Burada öncelikle yıllardır düşündüğüm bir ürünü açıklayacağım. Yapabilen arkadaş çıkarda uygularsa ve bana da satma fırsatı verirse sevinirim vermesede hiç önemli değil. Gelelim ürünümüze; Türkiyede çok kullanılan ancak kimsenin yapmayı düşünmediği bu ürün çinde çok ucuza mal edilebilir kanaatindeyim. Bu yüzden çinle irtibatlı arkadaşların dikkatini konuya çekmek isterim. Türkiyede Fırıncılık sektörü oldukça gelişmiş. Belkide binlerce ekmek fabrikaları ve neredeyse her köşede fırın mevcut. Şimdi merak ettiniz ürünümüzü. Ürünümüz somun ekmeği imal edilirken fırına sürülmeden hemen önce jilet atılır. Bilenler anlamıştır. İşte ürünümüz bu jilet. Maalesef hala en modern fırın bile 17-18 cm uzunluğunda ince bir çubuğa traş bıçağını makasla keserek ve çubuğun uç kısmına ortalı bir şekilde takarak iple bağlayıp işini görmekte. Benim önerim ise ya bir plastikten sap ve ucuna montali jilet. Tabi sap daimi -jilet ise değiştirilebilmeli. Yada paslanmaz çelikten bir sap ve bu sapın uç kısmının ortası yarık , bu yarık kısma jilet yerleştirilip yandan iki vida ile jileti sıkıştıracak bir mekanizma, jilet köreldimi vida gevşetilip jilet atılır yerine yenisi takılır ve vidayla sıkıştırılır. Tamamen ilkel olan şu anki yöntemden oldukça pratik ve kullanışlı bir ürün olmuş olur. Çinde şayet ucuza mal edilirse bu ürünü almayacak fırın çıkmaz. Pazarı dipsiz derya. Umarım anlatabilmişimdir. İlgilenen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Varmı bir girişimci....???