Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni Emekliyim, Param Var, Ne Yapmalıyım?

BaşlatanRantyapıTarih07/10/2011 02:50:57Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Yeni emekliyim. (50 yaşında.) Önceki birikimlerimle birlikte 500 bin TL civarında nakitim var. Çalışmak ve para kazanmak istiyorum. Antalya'da yaşıyorum. Bugünlerde konut yapıp (inşaat müteahhitliği) satmayı planlıyorum. Bu konuda özellikle Antalya'da yaşayan arkadaşlarımın önerilerine ihtiyacım var.
1-10-12 dairelik,ortalama 100-120 metrekarelik dairelerin bulunduğubin binayı arsa payı hariç kaça maledebilirim? Ya da 500 bin TL sermaye ile ortalama kaç dairelik bir inşaata girişmeliyim?
2-İnşaata başlar başlamaz satışa başlamalı mıyım? İnşaatın bitmesini beklemeli miyim?
3-Elimdeki 500 bin TL sermaye ile hangi lokasyonlarda, hangi mahallelerde kat karşılığı arsa bulur, zorlanmadan inşaatı bitirebilir ve satış yapabilirim?
4-Antalya'da daha çok hongi tip daireler alıcı buluyor? Çok lüks daire yapmak yerine orta gelir grubuna hitapeden konutlar inşaa edip satmak daha cazip gibi görünüyor. Ne dersiniz? (Zaten lüks konut için arsa ve para bulmak daha zor. Borçlanmak, kredi çekmek de istemiyorum.)
5-Yeni inşaat yapmak yerine ucuza ikinci el konut satın alıp, tadilattan geçirdikten sonra satabilir miyum? Bu iş nasıl bir fikir? Zarar etme riski var mı?
6-Antalya'da sermayemi fazla riske etmeden yapabileceğim başka karlı yatırım olanakları var mıdır?
Yanıtlayacak arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek İletişimci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye4 yazı
400.000 ini mevduat hesabına yatır yıllık ortalama %8 faizle 27.000 net getirisi olur. 100.000 ilede vakit geçirebileceğin ve devamlılığı olan bir iş yap işini büyütmek istediğin zaman bankadaki paradan kullanırsın.

100.000 ile bulunduğu şehre ve yaptığın işe göre aylık ortalama 3000 lira kar edebilirsin.
Zaten ilk yaptığın iş beklediğin kadar karlı olmazsa piyasayı öğrenmeye başlarsın "Şu işi yapsaydım şu kadar kazanırdım ne para" felan demeye başlarsın o zaman kolayca yön değiştirebilir işi kavramaya başlarsın ilk tecrübede 500.000 tamamını yatırmak tecrübesiz biri için çok riskli olduğunu düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Di?er
Üye277 yazı
500 bin TL. yi bir anda yatırıp batmaktansa, yukarıda ki arkadaşın da dediği gibi 100-200 bin TL. ile yapılabilecek işlere gir.

Nakit paran en büyük gücün olacaktır.

Zenginlere yönelik dekorasyon, bahçe peyzajı gibi işler yapabilirsin.

İnşaat malzemeleri satan bir iş yeri kurabilirsin.

Bir e-ticaret firması kurabilirsin ki, elindeki nakitle müthiş bir iş çıkarabilirsin. Geleceği açık, yeni ticaret. O kadar nakitim olsa internette piyasayı sallardım :))
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye508 yazı

rantyapı merhaba, bir akrabamız 5 yıl önce emekli kendisi gerçekten normal bir insandan daha zekidir, yaklaşık olarak senin kadar parası vardı, kafasına hiç bir iş yatmadı..

Bence bundan sonra sizin çok paraya ihtiyacınız yok, huzura ve sağlığa ihtiyacınız var, paranızın hepsini inşaat bağladığınızı düşünün ve bir aksilik karşısında ömrünüz boyunca biriktirdiğiniz paranızın SIFIR olduğunu düşünün..

BEnim düşüncem, bir seyahat acentası açmanız, ufak tefek bilet satarsınız canavar gibi bir genç bulursunuz, ufak tefek araba alıp satarsınız, emlak piyasasında ev alıp satarsınız. Tabiki işi bilen kişilerden bu üç iş içinde yardım almak lazım.

YAnınızda çalışan genç sabah iş yerini erken açar, siz geç gidersiniz, ayda bir araba satsanız bin tl, 4-5 aya bir ev dükkan alıp satsanız ayda 2-3 bin tl de ordan gelir.Zaten emekli maaşınız var bin tl..

Sabah kalkıp yürüyüşünüzü yaparsınız, ayda bir doktorunuza gider sağlık durumunuzu kontrol edersiniz..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye241 yazı
500 000 lira... bu parayı zaten kazanmışsın daha neyi kazanmak istiyorsun ki :) ha doymadım devamını getirmek istiyorum diyorsan bu kadarni biriktirdiğin yönteme devam et derim, zira ülkemizde 50 yaşında olupta 500000 lira menkul gayrimenkul ya da sermayeye sahip olan az insan var ;) işin sırrını zaten bulmşssn

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye127 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Big Boss
500 000 lira... bu parayı zaten kazanmışsın daha neyi kazanmak istiyorsun ki :) ha doymadım devamını getirmek istiyorum diyorsan bu kadarni biriktirdiğin yönteme devam et derim, zira ülkemizde 50 yaşında olupta 500000 lira menkul gayrimenkul ya da sermayeye sahip olan az insan var ;) işin sırrını zaten bulmşssn

Bencede!

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
Öneride bulunan arkadaşlara teşekkür ederim....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Yleti?imci
Yeni Üye1 yazı
Kütahyada yap-sat işi yapmayı düşünürseniz görüşebiliriz

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Serbest meslek