İş Fikri Bulabilmek İçin Yapmanız Gerekenler - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İş Fikri Bulabilmek İçin Yapmanız Gerekenler


mmuzun
Üye

Toplam 153 yazı
11/01/2008 :  14:10:09 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


İş fikri araştırmasına başlamadan önce bazı temel noktaları bilmeniz gerekli.

Herkes bir iş fikri araştırabilir ve bulabilir de. İş ve eğitim geçmişiniz bulabileceğiniz fikirleri sınırlandırmaz.

Örneğin:

* Bisiklet tekerleği bir veteriner tarafından icat edildi.
* Frisbee bir fırıncı tarafından icat edildi.
* Mısır gevreği bir çiftçi tarafından geliştirildi.

Fikir bulmada başarılı olabilmek için her şeye bakmaya hazır olmalısınız. Unutmayın, eğer birisi size yirmi yıl önce duvardaki bir delikten para çekebileceğini veya beş yıl önce size telefona konuştuğunuz dilin otomatik olarak aradığınız ülkenin diline tercüme edileceğini söylese idi, buna karşılık siz ne derdiniz?

O halde, hayal gücünüzü tamamen serbest bırakın yüzlerce fikir su yüzüne çıksın.

İş fikri bulabilmenin birkaç yolu vardır :

Beyin Fırtınası : Başarılı bir Beyin Fırtınası uygulaması için, öncelikle bir grup insanı bir araya getirmeniz gerekiyor. Bu insanlar aile fertleri, meslektaş veya dostlar olabilir.

Bir grupla en iyi sonuç, dört veya sekiz kişi ile alınmaktadır. Bu sistemde yeni fikirler bulmak istediginiz bir konu seçiniz, beyin fırtınası seansı için bir zaman sınırı tayin ediniz. Yaklaşık 15 dakika genellikle yeterli olmaktadır. Seans sırasında üretilen tüm fikirleri mutlaka not edin. Hiçbir fikre karşı olumsuz tepki vermemeye çalışın. Son bahsedilen fikirden yeni fikirler çıkarmaya çalışın.

Fikirler Haritası : Beyin fırtınası yöntemine benzemektedir. Bir Fikirler Haritası üretmek için önce büyük bir kutu ( veya daire) içine bir konu yazılır. Bu konu ile ilgili bir fikir aklınıza gelince, bunu o büyük kutuya bağlantılı başka bir kutu içine yazarsınız. Bağlantılı kutuların her serisi olabildiğince araştırılarak uzatılır. İstediğiniz kadar bağlantıyı kutu ile süreci başlatabilirsiniz.

Sorun Çözümü Yaklaşımı : Birçok ürün ve hizmet, belli sorunlara yanıt olarak geliştirilmişlerdir.

Şu örnekleri düşününüz:

* Leke çözücü
* Tüp cila (ayakkabı için)
* Süper market el arabaları
* **lık alarmı

Bunların her biri belli bir sorunla baş edebilmek için tasarlanmışlardır. Kendiniz veya aileniz veya dostlarınız hakkında düşünmeye biraz zaman ayırınız. Bazı çözümler çok açık olmakla birlikte, bazı durumlarda bu böyle olmayabilir. Bir sorunla karşı karşıya olduğumuz zaman, sorunu çözmek için takip ettiğimiz bir aşamalar dizisi vardır:


* Olguları / gerçekleri belirleyiniz
*Sorunun nedenini öğreniniz
*Çözümler hakkında düşününüz
*Mümkün olan çözümleri bir elemeden geçiriniz
*En iyi çözümü seçiniz
*Seçtiğiniz çözümü uygulayınız
*Başarı veya başarısızlığı değerlendiriniz

İhtiyaçları Karşılamak: İnsanların ihtiyaçlarını veya isteklerini karşılamak, sorun çözümüne çok benzer. Binlerce ihtiyacımız ve isteğimiz vardır.

Öncelikle insanların temel ihtiyaçlarını düşününüz:

* Yiyecek ve içecek
* Giyim
* Barınma
* Ulaştırma
* Eğlence
* Bilgi
* Arkadaşlık

Bunların hepsi çok geniş alanlardır. Bunlar üzerinde düşünerek yeni iş fikirleri edinebilirsiniz.

Becerilerinizi Kullanmak: Birçok insan içgüdüsel bir şekilde sahip oldukları iş becerilerine dayalı bir iş kurmayı düşünürler. Bunlar kaynakçılık, aşçılık, mühendislik veya kelime işlem hizmetleri olabilir.

Çoğu zaman, işinizde edindiğiniz becerilere dayalı bir iş kurmak mümkündür; ancak dikkatli olunuz. Başka birçok insanda da aynı becerilerin olması ve dolayısı ile karşınızda çok güçlü bir rekabet olması muhtemeldir. Buna karşı önlem almanın bir yolu, kendi işinize kendine has bir özellik vermektir. Örneğin beceriniz aşçılıksa, ihtisas gerektiren ve sizin yapabileceğiniz özel bir ürün arayınız.

Ve bütün bunların dışında girişimci olmaya karar verdiğiniz andan itibaren artık çevrenizde olup bitenlere daha farklı bakacaksınız. Bu bakış açısı aynı zamanda fırsatları görebilmenizi sağlayacaktır.

Kaynak: Mgdanismanlik.com.tr

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1.02 saniye.
13:15:55, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım