Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Dış Ticaret Sitesi Hakkında Yardım

Başlatangirisimci41Tarih23/10/2011 12:53:36Yorum27

İlk mesaj
Merhaba Arkadaşlar,

26 Yaşındayım. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Okuldan mezun olduktan sonra kimya üzerine üretim yapan bir firmada ihracat departmanında çalıştım ancak kendi işlerimiz olduğu için bırakmak zorunda kaldım. Çok sevdiğim mesleğimi yapamadım. Artık kendi işimi yapmak istiyorum. Bilgilerimi tazelemek için Dış ticaret kursuna gittim ve yeni bitirdim. Çok faydalı oldu diyebilirim. Artık pazar araştırmalarını ve pazarlama konusunda neler yapabileceğimi daha iyi biliyorum. İngilizcem çok iyi değil, ingilizce kursuna da gidip en az 2 kur almak istiyorum. Geçen gün domain almaya karar verdim. İşimin adına koydum ...foreigntrade.com (reklam olmasın diye ... yazdım:)) Tanıdığım bazı üreticiler var ihracat yapmayan. Dış ticaret sitesini açıp türkçe ve ingilice olacak, Bu ürünleri tanıtarak ufaktan başlamak istiyorum. Zaten bir şahış firmam var. Bu E-ticaret sitesi için LTD olmaya gerek varmı? Kullanacağım ismi tescil ettirmem gerekiyor mu? Web sitesi tasarımı, içeriği sizce nasıl olmalı?Bu konuda hizmet verebilecek arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim.
Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
Merhaba,
Benimde dış ticarete ilgim var ancak daha reel bir iş yapamadım :)
E-ticaret için limited olmanıza gerek yok.. Şahıs firmanız ile pek ala e- ticaret yapabilirsiniz.Hiç bir problem olmaz.
Kullanacağım isim derken pek anlayamadım acıkcası..Marka yapıp o marka üzerinden işlerinizi yürütecekseniz, ileride iyi bir seviyeye geldiğinizde bu ismin başkaları tarafından kullanılmaması için tescil etmeniz faydalı olur.Ancak tescil ettirmesenizde her hangi bir sorun cıkmaz.

Ürünlerin tanıtılacağı siteyi(dış ticaret içinse) bence e- ticaret şeklinde değilde kurumsal bir site yapsanız daha iyi olur.Görseli güzel ve kaliteli.Ürünleri orada tanıtırsınız.
Ancak yurt içine perakende olarak satacaksanız o zaman e ticaret sitesi yaptırabilirsiniz.Daha uygun düşer.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er

Merhaba

Kullanacağım isim derken ; Firma isminden bahsediyorum, xxx Dış ticaret (xxxforeigntrade.com) web sitesi bu şekilde olacak. Sonuçta bu ismi antetli kağıtlarda ve resmi evraklarda da kullanmamız gerekecek.

Web sitesi sizinde dediğiniz gibi Kurumsal bir yapıda, sattığımız ürünleri bilgilerini içerecek bir şekilde olacak. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlardan bilgi istiyorum. Maliyetleri ve tasarım konusunda. İlginiz için çok teşekkür ederim.Başarılar diliyorum.
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

girişimci arkadaşım..şu ana kadar geldiğin süreç ile almış olduğun dış ticaret eğitimlerini çok bağdaştıramadım..yani bir site var ve orada ürün tanıtımı yapacaksın..buraya kadar normal ticari iş..ama işin detayı nasıl olacak..malı sen mi alıp satacaksın müşteriye?..yani ft lı alıp ft lı satacaksın..ihracatı sen mi yapacaksın..nakliye gümrük vs..yoksa satıcı ile alıcıyı mı buluşturacaksın..yani aracı olarak mı çalışacaksın..o zaman da satıcıların ihracatçı olmaları gerekecek..ayrıca onlar aralarında iş yaparlarken seni istemeyecekler bir sonraki sefere vs..bu işler gercekten kolay değil aslında..sanki dış ticaret eski usulde daha gercekçi..atlayıp gideceksin hedef ülkelere..fuarlara..canlı canlı ürünü pazarlayacaksın..

bilmem ben mi fazla büyüttüm..senin iş akışını fazla anlamadım aslında..kolay gelsin..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Merhaba

öncelikle ilginiz için teşekkürler. Amacım Dış ticarete başlamak/denemek aslında. Üretici firmalarla sağlam sözleşme yaparak ürünlerini pazarlamak. sizinde dediğiniz gibi alıcı ve satıcıyı buluşturmak. Tabiki aradan çıkarmak isteyebilirler. Sözleşme bu kapsamda çok önemli. Bunun yanında kendim ithalatta yapmakta istiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Bu işlerin kolay olmadığını biliyorum ama bir yerden başlamak gerekir diye düşünüyorum.. Saygılarımla.
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

konu günceldir... web tasarımı yapabilecek ve dış ticaretle uğraşan arkadaşlardan bu konuda fikir beyan etmesini temenni ediyorum. Saygılarımla...
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Girişimci arkadaşım merhaba.Öncelikle kararlılıgından dolayı seni taktir ve tebrik ediyorum.Yaklaşık 2.5 yıldır ihracat üzerine çalışmaktayım ihracat ile ilgili bahsettigin sistemde bir sitemde oldu ancak şuan bir b2b sitem var.İhracat yapabilecek firmalara aracılık ediyorum.Çogu hizmet ücretsiz yanlız gold üyelik ücretli.Siteyi detaylı bir şekilde incelemeni tavsiye ederim(www.eximcenter.com)
Gelelim ikinci konumuza Firmamı xxx Dış Ticaret ltd.kurmak yerine sadece bir dış ticaret yapan ve yapabilecek firmaların kurumsal kimliklerini hazırlmak onları tanıkmak amaçlı bir reklam ajansı kurdum.Yani daha önceki tecrübelerime dayanarak sana web tasarım anlamında hizmet verebilirim.Doğru adrestin çünkü piyasa bu anlamda(Dış ticaret sektörüne üzerine uzmanlışmış) ya firma yoktur yada bir iki tanedir.Eğer dış ticaret&reklamcılık anlamında görüşmek istersen mail adresim ( info@oriondizayn.com)
İş yaşamında sana başarılar diliyorum.
blog.gokhanilhan.com
www.gokhanilhan.com

" Dış ticarete dair..."

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Merhaba Gökhan Bey,

İlginiz için çok teşekkür ederim. Web sitenizi inceledim. En kısa zamanda sizinle irtibata geçeceğim. İşlerinizde başarılar dilerim. iyi günler.
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Bir web tasarımcı ve yazılımcı olarak dilediğiniz kadarda referans vererek web konusunda yardımcı olabilirim. Keza yurt dışından evli olmam hasebi ile ithalat ihracat konularına da vakıf olup birkaç ürüne odaklanmış bazı kişilere benzer site yapmışlığım da var.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ticaret
merhaba yarenticaret,

Size bu konuda mail attım... cevabınızı bekliyorum. Çok teşekkür ederim ilginiz için.
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Girişimci arkadaşım merhaba. dış ticaret zor ve uzun bir yolculuk gibidir. sabredersen ulaşırsın istediğine.
yalnız burada bir kaç tavsiye vermek isterim. işe uzunca zaman vermiş biri olarak.

ilk etapta sorunu cevaplamayla başlayayım. şahıs olarak gayette güzel dış ticaret yapılır. ama xxx foreign trade olarak tanınacaksın ya hani. o zaman sana büyük sorunlar yaşatır. çünkü tüm akreditif olsun diğer sözleşmeler olsun ismini kullanmak zorunda kalacaksın. resmiyette ki adını. xxx dış ticaret yazamazsın yani. bunu yazabilmen için ticaret odasına kayıt olman gerekir.

birde piyasada ciddiye alınmak istiyorsan xxx trade olarak bu kesinlikle gerekli. iş yapacağın firmalar, özellikle yurt dışındaki firmalar, sizden ticaret odası sicilinizi isteyecektir. sonrasında ticari itibarınızı çok sorgulayacaktır. şahıs olarak kalırsanız komisyoncu olarak tanınmanıza neden olabilir.

web sitesi aşamasına gelince. bi söz vardır ya. satılacak ziftin olsun, taa bilmem nereden alıcısı gelir. bu tarzda bir sözdü. tam hatırlamıyorum şuan.

işte satılacak ürünün olsun. uygun ve kaliteli olsun. o zaman seni bulurlar merak etme. kimse web sitesi güzelmiş, malını alayım demez. market işi yapmıyorsunuz yani. alıcı fiyata ve kaliteye bakar. bide mevzuata bakar. ülkesinde vergi nedir ne gibi gereklilikler vardır.

Bu yüzden sitenizi anlaşılır, akılda soru bırakmayacak şekilde, basit bir arayüzle istenen bilgiyi, fiyatı ürünü, fotolarını vs yerleştirin sadece. gereksiz bilgiden kaçının.
www.enerjikoil.com bu siteyi inceleyebilirsiniz. muhittin beyle uzun zamandır çalışırız. size en güzel örnek sitedir.

talep edilecek bölüm vs çok önemli.

ve birde henüz yenisiniz ama teoride biliyorsunuz. aceleci ve acemi gibi davranmak istemiyorsanız eğer, her ürünü, her üreticiyi kabul etmeyin, uzmanı olduğunuz ürünleri satmayı tercih edin. çünkü size istemediğiniz kadar soru soracaklardır gerçek alıcılar.

ve dilinizi iyice geliştirmeniz gerektiğini söylememe gerek yoktur sanırım.

birde en önemli bölüm...
Sakın tek başınıza babayiğitlik yapmaya kalkmayın. bu iş ekip işidir. tek örnekleri muhakkak vardır. ama ekip ile birlikte görev dağılımı yaptığınızda daha hızlı sonuç alabilmekte siniz.

ve son olarak sitenizden ziyade b2b sitelerini kullanınız. oralarda çok iyi sunum yapmaya gayret gösteriniz.

zaten biliyor olmalısın ama yinede buraya yazmak istiyorum.
alibaba
ec21
turkticaret
kompas
ecplza
vs vs
daha bir çok site var.
buralarda aktif olmaya çalısın.
özellikle alibaba.

ve alibabanın chat programını açık tutun. günde rahat 40 50 kişi size danışacaktır.

yardımcı olması dileğiyle bir kaç tüyo dinlemenizi tavsiye ederim.

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Sayın Ömer SEVEN,

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. İhtiyacım olan tavsiyeler bunlardı. Sizin gibi tecrübeleri abilerimizin varlığı, bizim gibi sektöre yeni başlayanlara/başlayacaklara güç ve enerji veriyor. Paylaşımcı bir toplum ve hep birlikte kalkınma isteği bizi her zaman ileriye ***ürecektir. Tekrar teşekkürler... Saygılarımla.
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Ben de uzun suredir bu tarz bir is ustunde calisiyorum... Hatta alibaba'nin klonu olan bir script bile aldim ama icerigi cok sorunlu ..bir de ithalat ve ihracat gibi import-export ) bir alanda çok dikkatli olunmali. Su anda bir yazilim firmasına en bastan istedigim gibi bir B2B scripti yazdiriyorum ... ama tahminimden daha tuzlu bir is olduğunu isin icine girince anladim. Eger iyi bir sermayen varsa ortak bile olabiliriz ... ya da Üzerinde tartışabiliriz.
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
merhaba perge import,

ben b2b şeklinde düşünmüyorum. Bu şekilde siteler çok var şuanda. bence farklı birşeyler düşünmek lazım. yinede konu hakkında düşünceniz ve maliyetler hakkında bilgi verirseniz tartışıp, değerlendirebiliriz.
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Genç kardeşim zaten sorunun cevabı imza bölümünde yazıyor. "Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik"
Aradığın şey bir fikir mi? Yoksa pazarlama stratejisi mi? Yada bir başlangıç noktam var ama ne yapmam gerekir sorusu mu?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yada bir başlangıç noktam var ama ne yapmam gerekir sorusu mu? Evet Casa arkadaşım, çok güzel bir soru? Tam olarak beni anlatıyor. Teşekkür ederim.
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

senin gibi bende uluslararasi ticaret bolumu ogrencısıyım.tek farkımız ben henuz mezun olmadım :) benım konuya bakıs acım senın yapman gereken seyın ıthalat oldugu yonunde.çünkü üretime bir katkısı olmayan bir kişinin o malı pazarlaması bana uzak geliyor.en olası durumu üretim yapan firmanın dış ticaret depatmanına girebilirsin yada açacağın e ticaret sitesini üretim yapan firmanın sitesinin alt başlığı içinde kullanabilirsin.aksi taktirde çok fazla onemlı bırı gıbı gorulmeme ıhtımalın var ithalatçı karşısında.oyle yada boyle ihracat yapmak ısteyen fırmanın bır calısanı konumunda olman gerekır daha kurumsal gozukmen ıcın.ama bir firmaya bağlı kalmadan özgür olarak çalışmak istediğini sözlerinden anladım.henuz mezun olmamama ragmen bende senın gıbı bırseyler yapmak ıcın ugrasıyorum.amerıkada calısan turklerle baglantıya gecerek bır kac makınayı talep uzerıne turkıyeye getırtme ve bu ıslemlerden komısyon almak amaclı bır ınternet sıtesı kurduruyorum.sana tavsiyem benımkıne benzer bır yolda yurumendır.kendıne bırkaç ürün bulup bu ürünler üzerinde uzmanlaşarak ithalatını gerçekleştirebilirsin

iyi çalışmalar dilerim
Ali KAPLAN

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
Merhabalar. İstanbul'da Ofis, Cafe, Okul mobilyası üretim ve pazarlamasını yapmaktayız. Ayrıca isteğe göre adetli olması kaydıyla ev mobilyası ( mutfak dolabı, yatak odası takımı, yemek odası takımı ) vs. imal etmekteyiz. Ürünlerimizin ihracatını yapmak istiyoruz. İlgilenen arkadaşların bizimle irtibatını bekliyoruz.
Şimdiden teşekkürler .. Prestij Ofis Mobilyaları ..

Firmamızın online satış sitesi: www.ofismobilyacim.com/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ali1925
senin gibi bende uluslararasi ticaret bolumu ogrencısıyım.tek farkımız ben henuz mezun olmadım :) benım konuya bakıs acım senın yapman gereken seyın ıthalat oldugu yonunde.çünkü üretime bir katkısı olmayan bir kişinin o malı pazarlaması bana uzak geliyor.en olası durumu üretim yapan firmanın dış ticaret depatmanına girebilirsin yada açacağın e ticaret sitesini üretim yapan firmanın sitesinin alt başlığı içinde kullanabilirsin.aksi taktirde çok fazla onemlı bırı gıbı gorulmeme ıhtımalın var ithalatçı karşısında.oyle yada boyle ihracat yapmak ısteyen fırmanın bır calısanı konumunda olman gerekır daha kurumsal gozukmen ıcın.ama bir firmaya bağlı kalmadan özgür olarak çalışmak istediğini sözlerinden anladım.henuz mezun olmamama ragmen bende senın gıbı bırseyler yapmak ıcın ugrasıyorum.amerıkada calısan turklerle baglantıya gecerek bır kac makınayı talep uzerıne turkıyeye getırtme ve bu ıslemlerden komısyon almak amaclı bır ınternet sıtesı kurduruyorum.sana tavsiyem benımkıne benzer bır yolda yurumendır.kendıne bırkaç ürün bulup bu ürünler üzerinde uzmanlaşarak ithalatını gerçekleştirebilirsin

iyi çalışmalar dilerim

Merhaba ali bey,

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi ithalat ile ilgileniyorum. Birkaç firma ile görüşmelerim var. Türkiye distribütörlüğü için. Tabi bu işlerde çok dikkatli olmak lazım. Bin düşünüp bir hareket etmek lazım. Gerekli izinler, prosedürler vs.. hepsini çözmek lazım. Allah herkesin gönlüne göre versin. Hayırlı akşamlar diliyorum.
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Prestijofis
Merhabalar. İstanbul'da Ofis, Cafe, Okul mobilyası üretim ve pazarlamasını yapmaktayız. Ayrıca isteğe göre adetli olması kaydıyla ev mobilyası ( mutfak dolabı, yatak odası takımı, yemek odası takımı ) vs. imal etmekteyiz. Ürünlerimizin ihracatını yapmak istiyoruz. İlgilenen arkadaşların bizimle irtibatını bekliyoruz.
Şimdiden teşekkürler .. Prestij Ofis Mobilyaları ..

Firmamızın online satış sitesi: www.ofismobilyacim.com/

Merhaba prestij mobilya,

İhracat yapma isteğiniz çok güzeldir.Elimizden birşey gelirse ne mutlu bize. İhracat için fiyat listesi gönderirseniz sizin için b2b sitelerinde ürünlerinizi sergileyebilirim ve aynı zamanda piyasa araştırması yapabilirim. Benim içinde bu sektörde tecrübe olabilir. Hayırlı işler dilerim. Saygılarımla...
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

bende yeni girdiğim bir şirkette ithalat ihracat departmanını kendim yaratacağım inş becerebilirim. şimdilik ürünlerimizi b2b sitelerinde tanıtmaya çalışıyorum daha başka neler yapabilirim arkadaşlar fikir verebilirmisiniz? saygılar

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ela12
bende yeni girdiğim bir şirkette ithalat ihracat departmanını kendim yaratacağım inş becerebilirim. şimdilik ürünlerimizi b2b sitelerinde tanıtmaya çalışıyorum daha başka neler yapabilirim arkadaşlar fikir verebilirmisiniz? saygılar

Merhaba Ela,

Öncelikle çalışma hayatınızda başarılar dilerim. B2b sitelerinde ürünlerinizi tanıtmaya başlamışsınız, Sattığınız ürünle ilgili pazar araştırması yapabilirsiniz. comtrade, trade map, market access database sitelerini incelemenizi tavsiye ederim. Buradan ithalat-ihracat verilerine ulaşabilirsiniz. Sattığınız ürünü Dünyada kim alıyor, kim satıyor vs... Google, Turkish Commercial Attache / internet aracılığı ile istediğiniz ülkedeki ticari ateşelikler ile ilişkiye geçerek, o ülkede bulunan ithalatçı listelerine ulaşabilirsiniz. Veya Türk elçiliklere Türkçe mektup yazarak ithalatçı listelerini isteyebilirsiniz. Elde ettiğiniz iletişim bilgilerine, Firma-ürün tanıtımı ile ilgili bir mail atarak iletişime geçin. İnşallah dönüşler alabilirsiniz. Bunlar benim naçizane fikirlerimdir. Yararım dokunursa ne mutlu bana.... Saygılar, başarılar....

Yarımdınızın çok dokunacagından emin olabilirsiniz çok tşk ederim nacizane kendimce birşeyler yapmaya çalışıyordum bun söylediklerinizle dahada bilgilenmiş oldum tekrar çok tşk ederim.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - girisimci41
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ela12

Merhaba Ela,

Öncelikle çalışma hayatınızda başarılar dilerim. B2b sitelerinde ürünlerinizi tanıtmaya başlamışsınız, Sattığınız ürünle ilgili pazar araştırması yapabilirsiniz. comtrade, trade map, market access database sitelerini incelemenizi tavsiye ederim. Buradan ithalat-ihracat verilerine ulaşabilirsiniz. Sattığınız ürünü Dünyada kim alıyor, kim satıyor vs... Google, Turkish Commercial Attache / internet aracılığı ile istediğiniz ülkedeki ticari ateşelikler ile ilişkiye geçerek, o ülkede bulunan ithalatçı listelerine ulaşabilirsiniz. Veya Türk elçiliklere Türkçe mektup yazarak ithalatçı listelerini isteyebilirsiniz. Elde ettiğiniz iletişim bilgilerine, Firma-ürün tanıtımı ile ilgili bir mail atarak iletişime geçin. İnşallah dönüşler alabilirsiniz. Bunlar benim naçizane fikirlerimdir. Yararım dokunursa ne mutlu bana.... Saygılar, başarılar....

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Di?er