Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Plza Bölg. Ev Yemekleri Yeri Devir Aldım. Yardım!!

Başlatankoraykilic2002Tarih17/10/2011 14:24:45Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Bende koniks.com da bir iki kere yazmıştım ve burda birçok arkadaşın tavsiyelerini dinleyip her iki iş girişimimdede direkden döndüm diyebilirim.
Dolayısıyla vereceğiniz tavsiyelere çok önem vermekteyim.
Bu sefer durum azacık farklı , çünkü iş oldu gibi.

Arkadaşlar ben İstanbul Kozyatağı - İçerenköy Carrefour karşısında bulunan plaza bölgesinde EV YEMEKLERİ veren bir iş yerini devr almaktayım.
Bana zamanında bir kaç arkadaş ta şiddetle KREDİ ile işe girme şekilnde öğütte de bulundu sağolasın ki bu sefer kızacaklardır :)

Bir işe girmek üzereyim % 95 oldu sayılır ve 50 bin Kredi çektim 3 yıllık.Geri ödemesi 1900 TL falan .

İŞ YERİ BİLGİLERİ :

- Devir ücreti 50 bin TL
- Ort. müşteri günlük : 70 - 100
- Ort. ciro min. 700 - 1200 arası ( Bugün gelir beyannamesi ve diğer evrakları da gönderecek )
- Bahçesi büyük fakat kapalı alanı çok büyük değil , ama yine de 50 - 60 kişi sığabilir.
- Paket servisi ve web sitesi var.
- Günde 2 Ana yemek + Pilav/Makarna vb. + Çorba ve Tatlı çıkarıyorlar ve bunun yanında da 5-6 çeşit Zeytinyağlı.
- Ev köftesi ve Tavuk tarzı üründe var fakat onlar ALACARTE olarak satılmakta.
- 1 Full Time Servis elemanı 1 part time eleman çalışıyor ayrıca 1 de yemekleri ısıtan ve paket servisi hazırlayan emekli amca + 2 ortak yani toplamda 5 Eleman.
- Kirası 2000 TL ve tüm personel masrafları 2300 TL

Arkadaşlar fikriniz nedir ? Olabiliri , soktakta ŞOK ve KOMŞUFIRIN var , oranın personeline de ayrıca yemek veriyor demesine göre dükkan masrafları ordan çıkıyor.Hatta Shell de istemiş ama ortaklardan yaşlı olan istemiyor.
Adam resmen bıkmış ve tansiyon sorunu vs var diğer bayan ortak ta açıkcası çok dürüst konuşuyor gibime geliyor , yani sıkıldım ve mutsuzum işimden diyor.
Ortağım la anlaşamıyoruz ve işe asılmyor diyor,sabahları 10:30 da açıyorlar ve doğal olarak işe gelenler gelmiş oluyor ve kahvaltı saatini resmen kaçırıyorlar ( TOST, POĞAÇA vs. )
Servise çıkılcak diyor adam gidemem edemem diyor ve tek ehliyeti olan da o ortak.Dolayısıyla azacık ufak mesafelere ve iş yerlerine yemekte gönderemiyorlar vs.vs.
Şöyle de bişey var , hani madem kazanıyor ve güveniyorsun dedim , sana 35 bin peşin veriiim dedim ve kalanı da kazandıkça dedim , ona da ok dedi.

Arkadaşlar bu işin içinde olan olupta bana tavsiye edebileceği ve dikkat etmem gereken noktaları belirtebilecek varsa çok sevinirim yada diğer tüm fikri olan arkadaşlar ?
Ortalama kar marjları nedir ? Ustalık belgesi gerekmektemi ? Neler yapılabilir ? Zorlukları vb.

Daha çok yazılcak şey var aklımda ama toparlayamıyorum .. Ama sanırım beni anlamışınızdır?
Azacık teredüttlerim var , yani iş kuran bilir , iş artık ciddiye bindi ve binince de acabalar başlıyor , oysa herzaman çok kararlıydım.

Şimdiden çok çok teşekkürler arkadaşlar..

PS: Gerçekten ahşçılığı olan biri var ise %50 ortaklık da düşünebilriim açıkcası , çünkü o kısım en büyük eksiğim.
Avukat ve Sözleşme aracılığı ile anlaşabilirsek ve ortak olacak kişide en azından Istanbul Anadolu yakasında oturuyorsa düşünülebilir .Ayrıntılarda konuşulur.Özelden mail atmanız yeter.

Koray

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye26 yazı
Arkadaşlar , yokmu hiç konu hk. fikri olan ?
Benim en büyük soru işaretim işin Aşçılık kısmında açıkcası , yemek yapmasını biliyorum bazı takıldığım noktalar var.
Oda mesela pilavı kazan usulü yapmak. Sürekli bulundurmam gereken belli başlı yemek çeşitleri varmı mesela gibi ;?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye131 yazı

Selamlar,
siz zaten krediyi çekmişsiniz. Yani fikri çoktan benimsemişsiniz sanırım? Bunun üstüne ne dersek moral bozucu olur.

Bunun haricinde bu tür işletmelerin en büyük sıkıntısı çok çalışıp tempoyu asla düşürmemektir. Bir gün yüzünüz asılsa müşterinin de suratı düşer. Sürekli ilgi alaka lazım.

Size başarılar dilerim.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye508 yazı

koray işyerinde çalışan 5 kişiyle ayrı atrı akşam yemeğine çık, otur onlarla konuş, samimi bir şekilde iş hakkında düşüncelerini al, onlar bundan sonra senin iş arkadaşların olacak, baktın bu 5 kişi senin kafana yattı hiç canını sıkma iş zaten tıkırında gider

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye26 yazı
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Evet kredi onaylandı fakat 10 gün kadar bir sürem var parayı almak için. Dolayısıyla azda olsa vaktim var son son kararı vermek için.

İlginçte bir gelişme oldu ..Şaka gibi , ben dün işten çıkarıldım. Açıkcası ortada bişey de yoktu.Ama anlayacağınız şuan işsizim bu hiç iyi olmadı.

Şuan azacık ne yapacağımı şaşırdım durumdayım.Evet zaten er yada geç çıkacaktım işten ama bu şekilde olcağı planlanmamıştı. Hayatımda ilk defa işsizim ve çok tuhaf bir durum ve duygu.

Üye117 yazı
çalışırsanız olur neden olmasın. Öncelikle hayırlı olsun . Şimdi en çok dikkat etmeniz gereken, yemeklerinizde sürekli aynı lezzeti ve hijyeni sunabilmenizdir. Bunun yanında tanıtıma çok önem verin. Örnek vereyim benim işyerime yakın bir yemek yeri var hergün önünden geçiyorum arabayla ama bir türlü durma fırsatım olmuyor, eğer bu işyerinin sahibi benim işyerime broşür bıraksaydı veya tanıtım yapsaydı kesin birşeyler sipariş verirdim, fiyat ve kalite de uygunsa benden heray kesin biraz para alırdı. Ama o dükkanında oturmayı yeğliyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye215 yazı
koray işyeri ile ilgili geniş bir araştırma yap..kötü bir hikayesi referansı olmasın..birde 3.kişilere borcu olmasın (tedarikçilere, daha önce çalışmış personele falan).. resmi olan borçlar kolay da açıktan borç olabilir..alacaklı da "işyerini tanırım" ben der..gıda sektöründe pek olmaz ama hatır çekleri falan da olmasın dikkat et.. kirayıda mal sahibi ile teyit et.. en az 1 yıl artmayacağından emin ol..artı stopajı vardır..3 personele 2.300 az gibi..ayrıca en az 2 personelin ssk masrafları vardır..gene 2 ortagında aylık "işçilik" gideri hesaplanmalı..daha sonra sorun çıkmasın..yani aylık giderini daha fazla hesaba kat.. sen üzerine düşeni yap..rızkın varsa allah yardım eder..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye26 yazı
Çok teşekkür ederim ''because ve erdoooo '' .
Personel giderlerin az olması biri paket servise bakan Üniversite öğrencisi , marmara üniversitesinde.Diğeri ise emekli ..Sadece 1 sigortalı var , oda işyeri açıldığından beri orada çalışıyor 3 yıldan beri. Yani kilit isimlerden biri:)
Alacaklı durumu çok önemli ama her ne olursa olsun alacağını benden değil , şuan işletenden ibraz etsin.
Yarın tekrardan oraya gitcem ve 1,5 hafta kadar takılcam , kişi sayımı yapcam ve şuan orada vaaar olan düzeni öğrencem.Çünkü tam anlamıyla devir aldıktan sonra vaar olan düzenin üzerine inşaaa etmek istiyorum ama olanı yani gidenide bozmak istemiyorum.
Yerin adı çok hoşuma gitmiyor ve değiştirmek istiyorum ama onu 3-4 ay sonra yapmak istiyorum müşteri beni tam anlamıyla tanıyana kadar.

Acaba doğrumuyum ???

Üye410 yazı
sn arkadaşım ben hiçbir zaman borçla iş yapmayı benimsemem ,ama madem karar vermişsin hayırlı olsun derim ,şimdi madem hiç paran yok banka sana krediyi nasıl verdi?karşılık gösterdigin birşey var diye düşünüyorum,ayrıca işyerini araştırman iyi bir düşünce ,burası şirketmi yoksa şahıs firmasımı? maliyeye geçmişe dair borçlarının olmadıgına emin ol,vergi levhasında kar-zarar ne görünüyor(çok önemli degil ama) birza da şans diyelim hayırlı olsun arkadaşım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye190 yazı
Benim Tavsiyem bir iki gün git en azından üç dört saatini orada geçir atmosferden zararmı ediyor yoksa kar mı ediyor anlarsın söylediklerinin doğruluğunu da teyid etmiş olursun sonrasında karar vermek çok kolay olacağını düşünüyorum
bu arada senin şartlarını kabul etmeleri birşeylerin yolunda gitmiyor olmasındandır ki insanlar tatminkar bir para kazandıkları bir işe tabiri yerinde ise dört elle sarılırlar helede bu devirde
İyi araştırmanı tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye26 yazı
Arkadaşlar krediyi Yapı Kredi Bankasından eşim aldı ve onaylandı. O maaşlı çalışmakta.
Ayrıca hepinize çok teşekkür ediyorum , ben son yazdıklarınızdan sonra 1 hafta boyunca orada takıldım ve verilen rakkamların çokta tutmadığını gördüm. Artık benim şansıma mı öyle bir döneme denk geldim bilemiyorum ve kaporamı geri aldım ve vaz geçtim.
Hesap kitapla bana buradan 1000 TL ya kalırdı ya kalmazdı..Anlaşılan yalan oldu.
Yer halen devren satılık ama burasını alacak kişi parayı trinko borçsuz vermeli ozaman evet ayda 4 - 5 bin rahat bırakır..Ama benim durumumda zor.
Ha 30.000 TL kredi onaylanmış olarak bankada duruyor ama daha çekmedik , 1 ay hakkımız var. Şuan halen boştayım ve açıkcası panik durumdayım. İstanbulda yaşıyorum ve höt dedinmi iş bulunmuyor...850 TL kira ve diğer ödemeler derkenn 1500 TL ödemelerim var..e aldğımı tazminat alt tarafı 7000 TL yani hazıra dağ dayanmaz ... Ne yapcam şaşırdım. Bakırköyde ihraç fazlası bayan giyim ve ayakkabı olayına girmek istiyorum...Ama nasıl başlanır nerden başlanır kafam allak bullak oldu...

Üye135 yazı
ilk once hayata bakışın herşeyde bi hayır vardır felsefesinde olmalı ki geri donerek yaşamamalıyız yoksa yıkılırız devamlı...bahsettiğin ihrac fazlası mallar için şunu diyebilirimki sen piyasayı bilmeyen bir adamsın bu alışlarda satışlarda ilk etaplar baya zararın olur olursa sasırma cunku yıllardır bu işleri kovalayan adamlar bile şikayetci işlerden...aslında gıda işinde para kazanabilirdin ama en bastada yazdıgın gibi bi ortak bulman lazım işten anlıyan..yemek firması kurup orta olcekli dükkanlara yemek dağıtsanız güzel para kalır cunku dükkan dışa hitap etmediği için düşük kiralı(500 tl) bi yerde de yapabilirsin..bir araba alırsınız(10-12 bin) dağıtım için 2 3 kişi ile yemekleri oglene kadar yapıp dağıtabilirsiniz..yani benim çalıştıgım yere tabıldot yemek geliyor yedi kişilik bizim gibi 10 tane yer baglasan yeter sana...onemli olan fiyat politikanı güzel olsun...alıcanız sadece büyük kazanlar demir tablotlar falan filan..tüm kurulumu en fazla 30 bin lira tutar...
aaaaaaaaa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik