Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Yatırım Olarak Termal. . .

BaşlatanmuhammederduranTarih15/10/2011 17:41:29Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye73 yazı
merhaba arkadaşlar
biraz uzun bir yazı olacak ama ciddi yatırım düşünenlerin sabırlı bir şekilde okumalarını tavsiye ve rica ediyorum şimdiden teşekkürler
birçoğumuz termal veya devremülk deyince yalnızca tatil veya tedavi amaçlı algılıyor
ancak ben size bir de çok iyi bir yatırım aracı olduğunu söylesem yazımı okur musunuz?
bazılarımızın aklından geçen soruyu duyar gibiyim
basit bir devremülk nasıl yatırım olabilir diyorlar
şöyle ki :
benim bahsettiğim devremülkün şu anki peşin fiyatı 9250 tl (taksitli seçenekler de mevcut) yani oldukça uygun bir fiyat ve bu fiyat tesis şu anda inşaat aşamasında olduğu için bu kadar düşük
2012 yılı sonunda inşaat tamamlanıp tesis %100 kapasiteyle hizmet vermeye başlayınca 25.000 lira civarında olacak ve çevredeki hiçbir termal tesiste olmayan fırsatlar sizi bekliyor olacak çünkü bu tesis hepsinin tüm eksikleri tespit edilerek ve tamamlanarak planlanan bir tesis
bu devremülkü bir kez alıyorsunuz ve size afyonkarahisar tapu dairesinden bir tapu veriliyor
bunun anlamı şu:
o devremülkün her yıl 10 gün boyunca tamamen sizin insiyatifinizde olduğu
ister siz gider kalırsınız ister eşinize dostunuza hediye edersiniz ister kiraya verirsiniz ve allah gecinden versin siz vefat ettiğinizde hissenizi varislerinize miras bırakabilirsiniz
şimdi yatırım bunun neresinde demeyin
basit bir hesap yapalım :
örneğin 10 hisse satın aldınız
9250*10=92.500 tl
bir yıl sonra tesis tamamlandığında
25.000*10=250.000 lira sizin yatırımınızın net değeri
hemen paraya çevirirseniz
250.000-92.500=157.500 tl bir yıl içinde cebinize fazladan ve hiç yorulmadan girecek para
şayet ben kiraya vermek istiyorum diyorsanız
günlük ücret bu yıl için 240 tl ve gelecekte artacak
yılda 10 günden 240*10=2400 tl
sizin 10 hisseniz vardı ve
2400*10=24.000 tl yıllık ve
24.000/12=2000 tl aylık hiç yorulmadan ve huzurunuz bozulmadan banka hesabınıza yatacak miktar ve bu garanti para çünkü diğer tesislerde olmayan bir fırsat olarak size tapunuzla beraber verilecek teminatta kira garantisi de var yani sizin daireleriniz kiraya verilse de verilmese de bu kira bedeli hesabınıza yatacak
yani sizin yatırdığınız para yaklaşık 4 yıl içinde size geri dönecek ve fazladan 250.000 tl değerinde bir yatırımınız olacak
yukarıdaki hesap 10 hisse için geçerli yani hisse sayısı arttıkça geliriniz ve karınız da ona göre artacak
güvenlk amacıyla tesisin ismini vermiyorum fakat ilgilendiğiniz taktirde gerekli bütün bilgiyi alacaksınız
ne dersiniz mantıklı ve karlı bir fırsat değil mi?
daha fazla bilgi almak isteyenler için benim telefon numaram 0 505 214 09 06
hayırlı ve bol kazançlı günler...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Editör5590 yazı
Bir devremülkün günlüğü neden 240 lira olsun ? Bütün Akdeniz kıyısındaki 3 ve üzeri yıldızlı otellerde günlüğü 100 lira ve altında kalınabilecekken . . .

Yeni yüzlere zaten oda yok derler ama kaydı olan bir müşteri olunduğunda günlüğü 240 liraya Hyatt Regency de kalma şansı bile var insanın.

9bine alınan devremülkün degeri bittiğinde 25bin olacak sizin kendi teoriniz. Müşteri yoksa veya o parayı vermiyorsa 5 kuruş etmez.

Bir çok devremülkde kaldım. Bazıları çok güzeldi. Ancak hiçbirine kira ödemedim. ''Ya zaten boş kalacak bari siz gidinde boşa gitmesin'' diyen eşin dostun devremülkleri idi !?

Tarihi ve süresi kısıtlı tatiller insanların çoğunun işine yaramaz.

Hedef kitleler bir miktar birikim yapabilmiş hayat standartı fazla yüksek olmayan mal sahibi olmanın hevesiyle bir anlık gaflete düşmeye meyilli emekliler olabilir. Onlar da önlerindeki bir kaç yıl içinde ciddi pişmanlık yaşasalar da aidatını ödemeye devam eder ''niye aldın burayı kardeşim'' şeklindeki eleştirilere karşı kendilerini buruk şekilde savunmaya çalışırlar.

Kazanç tablosu matematiği yeni öğrenmiş bir çocuk sevinci ile yapılmış gibi görünüyor ancak bütün bir yıl sürekli devam edecek olan aylık aidatlardan bahsedilmiyor. Arada bir revizyon masrafları vs. insana güzel koyuyor.

90 lı yıllarda devremülk sistemi piyasada duyulmaya başladığında kooperatif yöntemiyle mülk sahibi olmak modaydı. Bir öğretmen maaşının yarıdan fazlasını 3-4 yıl ödeyince başınızı sokacak bir ev sahibi olabilirdiniz. Kooperatif sistemi 80 li yıllarda başlamıştı ve 90 lı yılların sonuna doğru da bitti. Bireysel mütehahitler, yap satcılar , kurumsallaşmış inşaat şirketleri türemeye başladı. Artık kurumsal inşaat firmaları piyasayı bireysel yap satcıların da elinden aldı. Sedece yüklü sermayesi olanlar kendi başına inşaata kalkışabiliyor.

90 lı yıllarda yıllarca yazlık bir kooperatife girip para ödeyerek mülk sahibi olmanın yanında alternatif bir yöntem gibi görünen devremülkler kısa bir süre içinde olsa parlak bir kaç yıl yaşadı. Ancak Baştan beri biraz da kominist rejimlerin düzenini hatırtlatmasından piyasada tam anlamıyla kabul göremedi. Ardından fırsatcı pazarlamacılar için çok ideal bir sistem haline geldi. Arkadan gelen acemi yatırımcılar yüzünden bu pazar kolay kolay da bitmeyecek gibi görünüyor.

Bir şeyin hissesine sahip olmanız ona sahip olduğunuz anlamına gelmez. Devre mülk asla bir yatırım aracı olamaz. Bir kilo altın parasını sürekli aidat ödenecek bir mala yatırmak çok gereksiz bir iş olurdu.

Tesisin isminin verilmemesini anladım da bu işin güvenlik amacı ile yapılmasına bir mana vermekte güçlük çektim. Kendini açıkca reklam etmeyen, müşterisine güvenmeyen bir tesis nasıl satar ki ? Gerçi belki tesisin bu işten haberi bile yoktur. Bayat bir komisyoncu zihniyeti ortalıkta habersizce bir çabaya girmiştir kimbilir ?

Özel mesajlara da reklam edilmeseydi bu yazıyı elleşmeden geçerdim. Vahşi pazarlamaya evet sınır bilmemeye hayır.

Not: Şükrü değil Selçuk. AkınSelçuk.

Bu kadar.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye73 yazı
teşekkür ederim selçuk bey ama ben teorimi araştırmalarıma dayandırıyorum
aksini iddia etmek için önce araştırmanızı tavsiye ederim
hoşçakalın..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Y?siz
Üye326 yazı

Sanırım Özgül Termal ?
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek
Editör5590 yazı
Araştırmayın satın alın. Madem bu kadar karlı kendinize alın beş on devremülk. Bu kadar kazançlı bir yeri satmanın ne manası var ? Günlüğü 240 liradan kiraya verin bütün siteyi. Otellerine müşteri bulmak günlüğünü sezon içinde bile 100 lirada tutabilmek için tur firmaleri ile on takla atan otelcileri bile geride bırakın. Tarihe geçersiniz Türk turizminde.

5 yıldızlı Washington Resort sezon içinde Ruslara 40$ olsun ama sizin devremülkler 240 lira. Araştırmayı bırakın. Bu otellere gidip kalın para ödeyin. Bir devremülk satın alın. Araştırmanıza gerek kalmaz o zaman bizzat bilirsiniz.

Aksini idaa ettiğim falan yok alenen mantıksız saçma bir hesap sizinkisi. Olmaz diyorum yani.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er