Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Obsidiyen Taşı. . . Volkanik Taş

Başlatanmk13Tarih21/09/2011 14:24:06Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye43 yazı
Meraba arkadaşlar,
Obsidiyen taşının ticari değeri var mı? Volkanik bi taş türü. Siyah, kahve ve beyaz renkleri bulunuyomuş. Takı ve sağlık alanında yine aksesuar olark kullanıldığı bilgisine ulaştım. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi? Başka kullanım alanları var mı? veya ticari değeri nedir. Aslında düşünüyorum da belki de çevremizde bir sürü değerli taş var ama biz bilmiyoruz. Dekoratif amaçlı olarak ta düşünülebilir bu taşlar. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye488 yazı
bu konuyu bende çok düşündüm askerlik yaptığım bölgede çok vardı parlak ve kristal şekilde siyah kahverengi.
varsa bir değeri bende bu işle ilgilenebilirim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Yeni Üye43 yazı
Aslında ülkemizde taş market ve ya, doğal taş üzerine iş yerleri mevcut. Benim bahsettiğim değerli taşlar üzerine. Sanırım biraz da bilmek ile alakalı. Özellikle takı ve sağlık alanında kullanılmakta.

Yeni Üye70 yazı

Obsidiyen tasi dediginz gibi taki malzemesi olaeak kullanilir genelde baska bi ticari degeri simdilik yok diye biliyorum kisaca buyuk rezervler olsa bile pek ise yaricagini dusunmuyorum.ben jeoloji muh.ogrencisiyim en azindan hocalar bu goruste.

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Yeni Üye43 yazı
Aslında sadece obsidiyen taşı olarak da düşünmemek lazım. Genel anlamda ticari değeri olan taşlar düşünülebilir. Ha belki bana faydası olmaz, benim bulunduğum bölgede olmaz ama başka arkadaşlar bundan faydalanabilirler. İnternetten araştırma yapınca aslında doğa da bulunup da değerini bilmediğimiz bir sürü taşın olduğunu farkettim. Belki konu başlığını Obsidiyen, Volkanik Taş yerine Değerli Taşlar diye yazsaydım daha faydalı olabilirdi...

Yeni Üye3 yazı
Arkadaslar, ben bu isi 2 sene once Turkiye den Cine pazarlama seklinde yaptim. Toptan konteynir bazinda dokme seklinde buraya getirdim. Fakat obsidyen tasi cok fazla detaylari olan bir tas. Tasin buyuklugu ve ne kadar az izsiz olursa o kadar degeri artiyiyor. Ayrica saydamligi ve isik gercirgenligi cok onemli. Bizim ulkemizde Kahve Rengi ve Siyah renkli olanlari cok fazla. Kahve rengi olan taslar pek fazla burda deger gormedi. Siyahlarla ilgilendiler. Dunya pazarinda Meksikada cikan kirmizi ve mavi renkli obsidyen tutuluyor. Bildigim kadariyla bizim dogu anadolu bolgesinden siyah taslari cikarip Ermenistan daki iyi ustalara isletip dunya daki son kullanicilara urun seklinde satiyorlar. Eger isi toptan benim yaptigim gibi dusunuyorsaniz buyuk kayaclarin icersinde malin nasil cikacagini pek belirleyemiyorsunuz ve asiri fire veriyor. Bu ise girecekseniz bir jeoloji muhendisinin fikrini alarak calismalarinizi yurutmenizde fayda olacagini belirtmek isterim. Bahtiniz acik olsun

Yerleşim Çin / ShanghayMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye43 yazı
İsot arkadaş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Benim bulunduğum bölgede siyah taşlardan var. Hala ekonomik değeri var mı bilmiyorum. Bu konuda daha detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.

Yeni Üye43 yazı
Meraba arkadaşlar. Yapmış olduğum araştırmalarda Türkiye de obsidyen taşını blok olarak ihraç eden firmalar yanında Denizli de işleyerek ihracaatını geerçekleştiren firmalar olduğu bilgisine ulaştım Obsidyen taşı yarı kıymetli taş sınıfına giriyomuş. Fakat şirketlerden mail yoluyla bilgi alamaya çalışsam da geri dönüş yapan olmadı.

Üye488 yazı
bölgemizde kristal ( cam şeklinde ) taş bulunuyor ama büyüklüğü fazla değil yani en büyüğü fındık büyüklüğünde.
Bunların bor taşı parçaları olduğunu düşünüyorum çünkü 15 Km ilerde bor madeni var.
eğer bu iş için araştırma yapanlar varsa masrafları karşılayan olursa o taş parçalarından size kargo ile gönderebilirim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam