuşa sürüyorlar ve şevkinizi kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
3-Bunları bilerek yaptıklarına eminim.
4-Önemli olan onlar dahil tüm herşeyle başa çıkabilmek.
5-Projenizi anlatırken sakın ola bir prototip, görsel bir maket, bir şema vs. olmadan mülakata girmeyin.
6-Elinizde üreteceğiniz ürünün piyasadaki benzerleri de olsun. Rakiplerinizin aynı ürünlerinin açık noktalarını bulup bunları anlatın ve kendi ürününüzün üstün yanlarını anlatın.
7-Ben şahsen iki tane kaliteli pahalı rakip ürün ve iki tane de ucuz çin malı ürün ***ürdüm yanımda. Kendi ürünümün de bir prototipini yaptım.
pahalı olanları tek tek inceleyip fiyat/performans oranlarını hesaplattım. Sonra ucuz olanları anlatırken ne oldu bilin. Ucuz çin malı ürünlerden biri mülakattı yapan kişinin elinde kırıldı.
8-Alaycı bir tavırla işte hem kaliteli hemde fiyat/performans oranında en iyisi benim ürünüm dedim.
9-Mülakat bitti.
10-Sunumum için teşekkür ettiler. Desteği aldık.

Bu arada projemiz Power Led Spot Armatür İmalatı.
Ayrıntılı sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Saygılar.

Bravo erokas forumda okuduğum en açıklayıcı yazılardan olmuş Başarılarının ve bu tip bilgi paylaşımlarının devamını dilerim

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye74 yazı
Alın size iş görüşmesi sırasında , işe girmek isteyen adaya sorulan soru. Bu soruyu ülkemizin sayılı holdinglerinden biri işe alımında soruyor ve sadece bir kişi doğru cevap veriyor ve onu işe alıyorlar.
Soru şu
Altınızda son model 2 kişilik bir spor araba var, yağmurlu ve çok fırtınalı bir günde arabanızla giderken bir durakta 3 kişi var.
1.si yıllardır hayalini kurduğunuz sevgiliniz
2.si ölmek üzere olan yaşlı bir adam
3. sü kalp krizi geçirdiğinizde sizi hayata döndüren doktorunuz.
Arabanız 2 kişilik ve siz arabanıza kimi alırdınız
hadi bakalım soruyu cevaplayın ülkenin en büyük holdinginde iş garanti, varmı cevap verecek arkadaş

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Di?er
Üye144 yazı
Arabadan iner arabayı doktora veririm yaşlı hastayı hastaneye ***ürmesini isterim. Ben de sevgilimle kalırım. Hem hastaya yardımcı olmuş olurum, hemde sevgilimi kaçırmamış olurum. (Arabayı daha sonra doktordan alırım)...

Yeni Üye74 yazı
Budur işte, bunu sadece bir kişi bilmiş ve işe almışlar, herkes sevgilimi alırım, yok doktorumu alırım, yok yaşlıyı alırım. adamlar yaratıcı fikir arıyorlar ve bir kişiden çıkmış bu cevap ama bu soru bayağı eski yani 15 /20 senelik falan :)
Gelelim kosgeb görevlilerinin sorularına ve tarzlarına, adamlar adayların psikolojisini test ediyorlar, yapabilirmi dayanıklımı vs. vs. iş mülakatına katılan arkadaşlar bilir hep sinir bozucu soru sorarlar, psikolojini ve dayanıklılığını test ederler, devlet memurluğu değil ki özel sektör, ince eleyip sık dokuyorlar. Kosgeb de öyle arkadaşlar ince eleyip sık dokuyorlar

Üye515 yazı
chatic çok güzel bir cevap vermişsin gerçekten etkilendim.
en mantıklı cevap olabilir.

Üye144 yazı
Gerçekten soruyu ilk defa duyuyorum. Cevap çok basit sadece bakış açınızı değiştirmeniz yeterli. Holdinglerin eleman almak için bu kadar basit soru soruyor olmaları şaşırtıcı doğrusu. Ağzınla havada kuş tuttururlar diye düşünmüştüm.

Üye144 yazı
ali45 soruyu bilene holding te iş garanti demişsiniz. Eee nerde bizim iş? :)

Yeni Üye74 yazı
Kadro dolu şu an chatic, ilk fırsatta sizi değerlendireceğiz,
ama bu sefer daha zor ve karmaşık sorularla karşınızda olacağım :)

Üye144 yazı
Erokas kardeşim, hürriyete, milliyete, saygın yazarlara, kosgeb'e, bu derneklerin bağlı olduğu yerlere :d ve de en son başbakana ve de cumhurbaşkanına yazdım. Yemin ediyorum kendimle alakalı bişey değil. ben alsam ne 10.000 lira kalıyomuş almasam ne. Bu olay açık açık dolandırıcılıktır. Bu ülkedeki işsizliğe umut olacak bir olay yapılıyor, ne kadar güzel bir adım kim düşünmüş bulmuş hayata geçirmişse helal olsun, halkının yanında adam geleceği düşünüyor. Ve sonra? Bazı şeref yoksunları çıkıyor, bunu kendine yar ediyor, ben olsam cidden yapamazdım haktır yazıktır, günahtır. 1 tane cevap da almadım. Uzman bir kadınla konuştum kosgeb'te görevli, yazın bana ben ileticem gerekli yere dedi. Neredeee halen bekliyorum. Ya bu bakana falan inanmıyorum ben de bu başbakan eğer bu olayla ilgili bişey yaptırmazsa o da şeref yoksunudur. Resmen ülkenin parası bakın milyonlar dağıtılıyor. Kime? İhtiyacı olana, fikri olana, ülkeye de katkısı olana gitmesi gerekirken, yukarda da zikretttiğim bizim şereflere gidiyor. Topunun Allah belasını versin, yapanın da yaptıranın da, seyredenin de, karşı çıkmayanın da. Karşı çıkacağım sonuna kadar, bakın yurtdışındaki gazetelere yazıyorum şimdi, Türkiye'deki rezillik falan diye yazsınlar gazetelerinde de, gider bizim şeref başbakanın kulağına belki.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bankacylyk-Finans