Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kar Lastigi Kiralama Fikri

BaşlatankartalimkartalTarih11/11/2011 17:48:56Yorum20

İlk mesaj
Üye211 yazı
KISIN araba karlastigi lastigi kiralamak. Pahali oldugu icin satin almak istemeyen insanlar icin bir kac ayligina lastik kiralamak. Kendiniz belli bir oran cesitli lastiklerden alip stoklayacaksiniz ve bunlari gunluk, haftalik veya aylik kiralayacaksiniz. Kendiniz sokup takacaksiniz ve eski lastikleri stoklyacaksiniz. Geri alinca eger belli bir yirtik falan var ise ve teker yipranmis ise yine belli bir ucret alacaksiniz. Hatta daha ileri gidelim abone sistemi uygulanabilir. Belki isinize yarar.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye31 yazı
90-100 liralık lastik kaç liraya kiralanacak ? gelecek sene bu lastik çıkma lastik olacak, siz olsaydınız çıkma lastik kiralarmıydınız ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye554 yazı
hepsini geçtim devamlı bir iş değil sezonluk is

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Yeni Üye4 yazı

sezonluk bile deyil
evet

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Turizm
Üye127 yazı
Bu gibi çözümlere olmayan probleme abartılı çözüm bulmak deniliyor.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye390 yazı
Kiralama işi bütçeye göre pahalı olan yada sürekli ihtiyaç bulunmayan bir mülk-araç yada hizmet veya malzemeyi belli bir zaman için alma işlemi.E memlekette bu işe para verecek kim var.Ben yokum.İstanbulda taş çatlasın 10 gün kar var ana arterler hep açık.Ara sokaklarada girmemek için çaba sarfediyorum.Zaten müşteride gelmiyor toplu taşımada var.250-400 arası alacağınız bir ürünü kaça kiralarsınız.Ayrıca trafik polisi kar lastiği takılı aracı kabul etmiyor kar lastiklilerde dahil tüm araçlara zincir istyor o zamanda kar lastiğinin hükmü kalmıyor.
Üzgünüm burasi Türkiye belki size uzaktan bardağın boşunu görüyoruz gibi geliyor ama memleket gerçekleri bunlar.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye234 yazı
Lastik bi çeşit sarf malzeme değil mi? Dükkan kiralanır, araba, iş makinası kiralanır ana sarf malzeme sınıfındaki birşeyi kiralamak?
Diğer arkadaşların dediği gibi bu sezonluk iş bile olmaz. Çünkü bildiğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti dahil, tüm ülkeler dünyanın canına okumuş bi kere, artık eskisi gibi kar mı yağıyor Allah aşkına?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye215 yazı
kartal, konuyu "belki işinize yarar" diyerek kapattığına göre sen de inanmamışsın fazla.. bu iş avrupada olsaydın lastik kiralamak değilde lastik değiştirmek ve sezonluk depolamak şeklinde belki olabilirdi.. zira avrupada çogunlukla yaz ve kış lastikleri kullanılır..yani mart ve ekim aylarında lastikleri mevsime göre değiştirmek zorunluluktur..hatta araçlar 8 lastikli satılır..ve lastikleri ücretli değiştirirler genelde..(lastik başı 5 €)..belki türkiyede de kanunlaşırsa belki seyyar değiştirme işi olabilir özellikle bayanlara ihtiyaç açısından..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye62 yazı
boş iş..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
Herkes arkadasa saldirmis ama mantik olarak yapilabilecek bir is ama Turkiyede olacagini sanmiyorum. Cunku Turkiyede mevsime gore lastik degistirme aliskanligi yok birincisi, ikincisi ise kis sartlari buyuk sehirlerde Ankara haric sert gecmiyor. Yani ihtiyac cok buyuk degil. Ben Ukraynadayim ve kislik lastiklerimi dun taktirdim. Her yil 4 ay kadar bu lastikleri kullaniyorum ve burada uygun fiyatla cok yipranmamis lastik kiralayabilecegim bir yer olsaydi burada kiralardim. Diger bir acidanda dusunecek olursak tanesi 80 dolardan baslayan bu lastiklerden kac bin tane kiraya verecek olanin elinde bulunmali ve bunlari satin almaktan cok daha cazip bir fiyatla kiraya verenin kari olacakmi? Cunku 2 veya 3 sezon kullanimdan sonra bu lastikler yumusak olduklarindan asiniyorlar ve kullanilamayacaklar. Hesabinin iyi ve dikkatli yapilmasi gerekli.

Yerleşim Ukrayna / UkraynaMeslek Tekstil
Üye468 yazı
mantikli bi is bence almanyada ek gelir olarak yapilabilir

Yerleşim ALMANYA / MunihMeslek Serbest meslek
Üye211 yazı
Arkadaslar ben bu siteye takilan arkadaslarin genelde girsimci ruhlu insanlar oldugunu bilerek yaziyorum. Ilaki olacak diye bir sey yok ancak imkansiz degil. Sizin olmaz dediginiz sey zaten avrupada var ornek:http://www.strooisma-autobanden.nl/strooisma/winterbanden-verhuur/
http://www.box-it.nl/verhuur_winterbanden.phtml
http://www.bandentopper.nl/verhuur.html
Bakin avrupada bir cok ulkede kisin kar lastikleri mecbur tutuluyor yoksa ceza yeme riski var. Kimler kimlere kiraliyor/satiyor derseniz; seyat burolari,ozel garajlar ve normal lastik satan yerler istenirse de kiraliyor cunki bunu kiralayan adam en cok bir hafta bilemedin on gunluk bir periyot icin kiraliyor. Belki biraz zengin isi olabilir ama arabasini ve kendini dununen o kadar insan var kiiiii. Ukrtextil arkadas demis ki Turkiyede kis sert gecmiyor ben oyle olmadigini saniyorum. Bir de eger ki siz bu lastikleri iki sezon kiralamis olursaniz parasini cikarmis olacaksiniz. Unutmayin ki her malin bir alicsi vardir ama saticisini kurtarirmi bilinmez.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Üye485 yazı
Neden Olmasın ki? Sonuçta Bir Fikir. Daha Önce duyulmadığı görülmediği, yapılmadığı için, pehh Budamı iş diyenler olabilir. Ama Peh Demeyi boşverin fikre bakın. Lakin şahsi görüşüm de Tutmayacak hüsranla sonuçlanacak bir olduğu yönündedir.
Pek Anlamam, ama filo kiralayan firmalar kışın lastik ihtiaçlarını kendileri karşılıyorsa, bak bu iş ozaman olabilir.
Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye121 yazı
neden olmasın arkadaşım bence olur.Yeterki üzerinde efor sarfedilsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye23 yazı
40 tl lastik değişim işçiliği stepnede varsa 50 tl 5 ay kiralancak diyelim 100 tl kira bedeli 5 ay sonra birdaha lastik değişim işçiliği var 50 tl toplamda 200 tl ye mal oldu kiralayana 5 aydada lastiklerin dişlerini indircek kiralayan yarıya sonraki müşteriye nasıl kiralancak bitik lastik sen bitirdin lastiğimi ver 600 liramıda diyemezsin 500 tl zarar olur gibime geliyor lastik değişim işçiliği size ait değilse başka bir açıdan bakarsak her çeşit lastiğin çok iyi çıkmaları oluyor 5 i 100 tlye

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Dany?manlyk
Üye211 yazı
Basrix kardesim senindedigin dogru olabilir ben Turkiyedeki fiyat iscilik durumunu bilmiyorum. Ancak Avrupada var ve burda kis cok cetin gececek deniyor belki birilerini isine yarar diye yazdim. Ha diyebilirsinki bundan tek basina ekmek cikmaz dogrudur zaten sezonluk bir is oldugu icin saniyorum lastik isi ve araba tamirhaneleri gibi isyerlerine bir yan gelir olabilir ama uce olur ama dorde bilemem. Bir ornek veryim: Hollanda da bir ilan aynen soyle 14/15/16 inch 4 lastik 10 gunlugune hersey dahil €145,00 ya kiralik ve €200 da garanti para. Demek ki bu parayi verenler var. Ama ben bu ilanlari gormeden tamamen kendi fikrim olarak sunmustum demek ki yapinca oluyormus:))))
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yeni Üye14 yazı
kartalımkartal 14 jant bir kış lastiği hollandada kaç euro?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye10 yazı
kartalimkartal arkadasin dedigine katiliyorum avrupanin bir cok yerinde lastik kiralama isi yaygindir ve kuzey (soguk) ulkelerde kasim aylarinda kislik nisanda da yazlik lastikler takilir .bu yuzden insanlar 3-5 ay kullanacaklari lastig 3 te 1 fiyat odeyip kullaniyorlar...

Yerleşim Moldavya / KisinevMeslek Ticaret
Üye211 yazı
Tp76tr kardesim 14 inch bis kar lastik 35 eurodan basliyor
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yeni Üye14 yazı
Kardeş burda biryerde hata var yada ben yanlış anlıyorum. Şimdi senin yazdığın yazıda 10 günlük kira bedeli 145 Euro ve depozitoda 200 euro toplam yani 345 euro. yanlış mıyım?
Sıfır lastik 35 euro ise 4*35 = 140 euro eder ki bu lastiği en az 2 sene kullanır . Yani almak kiralamaktan çok daha ucuza gelir .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye211 yazı
Iyi de kardesim burasi avrupa yada Turkiyede zenginleri dusun yani senin anlayacagin paraya para demeyen ve kolaya kacan insanlar icin bir ticaret yontemi. Ayni urunu 35 de satan var 50 de satan var her urunun bir alicisi var. Bu isin ozeti kis burda kisa oldugu icin insanlar bir kac gunlugune kis sporu yapmaya yada kis biraz agir olan ulkelere gidince mecburiyetten vede kendini dusunup parayi bastiran aliyor siradan vatandas isi degil yani.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info