Sedat bey, Rent a Car işi potansiyeli yüksek bir yerde getirisi olan bir iştir. Bu işle uğraşan yakın arkadaşlarım var. Benimde bir aracım sizin düşündüğünüz tarzda bir rent a car ofisinde çalışıyor bana araç için (2011 symbol) ayda verdikleri aylık para 900 lira. Bu işi bende kendim yapmayı kendi aracımın yanına 4-5 araçta dışardan senelik kiralayıp ofis açmayı düşündüm fakat göründüğü kadar basit bir iş değil. Öncelikle size sıkıntılı yanlarını anlatayım araçların periyodik bakımlarının sizde mi yoksa ya da aracını kiraladığınız kişide mi olması önemli çünkü kiralık bir araç sende en az 2 defa bakıma gider. eğer gitmiyorsa zaten iş yapamıyorsunuz demektir. Araçlarda rent a car kaskosu olmak zorundaki önemli bir kalemdir mesela ben senelik 1600 liraya kasko yaptırdım. Rent a car kaskosu full kaskodur aracı kim kullanırsa her türlü kazaya belaya karşılık sizi maddi anlamda korur ama sürücünün alkollü olmaması şartıyla. Araçlardan anlamanız gerekir bazıları sırf parça değiştirmek için araç kiralar ve aracı size öyle teslim eder hiç haberiniz olmaz. Ben Antalya 'da yaşıyorum Tokat'ın bu iş alanında potansiyeli nedir bilmem burada yazın getirisi çok fazladır yaz aylarında bir araç 2000-3000 arası kış aylarında 1000-1500 lira arası kazandırır. Kısmet olursa şirketi açarsanız kira sözleşmelenizin maddelerine dikkat edin ve müşterilerileriza araç bedeli kadar senet imzalatmanızda fayda vardır. Allah korusun kaskonun zararı karşılamadığı durumlarda bir güvenceniz olur. Araçların tamamı yada çoğu size ait olursa pek bi zararınız olmaz en azından beceremezseniz araçları satar veya farklı bir şekilde değerlendirirsiniz. Güvenebileceğiniz işten anlayan birinden mutlaka destek alın danışın derim. Benim söyleyeceklerim bu kadar, belki biraz içinizi kararttım ama lütfen iyice düşünmeden karar vermeyin. İnşallah herşey gönlünüzce olur.