Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Herşey Tamam Ama Pazarlamaya Çıkamıyorum

BaşlatanbilgeliksevdalisiTarih07/10/2011 19:59:03Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
iyi akşamlar arkadaşlar giresundan mehmet ben su an catering sektorunde çalışıyoruz ablamla beraber 2009 yılında evden sıparısle baslattık işimizi facebook adresi actım ve ısletmeyı kurdum evlere ısyerlerıne yemek vs dugun kına organızasyonlara yemek verıyorum.
su an cabalarımızla bır dukkan actık ımalathane seklınde servıs yok arabamızla sadece dısarı servısımız var 1 ascı ve 1 de yardımcımız var ısletme yenı acıldıgı ıcın 0 kredı etrafa borcla acıldı kazandıgımızı ıse yatırıyoruz 1 bucuk yıl oldu tek kelımeyle tum herseyımızı bu ısletmeye adadık sonra annemız rahatsızlandı ara donem 4 ay kapalı kaldı bır fuarın cafeteryasıyla anlastık yenıden acıldık ama eskı musterıler yok artık.

markam herkes tarafından saygıyla karsılanıyor
mucadelemızı herkez tebrık edıyor
ama MUSTERIM YOK :)
sadece 37 kısıye gunluk sıcak yemek cıkarıyoruz

bıldıgınız gıbı caterıng sektoru cok genıs bır sector hersey yapılabılıyor yemek adına su an elımdekılerı degerlendırıp pazarlamaya cıkamıyorum neden bılmıyorum ama eksık olan sey su planlama yapacak tanım bulamıyorum yanı ben sadece kısır 4 cesıt yemek su fıyata dıyecek bır fırma değılım elımızde cok buyuk bır yemek yapma kabılıyetı var ascım dunya mutfagı bılıyor nasıl pazarlıcamı bılemıyorum markayı sanayıde uc bes ınsaat ustasına yemek vermekle curutmeye basladım

kusura bakmayın karısık bır yazı oldu ama aklımdan gecen dusuncelerı aktardım su an durumu bu yazının karısıklıgından anlayabılrsın

İŞİMİ KURTARIN:))

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Üye222 yazı
İnsanları üç beş inşaat ustası diye aşağılarsanız batmaya mahkumsunuz.Pazarlamaya çıkamamanız da muhtemelen özgüven eksikliği ve aşırı kibirden kaynaklanıyor.Bir psikologla görüşmelisiniz.
http://bayi.onuraslan.com.tr Türkiye'nin ilk online toptan ürün satış platformu

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye66 yazı
guzel ozetlemissin onurbusiness,tebrikler
keremcan

Yerleşim Ukrayna / Kiev
Üye255 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - onurbusiness
İnsanları üç beş inşaat ustası diye aşağılarsanız batmaya mahkumsunuz.Pazarlamaya çıkamamanız da muhtemelen özgüven eksikliği ve aşırı kibirden kaynaklanıyor.Bir psikologla görüşmelisiniz.

acı gerçekler bunlar oluyor. Ticarette kazandığın parayı veya müşterini küçümsediğin an bitmişsin demektir.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye235 yazı
Dua edelim o inşaat ustaları var yoksa internete bağlanacak kadar bile imkanınız olmayabilirdi.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Üye644 yazı
Bence forumu açan arkadaş sizin dediğiniz gibi söylemek istemedi,malum işini kaybeden bir kişinin psikolojisi zor durumdadır kendini ifade etmekte zorlanır,insanlara moral vermek en güzel erdemlerdendir,sizin yaptığınız yorumlarla insanları kötü olaylara sürüklersiniz,onunda vebalini vermek kolay olmaz.saygılar....

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Serbest meslek
Yeni Üye15 yazı
~nsanlari kucumsemek mi ben birkez daha bu foruma yazi yazmak istemiyorum yardim ve destek amaciyla yazdim caresizlikten yazida bile kendimi anlatamamisim ama kimsenin sacma sapan konusmasinada gerek yok elestrinin dozunu kacirip aciklama istemektense yaftalamayo tercih eden siz degerli girisimcilere tesekkurler

Yeni Üye73 yazı
Arkadaşlar siz çok yüklenmişsiniz bence sizin düşündüğünüz gibi demek istemedi en baştada dediği gibi düğün davetler gibi yerlerden iyi para kazanırken şimdi min kar edebileceği sanayi bölgesinde çalışıyor.
Ve adam burada yardım istemişki biz burada beyin fırtınası için toplanmışız.Bazı arkadaşlar eleştiriyor ben beni eleştirmesi için beni daha yakından tanıyan arkadaşlarıma giderim sorun istemiyor çözüm istiyor.
Adam kapı kapı gezmekten çekindiğini de söylemedi pazarlama için taktik yol istiyor.

Kardeş senin işinden anlamam ama o 4 aylık süreçte acaba sektöre başka biri mi geldi acaba yoksa iş eksikliği sektörel mi şimdi yaz da bitti düğünler falan azaldı.Eğer sektörel bir tıkanma ise durum daha zor ama rekabet arttıysa ben kaliteyim diyorsan bunu insanların bilmesi lazım yemek düğün toplantı organizasyonu giresunda herhalde çok noktada yoktur bu noktalara giderek düğün sahibi bilgilerine ulaşabilirsin düğün için önce tarih alınır 3 5 ay sonraki bir organizasyonun anlaşmasını şimdiden yapabilirsin.İnterneti kullanabilirsin google reklamlarında şansını denersin.Ne kadar mantıklı bilmiyorum ama Gün yapan kadınlara hizmet verebilirsin zaten haftada bir toplanıyorlar herhafta ek iş.Tabii kadınlar genelde çalışmadığı için güne katılıyor yani vakti çok Sanayi bölgesine gitme gelme dağıtım maliyetin var o bölgede satış yaptığın firmalardan sıcak referans alarak aynı anda daha çok kişiye hizmet verebilirsin değişken maliyetini düşürür bu.Varsa fabrika odaklı olabilirsin o kadar yemek yapabilirsen 1 fabrikaya her gün yemek çıkarman demek elindeki çalışanların bile yetmeyebileceği anlamına gelir.

Beyaz eşya servislerine gidebilirsin hem kalabalık hem yemek yaptıklarını sanmam,Ecza deposuna kesin git bu gittiğin yerlerde memnun olmayıp başka firma araştırma üşenenlerde çıkabilir.

Mehmet kardeş aklıma da şuan başka birşey gelmiyor.Umarım diğer arkadaşlarda eleştiriden çok yapısal bir şeyler yaparak senin İŞİNİ KURTARMANA yardımcı olurlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye144 yazı
Bence iş yerini yeni açmış gibi reklam yap. Dört aylık bir aradan sonra sanırım buna ihtiyacın var. Eğer bütçen varsa, yerel yayın organlarına reklam ver. Broşür bastırıp dağıt.

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
Yeni Üye15 yazı
Fırmayı Yenı Kurduk vizyon benım ılk ve en cok onem verdıgım sey.markalaşmaya bellı bır ıs yaptıktan sonra değıl ılk etapta onem verıyorum.Deneyım Olarak pek bir yonetım becerım yok.
aslına bakarsanız gıresunda rekabet kosulları yenı yenı basladı 2 fırma var su an faal durumda bunlardan bı tanesı dusuk kalıtelı dıgerı lokanta seklınde sunum alanlı sadece toptan yapmıyor... tuketıcı durumuna gelınce onlar benım gıbı yenı yetme fırmaları samımı bulmuyor.gecmısten gelen hala devam eden lokantaların yaptıgı hızmet kalıtesı nedenıyle olumsuzlama yapmıs durumdalar.sektordekı yemek fabrıkalarınında yemek kalıtelerı cok dusuk bu sebepler ıtıbarıyle sektor tanımlamasını yapamıyorum.ve tuketıcının aylık sıstemlı yemek yeme alıskanlıgı yok ne kadar gıda muhensısı dıyetısyen desekte samımı gelmıyor cıddı mana da pazar cateringe alışık değıl su an kosgep projemız onaylandı bugunlerde hıbe ve kosgep kredısını almakla ugrasıyoruz para sıkıntısı ıster ıstemez cekılıyor yenı kurulmus ısletmelerde ve kosgep olayı olmasa durum yavas yavas oluyordu sımdı bu kosgep yuzunden buyuk paralar vs kafamız rıskle doldu sonucta boyle bır fırsatıda elımızın tersıyle ıtemıyoruz 0 dan baslamanın zorluklarını ceken bılır dar bir pıyasada calısıyorum ısımı anlatamıyorum ınsanlara kadınlar sadece ev yemeklerı yaptıgımı sanıyor calısanlar buyuk calıstıgımızı dugun yaptıgımızı sanıyorlar anlıcanız hangı tuketıcıye nasıl ulasacagımı ve hangı adımla baslayacagımı bılemıyorum bır emtıa yı pazarlamak gıbı degıl bu ıs yemek satmak ve feedbacklerı sızı hıc bılemdıgınız bır yere surukleyebılıyor sermaye olmayınca su an yemek goturuyorum İNŞAAT USTALARIMA tekrar yazarım ben :D

Yeni Üye15 yazı
bir de aslinda 2inci bir is olarak gozleme durum waffle alaninda bi fast food yeri actik ufak bununda Pazarlanmasi gerekiyor hem waffle hamuru yapip hem gozleme yapip bi yandan da tabldot menusu hazirlamak o ara nerde ne ucuz pesinde kosmak girisimci olmayi bu guclukleri seviyorum sektorumu de ekibim cok guclu calisan gibi deil aile gibi calisiyolar etraftan cok fazla negatif elestri de aliyorum baticaksiniz vs bu da beni panik hale sokuyo ve sanki yanlis yapiyorum bisiler eksik obsesyonuna giriyorum sanki isletme korlugune dusmus gibi zihnimduruyo

Üye117 yazı
Selamlar arkadaşım, markanı tanıtman lazım bence. Facebook olayına yeniden yuklen , bunun yanında belli günler belli mutfaklar hazırlat ustana bunları da güzel el ilanları ile cevrede yemek gönderebileceğin tüm kurumlara dağıt. Bunun yanında az parayla cok yemek isteyen kesimi de ihmal etme onlar için de maliyeti düşük yemeklere devam et. Allah yardımcın olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye1 yazı
Gunluk menuleriniz sabitse yani herzaman elinizde bulunan yemek oluyorsa vede yakın bölgeniz paket servis e uygunsa online yemek siparişi alarak ve ilanlada ek kazanc elde edebilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1359 yazı
yüzmeyi bilenler bilir. suyun altında çok derinde iseniz derinden yüzeye çıkmak için en dibe kuma inip kendinizi yukarı itmeniz gerekir bu sayede hızla yükselirsiniz !

dibi gördünüz bundan daha kötüsü olur mu olmaz ? her geçen gün yeni bir umut olacaktır.
catering sektöründen başka sektöre kayma eğiliminiz var. küçük bir simit poğaça fırınınız olsa çok şeyler değişebilir. özellikle de sabah ve öğle arası saatleri arası sirkülasyonu iyi olan bir yerde.. simitten kastım simit fırını simitleri değil... klasik simiti sıcacık ayran ya da çayla satmanız mümkün.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
Sevgili arkadaşım öncelikle işini ayakta tutabilme çaban için seni tebrik etmek istiyorum.Konu ile yazacaklarımı okumadan önce kendimi tanıtmak istiyorum. Bursa'da 4 yıl boyunca günlük 30-90 bin arası yemek veren catering firmalarında Üretim sorumlusu,kalite güvence sorumlusu ve proje müdürü olarak çalıştım.
Gelelim sizin konunuza; Öncelikle İnanmak ,başarmanın yarısıdır , deyimini hatırlatmak isterim,bu inanç doğrultusunda yapılan bir plan hedefe ulaşmanıza yeterli olacaktır.Ne kadar büyük düşünürsen, o kadar büyük olursun.
İşinizi büyütmek için ileriye yönelik çok detaylı bir plan yapmanız gerekiyor.Öncelikle aşağıdaki koşulları sağlamanız gerekiyor.

1.Gıda güvenliği (Et kesilen bir bıçakla,iyi steril etmeden salata için malzeme doğrarsan gıda zehirlenmesine sebep olabilirsin.)
2.İşletmenin Hijyen ve Sanitasyonu(Mutlaka iso 22000 ve haccp gıda güvenliği sertifakalarını almak zorundasın.Aynı zamanda işletmenin hijyenini en iyi şekilde yaptığında ,hizmet verdiğin müşterilerin seni seçmekle doğru tercih yaptıklarını akıllarından geçirecekler.)
3.Elemanlar (Mutlaka olması gerekenler :1 aşçı ,1 gıda mühendisi yada gıda teknikeri,1 pazarlamacı.Bu 3 tanesi senin temel direklerin.Gıda mühendisi ne yapar? Üretim planı yapar,firmanın kapasite raporunu hazırlar,Firmanın gıda ile ilgili resmi evraklarını yapar,düzenli olarak örnek numune alır gerektiğinde analize gitmek üzere,yemeklerdeki kalori miktarını hesaplar,maliyet hesabı yapar,verim artırıp maliyet düşüren çalışmalar yapar,giren ve çıkan ürün kalite kontrolünü yapar vb.... )
4.Pazarlama ( Her türlü fabrika,okul,hastane,belediye,resmi kurumlar, alışveriş merkezleri, İnşaatların her türlü işini yapan İrili ufaklı taşeron firmaları sizin potansiyel müşterinizdir.)
5.Misyonunuz,vizyonunuz,sloganınız,kalite politakınız ?
6.Yemek dağıtımı için taşıt , küvetler,termobox vb ekipmanlarınız varmı?300 kişilik bir iş aldığınızda yemekleri nasıl temiz ve sıcak şekilde taşımayı planlıyorsunuz?

Bunların dışında bu sektör hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?.Bir catering firmasının fizibilite raporunu çıkarabilirmisiniz ? yada iş akış şemasından ne denli haberiniz var? Bunlara da cevap bulmaya çalış.
Bunlar işin teknik detayları.Fakat müşteri açısından ,sizin kalite değerinizi belirleyen 2 şey vardır.Birincisi yemeğin lezzeti,İkincisi hijyeni.Bu iki şey sizi tercih sebebi yapmaya yeter.

Sevgili kardeşim konu biraz dağıldı sanırım kusura bakma, Yukarıda sana catering firmasının işleyişinden ve olması gerekenden bahsettim.Bunları birebir yap diye değil ufkunu genişletmek amacı ile yazdım.Bu konu hakkında her türlü sorunu hiç çekinmeden yaz.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye2981 yazı
Yazından da anlaşılacağı gibi , İfade etmek istediğini çarpıcı şekilde anlatamıyorsunuz. Bence kendinizi anlatan uzun olmayan, kısa bir broşür hazırlayın .Ve bu broşürü görünümü göze hoş gelecek iyi giyimli biri , Potansiyel müşterilerinize dağıtsın . Ve Gittiği yerlere eli boş gitmesin . Mesela bir baklava Veya sizin tespit edeceğiniz bir tanıtım ürününü az tadımlık veya bir porsiyon hediye ile gidin . Bir acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Mutlaka geri dönüp sizi arayacaklardır. Bunu Yavaş yavaş devamlı yapın . Göreceksiniz işleriniz az zamanda ilerleyecek.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Yazından da anlaşılacağı gibi , İfade etmek istediğini çarpıcı şekilde anlatamıyorsunuz. Bence kendinizi anlatan uzun olmayan, kısa bir broşür hazırlayın .Ve bu broşürü görünümü göze hoş gelecek iyi giyimli biri , Potansiyel müşterilerinize dağıtsın . Ve Gittiği yerlere eli boş gitmesin . Mesela bir baklava Veya sizin tespit edeceğiniz bir tanıtım ürününü az tadımlık veya bir porsiyon hediye ile gidin . Bir acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Mutlaka geri dönüp sizi arayacaklardır. Bunu Yavaş yavaş devamlı yapın . Göreceksiniz işleriniz az zamanda ilerleyecek.

Arkadaşım temelde cok gerekli olanları yazmış.Ben biraz talep etmiş olduğun üzere pazarlama kısmını elimden geldiğince detaylandırmaya çalışacağım.
1 - önce pazarlama yapman için şirket datasına ihtiyacın var.Bunu bulunduğun şehrin ticaret odasının internet sitesinden temin edebilirsin.ek olarak google yardımızla '' Giresun İhratcılr Birliği , Özel okullar , serbest bölge , dernekler , meslek grupları , (avukat , doktor , vb.)nın yönetim kurullarının iletişim adreslerine ulaş.
2 - Bir online katalog oluştur.Ciddi bir para tutmuyor.gerekli sağlık şartları ve üretim alanını ön plana çıkart.Kurumsal cık sıkıcı olmayan farkını anlatan bir emailin yazısı olsun
3 - Web sitesi kur.Sadece facebook yetmez.Ulaşmak istediğin kurumsal firmaların bakacakları ,ilk yer internet sayfan olacaktır.Kartvizitinde ...@hotmail.com yazan mı daha etkili olur yoksa iş adresi olan mı ?
4 - Web siteni kurduktan sonra internetten bulduğun mail adreslerine Salı veya Perşembe günü saat 10:00 - 11:00 arasında maillerin spame düşmücek şekilde mailing yapacaksın.Gerekirsen tek tek yolla.Kopyala yapıştır.Belli bir süre sonra otomatiğe bağla.Vermiş olduğun gün ve saatler mail okuma oranının en fazla olduğu zaman dilimidir.
5 - Mailing yaptıktan sonra firmalarla iletişime geç.Maillerinin ellerine ulaşıp ulaşmadığını sor.Gitmeyenlere tekrar ilet.
6 - Gerçekten senin işine yarayabilecek firmalardan randevu talep et.En fazla 10 dakikalarını alacağını söyle.(Bu şekilde fazla zamanlarını almayacağını gösterirsin.Ve gerçektede görüşmeni 10 dakika içinde bitir.
7 - Randevu alırken Firmada yetkili kişiyle görüştüğüne emin ol.Kendi vaktini de karşındakininde vaktini boşa alma.
8 - Firmanı iyi temsil edecek , sen ordan ayrıldıktan sonrada sana kolay ulaşabilecekleri ucuz ama şık eşontiyonlar yaptır.
9 - Firmanın rakiplere göre farkı ne.Uygun bütçeli olmasını , kaliteli olmasımı ..Kendini burda iyi konumlandırman gerekiyo.10 dk'lık görüşmede altını çizeceğin son vurusu yapabileceğin bir cümlen olmalı...'' Benim firmam .....kişilik organizasyonlarınızda şu kadar zaman diliminde yemeğinizi hazırlar.....Veya ...En az .... saatten önce verilen siparişleriniz ... saat içinde kesin olarak hazırdır.Aksi taktirde ücret talep etmeyeceğiz.Bunu kendi firmana olan güvene göre coğaltabilirsin.
10 - Randevudan ayrılmadan önce şu cümleyi kur...Şu an çalıştığınız firmadan herhangi bir şikayetiniz olmayabilir.Sizden bizim farklı ve lezzetli servisimizi denemeniz için bir şans vermenizi istiyorum.((Tekrar bir gün alıp , min.3 max 5 kişilik bir degustasyon ( yemek tadımı ) yaptır ))..Eğer memnun kalırsanız daha kaliteli bir servis alacağınız için hem siz hemde personel memnuniyeti olacaktır.Eğer kalmazsanız bize bir şans verdiğiniz için içinizde herhangi bir acaba şüphesi kalmayacak ve çalıştığınız firma ile çalışmaya devam edebileceksiniz.
11 - Çalışmış olduğun firmalar arttıkça , referans mektubu iste...Yeni randevu ve iş konfirme etmekte cok faydasını göreceksin.
12- Yapmış olduğun işte bahsettiğin kadar iyiysen kaliteni en kısa sürede tekrar yayarsın.Fakat operasyonunu bu tür elzem olaylar karşısında hemen etkilenmeyecek şekilde organize et.

Aklıma gelen ufak bir taslak çalışma bu kadar..Başlangıc için biraz harcama yapman gerekiyor..İyi bir pazarlama içinde bunlar şart...Umarım işler yoluna girer...Durumdan bizi de haberdar et..
iyi çalışmalar

“Google’da Armenian Genocide (Ermeni Soykırımı) yazıldığında ilk 100 sayfa gerçek dışı bilgiler içeren diaspora siteleridir. Tarihi gerçekleri anlatan en kapsamlı yayın durumundaki sitemizi Google'da üst sıralara taşımanın tek yolu Ermeni Sorunu sitemize girmek veya her gün en az bir kere tıklamaktır.

Lüften Ermeni Sorunu Sitemizi (www.ermenisorunu.gen.tr) açılış sayfanız yapın

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye22 yazı
Google'da hedeflediğiniz "catering" "catering firmaları" "catering şirketleri" , veya bölgesel olarak mesela şişli bölgesinde iseniz "giresun catering" "giresun yemek firmaları" gibi kelimelerde ilk sıralarda yer almak için profesyonel bir seo uzmanından danışmanlık aldığınız takdir diğer tüm pazarlama tekniklerini unutabilirsiniz.

İşinizin büyümesine ve binlerce kişiye yemek dağıttığınız günleri en kısa zamanda görebilmenizi diliyorum...
Seo | Google Reklam Satışlarınızı 6 ay içerisinde %30-40 oranında arttırmayı garanti ediyorum. Ayrıntılı bilgi için iletişim kurabilirsiniz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye15 yazı
Degerlı yorumlarınız için teşekkurler su an calışmaya basladım bıle sızı haberdar edıcem tabıkı saygılar...

Yeni Üye72 yazı
Jim Stovall ' Başkalarının neler yaptığının farkında olmanız, çabalarını alkışlamanız, başarılarını takdir etmeniz ve arayışlarında onlara yardımcı olmanız gerekir. Hepimiz birbirimize yardım edersek herkes kazanır.'

kolay gelsin kardeşim başarılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yleti?im
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bilgeliksevdalisi
Degerlı yorumlarınız için teşekkurler su an calışmaya basladım bıle sızı haberdar edıcem tabıkı saygılar...

Ne yaptiniz son durum nedir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye75 yazı
Evet hocam, ben de birkaç şey söyleyeyim.....
Önce siteni oluştur...ücretsiz site açabileceğin yerler de var...Önemli olan cezbedici spot başlıklar. Siteni dolduracağım diye yüklenme
Kimse uzun uzun yazılar okumaz...bol resim ve 2-3 spot başlık...altada kısa bir açıklama.
Neden sana gelsinler bunu çöz önce sonra spot başlıklarını buna göre oluştur...Yani daha mı ucuzzun...daha mı lezzetlisin..
Daha lezzetliyse icabında işletmelere, size örnek yemek getirebiliriz gibi bir şey söyleyeceksin...İşletmenin güvenini kazanmak için...
Daha ucuzsa bir şeye gerek yok zaten...
Referans önemlidir insanlar için...Daha önce iş yaptığın yerleri anasayfya görünür biçimde koy...

*Sonra aynı şekilde broşür bastır dağıttır....

* Facede giresunla ilgili gruplara üye ol ve yazmaya başla...nazik bir dill.. örnek sayfa : https://www.facebook.com/giresuntr28/?fref=ts bak 74 bin kişi var bu grupta...Durumunu çok ajite etmeden anlat...yemeklerinin lezzetli olduğunu ama çevre konusunda yardıma ihtiyacın olduğunu söyle...Yardım iste....Bu ayıp değil, sonuçta borç istemiyorsun...Ticaret yapıyorsun..

* Giresunspor da bir tanıdık bul ya da ara, durumunu anlat...Sana bir şekilde yardımcı olurlar...O şehrin ileri gelenleri zenginleri genelde spor kulübüne üye ya da yönetiminde olurlar...Ya da maçlarına git çevre edin falan...Bu işler böyledir...Bir yerden dalacaksın..Zamanla çevren oluşur..Tek başına zor...

selamlar,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf