Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Fizibilite Çalışması

BaşlatanDELKAN32Tarih11/10/2011 16:57:29Yorum1

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Forumun uzun süredir takipçisiyim. Şu ana kadar gelen bütün mesajları ve iş konularını takip ediyorum.kendi işimi yapmak istiyorum. yaklaşık 30 bin nüfuslu bir ilçede kurubakliyat ve gıda işi üzerine bir dükkan açmayı planlıyorum. dükkan kirası yaklaşık 400-500 civarında en az altı aylık kirasını peşin ödemeyi düşünüyorum. bulgur nohut mercimek haşhaş gibi ürünleri temin etmemde sıkıntı yok ve çok kaliteli ürünler ilçe halkı tarafından aranan ürünler. Bunun harici köylerden günlük yumurta keçi ve inek sütü toplamayı düşünüyorum.temin etmemde sıkıntı yok. köylü kadınlara köy usulü yufka, turşu, salça, peynir yoğurt vb. ürünler imal ettirmeyi düşünüyorum. ek olarakta sipariş toplayıp köylerde yetişen inek, koyun keçi kesip etini satmayı düşünüyorum.Birde aylık 100-150 arası tavuk besleyip yine sipariş üzerine kesimini yaparak günlük satışlar yapmak istiyorum.Değerli arkadaşlarım gördüğünüz gibi hepsi düşünceden ibaret bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyor ve fizibilite çalışmamı tamamla**** bu işe atılmak istiyorum.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Üye129 yazı
sevgli arkadaşım;
En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim, bu işe girme. nedenmi?
İlçe yeni kurulmamış sa-ki öyledir,zaten bu malları satan bir kaç rakibin vardır. İlçelerin yapsı itibariyle yarısı memurdur, yarısı yerli, memurların yarısı da yerlidir, yerli olanların, ya kendilerinin ya dayı, amcalarının köylerle bir ilişkisi vardır, bahsettiğin ürünleri kendileri bir şekilde temin ediyorlardır. memurda veresiye alış veriş yapar ay başında yarısını öder diğer yarısını sallar. başka bir iş düşün, yoksa 1 yıl sonra elindeki paranın yarısı ile bu sitede başka bir iş için tartışacaksın.
cmlq

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Serbest meslek