Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kozmetik Dağıtımı Yapmak

BaşlatantalatbenTarih01/11/2011 14:11:15Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
İyi günler.

Yaptığım araştırmalara göre piyasada bir çok, tüm ülke çapında büyüyememiş, güzel ürünleri olan kozmetik firmaları var. Bir kaç üreticiden numunelik ürünler alsam, yaşadığım yerdeki orta halli kozmetikçilere, kuaförlere, eczanalere bu promosyon ürünleri ücretsiz bıraksam, mümkün olduğu kadar çok yere ulaşsam, daha sonra ürünleri beğenenlerden sipariş alıp satışı sonlandırsam nasıl olur? Müşterilerle iyi ilişkiler kurup sürekli yeni ürünlerle karşılarına çıksam? Bu şekilde bir iş modeli yürüyebilir mi sizce?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye89 yazı
Tabiki tutabilir. Yapmak istediğiniz şey bölge distribütörlüğü gibi bir şey oluyor zaten. Fakat satış kanalını iyi belirlemelisiniz. Çünkü eczane, kuaför ve parfümeri (büyük kozmetikçi) kanalları birbirinden çok farklıdır. Bunlardan sadece bir tanesine odaklanmanızı tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye14 yazı
Bu kanalların hepsine yönelmenin ne gibi dezavantajları olabilir Engin bey?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye14 yazı

başka fikir verebilecek olan??

Üye170 yazı
www.besmetal.com urunlerımızı ınceleyınız. ve sonrasında konusalım..

Eczanaler, itriyat depoları, kozmetık marketler, mılyoncular, japon pazarları, marketler(tekıl marketler)..

Mantıklı bır ıs..

ida_groupe@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye14 yazı
@IDA,

Ürünleriniz kaliteliye benziyor. Siz üretici misiniz?
Bir de ürünleriniz şu an nerelerde satılıyor?

Üye170 yazı
EVET BİZ URETICIYIZ..
EVET BIZ URETICIYIZ.. FABRIKAMIZ TUZLA DA...URUNLERIMIZ SU AN;

MUDO, BOYNER, CAREFOUR, (BIM OZEL MARKALI), A101, REAL, PRAKTIKER, IKEA...GIBI ZINCIR MAGAZALARDA SATILMAKTADIR..

BUGUNE KADAR İŞ YOGUNLUGUNDAN DOLAYI BOLGESEL PAZARLAMA VE SEHIR BAZLI PAZARLAMA FAALIYETLERINE INMEK NASIP OLMADI..TOPTAN DAGITIM YAPILDIGI TAKDIRDE ORTALAMA KAR MARJI 25%-35% ARASINDA..

detay bılgı almak ıstersenız;

0 216 593 23 60 no lu telden melek hanım ile kontak kurabılırsınız

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye89 yazı
Eczanelere girmek için aslında ecza depolarıyla anlaşmanız gerekir yani direk eczaneye girmeniz kolay değildir. depolarda yüksek miktarlarda alım yapacaklardır sizden almak yerine direk üreticiden almayı tercih ederler. üretici olmadığınız içinde pazarlık gücünüz çok az olacaktır. kuaför kanalını bende çok iyi bilmiyorum ama bayan kuaförlerine uygun bir formatla (mesela belli ürünlerden oluşan standlar oluşturulabilir. ) kuaförlerde girerseniz burdan para kazanırsınız benim gözümde. birde parfümeri kanalı dediğiniz alan bu alanda toplasanız 10 tane parfümeri zinciri yoktur. eğer parfümeri seçerseniz daha küçük bir ya da bir kaç mağazalık parfümerilerle çalışmak daha avantajlı olur.
üçüncü bir seçenekte internet kanalı benim gözümde en az riskli olan alan bu. bence bu kanalıda bir değerlendirin derim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye347 yazı
eczane, market ve web kanallarına girmeyi düşünürseniz
toptan uygun fiyata kondom tedarik edebiliriz.
girişiminizde başarılar.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Üye310 yazı
Bilgi sahibi arkadaşlara konu hakkında bir sorum var:

Eczaneler, kozmetikçiler vs. toptan mal alacakları için nakit çalışmazlar diye düşünüyorum. İlk etapta sipariş usülü çalışılarak çok sermaye gerekmeyecek gibi gözükmesine rağmen, eğer piyasa nakit çalışmıyorsa zorluk çekilebilir diye düşünüyorum,ne dersiniz?

Üye292 yazı
bence her ısı bıraz deneyıp gormek gerek .Ne olcagını kım ne olup bıtcegını bılemez kısmet hersey.
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker