Uzun zamandır görmediğim bir abimizi işyerinde ziyaret ederken üniversite öğrencisi 2 gencin enteresan iş fikriyle karşılaştım.Karşılaştım derken zaten bu öğrenciler XXXX kargo bayisi olan abimizle 2 el ürünlerin kargosu konusunda anlaşma taslağı hazırlıyorlardı.
Şimdi bu 2 genç 2 el eşya alım satımı konusunda bir yapılanmaya gitmişler.Sunum olarak bilgisayarda gösterdikleri site basit bir forum tarzı ve VBltn üzerine kurulmuş.
Alıcı ve satıcılar için GG tarzı profil mesajları ( feedback ) sistemi var.
Satıcılar ağırlıklı olarak ülkemizde bulunan ve üniversitelerde baba parası yiyen yabancı öğrencilerden oluşuyor.Aralarında kendi vatandaşlarımız da var.
Alıcı da yine öğrenci kitlesi.
Hedef ürünler cep telefonu ve laptop,dijital kamera.
Bu üniversiteli arkadaşlar kapıda ödeme,garantili alışveriş ve piyasadaki en ucuz,faturalı en sağlam 2 el eşya anlayışı üzerine fikir kurmuşlar.
Mesela 10 gün önce alınmış,kvk garantili Nokia E6 için kargo dahil 450 lira fiyat koymuşlar.Bu kutusunda açılmamış ürün.
Şimdi bu arkadaşlar alıcıdan yada satıcıdan komisyon almıyorlar ama sadece alıcı kısmını paralı üyeliğe çevirmek istiyorlar.bu da ayda 10 YTL.
sizce mantıklı mı?öğrenci ortamı için mantıklı görünüyor.sonuçta cep telefonu ve laptop,dijital makine en fazla öğrenci ortamında hızla alınır satılır.
genel olarak resime bakınca mantıklı görünüyor çünkü Kocaeli ilinde 50.000 üniversite öğrencisi var.Buna liseleri katmıyorum.
Sadece 20.000 devamlı üyesi olsa bu her ayda 200.000 YTL yapıyor.bunun yüzde 50 si gelir vergisi ve masraflara gitse en az 100.000 lira para yapar her ay.
basit bir şirket yapılanması,basit bir vbltn tarzı forum tipli web sayfası ve domain/hosting sağlayıcıdan teknik destek.
bunun üzerine de kiralık bir ofis,bir muhsabei ve bir sekreter.
bence kazanç güzel görünüyor.sizce?
bir de bu insanların günlük 50.000 ziyaretçiyi yakaladığı zaman reklamdan kazanacakları gelir de ortaya çıkacaktır.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.