Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Paket Kahvaltılık

BaşlatandogaltatTarih29/09/2011 14:29:11Yorum34

İlk mesaj
BİR ŞEFFAH KUTU İÇİNE 6 ÇEŞİT KAHVALTILIK
MALZEMELER VAR
1-ÜÇGEN PEYNİR
2-ZEYTİN
3-YUMURTA
4-SALAM
5-REÇEL
6-YAĞ

BURADA YÖRESEL OLARAK BİR FİRMA ÜRETİYOR
BUNLARI PAKETLENMİŞ HALDE KAHVELERE ŞANTİYELERE SİMİTÇİLERE BAKKALLARA VERİYOR
TOPTAN FİYATI:1,40 TL
BENİM SATIŞ FİYATIM:1,75 TL
BENDE BAYİLİK ALIP İLÇELERE SATMAK İSTİYORUM GİDERMİ NE DERSİNİZ??
ADAM İLÇELERE YETİŞTİREMİYOR
ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
KADAYIF DOLMASI

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
arkadaşlar yardım lütfen
KADAYIF DOLMASI

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Di?er
direk bayilik almak yerine önce numune alıp satmaya çalışırsan daha mantıklı olur

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret

slm

bu bahsettiğin firmanın ismi nedir ?

bu konuda bana da yardımcı olursan memnun olurum

atalay280@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Merhaba. Ürünlerden Biraz biraz alıp kendi kahvehanelere işyerlerin hastanelere okul önlerine çarşıya sokağa satsan süper olur. Tahminimce günde 100 den fazla satarsın. Bi ara düşündüğüm bir işti. Araştırdımda ama mevcut işimden dolayı vaktim olmadığı için giremedim.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
numune aldım denedim zaten bayilik sistemiyle çalışmıyorlar ,
sadece direk satış yapıyorlar
illa bayilik almak zorunda değilim
KADAYIF DOLMASI

aynı malzemeleri kendinizde paketleyip satabilirsiniz,daha karlı ve mantıklı olmazmı..çokta satacağınızdan emin olun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Merhaba dogaltat. Peki madem numuneyle denedin. Peki ya sonuç ne oldu? Bence bir iki hafta dene, zaten yapmış oldugun müşteri potansiyelin ortaya çıkar. Ondan sonra kendin daha sağlıklı bir kara verip kendi yolunu cizersin. Selamlar.

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
wonder ben defalarca hesap yaptım olmuyor onlarda ucuz çıkaramıyorum
ayrıca bunun için izin gerekiyor

i.gökdur denemelerim iyiydi fakat fazla deneme yapamadım
fatura falan isteyenler çıktı
bende daha vergiye kayıt olmadım
tam emin olmak istiyorum
KADAYIF DOLMASI

Bence kendin bunların maliyeti 1 lira tutar . sonucta tenekeyle zeytin alınacak geri kalanları zaten kutulu halde alınır hatta yanına taze domates salatalık da koyarsan az maliyetle renkli iş yaparsın .günde 100 lira kar edersiniz gibi geliyor bana .

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
ben sordum sadece kabına 0,5 tl dediler
sert plastikmiş
KADAYIF DOLMASI

Kardeş sen bir para kazan sonra detaylara girer kendi üretimini düşünürsün.zaten şirketini kur toplu alırsan 0.2 ye alırsın belki o zmn sen de maliyetini düşürerek kar marjını yükseltirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dogaltat
ben sordum sadece kabına 0,5 tl dediler
sert plastikmiş

Zaten ticarette bu demektir . Onlar sadece kabı 0.5 e alıyorsa ona göre düzgün kap ayarlarsınız 0.1 e mal ederseniz kar ederseniz . Araştırın eminim ona göre kap ucuza bulabilirsiniz .

istanbulu alt üst ettirdim tüm plastikcileri
ama çok aşırı adetli alınırsa 10,000 gibi 0,3 tl oluyor
KADAYIF DOLMASI

üretime geçmeyi düşünmeden önce detaylı iş planı yapmanı tavsiye ederim. Kime nasıl ,hangi fiyattan , günlük kaç adet hedefle satacağını çözersen , üretim planı yapmak daha anlamlı olur.

Üünü tedarik edebileceğin bir firma olduğuna göre , bir süre onların bayisi gibi satış yapmayı ve fatura desteği almayı teklif edebilirsin. Bu arada satış performansını ( hem ürünün hem de senin ) test etmiş olursun.

Umarım herşey gönlülce olur , hayırlı kazançlar...
Mehmet Oral

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
bgence güzel bir fikir denemeden bilemezsin
ender baksi

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Muhasebe
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - wonder
aynı malzemeleri kendinizde paketleyip satabilirsiniz,daha karlı ve mantıklı olmazmı..çokta satacağınızdan emin olun

1.40 a mal etmek oldukça zor bence
cmlq

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Serbest meslek
BENCE O FİYATA MAL ETMEK ZOR DEĞİL İLK SATAN KİŞİ 1,40 TAN VERİYOSA BU FİYATTANDA KAR
ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK DEMEKKİ DAHA AŞAĞI FİYATA MAL EDİYO.

BU ADAM VEYA FİRMA ÜRÜNLERİ BAŞKA GEZEGENDEN GETİRMİYOR YA
TONLARCA ÜRÜN ALACAK HALİDE YOK SADECE ÇOK GÜÇLÜ BİR ANALİZ.

BU İŞ MANTIKLI VE GÜZEL AMA ÇOK SÜRÜMLÜ ÇALIŞMAK İSTİYOSAN İŞİ
RESMİYETE DÖKMEN LAZIM DÖKMEZSEN NE OLUR BİR YERE GELİR TIKANIR.
VE BÜTÜN EMEKLER VE HAYALLER BAŞA GİDER AMA KENDİ ÇEVREME VE KENDİ
ÇAPIMDA İŞ YAPACAM DİYOSAN KARNINI DOYURACAK KADAR İŞ YAPARSIN HAYALLERİNİ DOYURACAK KADAR DEĞİL....

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üçgen peynir 0.20 krş

Yumurta 0.20 krş

Zeytin(25gr) 0.20 krş

Salam (3Dilim) 0.10 krş

Yağ 0.10 krş

Reçel 0.20 krş

Çatal Bıçak Tabak 0.15 krş

Toplam 1.150

Fiyatlarım tahminidir.Kar marjı düşük sanıyorum ama satış olarak kesınlıkle sürümden kazandırır.1.75 TL ye nerede ne yıyebılıyosunuz kı.Karnınızın acıkınca hemen aparatıf herhangı bı markette bulup yıyebılecegınız gayet ideal ürün olur.

Sabit fiyatlara takılıp kalmayın tabı.Sonucta musterı gozunden bakıldıgında Hersey hazır halde elının altında 2.25 te olsa fıyat cekınmeden verır.İşin bırde fire tarafı var.Kalan ürünler ne olacak.Eğer üretim tesısı alıyosa sorun yok.Önceden hazırlanmıs reklam yazılarıyla marketlere bakkallara bıle gayet rahat sattırırsınız.İnsanların işe gıderken gectıgı yol uzerındekı marketlere guzel bır reklam'' hazır Tabakta kahvaltı'' seklınde yazı tabelası ve resmı satısı guclendırr.Bırde uretılen yerın goruntulerı ılk asamada devamlı olacak musterıler ıcın guven duygusu olusturur.Mesela Kahvaltı tabaklarının yanında 1 veya 2 defaya mahsus uretım yerı tanıtım resımlerının oldugu brosur.bu ısı dusunmustum bızaman ama kısa dusunceydı.Yanı ıse gırıp bakmadan neyın ne oldugu pek anlasılmasada ortaya konacak dusunceler uzar gıder.Çok sermaya gerektırmeyende bır ıs.Bence denenır

joSe

Yerleşim Türkiye / SamsuMeslek Esnaf
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bluege5
BENCE O FİYATA MAL ETMEK ZOR DEĞİL İLK SATAN KİŞİ 1,40 TAN VERİYOSA BU FİYATTANDA KAR
ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK DEMEKKİ DAHA AŞAĞI FİYATA MAL EDİYO.

BU ADAM VEYA FİRMA ÜRÜNLERİ BAŞKA GEZEGENDEN GETİRMİYOR YA
TONLARCA ÜRÜN ALACAK HALİDE YOK SADECE ÇOK GÜÇLÜ BİR ANALİZ.

BU İŞ MANTIKLI VE GÜZEL AMA ÇOK SÜRÜMLÜ ÇALIŞMAK İSTİYOSAN İŞİ
RESMİYETE DÖKMEN LAZIM DÖKMEZSEN NE OLUR BİR YERE GELİR TIKANIR.
VE BÜTÜN EMEKLER VE HAYALLER BAŞA GİDER AMA KENDİ ÇEVREME VE KENDİ
ÇAPIMDA İŞ YAPACAM DİYOSAN KARNINI DOYURACAK KADAR İŞ YAPARSIN HAYALLERİNİ DOYURACAK KADAR DEĞİL....

insanın gözünü toprakdan başka birşey doyurmaz.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret

insanın gözünü toprakdan başka birşey doyurmaz.
[/quote]

Bugün ölecek gibi Ahiret için Hiç ölmeyecek gibi de Dünya için çalışın .

1-ÜÇGEN PEYNİR 10 kuruş alım yeri bim
2-ZEYTİN 6 tane 5 kuruş. kilosu 2 lira ortalama alım yeri pazar
3-YUMURTA 15 kuruş alım yeri pazar 10 koli al bak bu fiyata alıyor musun almıyor musun.
4-SALAM 3 ince dilim 10 kuruş alım yeri bim (banvit vs kampanya yapıyor bazen daha ucuz oluyor takipte olman gerek)
5-REÇEL 7 kuruş alım yeri can gıda olabilir nette bulursun
6-YAĞ 12 kuruş alım yeri; can gıda olabilir başka firmalara da bakabilirsin.
kafelerle konuş derim onlar ucuz alır sende onların adından daha ucuza alabilirsin il etapta.
ambalaj 30 kuruş diyelim
paket tuz 2 kuruş. bir çok yerden bulunur
marka etiketi 1 kuruş türmatsan matbaa bakabilirsin. 1000 adet 9,10 lira.

toplam ; 92 kuruş. malzemeyi hafif kaliteyi artırarak yaptın de. 1,10 kuruş. daha iyi etiketli bir şekilde ürün. ambalaj sattırır. ben şahsen plastik tabakta görsem almam. ama kapaklı bir ambalaj görüşümü değiştiriyor. perakende 2,5 -3tl toptan 1,75 yok satarsın.

araştırmak için özellikle neti kullanmalısın. toptancıları gezerek bulamayabilirsin. gözden kaçan ters yerde olan vardır.

ve sonu iyi noktalara gidecek bir iş. 1 ay içinde karınla resmiyete dökersin.

sadece akıl vermek için söylemiyorum. ki uzun süredir araştırdığınızın farkındayım. ama sürekli aynı noktaya odaklanınca insan gözden bir şeyleri kaçırabiliyor. izmir kordonda kafe işletirken alımları çok uygun yapardım. fiyatları ona kıyasla söyledim. kafadan atma değildir.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
bu hesabın içinde ekmek yokmu.....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
normal şartlarda pastanede poğaçanın 75 kr, normal bir çaybahçesinde çayın en az 50 kr, üçgen peynirin 30kr-50 kr. a satıldığını esnaf lokantasında çorbanın 4 tl olduğunu düşünürsek fiyat gayet makul mesela bu işi ben yapsam gerekli izinleri prosedürleri tamamlar kendim imal ederim tenekeyle siyah zeytin tenekeyle beyaz zeytin alırım kahvaltı tabağına 2 çeşit zeytini 5 er adet koyarım üçgen peynir değilde normal peynir koyarım sabit gr. da birde kaşar peyniri olur. bi kaç dilim kızarmış ekmek plastik çatal kaşık tereyağı bir gün domates salatalık dilimleri bir gün salam bir gün çokokrem 200 ml meyve suyu maliyet biraz artar mutlaka ama kusursuz hizmet her zaman para kazandırır şahsen ben böyle bir kahvaltı tabağına 5.00 tl verir alırım
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.

Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.

Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.

Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
hayali hesaplar yumurta toptan borsa 240 kurus 15 kurusa yumurta 10 kamyon alirim nakit

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Arkadaşlar;
Konuyu açan arkadaşım elinde fiili örnek varken değişik yollardan analizine çalışıyor.
Kardeşim 1.75 e sattında yetiştiremedinmi, yoksa fiyat yüksek geldide maliyetmi düşürmeye çalışıyorsun.
Emin ol ki düşüremezsin , gıda piyasasında 15 TL yede kaşar var 5 Tl yede. Bütün ürünleri aynı düşünebilirsin. Belki yumutanın içine  hile yapamazlar onda fazla değişiklik olmaz.Bu günde insanların gayreti sağlıklı hijyenik ürün bulabilmek. İnsanlar simit evlerinde açlığını nostaljik ortam bahanesiyle gidermeye çalışırken senin temel gıdalar diye bahsettiğin ürünleri 3 Tl ye satsan bile azdır.Yeterki güven olsun , yeterki insanlar içi sinerek yesinler bunları. İnanın bana bu işe layıkıyla eğilin zincir işyerleri açarsınız.
Hadi başarılar ..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ymalat
epal arkadaşım ciddiysen sana 15 kuruştan 10 kamyon yumurta bulurum. sermayeni hazırla yeter. borsaya fazla kulak asmak iyi değildir.
bu dönemde evet yumurta altın gibi değerlendi.
bu demek olmuyor ki hep böyle kalacak. 15 gün sonra 15 kuruşa bulunur yumurta merak etme derim.
ayrıca yumurtayı yapan tavuk bu çıkardığım yumurtayı pahalıya sat mı diyor. fiyat artsa da tavuktan çıkış maliyeti aynı. köyleri dolaşırsan köşelik olabilirsin.

Erşah arkadaşımın tavsiyesine katılıyorum. ürünleri pazarlamaya devam etmelisin. işi oturtunca maliyet düşürmeyi denersin.

birde simit satan yerlerde yumurta var. adam alıp haşlayıp satıyor. bence yumurta olmasın içinde yahu.
onun yerine pakete başka bir şey dahil edilebilir. salamda çıkartılırsa günlük değilde haftalık hale getirilebilir paket. geri dönüş fazla olmaz bu sayede. ilerisi için bu yorum..
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
peki arkadaşlar neden böyle bi ürün yok diye hiç düşündünüzmü

kimsenin aklına gelmedimi. bu işim prosodür tarafı resmiyeti

marketlerde satmayıda düşünüyormuyuz bu ürünü gerekli

resmi belgeler için izin alınabilecekmiyiz her ürüne 6 çeşit ürün diyelim

bunların hepsine skt ( son kullanma tarihi ) isteyecekler nasıl bi işlem

uygulanacak. sıradan bi ambalaj olmaz gıdaya uygun olması lazım.

ürünler ucuzda bulunur kalitelide ama teferruat kısmı daha önemli gibi.

artı imalat hane koşulları düşünülmesi gereken tarafı bence bu yoksa
15 krş a yumurta 25 krş a yumurta mevzuu değil. saygılar

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bluege5
peki arkadaşlar neden böyle bi ürün yok diye hiç düşündünüzmü

kimsenin aklına gelmedimi. bu işim prosodür tarafı resmiyeti

marketlerde satmayıda düşünüyormuyuz bu ürünü gerekli

resmi belgeler için izin alınabilecekmiyiz her ürüne 6 çeşit ürün diyelim

bunların hepsine skt ( son kullanma tarihi ) isteyecekler nasıl bi işlem

uygulanacak. sıradan bi ambalaj olmaz gıdaya uygun olması lazım.

ürünler ucuzda bulunur kalitelide ama teferruat kısmı daha önemli gibi.

artı imalat hane koşulları düşünülmesi gereken tarafı bence bu yoksa
15 krş a yumurta 25 krş a yumurta mevzuu değil. saygılar

Bundan iki yıl önce bir gıda mühendisinin projesini hazırlayıp piyasaya sürdüğü böyle bir uygulama var ,kahvaltıpaketi.com diye ararsanız görebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
dogaltat selam, fikrin çok güzel. Ben de uygulamak isterim. Sert plastik kabın bir resmi var mı, http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2010/12/07/hazir_kahvalti_paketi_ile_kendi_isinin_patronu_oldu linkinde görüldüğü gibi vakumlu bir paket değil bahsettiğin sanırım. Bana paketin/sert plastik kabın fotografını veya resmini mail atarsan memnun olurum. Mail adresim aaksar@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Mühendis
bluege5 arkadaşımızın sorusuna cevap verebilen var mı acaba? Ben evde hazırlayıp işyerlerine yakın kantinlere, bakallara, çay ocaklarına toptan satmayı düşündüm. Simit satmak gibi bir mantığı var gibi geliyor bana, yanlış mı düşünüyorum? Bu işin prosedürü için neler yapmak lazım, bilen var mı yoksa nereden bilgi alabilirim. Teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Mühendis