Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Düğün Salonu Yapmak İstiyorum Fikirleriniz Lütfen

BaşlatannesiiiTarih12/10/2011 22:53:47Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Merhaba arkadaşlar.ben ev hanımıyım, kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum,eşim emekli parayada ihtiyacımız var.yaşadığım şehirde 10 dönüm arazimiz var.yüzde 5 imarlı.yani 250 metrekare kapalı alan yapabiliyoruz.Fakat benim düşüncem kır düğünü şeklinde.değişik bir organizasyon fikirleriniz varmı.Kosgep belgem var.ne kadar paraya ihtiyacım olur.teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / Mugla
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye70 yazı
Merhaba yazını okudum düşünceleriniz güzel ama yatırım miktarınız nekadar , paraya ihtiyacım var demişşiniz ama düğün salonu yapmak öyle kolay değil mesleğim fotoğrafçılık 2 sezon açık havuzlu kır düğün salonu çalıştırdım ama işler hiç sandığınız gibi değil bi kere iş sezonluk olduğu için hayal etttiğiniz miktarları kazanamıyorsunuz3 ay çalış 9 ay yat ayrıca birde şuan burada çalışmaları başladı açık hava düğünler yasaklanacak tabi bu yapılacak yerede bağlı yaşadığınız şehirdeki düğün salonu oranlarına da bağlı hangi kesime hitap edeceğinize bağlı köylü amcam zaten düğün salonunun önünden bile geçmiyo eğer dediğiniz gibi bir araziniz varsa geçen bi arkadaşım bahsetmişti tavuk çiftliği kurun düşünürseniz o arkadaşta bu forumda çok karlı bi iş diyodu benim sermayem yetse hemen girerim gözüm kapalı yinede karar sizin....

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ticaret
Yeni Üye76 yazı
Merhaba hanfendi öz amcamlar işletiyor düğün salonunu.

Ne kadar para giderden çok gelirinizi düşünmeniz lazım bu işte. Merkezi bir yerde mi araziniz + hangi kitleye hitap edeceksiniz.?

Şayet lüks kitleye hizmet edecek bir düğün salonu açmanın maliyetini beraber hesaplayalım.

Kameraman sunmanız lazım öyleki dışarıdan çağırdığınız kameraman gelipte kendi kamerası ile çeker gider 400-500 tl alır her düğünde buda olmaz zarar edersiniz. Kamera alırsınız 2000 TL ,
Masalar örtüler vs tutar size 4-5bin lira
+
Salonda yemek odası açmalısınız buzdolabı vs ufak tefek şeyler diyorsunuz başta ama inanın çok büyük meblalar çıkıyor ortaya. :)
Gelin odasının döşemeleri vs
Ses sistemi alacaksınız rahat 5000 tl gidecek.
Herkes pist denilen dans edilen alandakini rahat görsün diye 2 adet büyük lcd alacaksınız bunu unutmayın herkes görmesi lazım lüks açısından. Buda 9-12 bin tl arası değişir. :)
Düğün salonu servisi size kalan birşey ama almanızı tavsiye ederim transit tarzı bir araç.
Personele vereceğiniz paravsvsvs uzar gider

Arazide inşaat varmış gibi yorum yaptım ve en lüks fiyatları belirttim. Öyleki artık orta yollu yerler pek çalışmıyor emin olun. Adam buraya 700 tl vereceğime 400-500 tl daha verir krallar gibi yaparım diyor. Arada birkaç tanede size düşüyor :)

Düğün salonundan ziyade eğer birde organizasyon işi yaparsanız gelir giderin çok çok üzerinde olacağı garantisini verebilirim
Şimdiden Allah kolaylık versin. ;)
İmza yok parmak bassam?

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Emniyet görevlisi