Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Butik Otel Açmak Hk. Yardım

BaşlataneseslihaytaTarih15/10/2011 21:59:21Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye41 yazı
Arkadaşlar merhaba,
Bizler arkadaşımızla Sultanahmet bölgesinde 8-12 odalık kapasiteli butik otel açma düşüncelerimiz var. Öncelikle butik otel işleten veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız varsa lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız.
Arkadaşım turizm sektörünün içinde ve otel tecrübesi var. Butik otel devr almak istemiyoruz. Bu tarz otelleri minimum 400-500 bin tl lere devr ediyorlar. Bi bina bulduk, tahmini 10 oda çıkar "merak ettiğim sıfır binanın restarosyonu yani inşaat maliyeti artı bir otel için gerekli malzemeler (yatak komidini gardolap vs ) tahmini maliyeti ne olur? arkadaşımın dediği oda başına 10.000 tl gider dedi acaba doğru bir değerlendirme mi yapıyoruz. ve belediye bacağında ruhsat almak sıkıntılımı, ne tarz sıkıntılarla karşılaşabiliriz? ve resmi işlemler adına ne kadar masrafımız olur?
Bir de ticaretle uğraşmadım ama benim bildiğim ve duyduğum 6 aylık maliyetin kenarda duracak derler...

Yerleşim Türkiye / İstanbul EskişehirMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye173 yazı
hostel açmanızı tavsiye ederim. Butik otelden çok daha aza mal olur size. internetten araştırın. koğuş şeklinde odalar yapıp yatak kiralıyorsunuz. www.hostelworld.com gibi bir siteye üye oluyorsunuz. müşteriler size dünyanın her yerinden geliyor. Butik otel yapıpta paranızı dökmeyin. Bana da bir dua etseniz yeter.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye101 yazı
Merhaba,Kararınızı verdiğiniz takdir de;butik hotelinizin ya da hostel tarzı işletmenizin web site tasarımınızı yapmaktan onur duyarız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye117 yazı

Butik oteller genelde lüks olur. Fakat oda başına maliyet size kalmış bir şey. Örneğin 20 liraya da bir musluk alınır 200 liraya da. Ama oda sayınız az olduğuna gore para kazanmak ıcın fiyatlarınızın yuksek olması lazım onun ıcın de odaların luks olması lazım. Şu bir gercek ki istanbulun önü acık. Otel işi her zaman tutar hele ki sermayeniz iyiyse.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye41 yazı
yorumlar için tş.ler ama daha detaylı, bu işin içinde olanlardan, olmuş insanlardan yorum bekliyorum. hostel düşünmüyorum.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul Eski?ehirMeslek Bankacylyk-Finans
Üye170 yazı
Arkadaşım selam..
Kucuk bır otel acacagınıza gore oda basına restorasyon dahil harcayacagınız para yaklasık 15 bın tl yı bulur.. Daha once Antakya Arsuz da boyle bır calısma yaptım... Oda bolmelerınde genel olarak Alcıpan levha kullanıldı, ıclerı 10 cm tas yunu ıle dösendi.. ve dışlarını da ısı ve ses ızolasyonu ıcın ıc cephe mantolama gecıldı... Islak zemınlerde ıse ınce tuğla kullanıldı, Oda basına malıyet yaklasık 3 bın TL tutuyor... Ama asıl sorun duvar kagıtları ve aksesuarlar , banyo duşa kabınlerı, klımalar, proxımıty card lı oda kapıları, ve kullanılacak mobılya ve beyaz esyalar.. Tabıı kı komple halı dosemeler, Antre dekorasyonu, derken, 15 odalı bır butık otelın sıze bıtmış malıyetı yaklasık 250 bın TL yı bulur... kısacası ılk 8 ay masrafa calısırsınız.. sonrasında ıse guzel para kazanırsın... Izın ve Ruhsat konusunda ıse TURSAB a uyelık, Turızm bakanlığından Yıldızınız, Emnıyet, valılık Beledıye harclarınız bır 20 bın TL de ona harcarsınız...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye40 yazı
Merhaba,

marmarisde bir butik otel in ki özel mesaj ile ismini de verebilirim. 3 yaz döneminde cost purchae ini yönettim. butik otel otel grupları içinde en kazançlı ve en masraflı olanı. ama bu otel için öncelikle ekibi düşünmek gerekir. çünki butik otel en kolay batabilen oteldir aynı zamanda. kalite düşünceniz ve bunu sağlayacak alt yapınız yoksa butik otelden uzak durun derim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye41 yazı
bilgileriniz bizim için değerliydi, ıda ve extrakt yorumlarınız için tşk. ederim. istanbulda bu işin içinde olan arkadaşlarımızdan da yorumlarını bekliyor olacağız.

Yeni Üye41 yazı
güncel

Yeni Üye41 yazı
güncel

Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar merhaba ben Edremit Akçay'da oturuyorum . İsteğim kazdağlarının atmosferinde doğa ile içiçe bir butik otel yapmak fakat yazılarda Hostelin de iyi fikir olacağı anlaşılıyor . Hostelin için yabancı turistlerin çok ziyaret ettiği bir yer olması mı gerekiyor şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederiz
SD

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Sanatçy
Yeni Üye41 yazı
Hostel fikir olarak güzel olsa da, gezici ve öğrenci benzeri kişilerin ucuz konaklama için tercih ettiği bir çoklu konaklama opsiyonudur.
Genelde Öğrenci mekanlarına yakın veya şehir merkezinde pahalı otellere alternatif olarak değerlendirilir.
Bunu tercih eden turistlerde genelde para durumuna göre karar verirler. Kaz daglarında bu işin tutabileceğini düşünmüyorum.
Nerede karşılıklı Sevgi ve Saygı varsa, Orda itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatin olduğu yerde, Disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde Huzur, Huzurun olduğu yerde Başarı vardır.

M.KEMAL ATATÜRK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye195 yazı
Kazdağlarında hangi büyüklükte olursa olsun bir tesisin yıllık doluluk oranı yakalması imkansız, 19 yıllık sahil otelciliği tecrübemle şehir otelciliğinden şaşmayın derim. Butik otel için ilk adres belediye, sözkonusu binada alkol ruhsatı alamayacaksanız da zorlanırsınız önce bunları halletme yoluna gidin. Butik otel doğru işletilirse para kazanılabilecek bir yol ama işini iyi bilenlerce işletilmesi şart. Oda başı maliyet ile ilgili bölgedeki muadil işletmelerdeki yıllık yatak doluluk oranlarına ve acenta fiyatlarına bakmalısınız (booking.com fiyatlarına bakmanız bile yeterli bir fikir verir, içinde % 15-20 komisyon vardır) yıllık ne ciro yapabileceğinize bakmadan oda başı ne harcayacağınıza bakmayın. Bu planlama yapılmadığı için satılık olan butik otel çok ve alıcısı yok zira gereksiz lükslükteler!!! Kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er