Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İlginç Ve Pratik Ürünlerin Satıldığı Mağaza Fikri

BaşlatanFırsatdeniziTarih18/10/2011 16:18:04Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
İlginç ve Pratik Ürünlerin satıldığı mağaza açma fikri

Arkadaşlar,

İlginç, Pratik ürünlerin satıldığı (Bursa merkezde) bir mağaza açmayı düşünüyorum. İçerik olarak hediyelik,dekoritif,pratik,popüler ürünler v.s olacak. Sizce konsepti nasıl olmalı ve aşağıdaki aylı kazanç mantığı genel anlamda mantıklı mı?

Günlük satış: 350TL
Aylık Toplam Satış: 10,500TL
Satılan Ürünlerden kar: 5.000TL
Kira Bedeli: 1.500TL
Diğer giderler: 1.000TL
Aylık Kazanç: 2.500TL

Genel olarak bakıldığında aylık satılan bedelin dörtte biri kar kaldığı söylenir, doğrumudur?
Yorumlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye131 yazı
Selamlar,

bu tür mağazalarda **lık çok olur. Bu da ciddi bir gider kalemidir. Sanırım sadece kendiniz duracaksınız işin başında. Eğer birini almazsanız yanınıza tuvalete bile gidemeyebilirsiniz. Ayrıca kendiniz için ödeyeceğiniz sigorta primi (SGK) ve kazanç sonrası vergiler var. "Diğer" kalemindeki tutar bunun için yeterli olmayabilir. Bir de eleman çalıştırırsanız durum daha da farklı olur.

Kolay gelsin,
Başarılar,
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye22 yazı
paylaşım için teşekkürler.
FIRSAT DENİZİ, BU FIRSATLAR KAÇMAZ.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye33 yazı

merhaba..iş fikrinizi faaliyete geçirebildinizmi?ben bu iş fikri için çalışma yürütüyorum ancak tedarikçi bulmakta zorlanıyorum..
ozgey

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Esnaf
Yeni Üye73 yazı
Birisinin yanınızda çalışması zorunluluk 350*30 dan yola çıkmışsınız hastalık evlilik tatil gibi birçok özel günü görmezden gelmişsiniz bence bu ciro ile bu iş zor bahsettiğin şeylered kar marjı çok değil çok çok çok yüksek. Örneğin plastik bir bardak biraz şekillendirilip 15 TL indirimli fiyattan satılıyor porseleni 3 TL den satılan bardaklar yanında 1 TL ye bu ürünü alıyordur. Burada senin için en önemli kısım Tedarik zincirinin başlarına ulaşabilmek. Tüm malları ilk alıcısından alman zor büyük mal çekimi yapmayacaksın ama bunu yapan toptancıyı bulman lazım. şundan şunu bundan bunu yapmak iyi olmayabilir. Netten benzer ürünleri ebay dan alarak burada satmayıda deneyebilirsin.

başarılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans