Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

İhracat Yapmak İstiyorum Seyyar Morg (tabut)

BaşlatanpnrsogutmaTarih20/10/2011 12:38:18Yorum32

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
merhaba arkadaşlar
ticari buzdolabı ve seyyar morg üreten firmayım.
seyyar morg yani bildiğiniz tabutu soğutuculu olarak imal ediyorum. yurt dışına özellikle sıcak ülkelere güvenilir bir şekilde açılmak istiyorum.
Nasıl yapabilirim?
http://pnrsogutma.com

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
Yeni Üye51 yazı
Merhabalar;

Bende sakaryalıyım ve sakaryadan böyle projelerin çıkması beni çok mutlu etti.

Yurt içi pazarlaması nasıl olur bilmiyorum çünkü genelde ülkemizde cenazeler 1 gün içinde defnedildikleri için bu tarz bi tabuta gerek duymaya bilirler.

Yurt dışı pazarlamasına gelince; internet üzerinden online reklamcılıkla olabilir o ülke hedefli reklamlarla (facebook-google adwords alt yapısı buna müsait) fakat satış olurmu onu önceden kestiremiyorum. Ancak oradaki fuarlara katılarak bire bir satış olabilir. Bununda yolu fuarlardan geçmektedir diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye18 yazı
teşekkür ederim değerli hemşerim.
ülkemizde seyyar morg genellikle gurbetçisi olan bölgelerde tercih ediliyor, cenazeyi bekletmek için. küçük bir pazar ama bu pazarda bizimde yerimiz var yaklaşık 10 yıldır bir çok şehire bu tabutlardan gönderdik karşılığında güzel referanslar aldık.
şimdi benim amacım sıcak ülkelerde böyle bir tabuta daha çok ihtiyaç duyulabileceğini düşünerek yada herhangi bir ülkede olabilir, önemli olan buralara bir şekilde ihraç etmek güvenli şekilde bunu yapmak istiyorum.

önerinizi dikkate alıcam mutlaka ilgilenicem
teşekkür ederim

Yeni Üye3 yazı

seyyar Morg Tabut
Sevgili kardeşim Projeniz Takdire şayandırBundan 2 sene evvel Bu Proje Bana Geldiğinde Almanya ve belçika Gibi Firmalar İle Bağlantıya geçtim
Üzülerek Söyleyebilirimki Umduğum Aşamaya Gelmem Çok Zaman Aldı..
Kısaca Sizi Aydınlatmaya çalışayım..
Diyelimki Bir Gurbetçimiz Vefat Etti Diyanet İşleri Başkanlığının Bu Konudaki Dernekleri hemen Devreye Giriyor..300 eur ile 600 euro civarı bir ücrete Sizin Bahsettiğiniz Ürünü Temin edip İstekliye Depozito Karşılığı teslim Ediyor..
Bu Aşama Sadece Bulunduğu evden Havalalnına kadar Süren Aşama Sonra Tabutu teslim Edip Depozitosunu Alıyor..
Sonrasındaki İlgili Birim Bu Sistemin benzeri Başka Bir Tabuta Meftayı Transfer ediyor Daha Basit Kurşun Alaşımlı(Zamak)Bir Tabuta..
İşin Benim Takib ettiğim Kısım Burası sonrasında Derneklerle İritbata Geçtim 2000 euro Civarında Herdernekte en az 5 tane bu Üründen var
Şevkinizi Kırmak İstemiyorum Ama İşin Gurbetçi Kısmını Fazla Umuda Bağlamayalım
Tek Bir Kısmöı Kaldı Oda Yurtdışında Tabut Üreten Firmalar Başka Dine mensup Ülkelerde şansınızı Denemenizi Tavsiye Ederim Ceviz maun gibi Ürünlerde Baya bir Potansiyel Var Nitekim Bu İşi Bursada Yapan Bir Firma var Ondan detaylı Bilgileri Alabilirsiniz..
Ben Projeyi değerlendirmedim Ama size Bol Şanslar Diliyorum.
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye18 yazı
teşekkür ediyorum gerçekçi bilgilerinle beni aydınlatıp yoluma ışık tuttuğun için.
benim aklımdan geçen avrupa ülkelerinden çok, ortadoğu, bae, afrika v.s. gibi sıcak ülkelerde bu sistem nasıl olur ne kadar talep görür.

inşallah bi yerlerden güvenli bi şekilde işimizi tuttururuz...

Üye194 yazı
ilginç bir ürün,bu işlerden pek anlamam ama merak ettim ve almanya pazarını şöyle bir irdeledim.
Orada da soğutucu var ama dış üniteli. http://www.bestatter-preisvergleich.de/forum/neue-Mobile-Sargkuehlung-verkaufen . Bir incelersen fikir olur. http://www.hopf-online.com/description.php?cat_id=28&id=438&button_id=8&title=K%FChlanlage%20in%20Zellenbauweise . Bu şekildede var.
Önemli olan bir de fiyatı! Bu konudada bilgi verirsen vaktim oldukça araştırmanda yardımcı olurum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye18 yazı
teşekkür ederim ayrıntılı olarak özelden cevap verdim

Yeni Üye1 yazı
Merhaba
Belki bilginiz vardır ama Yurt dışı için internet ortamında Alibaba isimli siteyi tavsiye etmek istedim, her ülkeden alıcıya ulaşabilirsiniz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye162 yazı
ÜSTAD BU KONUYLA ALAKALI BİR ŞEY SÖYLİYECEĞİM..BU SEYYAR MORG İŞİNİ GURBETÇİLER OLARAK DÜŞÜNMEYİN PAZAR ÇOK DÜŞÜN..ANCAK HIRİSTİYAN ÜLKELERDE ÇOK RAĞBET GÖRÜYOR..ÇÜNKÜ İNANÇLARINA GÖRE CENAZELER BİR HAFTA EVDE ODADA BU TABUTLARIN İÇİNDE BEKLİYOR..GELEN GİDEN ZİYARET EDİYOR VE 1 HAFTA SONRA GÖMÜLÜYOR BU TABUTLAR GENELDE SAHİBİNDEN İRALANIYOR..MESELA BEN GÜRCİSTANA ÇOK SIK GİDERİM İŞ ORTAĞIM ORADA BUNDAN DOLAYI ÇOK İYİ BİLİYORUM KONUYU...İSTERSENİZ ÜRÜNÜ SORDURABİLİRİZ ALIRLARMI ALMAZLARMI DİYE ANCAK MUTLAKA HIRİSTİYAN ÜLKELERDE BU FİKRİNİZİ DENEYİNİZ...
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye91 yazı
selamlar "pnrsogutma" arkadasim guzel bir is dussunmussun ve ilginctir de virtue'nin dedigi gibi yabanci ulkelerde olen kisiler 1 hafta gomulmuyor yada yakilmiyor vs yakinlarinin gorebilmesi icin bekletiliyor. cok detayli bilmemekle ingilterede bu isi yapan cenaze firmalari var tr de nasil her kose basinda bakkal var ise burda da her kose basinda cenaze isleri ile ugrasan dukkanlar var sanirim herseyiyle yapiyorlar zaten bu ulke de o kadar sicak degil sicak ulkeler de talep gorulebilir. ama sizin ticari buzdolaplari ile ilgili gorusebiliriz ozelden gerekli bilgileri yazarsaniz bana ticari buzdolabi isi yapilabilir. bende tr den buraya birseyler getirmek yada burdan oraya birseyler gondermek gibi ticari bir arayis icerisindeyim. karsilikli sartlar olustukdan sonra neden olmasin saygilar..
Hayatın gotürdüğü Yere Gidebilirsin Ancak!!

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye18 yazı
arkadaşlar ufkumu açıyorsunuz vallahi yazıları okudukça kaybettiğim ümitlerim yeşeriyor
sağolun teşekkürler

Üye762 yazı
pnrsogutma

bu tür yurtdışı satış için işi bilen bir dış ticaret personeliniz olması lazım.Arap ülkelerinde Müslüman gelenekleri söz konusu olduğu için fazla şansınız yok ama Afrika ve bir çok sıcak iklim ülkesinde satışı mümkün.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye377 yazı
merhabalar,

ilgili pazarlara acılmak için en iyi yol internettir.cok daha az masraflı ve cok cok daha az yorucudur.
size tavsiyem web sitesidir.web sitesinden online satısta yapabilirsiniz.antcak bence siz adet yerine toplu satısa girin.ayrıca sadece sogutuculu urunler olmasın.sogutucusuz olanlarda olsun sitenizde.
web sitesi veya webten satıs dusunurseniz.yardımcı olabiliriz.yalnız urunlerin profesyonel fotografları şart.www.alibaba.com a uye olup web site adresinizide verirseniz satıs yapabilirsiniz.beklemenin anlamı yok.bu arada sizin web siteniz çok dilli olmalıdır.çeviri hizmetimizde vardır.saygılar. msn : bilgi@fulltasarim.com
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye762 yazı
Full adlı üyeyi tanımam etmem ama burada yazılan en anlamlı mesajı yazmış kendisi.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye377 yazı
exportsrvce arkadaşım teşekkürler.yakın bir gelecekte üniversitelerin ilgili bölümlerinden pazarlama yöntemleri dersi kaldırılacaktır:) tek kalem ve tek dil internet pazarı olacak çünkü.elimizdeki cep telefonundan ulasılabiliyor.aslında fiber internet yaygınlastıktan sonrasını izleyelim bence...

satıs teknigi sıkıntılı su sıra : pos cihazı alamamak sıkıntı biraz.ancak pos cihazı hizmeti veren özel kurumlar var.guven meselesi.ben olsam guvenir miydim? güzel bir sözleşme yaparsam güvenirdim.ama ilk tavsiyem kendi firmanıza sanal pos cihazı almanız olurdu.

pos cihazından daha kolay bir ödeme yontemi uygularsa bankalar(ki bence bos bos oturulmuyordur.) rekabet kızısacaktır.bu sebeple ileriye donuk e-ticaret sitesi dusunenler ellerini cabuk tutup yerlerini almalılar bence.

hatırlatırım.geçmiş ah zamanında ...larla doludur:D

tabut imalatı konusuyla yakından ilgilenmiştim bi ara.tabutu sogutuculu diye tek kaleme sıkıstırmazsa özel üretiminin oldugunu lanse edebilirse de dusundugunun uzerinde satıs grafigi yakalar.

bu urun iç piyasa urunu dgl.
dıs piyasalarada en uygun en az maliyetle acılmasının yolu e-ticaret.

e-ticaret/fırsat sitesi/private shopping/ sitesi dusunen arkadaslar için msn: bilgi@fulltasarim.com

Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye201 yazı
selamlar, Danimarkada yasiyorum ve bir ara Türkiyeden tahta tabut getirip burda pazarlamayi düsünmüstüm fakat cin ve ukranya malesef avrupadaki tabut piyasasini alt üst etmis durumda. Almanyada ise bir Tûrk isadami Tûrkiyede büyük bir firmasi var , yanlis hatirlamiyosan kendi marangozlarinda yaptiklari tabutlari almanyadaki gurbetcilere satiyolar. Sogutucu tabut hakkinda pek bilgim yok fakat tahta tabutlari unutun.

pnrsogutma rumuzlu arkadasim, sitene girdim fakat fiyatlari hakkinda bisi göremedim. bu tarz sogutucu reyonlar genelde buralarda pahali oluyor.

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Üye166 yazı
merhaba,
özellikle fransa ve yunanistan firmaları, tabut taleplerini ticari müşavirliklere iletmişti,teklif süresinin geçip geçmediğini, ilgili ülkelerdeki ticari müşavirliklerin web sitelerinden öğrenebilirsiniz...başarılar..,
dünyaköy'lü mahlukus

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
Sayın pnrsogutma,
Yorumlarda bir arkadaşın bahsettiği gibi bu ürünü Hristiyanlar için düşünmelisin. Adetlerine göre cenaze evde yada iş yerinde bize göre uzunca bir süre sayılacak kadar bekletiliyor. Ve eş, dost, akraba cenazeyi ziyaret ediyor.

Bu sebeple üst kapağı 2 bölmeli yapmalısın ve üst kapağın içerisine de bir cam yapmalısın. Böylece sıcak yaz günlerinde belden yukarıdaki kapak açık kalır ama altta cam kapalı olur. Böylece ziyaretçiler cenazeyi görebilirler. Böylece yaptığın soğutuculu tabutun kullunılırlığı artar. Dolayısı ile satışıda.

Saygılarımla / Best Regards

Mehmet Demir

Abatay International Trading Co.

e-mail: ozgur@abatay.com | mobile: +90(530)5484422

“Beyond Your Expectation”

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
İhracat yapmak isteyen firma olayını bir hastalığa benzetebiliriz.Bu hastanın tedavisi ilk olarak kurumsal kimlik oluşturmaktır,ikinci olarak satacağı ürün hakkında iyi bir tanıtım hazırlamalıdır.Sonra ki ilaç hedef pazar seçimi,hedef pazar seçiminden sonra ki aşama satacağı malı talep eden hedef pazarda ki firmaları bulma aşamasıdır.Bunları da elde ettikten sonra ihracat yapmak isteyen firma önce kendini sonrada mallarını ithalatçılara iyi tanıtabilmelidir.Bunların sonrasında erişilebilirliğiniz artmış olacak, güvenle mallarınızı yurt dışına yollayıp güzel kazançlar elde edebilirsiniz.Şunu sakın unutmayın bir uzman olarak söylüyorum,bölgesel hatta kıtasal olarak krizler olabilir ancak Dünya'da ne üretirseniz üretin malınıza olan talep hiç bir zaman bitmeyecektir.Tek konu malınızı talep eden doğru kimselere ulaşabilmenizdir.
Kontakt Kurunuz;0554 383 28 58
Referanslarım: Kobalt , Gar Deri , Bross Çorap ,Tekpas Ltd , Artista Gıda , Altıntaş Kuyumculuk
Pro.Foreing Trade Expert
M.Can DANYELİ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye18 yazı
FAYDALI BİLGİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. İHRAÇ İŞİNİ BİLMEDİĞİM İÇİN BÜTÜN TAVSİYELERİNİZİ TEK TEK DİKKATE ALIP İNCELİYORUM,
BENİM TEK KORKUM BİRAZ PARA KAZANICAZ DİYE DAHA ÇOK ZARARA GİRMEYELİM BU YÜZDEN İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUM DEYİM YERİNDEYSE.
ZİRA MÜŞTERİNİN GÜVENİRLİĞİ YANİ ÖDEME ALAMAMA KORKUSU, SONRA SEVKİYAT NASIL OLUR YADA FATURALANDIRMA VS. VS.

Yeni Üye32 yazı
hemserim sitene girdim fakat fiyatlar hakkinda bir bilgi yok, urunlerinin fiyatlari hakkinda beni bilgilendirirmisin.

tskr

Yerleşim ALMANYA / SchwelmMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
Fikir olmasi acisindan benim dusuncem, yerel anlamda cami yada belediye tarzi kurumlara odaklanmaktan cok turkiyedeki hastanelere yonelmenizdir. Bi insan vefat ettikten sonra ilk gidecegi yer mezardan once hastanedir yasal olarak. kaldiki encok olumlerde hastanelerden cikar...Ozel yada sogutucu ambulans kullaniliyormu bilmiyorum ama vefat eden kisi hastaneden evine bu tarz bi tabutla gonderilebilir hatta bi kac gun bekletilebilir defnedilmeden once...Ozellikle ozel hastaneler prestij kazanmak icin belki olumlu dusunebilir bu konuda..Isin bu kismini bi arastirirsaniz faydali biseyler cikabilir sizin icin.. saygilar
Hayat risk almaktan ibarettir!

Yerleşim Yngiltere / LondraMeslek Saty? / Pazarlama