Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tarımla Uğraşan Var Mı

BaşlatanxprojeTarih10/11/2011 02:38:34Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye83 yazı
merhabalar
ben manisa tarafında tarımsal bir yatırımda bulunmak istiyorum elimde ki kapitali çok kullanmadan bu 4b arazisi diyorlar sanırım böyle bir arsa alıp baharat ağaçları yetiştirmek ağaçların arasında da kapari veya daha karlı bir sebze... dikmek istiyorum
1- 4b arazisi veya hibe arazi alabilmenin şartları nelerdir
2- en karlı ne yetiştirebilirim
3- bunun pazarını yurtdışına yapsam nasıl yapabilirim
4- bütçe olarak ne ayırabilirim
5-ne kadar süre sonra geri dönüş yaşarım

bu konuda tecrübe, fikirleriniz ve değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim
hayalimde karabiber, kişniş, kimyon, ıhlamur, tarçın vs ağaçlarının arasında adaçayı, kapari gibi şifalı bitkiler yetiştirmek istiyorum
parası olanın projesi yok, projesi olanın parası yok

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye55 yazı
size tavsiyem manisa da üzüm yetiştirin iyi cins üzüm dikin antep karası, red globe, ilkeren, mevlana gibi üzümler yenice diktiğiniz bir bağdan 3. yıldan sonra ürün alırsınız 5.-15. yılları en verimli zamanıdır 5. yıldan sonra dönümde 10.000 tl lik üzüm satabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye83 yazı
çok teşekkürler fikrinizi değerlendireceğim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye83 yazı

başka yorumu olan yok mu

Üye113 yazı
Devletten arazi kiralama yada satın almak zor şartlar getiriyor. İkamet ettiğin daha doğrusu nufusa kayıtlı olduğun yer olması gerekir. Sizden başka kişi isterse değerlendirme yapılıyor. Adamı olan alıyor. Nufusa kayıtlı olduğun yerde boş ve kimsenin istemediği yer varsa olur. Yıllık olarak dönümü 0,5-1 TL gibi çok az bir ücreti var fakat işlemler zor. Manisada meyvecilik çok iyi olur. Özelliklede bodur meyvecilik. Arazi parası dahil ortalama 4-5 yılda amorti eder. Kapari yoğun emek ve işgücü ister ve verime gelmesi zaman ister. Bodur elma, erik, nektarin veya diğer meyveler çok karlı olur. Üzüm, incir, zeytin(Ucuz arazide) olur.
Devlet 3000 dönüme kadar arazi veriyor. Orman ağacı yapmak şartı ile verilen araziye istediğin ağacı dikersin. Zeytin, kestane, ıhlamur, ceviz vs. kredi alma imkanında olur.
Ben niyetlendim fakat uygun yer bulamadım inşallah sen bulursun. Eğer imkanın varsa kendi imkanlarınla en az 50 dönüm yer al oraya bodur elma veya kiraz dik derim. çok kısa zamanda yatırdığın parayı çıkartırsın. Arazi hariç dönüme maliyetin (elmada) ortalama 1500-2000 TL olur. Az fidan dikimlerde 1000 liranın altında olur.
Size başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye31 yazı
Orman vasfını kaybetmiş arazilerin yeniden değerlendirilmesi diye bir kanun var, buna istinaden hazine arazileri kiralanabiliyor. Bunun için nufusa kayıtlı olduğunuz yer aranmıyor ancak arazinin olduğu yerden iseniz öncelik tanınıyor. Kişi adına olacaksa çifti belgesi isteniyor.
Öncelikle hazine arazisi nin toprak, su ve meteroloji raporlarına göre projesi hazırlanıyor. Toprak analizine göre en uygun ağaç belirleniyor. (Benimki kaman cinsi ceviz çıktı) hazine arazilerinde (elma, armut vs. olmuyor) yemiş veren ceviz,badem, antep fıstığı ve orman ağaçlarını yetiştirebiliyorsunuz... Son zamanlarda ceviz dikimindeki patlamanın yaşanmasının sebebi sanırım bu...
Hazırlanan proje ile 12 ayrı yerden onay alınıyor (belediye,muhtar,tarım vs.vs...) en son hazine onayı ile arsanın üst kullanım hakkını kiralıyorsunuz... Senelik dönümü 2.4 TL. Bu arsalara ziraatden kredi ve devletten hibe alınabiliyor.
Ben yaklaşık 8-9 aydır uğraşıyorum, henüz bitiremedim ama sonuna geldim, inşallah imzayı bekliyorum :) Kullanım hakkını alabilirsem sizlerle deneyimlerimi paylaşırım...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye83 yazı
çok teşekkürler bu konuda ki gelişmeleri bizimle paylaşırsanız sevinirim baya uzun zamandır uğraşıyormuşsunuz sizlere kolay gelsin

Yeni Üye4 yazı
15 yıl çok uzun bir süre amörtisman olarak mximum 10 yıldır yatırım kira bedelleride o baz üzerinden hesaplanır
evet

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Turizm
Yeni Üye4 yazı
15 yıl çok uzun bir süre amörtisman olarak mximum 10 yıldır yatırım kira bedelleride o baz üzerinden hesaplanır
evet

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Turizm
Yeni Üye98 yazı
Diğerlerine hiç girmeyeceğim sadece hayalinizdeki bitkilerden karabiber'in ülkemizde yetiştirilip yetiştirilmediğini bir araştırın.

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye1 yazı
merhaba elinizde yatırım için paranız var ise antalyada 92 dönüm arazim var elimde satılık içerisinde doğal su çıkıyor paranı ziyan etmek istemessen kazanmak istersen 05069969955 tlf ali orhan beklerim ...
ali ORHAN

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye21 yazı
xproje size özel mesaj gönderdim. okursanız sevinirim.
:)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye550 yazı
bır ay once ıstanbuldan bır mutesebbusle konustum hep aynı sorun ınsanların elınde bır para var para harcamadan bırseyler yapmak ıstıyorlar basvurdukları kısı veya kuruluslar onları yanlıs yonlendırıyorlar ve sonunda paralarından oluyorlar.su anda vekac senedır beles arazıler ıcın buyuk bır savurganlık var hala bır sorun var bunun sonu nereye gıdecek hıc kımse bunu ırdalamıyor.allah sonumuzu hayretsın.

tarımda yatırım ıyı bır pazarlamayı gerektırır oksa basarı beklenemez.husranları coktur 15 senedır bu sektore suama sıstemlerı kuruyorum ve en ınsanlar kandırıldı ve hala devam edıyor.

basarılar herkese

sulamacı tarım gıda ltd stı

info@tarimsalsulama.com

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
sayın hcalis ;

çalışmalarınızla ilgili detaylı bilgi alabilirmiyim. Gerçekten uzun bir süre uğraşmışsınız. Umarım bilgilerinizi paylaşırsınız.

İyi günler

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye83 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tappus
sayın hcalis ;

çalışmalarınızla ilgili detaylı bilgi alabilirmiyim. Gerçekten uzun bir süre uğraşmışsınız. Umarım bilgilerinizi paylaşırsınız.

İyi günler

Üye125 yazı
Hocam sorulara bakarak cevaplarsak;

Başka bir alanda yatırım yapmanız daha hayırlıdır. Bol şans.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye508 yazı
kuşkonmaz

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye170 yazı
çok güzel kuşkonmaz peki pazarı var mı ihraçta sorun yaşanır mı
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye229 yazı
sanırım arazi kiralama işleri hevesten öteye geçemiyor..kimse bir şey bilmiyor soru soran sorana..sonuç= sıfır

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
YENİLENEBİLİR BİOKÜTLE ENERJİDE
ATIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
1. ORMANSAL ÜRÜNLERİN (AHŞAP - MOBİLYA - TAHTA PALET - KERESTE - TOMRUK KAPAĞI - 30 CM ÇAPA KADAR DOL ODUN PARÇALARI - KABUKSU ÜRÜNLER - KOZALAK - VS...) PARÇALANIP ÖĞÜTÜLÜP KURUTULULARAK PELLET YAKITA ÇEVRİLMESİ
2. TARIMSAL ATIKLARIN (ÇAY TOZU - MISIR SAPI - PAMUK SAPI - HAŞHAŞ SAPI - KEKİK TOZU - BUĞDAY SAPI - ARPA SAPI - SAMAN ARTIKLARI - ÜZÜM ÇÖPÜ - VS...) PARÇALANIP ÖĞÜTÜLÜP KURUTULULARAK PELLET YAKITA ÇEVRİLMESİ
3. ÇIRÇIR - İPLİK - TEKSTİL - GERİ DÖNÜŞÜM - KAĞIT VE AMBALAJ FABRİKALARIN ARTIK VE ATIKLARININ ÖĞÜTÜLÜP KURUTULARAK PELLET YAKITA ÇEVRİLMESİ
4. BÜYÜK BAŞ VE KÜÇÜK BAŞ HAYVAN GÜBRELERİNİN ÖĞÜTÜLÜP KURUTULULARAK PELLET YAKITA VEYA KURU GÜBREYE ÇEVRİLMESİ
5. 2 FAZ VE 3 FAZ ZEYTİN YAĞ POSASI PİRİNANIN KURUTULUP PELLET YAKITA ÇEVRİLMESİ VE KARASU MADDESİNİN BUHARŞALTIRILMASI
6. MEYVE POSASI (NAR KABUĞU - PORTAKAL KABUĞU - ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ - ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ VS...) ÖĞÜTÜLÜP KURUTULUP PELLET YAKITA ÇEVRİLMESİ
7. MADEN ATIKLARININ ( LEONARDİT - TORF - BENTONİT - GRAFİT TOZU - MERMER TOZU - KÖMÜR TOZU VS ... ) KURUTULMASI
8. KANALİZASYON VE ARITMA ÇAMURLARININ KURUTULARAK PELLET YAKITA ÇEVRİLMESİ
9. PARÇALAMA - CİPS - YONGA -TOZ TALAŞ - ÖĞÜTME - KURUTMA - PELLETLEME - SOĞUTMA - TORBALAMA - DEPOLAMA - TAŞIYICI SİKLON SİSTEMLERİ VE FULL OTOMASYON SİSTEMLERİ KURMAKTAYIZ !!!

İbrahim ULUDAĞ

0554 983 97 58

BİOMAKSAN ENERJİ KURUTMA VE PELLETLEME SİSTEMLERİ

Tel : 0232 853 16 38

E-mail : biomaksanenerji@gmail.com

Adres : 7 Eylül Mah.5534 Sok.No:112 TORBALI / İZMİR

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye265 yazı
SELAM ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE BULGARİSTAN DA OTEL MOTEL RESTAURANT TEKSTİL I VE ELEKTRİK MALZEMELER I ILE ILGİLİ BAYILIKLER VERILECEKTIR DETAYLAR ICIN BANA ULASSBILIRSINIZ IYI GÜNLER ahmetozabaci@gmail.com
Tr gsm +905455920385
BG gsm+359886991693

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat