Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Yeniden Başlamak İstiyoruz Desteğiniz Lazım

BaşlatanguntekTarih01/11/2011 22:47:55Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
selamlar;
Isparta'da cep telefonu ve aksesuarları satışı yapmaktayız. Yanlız satışlarımız iyice düştü işyerlerimizde fazla satış yapamıyoruz önceden işlerimiz çok iyiydi. Acaba ne yapmamız lazım ki yediden sıfırdan başlayıp eskiden olduğu gibi çok iyi işler yapalım. merkezde ve hipermarkette olmak üzere 2 adet mağamız var yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden desteklerinizi, tavsiyelerinize teşekkür ediyorum.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye508 yazı
Bende dahil olmak üzere insanlar artık bu tür ürünleri en ucuz fiyata ve en güvenilir şekilde internetten satın alıyor..

Farklı sketörlere bakmanızı tavsiye ederim..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye488 yazı
zaten son model cep telefonu aksesuarı pek rağbet görmüyor.
alacağı varsada adam 1000-2000 tl verdiği telefona gidip 5-10 tl lik aksesuar almıyor.
orjinal mağazasından orjinal aksesuar alıyor.
reklam olmasın. geçen gittim orjinal kılıf aldım. 50 tl ye. ama vodafonun merkezinden.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Üye127 yazı

Yüzlerce telefoncu gittigidiyor,sahibinden.com, sanalpazar.com sitelerinden ürün satıyor ben olsam buralardan satış yapardım eminimki bir süre sonra dükkan cirolarını

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye816 yazı
kardeş burda en iyi cevabı ben sana vereyim kulaktan dolma bilgilerle olmaz bende yaklaşık 12 yıldır bu sektördeyim ve avea vodafone turkcell işyerlerimiz var..işler neden düştü nedenlerini önce tespit etmen lazım.biz sektörün doyum noktasına 2004 mayıs ayında ulaşacagını sanırken 2009 da ulaştı artık kıyamet kopsa telefonculuk dirilmez bunu tyurkcell c-vodafone avea ceo larıda söylüyor artık magazacılık önemli diyorlar

1. önce telefoncu azdı tam 5 km çevremize hizmet ederken şimdi 15o metreye düştü ve 150 metrenin içinde bile telefoncular var.
2. avea vodafone turkcell yaklaşık8 milyon bedava telefon bu yıl dagıttı bende avea nın 4 TL lik kampanaysında 100 den fazla müşterime telefon verdim halende veriyorum o müşteriler minimum 3 yılt elefon almayacaklar.
3. kontrat olayları çıktı faturalı tarifeler çıktı .. 2000 yılında 4 milyon hazırkartlı varken günde 30 ad. kontor satıyorduk şimdi ise 27 milyon turkcell olmak üzere 42 milyon kontorlu hat varken günde20 ad. satılmıyor.müşteri 12 ve 24 ay faturalı kontrata baglandı.
4. fatura tahsialt sistemi çöktü yani artık bankalar herkesi arayıp otomatik ödemeye yapın diye diye tahsialt oalyı bitti şahsen kendi 4 faturalı hattımızda bankalar ödüyor ben öyle yapıyorsam müşteriden beklentin nedir.
5. bunu bilinçli şekilde operaötler yapıyorki küçük esnafla uğraşacakalrına magaza sistemi onlara hem kaliteyi hemde ciroda doyumu getirir..

istediğiğn soruları sor sana cevağp yazayım..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye488 yazı
dortler21 aynen katılıyorum.
bende bunu anlatmak istedim. ama siz detaylıca açıklamışsınız.
bu sektör kısaca böyle.artık telefoncular başka şeylere yönelmeye başladı.
Mesela fatura tahsilatı. bilgisayar format işi sonra film satış vs. vs.
dediğiniz gibi o sektör yok olup gidecek.
Birde ayrıca şu var her önüne gelen küçük bakkal büfe gibi yerlerde parça kontur yükleme işi yapılıyor.
Sektörü bitiren en önemli olayın biride bu. önüne gelen parça kontur satışı yapmamalı.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Yeni Üye8 yazı
telefon ve kontör işi ile uğraşıyorsanız kredi kartı işinede girin derim.. zaten mallarınızı kontörlerinizi telpadan genpadan vs uygun vade oranları ile alıyorsunuzdur.. çevrenizde kart borcu olanları yada nakite ihtiyacı olanları bulun yatır çek yapın, karttan çekip 12 ay vadeli para verin vs. hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dekoratör
Yeni Üye87 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ses001
telefon ve kontör işi ile uğraşıyorsanız kredi kartı işinede girin derim.. zaten mallarınızı kontörlerinizi telpadan genpadan vs uygun vade oranları ile alıyorsunuzdur.. çevrenizde kart borcu olanları yada nakite ihtiyacı olanları bulun yatır çek yapın, karttan çekip 12 ay vadeli para verin vs. hayırlı işler

Tefecilik olmuyor mu tavsiye ettiğiniz iş?

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı
kimi tefecilik der , kimisi ticaret der... sizin için, siz ne diyorsanız odur...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dekoratör
Üye515 yazı
Kaymak durumu kalmamış olan işi hemen değiştirin derim.
posasıyla uğraşmayın.

yeni başladığınız işin de kaymak bir iş olmasını sağlayın ve kaymağını yedikten sonra posası kaldıysa tekrar değiştirin.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye816 yazı
bak telpa genpa vs.. oalylarıda bayatladı artık işin merkezinde işi bilenler yiyiyor..
bu saatten sonra pos işiyle ugraşamaz büyük cezalar yer öür boyu belini düzeltemez..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye292 yazı
sektor bıtık halde aslında yenı bır sektore yonelme vaktı gıbı.
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker