çikolata dediğin şeyin hepsi aynı değil ki. Günümüzde çoğu çikolatalanın içinde soya, lesitin, vanilya gibi bindirme maddeleri ve bazen hatta un, nişasta, fındık tozu gibi kandırma malzemeleri dahi olabiliyor.
Bir arkadaş Waffle önerisinde bulunmuş ki o geçerli bir öneri kafe tarzı yerlerde Waffle iş yapabiliyor
fakat orada da aynı şekilde marka kalitesi önemli. Evvelki sene bir sahil şehrinde tatildeyken eşimle bir kafede Waffle ısmarlamıştık, tadı süperdi sonra Waffle için kullandıkları markaya dikkat ettim çok kaliteli olduğu belli olan bir marka kullanmışlardı (marka ismini unuttum fakat ithal birşeydi ambalajı üzerinde Fransa veya Almanya gibi bir ülkeden geldiği yazıyordu)
Gerçi marka önemi fast food gibi diğer gıda alanlarında da geçerli. Bir yerde Mayonez, Calve ise iyidir
çünkü bir tek Calve taze yumurtadan mayonez yapar, diğerleri pastörize yumurtadan yapar, mayonezin tadı tutkal gibidir ki bu örneği de genel örnek olması için verdim
Uzun lafın kısası, mesele sadece çikolata dükkanı açmaktan ibaret değil bence. Çikolatanın
Marka kalitesi bayağı önemli. Tabi ki bu düşünce sadece beni bağlar :)