Zafer Merhaba,
Oncelikle isinde basarilar diliyorum. Ben yuksek muhendisim. Sitendeki is sonucta bir ihtiyaci karsiliyor. Ben aslen malzeme muhendisiyim ama endustri muh uzerine yuksek lisansim oldugundan daha baska konulara kaydim. Egitimlerini verdigin her konuda danismanlik adi altinda zaten hizmet verebilirsin firma kurarak. Imalat icin bir is kurarken biliyorsun rakipleri cok iyi analiz etmek gerek. Rakipleri de taniyorsun. Makinalari uzak dogudan getirsen ya da temsilciden alsan, musteriyi de bulsan, rakebet edecek fiyat cekmek gerekiyor. Elbette, belki bunu bile hesaplamissindir. Simdi en buyuk zorluk sigortali calistiracagin eleman sayisinda. Daha detayli konusulmasi lazim. Ben su an bir yerde calismiyorum. Kendi isimi kuracagim projelerle ilgileniyorum. Bu konuyu konusabiliriz.
Simdi ben daha akademik bir tarzda yaklasayim olaya ve sana su sorulari yonelteyim. Sen teknik kismina zaten cok vakif oldugundan buraya yazarsin ve baskalari da bilgilenir.
1. Imalat yapicaksan oncelikle bir Ltd kurmak gerekir. Makina da alindigini dusun. Otomotiv e calismak icin min. ISO 9001:2000 lazim. Bunu biliyorsun. Belgelendirme masraflarini ve sureci bu masraflara kattin mi?
2. Kac ortak dusunuyorsun? Bilgi sende cunku. Yani senin bilgin ve tecruben, bu ortakligin yuzde kacina tekamul edicek?
3. Musteri portfoyun hazir mi?
4. Tum rakiplerini, rakiplerinin uretimlerini ve satis fiyatlarini biliyor musun?
5. Kac kisilik bir ekibe ihtiyacin var?
6. Bu 60bin YTL lik baslangic sermayesini olusturan kalemleri de buraya yazar misin.
Sevgiler , saygilar