Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

En İyi İş Bildiğin İş Mi Acaba?

BaşlatanerdooooTarih12/10/2011 15:46:44Yorum4

İlk mesaj
Üye117 yazı
1915 yılında biriktirdiği parayla tek odalı bir dükkandan kendine göre bir banka işleten adam işleri büyütmek için başka bir şehirdeki kücük bankayı da satın almak ister. Telefonda 75.000 dolara anlaşırlar. O biraz da borçlanarak 75 bini tamamlar ve hemen o şehre gider, kücük bir otele yerleşir sonra da bankanın yolunu tutar. Fakat adamların yanına gittiğinde adamlar fiyatı 80 bine cıkardıklarını söylerler. Adam da üzgün üzgün otele geri dönüp 5 bini nereden bulacağını düşünmek ister. Fakat otele döndüğünde odasının da bir başkasına verildiğini öğrenir. Otelin çalışma sistemi farklıdır. Odalar hemen yakındaki fabrika işçileri tarafından saatlik olarak dinlenmek için tutulmaktadır. bunu gören adam patronla konuşur ve onların da zaten başka işe girdikleri için oteli satmak istediklerini öğrenir, 40.000 dolara oteli satın alır ve işe koyulur. Kimdir bu adam? Conrad Hilton

Yani ticarette her şey olabilir, kimse annesinden meslek öğrenerek doğmuyor. Yeni girdiğiniz bir işte illa zarar etmeyeceğiniz gibi, kendi mesleğinizde de kesinlikle kar edeceksiniz diye bir kural yoktur. Önemli olan fırsatları görmek,çok çalışmak ve tabiki de şanstır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İletişimci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye58 yazı
Evet aynen katılıyorum, ticarette her şey olabilir, kimse annesinden meslek öğrenerek doğmuyor.
Çok yakın bir zamana kadar bende en iyi iş bildiğin iştir diyenlerdendim ama gördüm ki bilende bilmeyende her işi yapıyor, başarılı olanlarda çok.
Şimdi diyorum ki doğru kişilerle, doğru yerde, doğru işi yaparsan başarılı olursunuz

Yerleşim TürkiyeMeslek Serbest meslek
Üye310 yazı
En iyi bildiğimiz işi de bir zamanlar bilmiyorduk.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye33 yazı

güzel bir hikaye nedense her zenginin bu tarz hikayeleri vardır...ama doğru bir konuya değinilmiş..şimdi birçok ünlü firmaya bakarsanız 20 farklı iş yapmaktalar...tekstilten tutun enerjiye inşaata dericilik gıda makina...kimse tek bir iş üzerinden gitmiyor elbet...ve hangi işin ne zaman para kazandıracağıda belli değil.en iyi iş bildiğin iş ama her iş bilinebilir bir iştir...
Olmak yada olmamak,işte tüm mesele bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye242 yazı
aCademiC kardeş. ben de size katılıyorum. bir iş yaparken başka bir iş de yapılabilmeli bence. yumurtaları tek sepete koymamak lazım

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner