Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Az Sermayeye İş Kurma İstanbul

Başlatangelecek saitTarih10/01/2008 17:13:54Yorum40

İlk mesaj
Üye122 yazı
arkadaslar istanbul gaziosman paşada ikamet ediyorum yanı avrupa tarafında 3-4 bin lira gibi bi param var birikim yapamıyorum ne gibi bir işe kalkıssam dıye düşünüyorum bana yardımcı olucak arkadaslar varsa fikirlerini bekliyorum lütfen giyim olmasın
saitkocaoglu@gmail.com 0533 308 4939

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Üye122 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - armagan
insallah dusunursunuz sait bey.dun size o kadar yazi yazicam derken bir de hanimdan zingidigi yedik :) ama olsun az cok yardimci olabildimse.insallah daha da yardimci olmaya calisiriz.iyi haberlerini bekliyorum,olmazsa alternatif fikirler de var ,onlardan bahsederim biraz da.saygilar

beklerim armağan bey MARKET olayına gelınce daha öncede istedim bir akraba yüzünden ağzım yanı artı bu işede babam artık market bakkal olayına izin vermez talıhsız bı olay gectı basımdan daha doğrusu babamın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Bu yazıları okudukça, neden müslümanların dünyada güçlü ve söz sahibi olamadıklarını biraz daha iyi anladım. Haram dediğiniz kazanç ile güçlenen ülkeler şu anda Irak'ta, daha genel olarak Orta Doğu'da, Uzak Doğu'da, Afrika'da milyonlarca müslümanı öldürüyor ve istedikleri gibi at koşturup sömürüyorlar. Aslolan bu. Acı çekiyorum.
Dine değer veriyor görünen şu anki yöneticilerin döneminde yapılan yolsuzlukları, ülkemizi her gün biraz daha yabancı sermayeye satışları aklıma geldikçe, insanın nasıl dininden soğutulduğunu da görmüş oluyorum.
Tüm dünyayı uzun yıllardır sömürüp, bu dünyadaki hayatlarını cennete çevirenler, cehennemlik olsa kaç yazar. Tüm dünya ezilenlerine bu dünyayı cehennem haline getirdikten sonra. Bence bizi din duyguları ile uyutup, bıyık altından kıs kıs gülüyorlar. Bize ise, binlerce ve binlerce ve binlerce atamızın hayatları pahasına biz genç kuşaklara sunulmuş olan bu hayatı sefil seviyelerden öteye taşımamanın ezikliği, beceriksizliği, bilimden uzak cahilliğinin verdiği duygularla, öte dünyada cenneti yaşama aldanımı kalıyor. Hayatın bugünkü çocukları olarak bizler, hiç olmazsa ülkemiz için bugün ne yaptık acaba, dünümüzden farklı olarak diye düşünüyorum her sabah kalktığımda. Ne yaptım? Acı çekiyorum...
Ruhu doyurma temeline dayanan din, bırakın ruh dünyasında görevini sürdürsün.
Ama YAŞAM'ın temeli olan "karnını doyurma" ruh ile değil akıl ile yürütülebilecek bir faaliyet. Ki tüm canlılar için gerekli. Sincabın, tavşanın, menekşenin ya da elma ağacının dini yok ama insana göre daha huzurlu bir hayatları var. Din ise düşünebilen tek canlının derdi ve onu mutlu, huzurlu yapacağına katil yapıyor, sadist yapıyor, kelle, kol, bacak kestiriyor, savaşlara neden oluyor. Büyük bir oyalanmaca. Acı çekiyorum...
Bu yaşamın milyonlarca sene sonra bugün hayata getirdiği bu çocuk neden böyle düşünüyor ve acı çekiyor. Ben mi daha az biliyorum hayatın sırlarını, bir yobaz mı benden daha bilgili veya haramdan söz eden bir insan mı en doğrularında geziyor hayatın. Bir yaratılma olsa ne olur, bir varoluş sürecinin sonucuysa tüm bunlar ne olur. Ne farkeder. Bilinemeyenler bilinse ne olur. Tüm canlılar öğrenmek isteyip de bilemediğimiz binlerce sorunun yanıtını öğrendiği gün her şey harika mı olacak. Bilmediğimizden mi bu kadar mutsuz bir hayatı var insanın. Bir gergedan mı biz insanlardan daha mutsuz. Biz miyiz hayatın en gelişmişi şüphe içindeyim zaman zaman. Hayatı, uydurdukları bir sürü nedenle her gün biraz daha zedeleyen biz insanlar mı? Acı çekiyorum olan bitenden. Ama hayat sürüyor. Gülümsüyorum.
Arkadaşlarıma, okudukları için şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
Beyinlerimizin, cenderelerinden sıyrılıp doğru emek harcaması dileğiyle...

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Reklam
Üye254 yazı

kötülemek istemek için söylemiyorum ama yazdığın yazıdan mutlu mu mutsuz mu olduğunu anlayamadım. Ruhun karmakarışık duygular içinde bocalıyor. Senden en azından Kuran mealini tarafsız gözle bir oku,zaten o uyarıları yerine getirse herkes kimse kimsenin hakkına tecavüz etmez ve daha neler neler... ben de iki yıl önce senin gibi ruh hali içindeyim. ne zaman Kuran la tanıştım herşey değişti. Allah sana ve herkese nasip etsin.

Yerleşim Yran / KermanMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
ckaltun arkadaşıma merhaba demek istiyorum,
Öncelikle, bu ülkenin iki insanının birbirini anlama çabasından memnunum.
Yazınız üzerine önce bir durum saptaması gereksinimi duydum.
Şu anda 50'sine yaklaşmış, 2 üniversite okumuş, üzerine master yapmış, daha sonra yurt dışında uzmanlık eğitimi görmüş, şu anda oturduğu odada -değişik konularda- 3 binden fazla kitap, 10 binden fazla dergi olan, gençliğinde Kur'an'ın 3 Türkçe çevirisini okumuş, incil, tevrat ve zebur'a da kafa yormuş bir insanın beyninden çıkan o satırlar, okuyanlara biraz karışık gelmiş olabilir. Bütünlüğü daha iyi anlayabilmek için belki biraz daha bilgilenmiş olmak gerekebilir.
"Kutsal kitabın uyarılarını herkes yerine getirse" ifadeniz ile belirttiğiniz "keşke"lerle hayat yürümüyor yazık ki.
İyi niyetli temenniler sizin güzel bir insan olduğunuzu gösterir sadece, ama hayat bu temennilerin ötesinde bir gerçeklik yaşatıyor hepimize.
O yazıda ifade etmeye çalıştığım öz, hayatın ekonomik koşturmacasını, ruh dünyamıza ait olması gereken dini duygular ve kurallarla yürütmeye çalışmak, müslümanlığı benimsemiş insanların -insanoğlunun giderek hız kazanan hayat savaşında- artık bugün biraz geride kalmasına neden olduğunudur.
Bir tarihte gelmiş, bir tarihte gidecek olan bir insan olarak bugünleri yaşayan ben, bu gerçek karşısında ACI ÇEKİYORUM; ancak milyonlarca senedir sürüp giden yaşamın küçük bir parçası olarak "tüm bunlar sadece evrim, demek ki böyle olacakmış" diyerek GÜLÜMSÜYORUM. Kafa karışıklığı yok kısacası.
Türkçemizi de doğru kullanmaya gayret ederek düşüncelerimi ifade etmek istedim sadece. Aklımızı ön plana aldığımız bir hayatı gelecek kuşaklara aktarmamız dileğiyle okuyanlara saygılar sunuyorum.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Reklam
Üye254 yazı
belki burası bu konuların yeri değil.Ama müslümanlığı geriye ***üren bizim dinimize karışmış hurafeler ve gerçek anlamda dinimizi yaşamayı engelleyen din alimlerine ve peygamberimizin yaptığı ve söylediği şeyler denilen içine saçmalıkların karıştığı hadisler.İki yıl önceye kadar benim kafam çok karışıktı. Dinle alakam yoktu. ama ilgilenmeye başladım ve gördümki İslamdan korkacak birşey yok. Sadece bazı insanlar ve gruplar çıkarları için binlerce saçma şey karıştırmışlar İslamı insanların anlamamaları için. Maalesef Kuranı gerçek anlamda okuyan kimseler fazla yok. anla**** okunmuyor. Anlamadan kafa yormadan bişey okunursa insanlar tabili ondan bişey anlamazlar ve gereklerini yerine getiremezler.Ben şuna inanıyorum gerçek anlamda kutsal kitabı okuyanlar ve kafa yoranlar asla dürütlükten ve iyilikten şaşmazlar. Tekrar söylüyorum ben yazdıklarımı sizi kötülemek için söylemiyorum.sadece içimi dökmek istedim.

Yerleşim Yran / KermanMeslek Ticaret
Üye193 yazı
İslam, insan ve diplomalar...

Konumuza gelelim. Sait bey hala yatırımınızı gerçekleştiremediyseniz ve iş olarak ticari bir kulvarda birşeyler yapmak istiyorsanız ulaşın bize değerlendirelim.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Üye122 yazı
herkese öncelikle fikir ve düşüncelerinden ötürü tesekkür ederim herkesin fikrine saygı duyarım şunu belirteyim bu başlığı actığımda işsizdim fakat suan işçi olarak calısıyorum inanın istanbulda işi bilmeyince ve tek basına bır iş yapılmıyor adeta kurtlar sofrası ağzımıda bozmak istemiyorum çoğu arkadas buraya gerçekten yardımcı olmak için yazmış olabılır saygım var ama şu an için bir iş yapamıyacam anca hafta sonları veya işyerinde satmak için birseyler arıyacam ve fikri olanlar lütfen değişik birseyler arıyorum...

iletişim arkadasa da mailime bilgi aktarırsan sevınırım hafta içi işden dolayı vakit bulamıyorum...

timepost(@)hotmail.com 05392618088

Yeni Üye57 yazı
Öncelikle bir iş bulmanıza sevindim, malum hayat zor. Lütfen beni yanlış anlamayın ama gördüğüm bir tezatı burada belirtmeden geçemeyeceğim.

Ben koniks forumlarını girişimci veya girişimcilikle ilgilenen kişilerin fikir alışverişinde bulunduğu veya bilmediklerini öğrenebileceği bir platform sanıyordum. Ancak görüyorum ki "denize düşen yılana sarılır" misali çaresiz insanların uğrak yeri haline gelmiş.

Tekrar söylüyorum lütfen beni yanlış anlamayın. Maaşlı bir işte çalışmak istiyorsanız hay hay veya girişimci olmak istiyorsanız onada tamam. Ancak girişimci olucam deyip, ilk fırsatta maaşlı bir iş bulup herşeyi bırakacaksanız kusura bakmayın ama sizin burada bir işiniz yok.

Madem maaşlı bir işte çalışmak istiyorsunuz, o zaman iş arayın, kariyer forumlarına mesaj atın. Madem girişimcilik yapmak istiyorsunuz o zaman fikrinizin arkasında sonuna kadar durun.

Tekrar söylüyorum sözüm size değil bu tür mesajlar gönderen herkese ne derler "Gideceği limanı bilmeyen gemiye hiç bir rüzgar fayda etmez" ne güzel söylemişler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye122 yazı
sayın kaşif:
görüş ve düşüncelerinize saygı duyarım eyvallah amacım maaslı bir iş aramak değildi lakin son yazımda digital gibi belki anlamamış olabilirsiniz danişabileceğim insan olmadı ve yaklasık 1-1.5 ay boş gezdim ve afedersiniz nereye el attıysam(danışdıysam) beni dolandırmaya kalktılar...

sizin yazınıza gelince alınmadım tam aksıne sevındım eleştirilere açığım birileri eleştirecekki bende birseyleri doğru yapıp yapmadığımı anlayayım hatamı bileyim saygılar

Yeni Üye4 yazı
selam arkadaşlar.8000 tl nakit para ile ne iş yaparım acaba bursa inegöl de.fikri olan varmı acaba
lyoness 0 537 333 0 334

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Elektrik / Elektronik