Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Beynimi Durduramıyorummmm. . . .

Başlatanc.sasmazzTarih07/10/2011 17:49:29Yorum32

İlk mesaj
Yeni Üye70 yazı
Merhaba...

Arkadaşlar siteyi yeni gördüm ve çok sevindim gerçekten böyle bi site olduğu için moderatörlere çok teşekkürler...

Şimdi bi iş yapmak istiyorum Uşak'ta yaşıyorum yani içimdeki bu kıpırtıyı durduramıyorum hergün aklıma yeni bir proje geliyo hergün netten bişeylerin araştırmasını yapıyorum ama bir türlü istediğim sonuca ulaşamıyorum düşündüğüm her sektörün bi eksisi oluyo veyahut eksi bi pozisyon olmasa bile yada sermayem yetmiyo...
Şuan aklımda 10 a yakın projem var bunları burda soylersem yazım destan olur ama bu projelerim ne bileyim bi dönerci dukkanı veyahut kozmetik dukkanı yada lokanta veya gıyım veya çorbacı boyle basıt ısler degıl onları hıc ısı bılmeyende yapıyor cunku ve pazarda rakıplerın cok bıkere gıda ısıne hıc gırmek ıstemıyorum cunku cok rısklı bı ıs ticaret yapayım dıyorum ne alıp satacagımı şaşırmıs durumdayım bana lütfen biraz abilerim kardeşlerim yardımcı olun akıl akıldan herzaman için üstündür....
BİN BİLSEN BİLE BİR BİLENE SOR DEMİŞLER...
bende bi sorayım dedim teşekkürler..... :)

Yerleşim Türkiye / UşakMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
Yeni Üye25 yazı
sevgili gardaşım senin aklındaki fikirlerin (ı.s) bunu bu sitedeki herkes zaten düşünüyor kısa yoldan ve maliyeti en az şekilde para kazanmak herkesin düşüncesi senin dediğin 10 fikir varya bende onlardan 50 tane var istersen yazabilirim Ben zamanında araştırdım hatta kosebin verdiği 27 bini hibe toplamda 100 bin liralık desteği bile almak için girişimcilik kursuna gittim ve bana o desteği vermek için cebimde bi okadar para olması gerektiğini söylediler zaten param olsa o kursa neden gideyim kosgebe neden başvurayım . Yaşım benim 30
ve yıllardır hem netten hemde diğer iletişim kaynaklarından araştırma yaptım ve vardığım sonuç zengin bir aileden gelmiyorsan veya sermayen yoksa asgari veya biraz üstünde bir maaşla çalışacaksın bu şekilde yaşamaya mecbursun yada 30 u bekleyeceksin
ss

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye485 yazı
Para varmı para?
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye100 yazı

Eşim Uşak Merkez li olduğu için Uşak ilini az çok biliyorum desem yeridir. Sen de takdir edersin ki Uşak ili öyle ahım şahım bir ticaret imkanına sahip değil . İstanbul 'un bir ilçesinin potansiyeline sahip diyebiliriz. Ne iş yaparsan yap müşteri portföyün kısıtlı olacak. Aslında bunu avantaja çevirmek de senin elinde. Benim izlenimim şu ki ticaret işi ile uğraşacak isen bir kez merkez de cadde üzerinde iş yapacaksın bunun için de ana cadde üzerinde bir yer tutman lazım. Eğer aklında neler var bahsedersen yardımcı olmak isterim.

atilla_yilmaz2002@hotmail.com istersen ekle konuşalım aklındaki iş fikirleri ile ilgili kafa patlatırız yardımcı olabilir isem memnun olurum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye306 yazı
fikirlerini projeye döküp satmayı denemelisin. nette araştır fikir proje haline nasıl dönüştürülür. bu zamanda en önemli şey fikir. paran yoksa parası olan çok. kendini pazarlamayı bilmen lazım.

birde çok haraketli olmanız. aynı anda 10 iş yapabilceğinizi düşünmeniz, sizi dizginliyor hiç bir işe kalkışmıyorsunuz. bir işten başlayın harakete geçin gerisi gelir.

sizin için tavsiyem parası olmayıp ciddi sermaye arayanlara networ marketing firmaları yardım edebilir. tabi çevre ve satış bilgin varsa.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye235 yazı
Bence sadece insanların işlerinin eksikliğini görerek ben bu eksikliği yapmam kapatırım diyerek düşünüyorsunuz .Genellikle herkesin aklında ki şık bi restoran açıp para basmaktır ama iş hiç de öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Küçücük dükkan bile açmak için birsürü bürokrasi gerekiyor.
Tatlı paralar kazanmak için kimsenin yapmadığı bişey yapacaksınız ki farkınız olacak .Mesela Türkiye de domuz etinden döner yok hiç bir yerde Bakanlıktan bi izin koparabilseniz domuz döner koysanız emin olun Ülke de yok satarsınız . DOMUZ sadece misal olarak söylendi..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye70 yazı
Arkadaşlar hepinizin yorumları için teşekkür ediyorum sermayem 13 000 tl kadar var ama yapmak istediğim işlerden bi kaçtanesini kısaca bahsedeyim size kategori şeklinde siz de yorumlayın hangisi tutar hangisi tutmaz...

1- Alışveriş merkezleri , üniversiteler ve hastanelerın kadınlar tuvaletlerıne ped makinası koymak acil durumlarda bayanlara yardımcı olması konusunda

2- Portatif bi pos cihazıyla 20 veya 30 elemanla uşak içinde fatura tahsilatı yapmak yani artık insanlar fatura odemek ıcın bankalarda beklemıycek hatta evınden bıle cıkmayacak boyle bıseyde dusunuyorum ama tabı bıraz guven soz konusu onu sagladıktan sonra cok tutacak bı ıs

3- indirim kartı projem 50 100 arası üye işyeri bulup daha sonra kendım tasarladıgım bı kartla bu uye ısyerlerınden ındırım saglamak bu cok kapsamlı bı ıs oldugu ıcın ekıp ısı ekıp kurmak gerekıyo ve cok sermaye gerekıyo o yuzden yapamıyorum

4- bu sitede gördüm geçen gün galoş üretimi çok kolay diyorum 5 10 makına alıp o ısemı baslasam galoş sonucta cok hızlı tuketılen bı malzeme ve dewamlı sırkulasyonu var ama pazarını yakalamak onemlı yakalarm pazarınıda ama calıstıgımdan dolayı onlada ugrasamıyorum

5- çinden elektronik uygun ve dıkkat cekıcı urunler var getıreyım onlardan satayım dıyorum bı dukkan acayım dıyorum

yani ilk 5 bu bılmıyorum fıkırlerım sıze nasıl gelecek mantıklı veya mantıksız burda bılmıslık taslamıyorum sadece bılgı paylasımı belkı sızlerden bı arkadasımız bı abımız yol gosterırde bı ısık parlar dıye dusundum herkesın degerlı yorumları ıcınde ayrıca tesekkur ederım.....

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ticaret
Yeni Üye97 yazı
1. ,5. ve 6. fikir güzel.
1. fikir için pedlerin sürekli değişimini sağlayacak bir eleman bulman lazım.bayanlar tuvaletine sen giremeyeceğinden bayan biri şart.
5. fikir ise yapabilirsen ve türkiyede satan adamlardan daha uyguna satabileceksen getirt.
6. fikir için bana ulaş ;)
İbrahim KIZILIRMAK

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Üye241 yazı
6. Fikrinide ben vereyim, Uşaka bir çok sefer gittim geldim ama askeri birliğini bilmiyorum eğer orda acemi birliği var ise ve sen fotoğrafçı isen, oranın foto çekim işlerini alabilirsin...

Ben tokatta askerlik yaptım 1500 aceminin bulunduğu bir alay, fotoğrafçı günde ortalama 350 lira ile 600 lira ( abartmıyorum ) kazanıyordu, kantin başkanlığı bizde oldğundan rakamları bire bir görüyordum...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye127 yazı
Canını sıcakak ama 5 fikrinde 5 para etmez.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye349 yazı
ayhanı boş konuşmayalım hakkını yemıyelım adamın
ticarette en onemlı şey kımsenın coşkusunu kırmayacaksın fıkrıne sahıp çıkacaksın lutfen
0532 571 12 07
0531 649 42 51
0535 350 05 18
0212 431 64 58
SHOWROOM İSTANBUL ESENLER
FABRİKA:ARNAVUTKÖY BOĞAZKÖY MH
http://www.bozkirtriko.com
onurbozkir@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye127 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - onur bozkır
ayhanı boş konuşmayalım hakkını yemıyelım adamın
ticarette en onemlı şey kımsenın coşkusunu kırmayacaksın fıkrıne sahıp çıkacaksın lutfen

Sayın Onur bey ben kendi fikrimi yazdım. Amacım arkadaşın şevkini kırmak değil, şuda bir gerçekki kimseyede süper fikirler diye gaz vermeyede gerek yok. Gerçekçilik herzaman iyidir. Girişimciler arasında hep başarılıların hikayesini duymaya alıştığımız için kaybedenleri pek bilmeyiz. Halbuki girişimcilerin %80'i başarısız oluyor açilan şirketlerin birçoğu ilk yılında kapatıyor. Bunları dikkate alarak adımları doğru atmalı diye düşünüyorum.

Şimdi geleyim arkadaşın fikirlerine
1.fikir: Buna benzer bir otomat zaten var. Ayrıca zaten alışveriş merkezinde ise belirtilen ürün marketten kolayca temin edilebilir. Ayrıca bu günler belli olduğu için çoğunluk çantalarında getiriyorlar.

2.fikir: Biri size elinde bir posla çıkıp gelse abi faturalarnı elden alıyorum dese sen bu şekilde fatura ödermisin?

3.İndirim kartı uygulaması bazı illerde var ama tutmuyor sebep basit. Firma senle niye anlaşsın sen firmaya ne katabileceksin. Zaten her büyük alışveirş merkezinin moneycard ve benzeri kartları var. Birde Turkcell avea'nın indirimleri vs vs koyunca bu işte yaş.

4.Galoş üretimi hakkında çok fazla fikrim olmamasına rağmen çoktan oturmuş bir piyasada neyi farklı yapacaksında insanlar seni tercih edecek. Yinede diğer 4 iş fikrine göre en uygulanabilir bu.

5.Çinden uygun ve dikkat çekici ürün getirmek:Zaten bu konuda atı alan üsküdarı geçmiş durumda.

NOT: Başlığı açan arkadaş fikirlerin sıradan olmadığını söylemiş. Ama görüldüğü gibi fikirler sıradan ve 13 bin liraya imkansız işler. Arkadaşın bulacağı fikirler paradan çok bilgiye dayalı olmalı bence.

Bu yazıdaki amacım başlığı açan arkadaşın azmini kırmak değil sadece kendimce gerçekçi bulmadığım noktaları açıklamak.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye17 yazı
Arkadaşlar şevkinizi kırmak istemem ama bunlar boş işler eğer üretim yoksa bir işte o işte boştur bu alemde!!! Biliyorum üretimde parasız olmuyor ama hedeflediğiniz işlerde malesef günü birlik ve boş!!! büyük düşünmek lazım ama büyük düşünmek içinde para sermaye lazım..

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Üye167 yazı
fikirler sıradan olabilir yalnız bir yerdende düşüncelerlede olsa başlamak şarttır zaten arkadaşımız gerekli ve tam araştırmayı yaptığında herşeyi kendi gözleriyle görücek bu demek olmuyoki fikirler basit yapılamaz ancak daha iyi fikirlerde olabilir ve olucaktırda ihtiyaçlar ihtiyaçları doğururur ve her zaman piyasada yeni açıklar olur bu açıklarıda bulan zengin olur....
kovalamaya devam ediceksin arkadaşım muhakkak fırsatlar oluşucaktır gelmesini bekleme sen git ona......

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Üye306 yazı
samimiyetsizlik değildir yaptığı. birde bir çok fikri olduğunu kendi ağzıyla söylüyor.
diğer ilanında fikrine ortak bulamadığından böyle bir konu açması çok normal değil midir sizce ?

Arkadaşımızın 5 fikrine gelince

fikirlerin hepsi zaten şuan yapılan şeyler. yani sana özgü değil. bi nevi taklit. ama bu kötü bir şey değil tabi. yapabilirsin. ama benim gözümden bakacak olursak,
fikirlerin hiç birini projeye dönüştürüp başkasına satamayız kolay kolay.
5. madden Çin'den ürün getirmek yerine 1 milyoncu aç gitsin Uşak'a
kazancını tahmin bile edemezsin. insanlar ucuza mal almayı sever.
sermayeni katlarsın.
orada bu fikirlerini düşünce 13 milyara en güzel iş milyoncu. Çin'den 3 5 çeşit ürün getirip dükkan açman daha masraflı olur. 3 5 ürün yetmez bir dükkana. getiren birinden toptan fiyatına çeşit çeşit yüzlerce ürün alabilirsin. sermayen arttıkça kendin getirir şubelerini açarsın.

düşün araştır derim şimdiden.

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

Yeni Üye17 yazı
Arkadaşlar fikir verirken araştırıp verirseniz daha uygun olmazmı?Burda fikir arayan insanlara fikir verirken biraz daha dikkatli olalım Milyoncu açın diyorsunuz peki milyoncunun patentinin ve fikri mülkiyet hakkının izmir urla'da bir iş adamı tarafından alındığını mahkemece verilen bu kararla türkiye'nin bir çok yerinde açılan milyoncuların kapatıldığını açanların mağdur olduklarını biliyormusunuz?

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Üye306 yazı
ekonomist çok güzel araştırmış öğrenmişsin tebrik ederim.

ama dediğin şuna benzer.
biri mağaza açmanın patentini almıştır. dükkana ürün koyacak müşterilere satış yapacaktır detayında. her mağaza açanın kapatması mı gerekir o zaman. bunun kadar saçma bir şey.

yani milyoncunun patenti dediğin isminden kaynaklı kapanabilir. slogandan dolayı kapatılabilir. adını farklı yaparsan problem olmaz. patentin detayı neymiş onuda araştırmış olmalısın. 1 milyona ürün satma fikri miymiş acaba. 1liraya her ürün satan kapatsın o zaman.

bence sen daha iyi araştırmalısın. milyoncuyu hala tavsiye ediyorum.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

Yeni Üye70 yazı
Şimdi samimiyetsiz derken de terbiyeni takın boraumut kardeş bu siteye her önüne gelen bi konu açmış bende açtım haaa şimdi burda o saydığım 5 işi yapayım demiyorum hepsini açmadıkta zaten amaç burdaki iyi veya kötü yorumlarla ilerleyip daha verimli sonuç almak şimdi mesela burdaki ayhani kardeşimizin yorumuyla ben otomat işini direk sildim kafamdan neden arkadaşında dediği gibi günleri belli oluyo ve hazırlıklı geliyo kendisine çok teşekkür ediyorum diğer arkadaşların da yorumları hakkında teşekkür ediyorum ....

Bigboss kardeşim o askeriye malzemelerini ve fotoğraf çekimi konusunu düşündüm ama askeriyesi çok zayıf uşağın acemi birliği açılacak diyolar ama nezaman allah biliyo... :) yorumların ve fikrin için teşekkürler...

Ekonomist sanada çok teşekkürler en azından yazından bi fikir çıkardım bişeye yatırım yapacaksan üretici olacaksın ticaret zaten o şekilde para kazanır diye düşündürdü beni .....

Diğer yazıma gelince o fikir aslında çok harika bi fikir ama dediğimiz gibi sermaye yok yukarıda bi arkadaşımız projeni sat falan demişti satmak yerine ortak aramayı düşündüm haa bu işte ben para katmayacakmıyım illaki katıcam zaten obür türlü bi taraftan akıl bi taraftan para oldumu o ortaklık yürümez zaten...

Neyse arkadaşlar tüm arkadaşlarımızın yorumlarına dayanarak yukarıda saydığım 5 işten şuan için bi durum olmaz olsada tatminkar olmaz diyelim

Peki size bişey danışmak istiyorum eşimin bayan kuaför dukkanı var elimdeki parayla solaryum cihazı alsam çalışırmı acaba büyük şehirlerde gördüğünüz vardır illaki nasıl durumları çalışıyorlarmı arkadaşlar kısaca bilgi verirseniz sevinirim....

Üye488 yazı
solaryumlar kanser yapıyor diye artık eskisi gibi rağbet görmüyor.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Üye211 yazı
Arkadaslar ben derimki uretim,uretim ve uretim. Insan birsey uretir ise hem yaptigi isten haz alir hem de (genelde)kazanir buyume gostermesi icten bile degil.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Üye816 yazı
ben bir-iki haftadır açtıgın başlıgı görüyordum ama beynimi durduramıyorum yazınca beyin bedava aklıma gelip okumuyordum ama az önce okudum çok özür dilerim yanlışta anlama okudugum zaman yazık.. dönercilik,çorbacılık,giyimcilik projemi Allah aşkına söylermisin bir kilo mercimek 20 gr yağ yahut 10 kilo tavuk dönerlik ekmek uzun kesme bıçağı .. senin dediğin şeyler inanki bizim burda eskiden bir söz vardı şehir çocugunun son kozu ya ciğercilik yada kahvecilik ti 2000 de ya cd cilik ya internet cafecilik şimdi ise ya tavuk-döner yada büfeciliktir neden yazdım hani bin işten iflas edersin artık para suyunu çeker elde avuçtaki son kuruşuda gidip kediye yüklersin..

son projerin hepsi saçma birini tuttur senden özür dilerim diye şehrin en kalabalık yerine bilboarda asarım..

1. otomat olayı git lüx yerlere bu otomatların yıllardır var hatta prezervatif otomatı bile var.. al sana web sitesi elektral.com.tr

2. ben de fatura alıyorum ama turkcell ve avea bayisi oldugumdan posları var inanki insanlar bu saatten sonra bayi olmayan yerde yatırmyırolar fatura ödeme merkeziymiş vss.. hikaye artık.. ayrıca resmi oalrak turkcell vodafone ve avea bayisi olmazsan pos yoktur ayrıca posları ip tanımlı olduklarından ya komşunun internettin bile çalışmazlar senin dediğin poslar daha icat edilmedi eger icat olduysa bile fatura başı sana 25 kuruş tan günde personel maaşı için 80 tane almalısın yemeği hariç.. o miktarda alan daha yoktur bu Türkiye topraklarında..

3. senin dediğin kart şirketleri yıllardır var win vs.. ve pazar payı milyar dolarlardır ama sen yerel bazda düşündüğün için bende gidip bir makineye 400 dolar veririm gidip te 40 kuruştan kart bastırıp müşterilerime dagıtırım kendi ekranımdan indirim puanlama yaparım neden başkasınıda ortak yapayım ayrıca senin 100 işyerine dagıtacak 400*100=40bin dolar poslar ayrıca en az 100000*40kr=40bin TL de bu etti sana 120 bin TL ayrıca şirket masrafları hariç.. varsa paran gir

4. galoş üretimi ise bilen bilmeyen kentlisi köylüsü herkes bu sektörde..

5. çinden dikkat çekici birşey getirsen herkes 24 saat sonra getirir satar ..

dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye71 yazı
KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKCA -----------HAK BELA YAZMAZ KUL AZMADIKCA :) :)

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye43 yazı
slm ben lokman almanyadan yaziyorum kisaca bisey anlatmak istiyorum ben almanyada 7 senedir idda isleriyle ugrasiyorum bir gün müsterilerimden birinin konusmasina kulak misafiri oldum kendisi üniversite ögrencisi iki arkadasiyla ithalat ihracat firmasi kurmuslar uzak dogudan iki kontener hisir poset getirmisler yavas yavas satiyorlarmis hem okul harcliklarini cikariyor hemde genc yasta ticaretin icinde yer aliyorlardi bende kendisine bu isin nasil oldugunu sordum oda bana güzel bir konzept seklinde anlatti onlarada bu fikri okuldaki profosorleri vermis ama tek poset oldugu icin tek kalemde zorlaniyorlardi bende kendilerine ortaklik teklif ettim 8 ay icinde 550 kalem ürüne ulastik suanda danimarka ,isvicre,hollandaya kadar ambalaj ürünlei gönderiyoruz cok karli güzel bir is demek istedigim akmiyor kokmuyyor tarihi yok bügün hangi markete, pazara gitsen herkes poset kullaniyor kahve bardagi alümi´nyumfolie,salat salelerkagit ürünleri daha birsürü ürün ama bir sorun var türkiyede bu ürünler cok pahalli 3 hafta evvel istanbulda ambalaj fuarindaydim fiyatlar dehset biz ürünlerimizin cogunlugunu uzak dogudan getiriyoruz hem toptan hem prakende dagitiyoruz kisaca ambalaj sektörü cok karli cok canli tabii sermayesi biraz fazla ürün cogaldikca semayede cogaliyor arkadslara ambalaj isini öneriyorum
lokman kaymaz

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
çinden sadece elektronik degilde süpriz hediyelik malzemeler getirtip küçük bir dükkanda satabilirsin...uşakta bir bayan için yapılabilecek güzel bir iş gibi görünüyor çokda karlı

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Mühendis
Üye136 yazı
merhabalar arkadaşm yukardaki yazılarda aklındaki iş düşüncelirinde 4. sıradaki galoş işi çok acayip oldu neden mı nedenı şu sermayen 13000 tl
galoş mak. tasine ne kadar ben hışır poşet imalatı yapmaktayım kardeşim ise galoş tek kulanımlık hijyen mal. imalatı yapıyor yani anlamadım nokta şu 4-5 mak. demişsin 13000 tl ile 4-5 mak. alabiliyormusn alabiliyorsan sana önereceğim iş fikri şudur mak. al sat pazarını ben ayarlarım o kolay

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye70 yazı
otomatik değilde su elle yapılan varya o makinalardan bahsediyorum öbürüne zaten gücüm yetmez :)

Yeni Üye8 yazı
Dostum Uşak Tarhanası meşhurdur yapıp sat bence hatta banada numune gönder satayım izmirdeyim

Yerleşim ALMANYA / MünihMeslek Emlakçy
Üye112 yazı
Selam c,sasmazz arkadas,
sen zaten kararsiz ve güvensiz oldugun icin burd"a sorup arastirman"la dogru bir yoldasin . Farkli Yorumlar"la yazmis arkadaslar cevabini. senin icin kimse patentini paylasmaz zaten..
benim sana bir tavsiyem oldugun piyasayi arastir ve senin bildigin bir sektörden adim at.... otuz gün calisacagina bir gün düsün zamanini degerlendir....

saygilar
Easy-
Sinan Yildiz

Yerleşim ALMANYA / MannheimMeslek Ticaret
Üye515 yazı
bunlar da benim fikirlerim...

1-Acemi birliği olan bir yerde mutlaka askeriyeye girilmeye çalışılmalıdır. Ne satarsan ne hizmet verirsen gider.
kazancı çok iyidir.

2-Bulunduğunuz yörenin en meşhur, en bilindik gibi en lerini bir liste halinde alt alta yazın. unutmayın bunlar sizin yöreye ait şeyler olacak. biri uşak tarhanası demiş. çok haklı. bunları üretip diğer şehirlere pazarlayın.

3-hizmet sektörüne eğilecekseniz buna uygunmusunuz bunu soruşturun. güler yüzlü, pratik fikirli, titiz, memnuniyetçi, sabırlı mısınız.

4-elinizdeki sermayeniz kısıtlıysa önce sermayenizin yeteceği fikirleri ayırın ve bunlara odaklanın. çok pahalı fikirleri arkaya atın ve onları uzun bir süre düşünmeyin.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam