Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tanıtım Ajansı Nasıl Kurulur?

Başlatann/aTarih03/01/2008 21:34:31Yorum5

İlk mesaj
Bir ekip kurup host ve hostes kadrosu, her türlü tanıtım ve organizasyondaki standlarda firmaların ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek şekilde tercümanlık, karşılama, tanıtım vb. destek hizmetlerini profesyonelce sunacak 1 ajans kurmak istiyorum.
Bu işle ilgili bilgisi olanlar yazarsa sevinirim....

Yerleşim / İstanbulMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
en başta demişsin ya bir ekip kurup iş yapmak istiyorum diye, böyle bir ajans işinde kuramayacağın tek şey ekiptir. ne hostesler ne de mankenler ekip içinde dahil olmazlar, kafalarına göre takılırlar... sende mahcup olursun, başka iş düşün...

Yerleşim Türkiye / denizliMeslek Gyda
Evet,arkadaşımız haklı, bu işi yapman için ilk önce ekibin olacak,daha sonra diğer işlerini halledeceksin. Ama aklına takılan ne varsa sorabilirsin. Benim de reklam-organizasyon şirketim var.
Saygılar....
İŞİNİ BİLEN DAĞDAN KERVAN AŞIRIR,

İŞİNİ BİLMEYEN DÜZOVADA YOLUNU ŞAŞIRIR....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Tanıtım ajansı kurman için bir fotoğraf makinesine, bir sekrete, 2 ofis elemanı 2 telefon ve bir ofise ihtiyacın var. Aynı zamanda gazete ve dergilere reklam verme işinide yüklenirsen, ;gazetelerde sıksık görülen; Dizilere yeni yüzler aranıyor" ilanlarını daha ucuza verebilirsin.
Benim Beyoğlu'nda sık rastladığım ve Kadın programlarına seyirci taşıyan ajansların işleyişleri bana göre böyle..
umarım yanlış bilgi vermedim. Sadece ne iş olursa olsun İşleri basitleştirip, gözümüzde büyütmeden yapılabilecekleri listelemek gerekir demek için sözettim kısaca.
Aslında her ofiste olacaklar, ofis, sekreter, telefon, masa, sandalyeler..
Size başarılar, kolay gelsin..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Uzun yıllar izmir ve ege bölgesinde bir ajansın süpervizörlüğünü yaptım. Bana kalırsa en önemli unsur, ilişki. İşi alabilmek için bu gerekli. Çünkü zaten pek çok ajans var.Yani müşterinin alternatifi bol.
Sonra ekip konusu arkadaşların dediği gibi, diğer işlerdeki ekiplere benzemez. Pek çoğu en ihtiyacın olduğu anda haber vermeden kaybolabilir. Bu nedenle stresli bir iş, ama her işte böyle noktalar vardır.
Aslında son derece mantıklı. Sadece stand hostesi olarak düşünmez de organizasyona da kayarsanız bence başarılı olmamak için bir sebep yok. Elemanlar iyi olmalı tabi ama onların balındakiler kaliteli ve güvenilir kişiler olmalı. Bir de web sitesi olmalı diye düşünüyorum. Bunların dışında reklam ve ilanlar da ihmal edilmemeli sanırım.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im