Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

3 Günü Boş Dersaneciye İş Bilenlerden Tavsiye

BaşlatanDersaneciTarih25/09/2011 17:42:52Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Herkese merhaba..Ben dersane sektöründe çalışan biriyim..Her işin sıkıntısı olduğu gibi dersane sektörününde çok fazla sıkıntısı var..Artık başka şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum..40 yaşındayım..Sadece ders anlattım..Hiç iş tecrübem ticari anlamda olmadı..Şimdi c.tesi , pazar ve salı günlerim boş..İstanbul da merterdeyim..Yeni taşındığım için hiç tanıdığım yok..Bu 3 günü değerlendirme adına ne yapabilirim..Pazarcılık bile yapmaya razıyım..Ama hep mafya bu işleri organize ediyor yaşatmazlar diye duyuyorum..Tecrübemde yok..Part time iş anlayacağınız.Utanmasam öğrencilerime bile soracağım neredeyse...Sözelci olduğum için özel ders çıkmıyor.
En azından hangi pazar da ne satılır merter ve çevresinde..Şimdi biraz bunu araştırıyorum..Ama iş bilmeyen biri olunca hiç bir şey çıkmıyor.Bakırköy merter hatta beyazıtta görüyorum hep..Zenciler bile iş yapıyor...Çok büyük paralar peşinde değilim.12 gün yapar ayda...450 kirayı çıkarsam bile yeter..Hatta bir pazarcının yanında staj bile yaparım :) yaşımdam çekinmiyorum..Memlekete gitsem her şey var.Ama ben burada yakınlarımın yardımı olmadan var olmaya çalışıyorum..Yaşımı problem etmiyorum..İnsan 70 yaşında da işsiz kalabilir..70 inden sonra milyoner de..
Ama inanın 3 gün boş oturmak sinir ediyor beni..
Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye236 yazı
Kendinizi yormadan, sadece çevrenize sunarak, belirttiğiniz rakamları gerçekten kazanabilieceğiniz ürünleri aşağıda belitmek istedim. Lütfen değerlendirin.

1. Kalem Çay ( 7 çeşit)

2. Sihirli Bardak İçecek (15 çeşit)

3. Enerji-Turka markalı enerji içeceğini (250 ml. (24'lü koli) verebiliriz. Şu an stoklarımızda 200 koli kalmıştır.
Toptan alım için, bayi alış fiyatının altında verilecektir.

Diğer ilanlarımız için lütfen ;

1 - http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=53889

2- http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=54091

3- http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=56681
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\_„„„„\)

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Gyda
Üye256 yazı
hocam işin merkezindesin.. git bi pazar seç boşgünlerine uyacak şekilde. küçük bi tezgah ayarla kendine gerekirse 2 tane büyük karton koliyi yan yana yatır al sana tezgah. çorapla falan başla en iyisi. daha doğrusu en az sermayeli. 100 tl ye nerden baksan 300 çift çorap rahat alırsın. 1 tl den sat. tabiki pazar yerinde boş bulduğun yere tezgah açmadan önce pazar sorumlusuna sor bilemedin ordaki pazarcılara sor. eğer pazarcı olmak istiyorsan bu şekilde başlarsın. ama onun yerine e ticaretle uğraşsan. biraz yavaş olur ama sonrasında istediğin büyüklüğe ulaşırsın üstüne düşersen.ucuz mal bul. e ticaret sitelerinde sat. çok mal bul çok ilan koy daha fazla satış ihtimalin olsun. hayırlısı diyelim kolay gelsin
siz ha iseniz bizde ha yız. biz hu isek sizde hu sunuz. ha'ydan gelen hu'ya gider

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye236 yazı

Sayın hocam, benim kardeşim de ilimizde büyük bir dershane işletmecisi. Özelden bilgilerini verebilirim.
Kantinlerinde, bahsettiğim kalemçayların satılmasını sağlamaktadır. Doğal olması nedeniyle ve orjinal ürün satma kararı aldıklarından ilgi görmektedir. Kendiside sözelcidir. Özel dersleri olabiliyor ama gerek çevresindeki meslektaşlarına ve gerekse öğrencilerine kalem çaylardan satış da yapmaktadır. Ve çok iyi bir satış rakamı + geliri sağlamaktadır. Tekrar bilginize arz ediyorum. Teşekkür ediyorum. kalemcay@gmail.com
_______/)______./¯"""/')

Yeni Üye4 yazı
İlginiz için teşekkür ederim..Hayatımda hiç ticaret yapmadım..Utangaçlığımda işin cabası..Ama başka çarem yok..Bir şeyler yapmak zorundayım..Çorap işini bende düşündüm..Pazara baktım..Yapanlar var..Hemde bir kaç farklı yerde...Büyük tezgah ve çok çeşit koymak gerekiyor sanırım..Bu beni aşar...Pazarda daha farklı az sermayeli çekici bir ürün bulmam gerekecek sanırım..
Kalemçay gerçekten iyi gibi gözüküyor..Sanırım şimdiye kadar istanbulda her yere dağılmıştır..Bir kaç kişiye sordum..İnsanlar internetten hemen fiyatına bakar..Senin daha uygun bir fiyata bulman gerekiyor dediler.Siz bana bunu hangi fiyata vereceksiniz ben ne kadara satacağım..Bilgi verirseniz sevinirim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Üye508 yazı
"ARALIKSIZ 15 YILLIK DENEYİMli ÖĞRETMENDEN TARİH, SOSYAL VE COĞRAFYA DERSLERİ SAATİ 5.00 TL"

Hocam benim size tavsiyem kesinlikle özel ders vermeniz.

Mesela yukardaki gibi 5 tane farklı broşür üretin, bunları bilgisayardan çıkartıp fotokopi ile çoğaltın,

1. broşürü mertere
2. broşürü fatihe
3. broşürü gazipaşa
4. broşürü fevzipaşa
5. brosürü özal bulvarına

Semtleri bilmediğim için uydurdum :)

Duraklara ve insan yoğunluğunun çok olduğu yerlere boş günlerinizde yapıştırın. hazırladığınız broşürler kısa ama net mesaj versin.

Bu kağıtları ne kadar yayğın dağıtırsanız şansınız çoğalır.

öğrenciniz ile anlaşIrsanız mutlaka ekleyin, 5.00 tl'nin geçici bir fiyat olduğunu,

BEnim etrafımda sizin sözel dediğiniz derslerden özel ders alan o kadar çok öğreni var ki..

saatini 45-50 tlden alanları bile tanıyorum..

İŞİN ÖZÜ ÖZEL DERS SEKTÖRÜ ÖLMEZ BİR SEKTÖR, MUTLAKA DEĞERLENDİRİLECEK BİR TARAFINI YAKALARSINIZ

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye17 yazı
hocam benim size nacizane tavsiyem utangaçlığınızı bir kenara bırakın. bende devlet memuruyum ve 7 günümün en az 3 ü boş geçiyo (farklı bir çalışma sistemi) sürekli birşeyler yapmak istiyorum ama istanbul dışında olmam elimi kolumu bağlıyo. siz heleki merterdesiniz tekstilin göbeğinde. eğer pazarcılık yapabiirim diyosanız şu mafya olayından vazgeçin etrafınızda birazda elit kesimlerin takıldığı pazarları araştırın size yakın olarak bakırköy cumartesi pazar var. yapmanız gerekn boş bi tezgah bulup kiralamak ve koşarı olan bi tekstil ürünü bulup satmak ki merterde bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. pazar günleri içinde beylikdüzündeki beylik pazarını öneririm biraz uzak ama değer. size birebir yaşadığımörnek bir olay anlatayım:
2008 yılı ağustos ayında abim evlendi borç harç güzel bi düğün yaptı kendine. o dönem Türkiye nin en büyük matbaalarından birinde benim gibi bir memura göre çok iyi sayılabilecek bir maaşla çalışıyordu. ve düğünden 1 ay sonra hiç bi gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. tabi ondan sonrası bilindik hikaye bunalımlar, borçlar falan, bu arada sadece günü kurtaran işler bulabildi. sonrasında pazarcılık yapan çocukluk arkadaşıyla pazarlara takılmaya başladı, zamanla kendi tezgahını açtı. şimdi haftada sadece 3 gün pazara çıkıyor. abartısız söylüyorum bu 3 gün pazara çıkmakla 3 yıl içinde tüm borçlarını kapatıp üstüne güzel bir ev( değeri yaklaşık 100000tl) ve sıfır bir araba(50000) aldı. tabi şansı ve Allah ın yardımıyla şimdi o matbaa iyiki beni işten çıkarmış diyor.
kusura bakmayın hocam biraz uzun oldu ama umarım size yardımcı olmuştur...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Üye183 yazı
Hocam eğitimin içindesiniz iş kurla ortak mesleki eğitim kursları düzenleye bilirsiniz
www.nevkaptarim.com.tr

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı
Yorum yapan herkese canı gönülden teşekkür ederim.

Eğitim sektöründen bunaldım..İki kelimeyi bir araya getirmekten aciz öğretmen dolu milli eğitimde...Biz o kadar yırtınıyoruz yinede bir şey yok..Özel piyasa tamamen bitik..Dersanecilik sektörü yeni mezunları ucuza çalıştırmaya döndü..Tecrübe her meslekte aranırken eğitim sektöründe istenmeyen özellik oldu..Ne garip...
300 -500 tl'ye razı olan yeni mezunlar yüzünden sektördeki tecrübeliler kan ağlıyor...Velilerde bilmeden binlerce tl'yi hiç birşeyden habersiz yeni mezunlarla dolu eğitimden uzak kurumlara boşuna döküyor...Midemi bulandırıyor artık...Nefret ettim öğretmenlikten..

O yüzde eğitim ile ilgili hiç bir iş yapmak istemiyorum..

Tahtakaleye defalarca gitmişimdir.Geçen yine gittim.Bu sefer farkı bir gözle baktım çevreme.Sanırım biraz dolaşmak ve para gerekiyor.Vatandaşın biri 30 gömleği 30 tl'ye satıyordu..Tanesi 1tl'ye geliyordu.Cesaret edip alamadım..Pazarda 2tl'ye satsam diye düşündüm.Ama iyi cazgırlık yapmak gerekiyor sanırım.Cesaret edip alamadım.Beylik pazarına gideceğim yarın..İstanbulda sosyete pazarlarını dolaşmak niyetindeyim..Yeşilköy pazarına gittim...Çok duymuştum ama bana sanki eski canlılığını kaybetmiş gibi geldi...Kış sezonu satılacak bazı ürünler buldum merter de..Gerçekten çok şaşırdım..Mağazalarda 70-80 tl'ye pazarda 30-40 tl 'ye satılan ürünler gördüm..Merterde 15 tl'ye toptan veriyorlardı.Gerçekten kaliteli bayanlara yönelik trikolar..
Ama tecrübe olmayınca cesaret edemiyorsunuz işte...

Biraz daha gözlem yapmak dolaşmak gerekiyor sanırım..Zaten nasibiniz yoksa istediğiniz kadar yırtının bir halt olmaz..Benimde durumum bu galiba..

Üye485 yazı
Merhaba, Demişsinizki Sözelciyim özel ders alanda yok. Ya allah aşkına ilkokul talebeleri bile özel ders alıyor artık, ilkokul matematiğidemi bilmiyorsunuz? Benim kuzen matematiğin m sini bilmeyenlerden ama 3-5 ilkokul bebesine matematik dersi veriyor. Tabi bu kısma siz karar verin artık.
Size çok kazançlı başka bir iş söyleyeyim. Evlere kornej takmaya gidin. O kadar akrlı bir iş ki birde perdeci çevreniz olursa inanın öğretmenliği burakırsınız. Baişkada iş yapmazsınız.
Son olarak istanbul gibi bir yerde yapacak ek iş bulamıyorsanız ksura bakmayın ama önce kendinizi bulun.
Saygılarımla
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye236 yazı
Özelden mesaj attım hocam, Saygılarımla
_______/)______./¯"""/')

Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetgul1806
Merhaba, Demişsinizki Sözelciyim özel ders alanda yok. Ya allah aşkına ilkokul talebeleri bile özel ders alıyor artık, ilkokul matematiğidemi bilmiyorsunuz? Benim kuzen matematiğin m sini bilmeyenlerden ama 3-5 ilkokul bebesine matematik dersi veriyor. Tabi bu kısma siz karar verin artık.
Size çok kazançlı başka bir iş söyleyeyim. Evlere kornej takmaya gidin. O kadar akrlı bir iş ki birde perdeci çevreniz olursa inanın öğretmenliği burakırsınız. Baişkada iş yapmazsınız.
Son olarak istanbul gibi bir yerde yapacak ek iş bulamıyorsanız ksura bakmayın ama önce kendinizi bulun.
Saygılarımla

Kesinlikle haklısınız..Yıllarca sadece ders anlatan biriyim...Hiç ticaret yapmadım..Gözlem yapmadım..Şimdi bakınıyorum biraz..Yüzme bilmeden denize atlamanın mantığı yok...20 - 30 lu yaşlarda olsaydım belki çok düşünmezdim..Ama dediğiniz gibi kendimi bulmam lazım
lazım.. O da nasıl olacak bilmiyorum ya..Hayırlısı..Yorumunuz için teşekkür ederim..

kalemcay
Özelden mesaj attım hocam, Saygılarımla

Mesajınızı aldım..Teşekkür ederim..
Bende özelden mesaj attım..Umarım almışsınızdır..

herkese hayırlı işler dilerim...