Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çinde İmal Edilirse Türkiyede Satış Rekoru Kırar

BaşlatanchichikowTarih13/11/2011 06:19:50Yorum17

İlk mesaj
Üye104 yazı
Burada öncelikle yıllardır düşündüğüm bir ürünü açıklayacağım. Yapabilen arkadaş çıkarda uygularsa ve bana da satma fırsatı verirse sevinirim vermesede hiç önemli değil. Gelelim ürünümüze; Türkiyede çok kullanılan ancak kimsenin yapmayı düşünmediği bu ürün çinde çok ucuza mal edilebilir kanaatindeyim. Bu yüzden çinle irtibatlı arkadaşların dikkatini konuya çekmek isterim. Türkiyede Fırıncılık sektörü oldukça gelişmiş. Belkide binlerce ekmek fabrikaları ve neredeyse her köşede fırın mevcut. Şimdi merak ettiniz ürünümüzü. Ürünümüz somun ekmeği imal edilirken fırına sürülmeden hemen önce jilet atılır. Bilenler anlamıştır. İşte ürünümüz bu jilet. Maalesef hala en modern fırın bile 17-18 cm uzunluğunda ince bir çubuğa traş bıçağını makasla keserek ve çubuğun uç kısmına ortalı bir şekilde takarak iple bağlayıp işini görmekte. Benim önerim ise ya bir plastikten sap ve ucuna montali jilet. Tabi sap daimi -jilet ise değiştirilebilmeli. Yada paslanmaz çelikten bir sap ve bu sapın uç kısmının ortası yarık , bu yarık kısma jilet yerleştirilip yandan iki vida ile jileti sıkıştıracak bir mekanizma, jilet köreldimi vida gevşetilip jilet atılır yerine yenisi takılır ve vidayla sıkıştırılır. Tamamen ilkel olan şu anki yöntemden oldukça pratik ve kullanışlı bir ürün olmuş olur. Çinde şayet ucuza mal edilirse bu ürünü almayacak fırın çıkmaz. Pazarı dipsiz derya. Umarım anlatabilmişimdir. İlgilenen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Varmı bir girişimci....???

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye762 yazı
yapılabilir zor bir şey değil.bu arada sormak istediğim şu;

jilet atma ekmek fırına sürülmeden önce mi yapılıyor yoksa fırının içindemi yapılıyor?
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye170 yazı
cerrahide böyle ürünler var sapı metal veya plastik neşter ise buna takılıyor istediğin zaman başını değiştirebiliyorsun bu ürün fırıncılıkta kullanılamaz mı? siz bu şekilde satın alıp pazarlayamaz mısınız? zira bu saplı neşterler de yurtdışından ithal ediliyor
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı

Aynen xanaokulu arkadasin dediği gibi tıpta kullanılan çelik saplı paslanmaz nesterler olabilir. Yanlız bunu mesela 3lü ve yanında 1 düzine jiletle paket halinde satilmasi daha iyi olur diye tahmin ediyorum.

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye91 yazı
yukaridaki verilen linkdeki olay bunu cinde yaptirmana gerek yok ki bu cin isini nerden cikariyonuz anlamiyom cin cin adi cikmis üzerinde calisilirsa alasini yapar bizim CILGIN TÜRKLER zor bisey degil manual ve mazemenin paslan olmasi sonucunda islenecek bi sey ama derin bi fikir nerden aklina düsdüyse
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
Üye104 yazı
Yorumlar için teşekkürler. Ancak tıpta kullanılan aletler hem çok pahalı hemde bu işe uygun değil. Çinde üretilmesi meselesi de çok açık ; ucuz!!!! sanırım 0,50 kuruşa mal edilebilinir. Türkiye de de pekala üretilebilinir ancak yinede maliyeti 0,50 kuruş olsa bile 50 liradan satmaya çalışırlar. Samsunda bir tıbbi ameliyat malzemeleri imal eden firmada çalışan bir arkadaş basit bir kerpetenin maliyetinin 3 ila 5 lira arasındaolduğunu ancak bunu hastanelere 300 400 lira arasında fatura edildiğini söylüyordu.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye121 yazı
merhaba,

Çin ile yakın ilişkilerim var hatta haftaya tekrar gidiyorum. Ürünü tam olarak anlatabilirseniz kesinlikle üretim yaptırabilirim.

trader.istanbul@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye762 yazı
uzza

Kocaeli ilinde sadece bir ilçede en az 5 tane var.Türkiye genelini düşününce herhalde fazladır.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye104 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - trader.istanbul
merhaba,

Çin ile yakın ilişkilerim var hatta haftaya tekrar gidiyorum. Ürünü tam olarak anlatabilirseniz kesinlikle üretim yaptırabilirim.

trader.istanbul@hotmail.com

Selamlar! Ürün hakkında ne anlatsam yazıyla eksik kalır. Ancak yakınınızda bir somun ekmek fırını var ise oraya gidip hamura ne ile jilet atıyorsunuz deseniz mutlaka size gösterirler. İşte orada göreceğiniz tamamen ilkel yöntem olan bir ağaç sapının ucuna bağlanmış traş jileti olacaktır. Biz bunun ağaç sap yerine paslanmaz (çünki devamlı suda bekletilir.) bir metal sap ve bunun ucuna pratik bir şekilde jileti takma mekanizması. Ürünü gördüğünüzde muhakkak sizdede pratik şekilde basit çözüm fikirleri kafanızda şekillenecektir.

Üye104 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uzza
türkiye'de toplam kaç fırın var.
yani 'hepsi' alsa kaç adet?

Ben bir ilçede 10 -12 arası fırın olduğunu biliyorum. İllerde ise yığınla sadece ilçeleri ele alsak ve ortalama 5 fırın hesaplasak ve Türkiyede 800 ilçe olsa Rakam ciddi bir pazar olduğu yönünde ibreyi hareketlendirir. Ayrıca maliyet uygun olursa her fırın mutlaka alacaktır. Ve aldığı zaman en az bir düzine alır varın gerisini siz hesaplayın.

Yeni Üye83 yazı
arkadaşım saplı neşterin metal kısımları 100 lük 1000 lik kutular halinde satılıyor ve bunlar cerrahi girişimlerde kullanıldığı için tekkullanımlık ve tane fiyatı 50 kuruştan daha uygun
gelelim bunu kara nasıl geçireceksiniz bunlar tek kullanımlık olmaz adam yıkar tekrar kullanır uçları çelik neticede hadi bu aleti 5 liraya yanında yedek ucuyla beraber sat adam yılda bir yenisini alır belki ne kar yaptın bu işten pazarlamak için o fırın bu fırın dalaştığın benzin parasına değer mi ben mi yanlış anladım konuyu mu anlayamadım ???
parası olanın projesi yok, projesi olanın parası yok

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye104 yazı
Bahsettiğin neşterle hamura jilet atılmıyor. Olmuyor işte ille traş jileti lazım. Bu traş jiletini fırıncılar ağaç dallarından çok ince bir çubuk yapıp onun ucunu yararak ortasına bu traş jiletini yerleştiriyorlar ve iple dola**** bağlıyorlar. ve jiletin ucu körelene kadar kullanıyorlar. Jilette tahminen 3 günde köreliyor bazı yoğun çalışanlar günlük değiştiriyor. Bize lazım olan sap. Öyle bir sap olmalıki paslanmaz olmalı suda devamlı beklediği için. ve bu sapa traş jiletini çok pratik bir şekilde takıp sökecek bir sistem. Bahsettiğim şekilde ürün olsa ben satarım arkadaş. Ülkeyi karış karış gezer yine satarım yakıt masrafı hiç önemli değil. Masrafı fazlasıyla çıkaracaktır. Ben endişe etmiyorum...

Yeni Üye11 yazı
Arkadaşım ben gıda mühendisiyim. Sorumlu yöneticisi olduğum bir fırın var ve başka fırınlarla da irtibatım var. Hem o dediğin ağaç gıda tüzüğüne göre de aykırı zaten. AMA!!... Ama diyorum çünkü burada ki ama çok önemli ülkemizde fırıncılık babadan oğula veya ustadan çırağa geçer. Ben gıda mühendisi olarak abi o öyle yapılmaz dediğim de usta: Mühendis bey, biz bu işi çocukluğumuzdan beri yapıyoruz. Böyle gördük böyle yaptık diyor. O dediğin ağaçta aynı şekilde. Ben kendi sorumlu yönetici olduğum fırın da o ağaç kesme aleti sağlıksız olduğu için değiştirilmesi gerektiğini söyledim ve bu ürünü getirttik. Ama emin ol 1 veya 2 defa oda benim yanımda kullanıldı. Ben sorduğum da ise; Mühendis bey, onunla olmuyor elimden kayıyor. veya rahat tutulmuyor gibi cevaplar aldım. Neyse gelelim sadete. Bu ürüne kullanmaya ustalarımız alışmış. Ve başkasını kullanamıyorlar. Ama bir defalık satabilirsiniz. Sonra biz bunu kullanamıyoruz diye şikayetler gelir sizde işyerini kapatabilirsiniz geri dönüşümlerle uğraşmamak için ama bu da dolandırıcılık olur sanırım :)Şunu da belirteyim bu ürünü getirin ilk ben alacağım fırına hatta sıkıntı olmazsa birçok fırına referans verebilirim. Ama bence tutmaz.
İnternet Alemi Sarsılacak :)

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye91 yazı
bu ürün tutar yukaridaki mühendis basinsdan geceni yazmis incelik bu sap tutma yerinde jiletin tuturalacagi yer le sap arasindaki yerde kilitli bilezik gibi pir sistem olmasi lazim üzerinde calisilmasi lazi p olur neden olmasin
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
Yeni Üye47 yazı
bi ustura ucuna bi jilet tamamdir iste :)))) bunun haricinde maket bicaklari yani bu bildigimiz maket bicagi degil ucu sapi ayni nestere benziyor burda sapi ve 12 adet degicik bicagi ile bide plastik kutusu var 1.50 sterline satiyorlar maketciler icin cinden gelmis adamo seti 50 pence e aliyor 1 sterlin karla satiyor ama 1 -2 ytl icin aksama kadar gezmeye degermi atiyorum 1 adet sapi vede 30 jileti 5 ytl ye sattin bir ilde 20 firina 100 ytl bunun 2 ogunu yemegi 20 ytl benzin parasi 20 ytl benzin 30 gun icin 30 il bulmalisin yaklasik 1800 ytl paki araban bozuldu trafik yakaladi atari kokari diyelim 30 ilde benzin masrafi 20 ytl den fazla olur bence asgari ucretle bi yerde calis sigortan islesin kafani agritma sen bilirsin ama bos is bu yaptigim kaba hesap sen kafandan iyice hesapla arabanin eskidigine bile degmez
kor atin kor alicisi olur

Yerleşim Yngiltere / Nottingham
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar Merhaba,
Siteye bugün daha yeni üye oldum. chichikow arkadaşımızın yazdıkları gayet doğru bence. Fakat bu ürün için Artık Çin'e gidip ürün yaptırmaya gerek kalmadı. Firmamız SOMUN Jileti ni üretti ve tüm fırıncı arkadaşların kullanımına sundu. Arzu eden arkadaşlar ürünü www.somun jileti.com adresinden inceleyebilirler.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye165 yazı
arkadasin anlatmak istedigi urunu biliyorum evet aynen katiliyorum 5 yildizli ekmek fabrikalarinda bile halen eski yontem kullaniliyor ... bir agac dali bulunur kullanilir yillaaaardirda bu boyle ... mantikli bir urun her turlude pazarlanabilir.
AcarGruppen
0046 767 169 189

Jönkoping / Sweden

Yerleşim Ysveç / JönkopingMeslek Tekstil