| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy Yazından da anlaşılacağı gibi , İfade etmek istediğini çarpıcı şekilde anlatamıyorsunuz. Bence kendinizi anlatan uzun olmayan, kısa bir broşür hazırlayın .Ve bu broşürü görünümü göze hoş gelecek iyi giyimli biri , Potansiyel müşterilerinize dağıtsın . Ve Gittiği yerlere eli boş gitmesin . Mesela bir baklava Veya sizin tespit edeceğiniz bir tanıtım ürününü az tadımlık veya bir porsiyon hediye ile gidin . Bir acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Mutlaka geri dönüp sizi arayacaklardır. Bunu Yavaş yavaş devamlı yapın . Göreceksiniz işleriniz az zamanda ilerleyecek.
|
Arkadaşım temelde cok gerekli olanları yazmış.Ben biraz talep etmiş olduğun üzere pazarlama kısmını elimden geldiğince detaylandırmaya çalışacağım.
1 - önce pazarlama yapman için şirket datasına ihtiyacın var.Bunu bulunduğun şehrin ticaret odasının internet sitesinden temin edebilirsin.ek olarak google yardımızla '' Giresun İhratcılr Birliği , Özel okullar , serbest bölge , dernekler , meslek grupları , (avukat , doktor , vb.)nın yönetim kurullarının iletişim adreslerine ulaş.
2 - Bir online katalog oluştur.Ciddi bir para tutmuyor.gerekli sağlık şartları ve üretim alanını ön plana çıkart.Kurumsal cık sıkıcı olmayan farkını anlatan bir emailin yazısı olsun
3 - Web sitesi kur.Sadece facebook yetmez.Ulaşmak istediğin kurumsal firmaların bakacakları ,ilk yer internet sayfan olacaktır.Kartvizitinde ...@hotmail.com yazan mı daha etkili olur yoksa iş adresi olan mı ?
4 - Web siteni kurduktan sonra internetten bulduğun mail adreslerine Salı veya Perşembe günü saat 10:00 - 11:00 arasında maillerin spame düşmücek şekilde mailing yapacaksın.Gerekirsen tek tek yolla.Kopyala yapıştır.Belli bir süre sonra otomatiğe bağla.Vermiş olduğun gün ve saatler mail okuma oranının en fazla olduğu zaman dilimidir.
5 - Mailing yaptıktan sonra firmalarla iletişime geç.Maillerinin ellerine ulaşıp ulaşmadığını sor.Gitmeyenlere tekrar ilet.
6 - Gerçekten senin işine yarayabilecek firmalardan randevu talep et.En fazla 10 dakikalarını alacağını söyle.(Bu şekilde fazla zamanlarını almayacağını gösterirsin.Ve gerçektede görüşmeni 10 dakika içinde bitir.
7 - Randevu alırken Firmada yetkili kişiyle görüştüğüne emin ol.Kendi vaktini de karşındakininde vaktini boşa alma.
8 - Firmanı iyi temsil edecek , sen ordan ayrıldıktan sonrada sana kolay ulaşabilecekleri ucuz ama şık eşontiyonlar yaptır.
9 - Firmanın rakiplere göre farkı ne.Uygun bütçeli olmasını , kaliteli olmasımı ..Kendini burda iyi konumlandırman gerekiyo.10 dk'lık görüşmede altını çizeceğin son vurusu yapabileceğin bir cümlen olmalı...'' Benim firmam .....kişilik organizasyonlarınızda şu kadar zaman diliminde yemeğinizi hazırlar.....Veya ...En az .... saatten önce verilen siparişleriniz ... saat içinde kesin olarak hazırdır.Aksi taktirde ücret talep etmeyeceğiz.Bunu kendi firmana olan güvene göre coğaltabilirsin.
10 - Randevudan ayrılmadan önce şu cümleyi kur...Şu an çalıştığınız firmadan herhangi bir şikayetiniz olmayabilir.Sizden bizim farklı ve lezzetli servisimizi denemeniz için bir şans vermenizi istiyorum.((Tekrar bir gün alıp , min.3 max 5 kişilik bir degustasyon ( yemek tadımı ) yaptır ))..Eğer memnun kalırsanız daha kaliteli bir servis alacağınız için hem siz hemde personel memnuniyeti olacaktır.Eğer kalmazsanız bize bir şans verdiğiniz için içinizde herhangi bir acaba şüphesi kalmayacak ve çalıştığınız firma ile çalışmaya devam edebileceksiniz.
11 - Çalışmış olduğun firmalar arttıkça , referans mektubu iste...Yeni randevu ve iş konfirme etmekte cok faydasını göreceksin.
12- Yapmış olduğun işte bahsettiğin kadar iyiysen kaliteni en kısa sürede tekrar yayarsın.Fakat operasyonunu bu tür elzem olaylar karşısında hemen etkilenmeyecek şekilde organize et.
Aklıma gelen ufak bir taslak çalışma bu kadar..Başlangıc için biraz harcama yapman gerekiyor..İyi bir pazarlama içinde bunlar şart...Umarım işler yoluna girer...Durumdan bizi de haberdar et..
iyi çalışmalar
“Google’da Armenian Genocide (Ermeni Soykırımı) yazıldığında ilk 100 sayfa gerçek dışı bilgiler içeren diaspora siteleridir. Tarihi gerçekleri anlatan en kapsamlı yayın durumundaki sitemizi Google'da üst sıralara taşımanın tek yolu Ermeni Sorunu sitemize girmek veya her gün en az bir kere tıklamaktır.
Lüften Ermeni Sorunu Sitemizi (www.ermenisorunu.gen.tr) açılış sayfanız yapın